FK Sarajevo - Akademija FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo: Omladinski pogon

Post Postao/la hilmo » 22 maj 2015, 21:15

Pitar6785 je napisao/la: Upravo to. Pjetlici pioniri kafeti juniori u19 sve te selekcije nisu tu da budu prvaci vec da prave prvo timce, sto se tice liga u kojim oni nastupaju oni tu trebaju da pobjede svaku utakmicu i da im go razlika bude nesto 120-4 mi smo FCS nismo ni skretnica ni sb to su drugorazredni klubovi. Mihojevic je dobar igrac za vitez travnik mladost i tu vrstu ekipa kojoj bi ija amater zesci bio naj bolji igrac. NAS STANDARDI SU DA IMAMO IGRACE KOJI DIREKTNO IDU U PRVI 11 A REPREZENTACIJE I DA PREKUCAVAJU LIGU KOSTO NGK MAMIC RADI U KRVASKOJ. Hilmo nemoj mi ti mali timova standarda. Hilmo brate nemoj zamjerit al to je kako ja zelim da bude nasa skola fudbala = akademija
Akademija polako dobija svoj smisao, samo treba sačekati za konkretnije rezultate. Herić, Kadušić, Burović i Handžić su priključeni prvom timu na njima je da rade i da se pokušaju nametnuti, ali i na stručnom štabu prvog tima da im da priliku. samo trebamo malo sačekati da se u potpunosti neko nametne, neka bude jedan ja zadovoljan. Jer kad dodamo Mihojevića, koji me po meni jako dobar stoper koji samo može napredovati, i Anđušića koji još nije dobio pravu priliku, to su već trojica u prve, recimo dvije godine, postojanja Akademije.
NIšta ne može na brzinu, treba samo raditi. MOžda osoblje akademije nije neko baš ekstra (mislim na trnere) ali ne možemo u ovom trenutku sebi dopustiti luksuz da sve zamjenimo. Navikli smo mi da u hodu sve probleme rješavamo.

Ovo o čemu ja pišem mislim da nije standard malih timova nego neka naša realnost.

Ovo ostalo oko 120-4 i standardnih A reprezentativaca mi je dječije razmišljanje, izvini ali jeste.

@beli
Cenaj je prošlu polusezonu nastupao za naš juniorski sastav ali je u januaru otišao u Mađarsku, vjerovatno da se pokuša nametnuti u onom timo gdje je bio i prije jedan period. Vidio sam nekoliko slika sa Suljićem tako da po tome zaključujem da je tamo.
Ne sviđa mi se to, dođeš kad hoćeš, odeš kad hoćeš ko iz kafane.

belosevic28
Kontakt:

Re: FK Sarajevo: Omladinski pogon

Post Postao/la belosevic28 » 23 maj 2015, 00:49

Hvala Hilmaga, i ja sam vidio sa Akijem se slikao, a vidim nema ga u juniorima, pa zato pitam. Nebi mu ja dao da se vrati, kakav god da je igrac...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 23 maj 2015, 01:04

slika
slika
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 23 maj 2015, 01:47

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Sarajevo22
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo22 » 23 maj 2015, 14:26

MCMXLVI je napisao/la:slika
slika
A gdje su "oni" da nam "otvore oci" vjerovatno bi rekli
" ovo nisu pravi bageri, ovo su makete bagera".

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 24 maj 2015, 21:56

Kadeti nadomak osvajanja titule.
Danas savladali Bijeljince sa visokih 5-2, Semir Smajlagić postigao četiri komada.
Sljedeće kolo derbi na Grbavici gdje nam je i bod dovoljan da dva kola prije kraja osiguramo titulu kadetskog prvaka Bosne i Hercegovine.

Dok je Handžić sa dva gola donio pobjedu juniorima koji isto tako gostuju kod komšija u sljedećem kolu gdje bi pobjedom zadržali šanse za titulu, međutim ne vjerujem da će momci imati snage zato, jer u toku sedmice igraju revanš finala kupa.

Pominjao sam to, a bilo je priče i ranije, da bi se omladinski derbi mogao prenositi na 033sport-u. Da li će se dogovoriti vidjet ćemo.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 25 maj 2015, 19:02

Mlađi pioniri Fudbalskog kluba Sarajevo šampioni Omladinske lige Kantona Sarajevo!

Mlađi pioniri Fudbalskog kluba Sarajevo šampioni su Omladinske lige Kantona Sarajevo! Izabranici Ervina Uščuplića, nakon 20 odigranih kola, nalaze se na prvom mjestu ligaške tabele sa 45 osvojenih bodova i fantastičnom gol razlikom od 66:15 u korist Sarajeva.

U posljednjem kolu, naši dječaci su savladali Šampion rezultatom 3:0, te ovjerili naslov prvaka, a iza sebe ostavili Unis, Stup i Željezničar, sa značajnom bodovnom prednošću.

U toku samog prvenstva, selekcija Uščuplića ostvarila je 13 pobjeda, odigrala šest utakmica neriješeno i izgubila jedan susret, a zanimljivo je da su jedini poraz zabilježili od druge ekipe FK Sarajevo u ovoj ligi, koja je sezonu završila na diobi drugog i trećeg mjesta sa 39 osvojenih bodova.

Od utakmica koje vrijedi spomenuti u ovoj, šampionskoj sezoni mlađih pionira Sarajeva treba izdvojiti gostujuću pobjedu na Grbavici, protiv vršnjaka Željezničara, rezultatom 3:0, te ubjedljivu domaću pobjedu protiv Šampiona, rezultatom 9:0.

Dobar uspjeh mlađih pionira Sarajeva, ali i ostalih selekcija Omladinskog pogona, potvrda je dobrog rada sa mlađim uzrastima Fudbalskog kluba Sarajevo. Ovim putem pozivamo sve one dječake, koji još uvijek nisu počeli da treniraju fudbal, da se priključe Omladinskom pogonu najvećeg bosanskohercegovačkog sportskog kolektiva, Omladinskom pogonu Fudbalskog kluba Sarajevo.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 26 maj 2015, 05:06

Novi stanovnik akademije.Za Čelik postigao 33 gola do sada u kadetskoj konkurenciji.
slika

@Orton

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 26 maj 2015, 22:39

Održan četvrti selektivni kamp Akademije FK Sarajevo

23. i 24. maja 2015. godine održan je četvrti selektivni kamp Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo. Ovog puta, najtalentovaniji dječaci Tuzlanskog kantona, ukupno njih 32, imali su priliku da pokažu svoje fudbalske vještine stručnom osoblju Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo u Lukavcu.

Odrađena su dva treninga, na kojima su vršena testiranja agilnosti i brzine, te različitih tehničkih elemenata fudbalske igre. Također, odigrane su i dvije zanimljive prijateljske utakmice između ekipa sastavljenih od polaznika kampa i to 2002. protiv 2003. godišta.

Nekoliko dječaka koji su se istakli na četvrtom selektivnom kampu, te zadovoljili kriterije Akademije FK Sarajevo, dobili su poziv za završni kamp, koji će biti održan od 12. do 16. juna ove godine u Visokom, kada će biti poznato koji od njih će biti priključeni prvoj profesionalnoj fudbalskoj akademiji na tlu Bosne i Hercegovine, Akademiji FK Sarajevo.

Slike
http://www.fcsarajevo.ba/bs/galerija/ka ... ukavcu/417

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 28 maj 2015, 13:01

Je l' glavni ili pomoćni stadion danas finale kupa ?

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 28 maj 2015, 13:02

Pappy je napisao/la:Je l' glavni ili pomoćni stadion danas finale kupa ?
Glavni.
1946

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 28 maj 2015, 13:15

MCMXLVI je napisao/la:Novi stanovnik akademije.Za Čelik postigao 33 gola do sada u kadetskoj konkurenciji.
slika

@Orton

Jel potisao. :?:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 28 maj 2015, 13:18

@amy
Mislim da on nece sad ni potpisivati, prikljucen je vjerovatno kadetskoj selekciji, ako bude dobar ide u juniorsku a vjerovatno i ugovor dobija.
Doduse jos uvijek su to samo forumske spekulacije, nista konkretno.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 28 maj 2015, 13:22

hilmo je napisao/la:@amy
Mislim da on nece sad ni potpisivati, prikljucen je vjerovatno kadetskoj selekciji, ako bude dobar ide u juniorsku a vjerovatno i ugovor dobija.

E hvala.
Čuo sam od Zenicana dosta toga dobrog, o ovom decku pa zato pitam.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 28 maj 2015, 19:21

Toliko se priče ispriča u medijima i na forumu oko ovog malca tako da mi nije jasno jel došao ili nije u FKS ili treba uskoro doći :?:
SRETAN BROJ - 1725

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 28 maj 2015, 21:58

Fino je pogledati ovo, onako pehar u rukama, zadovoljstvo na licima momaka i stručnog štaba. Neprocjenjivo!
slika

Dobro je kada sve kategorije uzimaju trofeja, da nam drugi ne pričaju kako nam je prašina na vitrinama :mrgreen:
Bitnije od svega što se ovim momcima sad usađuje mentalitet pobjednika i onda će oni mnogo lakše da se snalaze kada dospiju u prvi tim, ne bitno da li to bilo FK Sarajevo ili neki drugi tim.
U prvom timu smo imali problema s tim mentalitetom ali eto i to dolazi na svoje.

Kada neko od ovih momaka zaigra u prvih 11 sigurno je da će biti lakše jer su oni navikli da pobjeđuju i da osvajaju trofeje.

Za vikend se na Grbavici igraju juniorski i kadetski derbiji, kadeti bodom osiguravaju titulu prvaka Bosne i Hercegovine u svom uzrastu, a juniori bi eventualnom pobjedom ostali u utrci za prvo mjesto, ali i dalje ne ovise o sebi. Dok bi porazom ili remijem izgubili sve šanse za prvo mjesto i eventualni plasman u omladinsku ligu šampiona. Međutim ne treba momcima zamjeriti, jedan trofej je tu.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 28 maj 2015, 22:40

:clap: :clap: :clap:

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 29 maj 2015, 00:28

amypitar je napisao/la:
hilmo je napisao/la:@amy

E hvala.
Čuo sam od Zenicana dosta toga dobrog, o ovom decku pa zato pitam.
Čitam sad izjavu trenera Čelika na ss.ba kaže da razmišlja da ga stavi na klupu što znači da nije prešao kod nas. Neka me neko ispravi ako griješim.

http://sportsport.ba/bh_fudbal/pavic-po ... onu/163370
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 29 maj 2015, 12:17

Kako igra Ismar Jezerkic?U januaru je potpisao za vas,mali po nošenju tijela liči Sančezu.
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 45 gostiju.