SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Koliko daleko idemo na SP?

Ispadamo u grupnoj fazi
29
16%
Ispadamo u osmini finala
34
19%
Ispadamo u četvrtfinalu
53
29%
Samo nebo je granica
64
36%

Ukupno glasova: 180

Vandelanoite
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Vandelanoite » 16 okt 2013, 11:33

Štimac: Kako da motiviram momčad kad svi žele gledati utakmicu BiH – Litva
POLIJETANJE ZMAJEVA

Igor Štimac tvrdi kako nije kriv za neuspjeh tzv. hrvatske nogometne reprezentacije. Kaže da su mu igračii dekoncentrirani jer i oni, kao i dojučerašnji navijači Hrvatske, žele gledati samo bosanskohercegovačku nogometnu bajku.

Glasgow – Hrvatska večeras igra nogomet protiv Škotske. Ali to nikoga ne zanima. Svi čekaju da u isto vrijeme počne utakmica Litve protiv BiH. A upravo je to raspoloženje krivo za neuspjehe Hrvatske, ali i Srbije. Tako barem tvrdi Igor Štimac, uspješni TV komentator i neuspješni izbornik.

Dečki se uopće ne brinu za utakmicu. Pola ih se pravi da su ozlijeđeni pa da ne moraju igrati, nego da gledaju Džeku i Misimovića. Vedran Ćorluka došao mi je i priznao kako mu ova bosanska nogometna bajka tjera suze na oči te kako bi volio gledati barem odlučujuću utakmicu ‘zmajeva’, kad je već kasno da igra za svoju Bosnu. Kako da u tim uvjetima itko pripremi igrače za njihovu utakmicu protiv Škotske? – pita se Štimac.

Iz izborničkoga stručnog stožera najavili su da će tijekom utakmice na klupi imati televizor na kojem će prenositi utakmicu za koju se cijeli Balkan nada da će označiti polijetanje “zmajeva” za Brazil.
nje države, ni za što – kaže Darijo Srna.

Ipak, Štimac se žali kako je i u nekim prijašnjim utakmicama imao problema zbog ljubavi njegovih reprezentativaca prema BiH. Na nekim su utakmicama odbijali igrati ako Štimac unaprijed nije pristao da će im tijekom utakmice s aut-linije dovikivati rasplet utakmice “zmajeva”. Sva sreća, Štimcu je to lako palo zbog dugogodišnjeg treniranja prenošenja utakmica.

Ma ljudi, to je kao da ponovo igra neka reprezentacija zajedničke države. Svi mi vučemo korijene iz BiH, mnogi su tamo i rođeni, a i priča je takva da čovjek opet povjeruje u plemenitost sporta. Ta mala, podijeljena zemlja ujedinjuje se oko dečkiju koji igraju lopte kako smo svi nekad igrali. Iz gušta. I nije ih briga ni za popis stanovništva ni za sta

:D :D
MESSI - NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA.
Emir Spahić!

MES QUE UN CLUB!

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 16 okt 2013, 11:34

Hrpa gluposti i izmisljotina

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 okt 2013, 11:35

ŠB_Fidelis je napisao/la:Gledajuci unazad kroz kvalifikacijski ciklus, ono sto je BiH ucinila u ovim kvalifikacijama mogu neki pokusavati osporiti time sto je ''lagana grupa'', reci da je bilo srece, i to sve moze biti jedan manji dio svega toga, kao i bilo kome drugo, medjutim nijedna grupa danas nije lagana, nema laganih protivnika, nema nogometnih liliputanaca, nema popusta nikome i nema opustanja i bitno je jedino kako ti sam igras i kakav ti je rezultat, bitno je da pokazes pobjednicki mentalitet i da izdrzis i ustrajas u svom naumu, a to je odlazak na svjetsko prvenstvo. Ako u tome uspijes, nitko ti ne moze osporiti kvalitet, oni sto se trude traziti u svemu negativnosti, nasli bi isto u bilo cemu.
Ti kad imas koheziju, kada imas dobru generaciju, kada imas veliku podrsku, kada imas normalno rukovodstvo koje ti zeli dobro i omogucava uvjete svojim sportasima nakon dugo godina, ti onda imas sve preduvjete, neovisno o svima drugima, da ostvaris svoje zelje i ambicije. Bosna i Hercegovina je to u ovim kvalifikacijama pokazala na najbolji moguci nacin, mozda i najbolje od svih, dobila je kljucne utakmice, izbacila iz konkurencije najvece konkurente za direktni plasman i, u konacnici, utakmicu prije kraja, dan prije zadnje utakmice drzi u rukama konce vlastite sudbine, i to je ono najvise cemu se netko moze nadati, da sam o sebi odlucuje i da sam na terenu pobjedom izbori nesto sto realno zasluzuje svojim pristupom i igrama u ovom kvalfikacijskom susretu.
Momcima sretno i da pobjedom zavrse jednu zaista lijepu pricu i konacno odvedu jednu dobru generaciju na toliko zeljeno veliko natjecanje, zasluzili su i iskreno ne vidim nacin na koji bi domacini ostali neporazeni, a iako ce brojni biti kudikamo napetiji i sa vise strepnje to gledati s obzirom da sam ja ''samo simpatizer'', sjetit ce se da sam rekao da ce ovo biti rutinska pobjeda BiH u gostima i drago mi je zbog svih onih normalnih i pravih navijaca koji je vole, svih onih koji su sanjali da vide na velikoj smotri reprezentaciju koja im je najbliza svom srcu, to je prekrasan osjecaj koji ce brojni shvatiti tek kada to sve sluzbeno zapocne i shvatis da si dio necega sto si godinama samo sanjao i gledao druge kako se vesele, zasluzili su, sasvim sigurno da ce imati i moje simpatije u Brazilu, kao sto sam i do sada pratio.

Ono sto sam najavio prije utakmice se i desilo, mozda je to nekome izgledalo drugacije na momente, mozda su jednostavno bili kudikamo nervozniji i s vise strepnje, ali u konacnici rutinska pobjeda osjetno kvalitetnije momcadi i BiH je zasluzila svojim pristupom, srcanosti, kohezijom i igrom nastupiti na ovom svjetskom prvenstvu i ja iz srca cestitam svim pravim navijacima na ovom povijesnom uspjehu i da se ne stane tu nego da ovo konacno otvori nove horizonte za proboj igraca iz BiH na strano trziste, za novu dimenziju nogometa u BiH i u konacnici i za bolji renome i vise brige o samoj domacoj ligi koja bi trebala biti jedna od lansirnih rampi za nove igrace, a to se moze jedino ako svi na tome rade, bez izuzetaka da li su Bosnjaci, Hrvati ili Srbi, tu konsenzus uvijek postojati mora, ovo je odlicna stvar za sve i stoga jos jednom cestitke na velikom ostvarenju svim onima koji za to zive, potpuno zasluzenom i dugo cekanom, utakmicu sam gledao u lokalnom kaficu i zaista je bila odlicna predstava.
...Život za Široki...

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 16 okt 2013, 11:37

L_blancos je napisao/la:Hrpa gluposti i izmisljotina
A nasa tekma zavrsila prije nego sto je Hrvatska pocela igrati :lol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 16 okt 2013, 11:38

I nebo plače od sreće zbog uspjeha BiH 8-)
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 16 okt 2013, 11:38

Mozda su Modric i drustvo htjeli ici na Bilino ili ispred BBI. :D

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 16 okt 2013, 11:42

FIFA rang lista:
1. Španija 1513

2. Njemačka 1311

3. Argentina 1266

4. Kolumbija 1178

5. Belgija 1175

6. Urugvaj 1164

7. Švicarska 1138

8. Holandija 1136
Je li ovo konacnih osam sto ce biti u prvom sesiru za izvlacenje grupa za SP ili su moguce jos kakve izmjene ?
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 16 okt 2013, 11:43

Bog nam dao Brazil, a vala spustio nam i kišu. AMIN
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 16 okt 2013, 11:49

meho-medo je napisao/la:
FIFA rang lista:
1. Španija 1513

2. Njemačka 1311

3. Argentina 1266

4. Kolumbija 1178

5. Belgija 1175

6. Urugvaj 1164

7. Švicarska 1138

8. Holandija 1136
Je li ovo konacnih osam sto ce biti u prvom sesiru za izvlacenje grupa za SP ili su moguce jos kakve izmjene ?

nije. još se ništa zvanično ne zna, FIFA još nije objavila modus.
Italija po listi nije nosioc, ja ni u ludilu ne mogu da vjerujem da će FIFA tako nešto dozvoliti.

vidjećemo, meni to smrdi na onih klasičnih 5+3 a ostatak po regionalnom ključu

HazardEden
Kontakt:

Post Postao/la HazardEden » 16 okt 2013, 11:49

S @Cautinhom do Brazila :!: :mrgreen:

slika

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 16 okt 2013, 11:53

Jesam posto dijete, jedva čekam album sa sličicama za SP :D

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 16 okt 2013, 11:59

HazardEden je napisao/la:S @Cautinhom do Brazila :!: :mrgreen:

slika
Doš'o mali do Zavidovića malo :mrgreen:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 16 okt 2013, 12:06

Gledam malo tko bi mogao ući u kadar za Brazil i po meni bi to (ako ne bude ozljeda) trebalo izgledati ovako:

SIGURNI:
g - Begović, Avdukić, Fejzić
o - Spahić, Mujdža, Vranješ, Kolaš (pod muss sretiti da može igrati za BIH), Bičakčić, Pandža, Zukanović, Vršajević
v - Rahimić (zasluge), Miske, Pjanić, Lulić, Salihović, Hajrović, Medunjanin
n - Džeko, Vedo

OSTALI:
Od 3 preostala mjesta jedan mora biti napadač. Idealno bi bilo kad bi taj bio Hrgota, a ako ne on, možda Zec ili čak Muslimović. Za 2 zadnja mjesta je dosta kandidata - Sesar, Zahirović, Ibričić, Šunjić, Stevanović, Višća, Kvržić, Sušić... Izabrati po potrebi.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 16 okt 2013, 12:06

Znate li sta je kiša? Kiša je Allahova milost,oprost,spranje,olaksanje u slucaju tegobe.. To je ovo danas drugi dan Bajrama i posjete mezarjima i šehidima najmilije nam i lijepe i prkosne drzave.
Nadam se da je danas novi list u nasim zivotima, uzivajmo budimo sretni volimo se :)
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 16 okt 2013, 12:09

Svaka nam čast!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Evo nas napokon na SP, nakon 18 god nadanja, pregledane sve i jedne utakmice, tugovanja, silnih razočarenja, napokon smo dočekali i taj trenutak.Neopisivo nam je drago, možda još više zbog toga što smo ovo SP izborili časno i pošteno, što smo zasluženo otišli po svim parametrima, po borbenosti i po prikazanoj igri!
Napokon nam je fudbalsko/nogometno sunce zasjalo.Sad će igrači rođeni u BiH prije prihvatati pozive, neće toliko razmišljati za koga da igraju, htjet će da budu dio ove složne ekipe i klape koji su svi do jednog kao braća!
Svi oni koji su rođeni u Bosni i Hercegovini iako neki normalno vole i Hrvatsku i Srbiju siguran sam da nemogu mrziti zemlju u kojoj su rođeni i da će igrati sa srcem za nju.

P.S. Ako neko ovo čita a da je trenutno u Zenici u KP Domu i ako može ikako doći do onog Ušanovića nek mu za mene opuca jedan tać!Šta su nam kriminalci radili tolike godine,ovaj napaćeni narod je bio njihov talac i da je u savezu sve bilo kako treba davno bismo ovo ostvarili!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 16 okt 2013, 12:14

Švicarska
Honduras
Burkina Faso
Bosna i Hercegovina :D

Lagano

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 16 okt 2013, 12:15

Sheyi je napisao/la:Švicarska
Honduras
Burkina Faso

Lagano
E onda je put do finala otvoren po onom kljucu IA-IIB itd.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 16 okt 2013, 12:16

Blaszczykowski je napisao/la:Gledam malo tko bi mogao ući u kadar za Brazil i po meni bi to (ako ne bude ozljeda) trebalo izgledati ovako:

SIGURNI:
g - Begović, Avdukić, Fejzić
o - Spahić, Mujdža, Vranješ, Kolaš (pod muss sretiti da može igrati za BIH), Bičakčić, Pandža, Zukanović, Vršajević
v - Rahimić (zasluge), Miske, Pjanić, Lulić, Salihović, Hajrović, Medunjanin
n - Džeko, Vedo

OSTALI:
Od 3 preostala mjesta jedan mora biti napadač. Idealno bi bilo kad bi taj bio Hrgota, a ako ne on, možda Zec ili čak Muslimović. Za 2 zadnja mjesta je dosta kandidata - Sesar, Zahirović, Ibričić, Šunjić, Stevanović, Višća, Kvržić, Sušić... Izabrati po potrebi.
A onaj napadac iz Teplica Mahmutovic,cini mi se.Zahirovic takodje bi trebao biti siguran treba nam jedan dobar DMF jer ne znam kako bi Rahimic izdrzao tempo gdje se utakmica igra svaki treci-cetvrti dan.I sta je sa Besicem stoperom ?

I moze li napisati koje zemlje su se sigurno za sada plasirale na WC iz Afrike,Azije i Sjeverne i Juzne Amerike,naravno i Okeaniju ne zaboravite ;)
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 16 okt 2013, 12:20

Sheyi je napisao/la:Švicarska
Honduras
Burkina Faso

Lagano
Brazil
Colombia
Obala Slonovače
Bosna i Hercegovina
Samo opušteno :lol:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 16 okt 2013, 12:26

Ne moze to bolan :D
Brazil i Kolumbija su nosioci.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: AnelMid, EdinjoBos, Sheyi i 18 gostiju.