Najbolji nogometas svih vremena-glasanje

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

messilla
Kontakt:

Re: Najbolji nogometas svih vremena-glasanje

Post Postao/la messilla » 21 mar 2015, 15:31

Oj jbmti dan više. Bio najbolji Argentinac u finalu uz Maschea i kaže čovjek ladno nije postojao. :facepalm:

Treba uzeti u obzir i da se Di Maria povrijedio u utakmici protiv Belgije. Jedini čovjek pored Messija, koji je mogao uraditi nešto u onoj nepostojećoj igri Argentine.

Neko nas dobro trolla yebo ga žljeb :roll:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 21 mar 2015, 15:34

Evo jedna za pokretaca ove teme... :kafa:

[youtube][/youtube]
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 21 mar 2015, 15:40

Ahonen je napisao/la:messi je imao 4 gola i 1 asistenciju? sta ti gledas, svaku akciju gdje je imao kontakt sa loptom? :lol:
kapa dole za grupu ali je imao ispodprosjecnu knockout fazu gdje je argentinu jedino odbrana odvela do finala.

od vas koji volite messija vise od majke rodjene ni ne ocekujem da bacite klip kako je messi promasio najvecu sansu u finalu

[youtube][/youtube]
Napokon neko normalan :thumbup: :thumbup:
Treba biti realan u zivotu,meni je Kaka najdrazi igrač onda mogu pricati da je i on jedan od najboljih ikadaa,ovako kazem kako je ,da je propo u Realu,syebo karijeru i to je to :)

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 21 mar 2015, 16:09

Navijace Barce i mogu razumjet mada i tu su u zabludi,dva su igraca koja su nosila dres te ekipe ispred Lionela a to su Diego i Nazario, to sto ovdje vecinom posta balavurdija od 15-ak godina i poneki koji je bio na ekskurziji u cataloniji i odma primio drzavljanstvo iste je drugi par carapa..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 21 mar 2015, 16:18

I Luis Figo

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 21 mar 2015, 16:22

Zaboravio je i Kluiverta
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 21 mar 2015, 16:30

Najgori su ovi sto glume velike znalce pa je postalo mainstream govoriti kako je Ronaldo najbolji ikad jer si onda "oldskul" sto je smijesno naravno, uzitak ga je bilo gledat, da ga povrede nisu unistile ko zna gdje bi mu bila granica, a ovako i uz povrede je upamcen kao jedan od najboljih u generaciji

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 21 mar 2015, 16:39

Pratim fudbal od 93 godine, Ronaldo je jedan od najboljih igraca ikad, al Messi je jednostavno bolji. Ronalda je ljepse bilo gledat al Messi je bolji igrac, sve ostalo je sta bi bilo kad bi bilo.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 21 mar 2015, 16:59

Ronaldo je najvise dobacio do 47 golova u sezoni i to je jedini put u karijeri da je prebacio 40.
Messi i Cristiano 6-7 sezona idu preko 50 a nije da nije i 60-ka pala. Ima jednu nacionalnu ligu peticu osvojenu, jedan kup ( bez brazilske lige molim lijepo) , nema Ligu prvaka.
Ovo su bitniji podaci od 'igrao je lijepo' i on ima svjetsko.
Da nije imao povredu moglo bi se razgovarati ali ovako stavljati ga u diskusiju na osnovu svjetskog ili jos gore igrao je lijepo je neozbiljno.

Petardaa
Kontakt:

Post Postao/la Petardaa » 21 mar 2015, 22:23

KpbKaka22 je napisao/la:A jel se vama Dzeko zgadio nakon Nigerije ,kad je šeto po terenu i kasnije kad su ispali osmijeh na licu ,pa takav primjer je Messi ne moze ti najbolji igrač svih vremena biti isto bezkurac za repku,gdje se vidi da puno više daje za Barcelonu,gdje dobiva više para i ostalo,sjećam se četrifinala protiv Belgije ,odlucio onaj kiks Kompany-a Messija nigdje,mrtvo polufinale protiv Nizozemaca,odlucili penali,Messija nigdje,finale da ne govorim,potpono zasluzena pobjeda Njemacke..i dns Ronaldinhu rođendan i čitav na svim barcinim stranicama pišu kaze covjek stvario barcu vratio je u vrh,ucinio nogomet ljepšim sportom ,ne kazu dzabe cuo si za novog Messija,Ronalda,ali nikad za novog Ronaldinha,toliko da je precijenjen,govorim ovima navijacima Barce
S obzirom da je Argentina igrala defanzivno protiv Holandije i Njemačke kao i protiv Belgije nakon postignutog gola samim time Messi nije ni mogao doći do izražaja. Ako se ne varam u polufinalu u utakmici Holandija i Argentina su i jedni i drugi u 90 minuta imali po 0 udaraca u okvir gola, a Messi je na čitavom SP-u imao samo 1 šut na gol više od Ronalda čija je reprezentacija ispala već u grupi. Inače, kod gola Argentine protiv Belgije je upravo sve počelo od Messija i loptu je ukrao upravo on :mrgreen:

slika

slika

A možda bi bilo i bolje da mu nije poslao ovakvu loptu jer je se Di Maria upravo tada povrijedio :mrgreen:

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 22 mar 2015, 11:10

Petardaa je napisao/la:
KpbKaka22 je napisao/la:A jel se vama Dzeko zgadio nakon Nigerije ,kad je šeto po terenu i kasnije kad su ispali osmijeh na licu ,pa takav primjer je Messi ne moze ti najbolji igrač svih vremena biti isto bezkurac za repku,gdje se vidi da puno više daje za Barcelonu,gdje dobiva više para i ostalo,sjećam se četrifinala protiv Belgije ,odlucio onaj kiks Kompany-a Messija nigdje,mrtvo polufinale protiv Nizozemaca,odlucili penali,Messija nigdje,finale da ne govorim,potpono zasluzena pobjeda Njemacke..i dns Ronaldinhu rođendan i čitav na svim barcinim stranicama pišu kaze covjek stvario barcu vratio je u vrh,ucinio nogomet ljepšim sportom ,ne kazu dzabe cuo si za novog Messija,Ronalda,ali nikad za novog Ronaldinha,toliko da je precijenjen,govorim ovima navijacima Barce
S obzirom da je Argentina igrala defanzivno protiv Holandije i Njemačke kao i protiv Belgije nakon postignutog gola samim time Messi nije ni mogao doći do izražaja. Ako se ne varam u polufinalu u utakmici Holandija i Argentina su i jedni i drugi u 90 minuta imali po 0 udaraca u okvir gola, a Messi je na čitavom SP-u imao samo 1 šut na gol više od Ronalda čija je reprezentacija ispala već u grupi. Inače, kod gola Argentine protiv Belgije je upravo sve počelo od Messija i loptu je ukrao upravo on :mrgreen:

slika

slika

A možda bi bilo i bolje da mu nije poslao ovakvu loptu jer je se Di Maria upravo tada povrijedio :mrgreen:

Still Waiting to get fans of another team on this topic

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 17 apr 2015, 18:33

Al' stvarno, znam da vecina madridista smatra da je Messi bolji, al' sad nece priznat da ga jbes :P
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 17 apr 2015, 18:52

Lillard je napisao/la:Al' stvarno, znam da vecina madridista smatra da je Messi bolji, al' sad nece priznat da ga jbes :P
Ja uopste nisam opterecen klupskim bojama kada je u pitanju procjena individualnih kvaliteta pojedinca. Navijam za Real skoro 20 godina, ali to mi ne smeta da smatram Messija najboljim igracem kojem sam ikad gledao.
Naravno da sam cuo bajke i gledao mnostvo klipova o Maradoni, Cruyffu, di Stefanu, Peleu... ali nema sanse da je ijedan bio na ovom nivou.
Naravno, tu je i Ronaldo koji bi sigurno bio kandidat za najboljeg ikada da nije Messija, ali on je vise ubojit strijelac i bolji je sto je blizi golu... Messi, s druge strane, ne znas gdje je zayebaniji: kad je u ulozi napadaca, ili kad se povuce pa krene dijeliti okomite lopte suigracima. I ti pojedinacni segmenti same igre idu mu na ruku, recimo ko bi prije 5 godina mogao pomisliti da ce Messi biti bolji izvodjac slobodnjaka od Ronalda, ali i tu ga je prestigao...

Kao sto rekoh, fan sam Madrida od kad znam za sebe i normalno da mi je drazi Ronaldo, koji brani boje mog kluba, ali to me ne sprijecava da razumom mogu objektivno odrediti ko mi je bolji igrac od koga. ;)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 apr 2015, 19:06

Ma zna citav svijet da je Messi najbolji igrac svijeta, znaju to i madridisti vrlo dobro - ali namjerno tjeraju kontru sa pricama o Roni, namjerno forsiraju rijeku uzvodno :mrgreen:
prije bi popili onu pilulu cijanida, nego to priznali :mrgreen: ....cast izuzecima poput @Consigliere, a ima ih još.

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 20 apr 2015, 20:10

Pitanje šta se smatra pod pojmom najbolji nogometaš svih vremena, kvalitet ili kvantitet.
Druga stvar, teško je uporediti nekog ko je igrao prije i nekog ko igra danas.

Po meni je najbolji nogometaš svih vremena Ferenc Puškaš. u 84 nastpa za reprezentaciju Mađarske zabio 85 golova, predvodio Mađarsku laku konjicu, jednu od najboljih i najupečatljivijih reprezentacija koje su ikad igrale, osim rezultata imali su i igru. Za Honved odigrao preko 300 utakmica i zabio isto toliko golova, za Real 180 nastupa 156 golova.
Sa reprezentacijom Mađarske osvojio zlato 52-e na Olimpijskim igrama, z to je zabio 4 gola, 54-e igrao finale SP završio drugi, na tom SP zabio 4 gola. Sa Honvedom osvajao ligu 5 puta, sa Realom 5 puta ligu, jednom kup, 3 put Evropski kup i jednom interkontinentalni kup. 4 puta najbolji strijelac Mađarske lige, 4 puta Španske... 62-e na SP igrao za reprezentaciju Španije.

Osim toga imao je uspjeha i u trenerskoj karijeri, vodio Panathinaikos, AEK, Colo Colo, nakratko bio selektor Saudijske Arabije i Mađarske.

Ako ćemo najbolji igrač danas, onda hmm Messi ili Ronaldo. Ali defintivno Puškaš je legenda :)
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 apr 2015, 23:01

gledao si puškaša pa znaš.
de mi još pojasni ko je bio najbolji na našim prostorima, ico hitrec ili tirke, nešto se najbolje ne sjećam njihovih utakmica
ustvari nemoraš, znam odgovor.. kreische
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 20 apr 2015, 23:04, ukupno mijenjano 1 put.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 20 apr 2015, 23:02

jestamaji je napisao/la:gledao si puškaša pa znaš.
de mi još pojasni ko je bio najbolji na našim prostorima, ico hitrec ili tirke, nešto se najbolje ne sjećam njihovih utakmica
:rol: :rol:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 21 apr 2015, 00:21

:lol: :lol: :lol: :salut:
27.10.2020

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 21 apr 2015, 01:38

Meni licno najbolji ikad Zizou zbog najvece elegancije ikad vidjene u fudbalu dok kad se sve statisticki i realno sagleda, najveci igraci ikad su CR i Messi. Niko nikad nije dominirao fudbalom kao oni ovako dugo (od 2008. godine najbolji igraci svijeta, a ni dan danas im nema niko ravan te se kraj jos ne nazire) i u historiju idu kao 1. i 2. igrac ikad. Sad sve zavisi ko je kome bolji, razlike izmedju njih su u nijansama.

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 21 apr 2015, 18:11

Najbolji na našim prostorima, biće da je Bukal, ili Janković... :P
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.