Svi se pozivamo na neki red,pa kad je vec tako,onda je valjda red da naredni kapiten bude Dzeko..Zasto? Momak je prosao sve omladinske selekcije,najbolji strijelac u historiji reprezentacije,nasa najveca zvijezda u inostranstvu i domovini,humanista,ambasador Unicefa,itd..Treba mu se dati kapitenska i vidjeti kako ce se pokazati,zasluzio je to..Svaki naredni incident poput onog u Zenici ili u Insbruku ili nesto sl. oduzeti mu je i cao..
Drugi moj izbog je Vedo Ibisevic..Sjajan momak bez mrlje u reprezentativnoj karijeri..Predan reprezentaciji,strijelac sad vec historijskih golova,vec je dugo tu,jos od U-21 repke,takodjer humanitarno aktivan,glat odbio USA zbg nas..
Za treci izbor imam par kandidata ali svaki,po meni naravno,ima neki nedostatak..Begovic se dvoumio izmedju Kanade i BiH,imao period kad se nije odazivao Safetu iz nekog razloga,Pjanicu fali koja godina,mislim da je neozbiljno dati kapitensku tako mladom igracu,Salihovic jeste dugo tu,ali nekako je uvijek bio u sjeni napred nabrojanih,Miske imao nekoliko incidenata i sa Kodrom ( oprastanje od repke ), sa Cirom i na kraju i sa Papetom,uz to upitno koliko ce uopste igrati u narednom ili narednim ciklusima..
Sve u svemu,Dzeko mi je najlogicnije rjesenje..Duboko sam ubjedjen da bi to imalo itekako pozitivan efekat na njega..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !