Novi kapiten

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Novi kapiten repke treba biti...

Seo
8
5%
Dijamant
33
19%
Begovic
96
54%
Pjanic
8
5%
Misimovic
7
4%
Ibisevic
3
2%
Besic
3
2%
Avdija Vrsajevic
19
11%

Ukupno glasova: 177

Ajax
Kontakt:

Re: Novi kapiten

Post Postao/la Ajax » 07 avg 2014, 21:14

no rules je napisao/la:mi trebamo kapitena malo luđeg , nekog poput BARBAREZA , po meni idealan za narednih 10-15 godina je Muhamed Bešić , a igra na takvoj poziciji gdje će biti često kartoniran , pa bi mu možda sudije zbog trake ponekad i progledali kroz prste :mrgreen: , a zamjenik.... logično Sead Kolašinac :)
:thumbup: :thumbup:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 avg 2014, 21:15

Asmir je najbolja licnost u ekipi za kapitena ali isto tako nije vodja, ne voli se izdvajat, a ponajvise je povucena licnost. Kako bih rekao dosta kulturan momak, mislim da ostalima moze biti primjer ali isto tako i mislim da ga ne bi slusali.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 avg 2014, 21:17

Džeko ima previše bosanskog dnk-a u sebi, što pored Begovića sa druge strane koji je cijeli profesionalizam i disciplina, nikako nije pravi izbor za kapitena.

Sa druge strane, Džeko će sigurno biti kapiten. Zato što je Džeko. A vjerovatno bi se i ljutio i plačipičkao u suprotnom slučaju, što svakako nije odlika pravog lidera.

Zamisli da te motiviše igrač koji i sam u 90% utakmica izgleda najmanje motivisan i sa najvećim bolovima u kurcu od svih na terenu.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 07 avg 2014, 21:17

Glaso sam za Avdiju. :rol:
no rules je napisao/la:mi trebamo kapitena malo luđeg , nekog poput BARBAREZA , po meni idealan za narednih 10-15 godina je Muhamed Bešić , a igra na takvoj poziciji gdje će biti često kartoniran , pa bi mu možda sudije zbog trake ponekad i progledali kroz prste :mrgreen: , a zamjenik.... logično Sead Kolašinac :)
:tokralju: :salut:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 avg 2014, 21:20

Zasto ne bi bio Pjanic :D

Igra dugo, igrati ce jos deset godina, u italiji je odlican u trash talku sa sudijma i ostalim igracima

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 07 avg 2014, 21:21

Donnie Darko je napisao/la:Zamisli da te motiviše igrač koji i sam u 90% utakmica izgleda najmanje motivisan i sa najvećim bolovima u kurcu od svih na terenu.
upravo ovo. onako kako je djelovao protiv slovačke, litvanije, u najbitnijim trenutcima za našu reprezentaciju, ne treba da djeluje nijedan kapiten.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 07 avg 2014, 21:26

Trenutno ne postoji igrač tog kapaciteta koji ispunjava većinu potreba koje zahtjeva jedan kapiten..
Kapiten mora biti vođa kako na terenu tako i van njega... Mora imati liderske sposobnosti, igrati srcem i uvijek davati maksimum i prije svega biti dobar igrač koji uvijek igra među prvih 11...
Isto tako taj igrač mora biti cijenjen kako kod ostalih igrača tako i od navijača pa i cjelokupne javnosti...

Mislim da takav ne postoji.... To je nekada bio Barbarez, među ovim igračima najbliži su Begovic i Dzeko... Mislim da je smiješno da se Pjanic ozbiljno pominje jer on zaista osim nogometnih lucidnosti ne posjeduje mnogo ostalih vrlina!!!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 07 avg 2014, 21:26

tuzlak1987 je napisao/la:Zasto ne bi bio Pjanic :D

Igra dugo, igrati ce jos deset godina, u italiji je odlican u trash talku sa sudijma i ostalim igracima
Ma Pjanić je odličan momak, al' nekako onakav krhak, sitan, nema odlike vođe. S druge strane, Begović ima sve to, a ono na poluvremenu protiv Slovačke kada su svi šutili k'o p**** :D dok je Beg čitao bukvicu, je baš ono što se traži od kapitena i lidera.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 avg 2014, 21:28

Pominjem Pjanica cisto jer je najveci kvalitet koji imamo trenutno, nasa prva violina, a ima i najvecu sansu da ima najdugovjecniju karijeru u reprezentaciji.. Znaci imali bi kapitena za narednih 10 godina..

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 07 avg 2014, 21:32

tuzlak1987 je napisao/la:Pominjem Pjanica cisto jer je najveci kvalitet koji imamo trenutno, nasa prva violina, a ima i najvecu sansu da ima najdugovjecniju karijeru u reprezentaciji.. Znaci imali bi kapitena za narednih 10 godina..
Pa i s Begom je ista stvar, golman može komotno do 40. branit'. Znači narednih 13 godina. :D

Rios

Post Postao/la Rios » 07 avg 2014, 21:34

Svi se pozivamo na neki red,pa kad je vec tako,onda je valjda red da naredni kapiten bude Dzeko..Zasto? Momak je prosao sve omladinske selekcije,najbolji strijelac u historiji reprezentacije,nasa najveca zvijezda u inostranstvu i domovini,humanista,ambasador Unicefa,itd..Treba mu se dati kapitenska i vidjeti kako ce se pokazati,zasluzio je to..Svaki naredni incident poput onog u Zenici ili u Insbruku ili nesto sl. oduzeti mu je i cao..
Drugi moj izbog je Vedo Ibisevic..Sjajan momak bez mrlje u reprezentativnoj karijeri..Predan reprezentaciji,strijelac sad vec historijskih golova,vec je dugo tu,jos od U-21 repke,takodjer humanitarno aktivan,glat odbio USA zbg nas..
Za treci izbor imam par kandidata ali svaki,po meni naravno,ima neki nedostatak..Begovic se dvoumio izmedju Kanade i BiH,imao period kad se nije odazivao Safetu iz nekog razloga,Pjanicu fali koja godina,mislim da je neozbiljno dati kapitensku tako mladom igracu,Salihovic jeste dugo tu,ali nekako je uvijek bio u sjeni napred nabrojanih,Miske imao nekoliko incidenata i sa Kodrom ( oprastanje od repke ), sa Cirom i na kraju i sa Papetom,uz to upitno koliko ce uopste igrati u narednom ili narednim ciklusima..
Sve u svemu,Dzeko mi je najlogicnije rjesenje..Duboko sam ubjedjen da bi to imalo itekako pozitivan efekat na njega..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 avg 2014, 22:53

Mire izgleda kao da se hljeba najesti ne zna, ali umije biti pravi zajebant. :D
Pjanic, Besic i Kolasinac su potencijalni kapiteni za par godina, zasad su jos "zeleni" za tu poziciju.

Iako vecina prizeljkuje Asmira, Dzeko sto posto dobija traku. Valjda ce ga to motivisati, ne bi li napokon poceo trcati. :kafa:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 avg 2014, 23:45

Iako bih volio da Begovic bude novi kapiten, nazalost traku ce dobiti Dzeko...

Takodjer mi je smijesna konstatacija golman ne treba da bude kapiten, jer ne ucestvuje aktivo u igri. Evo par primjera:

1982 - Italija postala svijetski prvak - kapiten bio golman Dino Zoff
2002 - Njemacka postala vice prvak svijeta - kapiten bio golman Oliver Kahn
2008 - Spanija postala evropski prvak - kapiten bio golman Iker Casillas
2010 - Spanija postala svijetski prvak - kapiten bio golman Iker Casillas
2012 - Spanija postala evropski prvak - kapiten opet bio golman Iker Casillas
2012 - Italija postala vice prvak evrope - kapiten bio golman Gianluigi Buffon
"My Favorite Ring is Always the Next One"

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 07 avg 2014, 23:50

Glasao sam za Begovica,mogao bi i Misimovic ali mislim da bi on trebao ulaziti sa klupe u drugom dijelu tekme kao joker :kafa:

Al iskreno najvise uticaja kod sudija bi imao Dzeko,a mozda bi ga ta traka i uozbiljila jer trenutno su svi veci radnici na terenu od njega :thumbdown:

AhmetNY
Kontakt:

Post Postao/la AhmetNY » 08 avg 2014, 00:19

Pjanic :kafa:

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 08 avg 2014, 14:53

Eto Dzeko posta kapiten, valjda ce ga ovo motivirati.

Ja i dalje stojim iza toga da je Begovic trebao biti.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 08 avg 2014, 14:57

Očekivano, i najbolji izbor, što je i selektor potvrdio. :thumbup: :bih:
DRUG NEBI TI PUNCA

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 08 avg 2014, 15:01

amerosm je napisao/la:Iako bih volio da Begovic bude novi kapiten, nazalost traku ce dobiti Dzeko...

Takodjer mi je smijesna konstatacija golman ne treba da bude kapiten, jer ne ucestvuje aktivo u igri. Evo par primjera:

1982 - Italija postala svijetski prvak - kapiten bio golman Dino Zoff
2002 - Njemacka postala vice prvak svijeta - kapiten bio golman Oliver Kahn
2008 - Spanija postala evropski prvak - kapiten bio golman Iker Casillas
2010 - Spanija postala svijetski prvak - kapiten bio golman Iker Casillas
2012 - Spanija postala evropski prvak - kapiten opet bio golman Iker Casillas
2012 - Italija postala vice prvak evrope - kapiten bio golman Gianluigi Buffon
Radi se o rijetkim primjerima. Njemacka, Italija i Spanija su velesile tako da kod njih i nije toliko bitan kapiten. Bar ne sto se tice komunikacije sa sudijom. Zato jer sudija i ovako ima maksimalan respekt do tih igraca i nikad nece suditi ( osim slucajno ) protiv njih. Kod dvojbenih situacija suditi ce za njih. Bosna i Heregovina nije jos uvijek rang tih reprezentacija koje si nabrojao tako da je ipak potreban pravi kapiten na terenu koji ce da bude produzena ruka selektora i igraca na terenu.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 08 avg 2014, 15:18

Asmire oprosti Papetu ako možeš!! Džeko, demantuj nas sve koji mislimo da ne zaslužuješ traku i pokaži liderstvo!!
A.F.C. Bournemouth!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 08 avg 2014, 15:25

samo da se citiram:
KK_Bosna je napisao/la:inace, edin dzeko je novi kapiten, uzaludna je anketa.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, InatSilniBosanski i 9 gostiju.