Olimpik Sarajevo

maltasa
Kontakt:

Re: Olimpik Sarajevo

Post Postao/la maltasa » 24 nov 2009, 08:21

Ne razumijem zašto se svaki, ali baš svaki potez koji napravi Olimpik ili g. Gracić ovdje doživljava revolucionarno i jedav se čeka da se isti popljuje. Ovakvih stvari kao što su ova dešavanje trenutno imate u svakom klubu. Dodje vrijeme kada struka procijeni da neki igrači ili skupina igrača ne zadovoljava potrebe i jednostavno se pruži ruka i razidje se. I to nije problem nigdje samo kod nas.

Ovdje ima jedna druga strana medalje. Neko je naveo (ne znam tačno ko ) u Makijatu se danima priča..... To je naš najveći problem jer mahala želi sve da zna i želi sve da uredjuje. Jer su "oni" dobro informisani, "oni" sve znaju i "oni" su nepogrešivi. Pa ljudi moji pustite više čovjeka da radi svoj posao. Korektan je prema igračima, ispoštovao je svakog od njih, dao im sve što se poželjeti može, bori se sam protiv sviju i saveza, i sudija, i infrastrukture, obezbjedio im je za naše prilike i više nego kvalitetne uslove za rad ima li pravo biti nezadovoljan nekim ????

Odmah se pominju nekakvi prelasci u Sarajevo, Želju, Borac, od prvog dana kako je postao prvak lige Fedracije, pominju se nekakvi odlasci, napuštanja, propadanja, kanite se više tih priča. Čovjek plaća i čovjek odlučuje. Nijednog momenta nije upirao prstom ni na koji klub i njegove probleme, a svi znamo to jako dobro da mnogi klubovi nemaju ali bukvalno za kifle, nije nikada pomenuo da gradski rivali imaju tatj i taj problem i tome slično... Svi mi to iz nekih "naših Makijata" znamo, ali je politika kluba ne osvrtati se na druge što ste mogli primijetiti da u nijednom osvrtu nikada iz usta nijednog igrača, niti uposlenika kluba nije izašla nijedna ružna riječ za neki drugi klub. Sa druge strane svaki potez koji napravi neko iz Olimpika se jedva dočeka da ga se popljuje i ponizi.

Dokle ljudi Božji...

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 24 nov 2009, 08:37

@maltasa

Posteno!

Kad smo vec kod toga, ja sam prvi napisao da se nesto desava u klubu i da se spominje povratak pelaka u Zelju, mada nisam sretan sa tim. Tu informaciju nisam dobio iz "Makijata" jer nikad tamo ne izlazim nego sam je dobio od jednog bivseg igraca Olimpika. Rekao mi je covjek da je sjedio sa Pelakom i da on odlazi ali i da se jos nesto desava u klubu. Kako cuo tako i napisao ovde.
Ali hajde da ti vjerujemo za sada da se nista ne desava pa necemo vise granati pricu. neka ostane na tome da su Pelak i Spalevic za sada otisli a ostali ostaju!
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

jalijas
Kontakt:

Post Postao/la jalijas » 24 nov 2009, 09:27

Unaprijed se izvinjavam zbog malo duzeg posta!
puno prasine oko ova dva odlaska.
Hajmo malo rezonovati stvari:
- Darko Spalevic je u Olimpik dosao kao veliko pojacanje, covjek je dvije sezone bio najbolji strijelac Lige. Od njega se ocekivalo da daje golove. U 14. kola koliko je odigrao ove sezone u Olimpiku, Spalevic je postigao 5 golova, sto svakako nije ono sto se od njega ocekivalo. Ocekivalo se puno vise. Koliko je Gracic vjerovao u njega pokazuje i cinjenica da je Spalevic bio kapiten Olimpika. ALi jednostavno nije opravdao ulozeno, a vjerujem da je ulozeno puno, odnosno, da Spalevic u Olimpik nije dosao za klikere, nego za dobre pare. Hajmo razmisljati malo drugacije. U svoju vlastitu firmu zaposlite covjeka od kojeg ocekujete da ce za vas zaraditi pare, odnosno od kojeg ocekujete da radi svoj posao za koji je itekako dobro placen. U medjuvremenu, ta covjek ne uradi nista, ali i dalje dobija masnu platu. Sta cete uraditi???
Naravno da cete ga otpustiti i probati da nadjete boljeg radnika, koji ce znati cijeniti ono sto vi ulazete u njega, odnosno da ce znati cijeniti cinjenicu da vi donosite hljeb na stol njegove djece.
Jednostavno, zar ne? Cist racun, duga ljubav. Gdje ce poslije toga ici radnik koji nije zadovoljio vase potrebe, po logici stvari Vas nije briga, zar ne?
- Slicna je stvar i sa Pelakom. Pelak je doveden u Olimpik, kao mozda i najzvucnije pojacanje u prethodnom prelaznom roku. Svi znamo kakve je taj covjek partije pruzao i u dresu Sarajeva i dresu Zelje, ali ljudi, tog covjeka ove sezone nije bilo nigdje! Nije se snasao, da li zbog porodicne tragedije koja ga je pogodila, silnih cigareta koje taj covjek popusi u toku jednog dana, ili su ga jednostavno godine pritisle ne znam, ali nije pokazao da se na njega moze ozbiljnije racunati.

Osvrnimo se malo i na stanje u Olimpiku. Bodovna situacija nije sjajna, to je evidentno. Igraci, nemanje navijaca, nema stadiona, nikakva podrska lokalnih vlasti, u nekoliko utakmica drasticno osteceni od strane sudija, dosta toga se poklopilo. Ali definitivno, DEFINITIVNO, nije do Uprave. Trude se svim silama, da plate ne kasne, da su primanja redovna, da se nikome ne duguje, da se obezbjede uslovi o kojima pojedine ekipe u PL mogu samo da sanjaju. Sve te pare dolaze od jednog covjeka i svi mi znamo ko je taj covjek. Jel mozda mislite da je taj covjek glup, te da ce pustiti da mu igraci setaju po terenu??? Jednostavno, ne moze ovako, hajmo traziti nacin da do cilja dodjemo sa nekim drugim ljudima. Ja za svoje pare biram koje cigare cu da kupujem, u kojoj cevabdzinici cu da jedem cevape,tako i on za svoje pare ima pravo da bira optimalno, ili bar ono sto on misli da je optimalno. Kad ste culi da je Gracic rekao i jednu jedinu ruznu rijec protiv nekog drugug kluba? Iako bi svi voljeli da njegova krava crkne, iako njegova krava ne pase u tudjim pasnjacima, iako njegova krava, ama bas ni jednoj drugoj kravi zlo ne misli.
Izvinjavam se jos jednom zbog duzeg posta, ali sam zaista morao reagirati na razna naglabanja i carsijske price koje su se pojavile u zadnje vrijeme.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 24 nov 2009, 09:58

Gerrard je napisao/la:Ja jedino znam da Spalevic sigurno nece u Sarajevo , on na to ne smije ni da pomisli a kamoli da igra za taj klub ... slicna situacija je i sa siptarom , vrlo je jasno da trenutno ne trebamo igrace koji ce unositi nemir medju igrace i kleti se u Sarajevo i onda reci da navija za Zelju ... ;)

Daleko im kuca od Koseva bila , a vrlo dobro znam da je isti Pelak zadnju poslusezonu bio vodja svih bojkota medju igracima Zeljeznicara !
Nije!

Bio je zrtveno lane nazalost!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

ultra@rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la ultra@rajvosa » 24 nov 2009, 10:17

Gerrard je napisao/la:To je tvoje misljenje ja sam svoje iznio u Sarajevu je to isto radio , a par igraca Zelje su mi takodjer potvrdili da je bio jedan od vodja ali nebitno :D

Zivio ti i sretno Pelaku da se vrati vama :D
:D :D :D :D Slazem se sa tobom,doBogda im se vratio,oni se raduju tome ko djeca,a nisu svjesni svoje nesvjesti :lol: :lol: A nama netrebaju sipac,sin majke lopova i cetnik koji dize 3 prsta kad da gol,daBogda gdje god otisli ti klubovi propali,ko sto je i olimpik ;)

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 24 nov 2009, 10:28

Gerrard je napisao/la:To je tvoje misljenje ja sam svoje iznio u Sarajevu je to isto radio , a par igraca Zelje su mi takodjer potvrdili da je bio jedan od vodja ali nebitno :D

Po prvi se put moram složiti s tobom,Pelak jeste bio jedan od inicijatora nemira u Želji,tako da što se mene tiče nema mjesta u Dolini ćupova,nek ide gdje hoće,evo kako čitam već,otvara mu se mjesto u matičnom klubu,pa et nek uživa u bordo dresu :mrgreen: :D
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 24 nov 2009, 10:38

Ma ajd što se sekiramo,njih dvojica uvijek imaju mjesta u SAŠK-u.. 8-) :mrgreen:
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 24 nov 2009, 11:40

scorpion je napisao/la:
Po prvi se put moram složiti s tobom,Pelak jeste bio jedan od inicijatora nemira u Želji,tako da što se mene tiče nema mjesta u Dolini ćupova,nek ide gdje hoće,evo kako čitam već,otvara mu se mjesto u matičnom klubu,pa et nek uživa u bordo dresu :mrgreen: :D[/quote]
Nije Pelak bio inicijator nicega, to je patka, on je bio onaj na kom su se lomila kola.Doduse Pelak ima jednu manu strasno mrzi pripreme i eskivira fizicku spremu al i kao takav je dobar e sad je pitanje da li kod Amara moze izvoditi bjesne gliste...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 24 nov 2009, 13:11

Danas u sport avazu postoji mogucnost da su utakmice olimpika sa Zeljom i Sirokim namjestene sam Gracic izjavio da su igraci pustili
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

300
Kontakt:

Post Postao/la 300 » 24 nov 2009, 13:17

scorpion je napisao/la:Ma ajd što se sekiramo,njih dvojica uvijek imaju mjesta u SAŠK-u.. 8-) :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
Svake druge subote se rano budim ja, Moja raja već me čeka ispod prozora,
Stara pita s' kim to danas igra Saraj'vo, Ni zbog kog' se tako rano ne bih budio...

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 24 nov 2009, 13:19

300 je napisao/la:
scorpion je napisao/la:Ma ajd što se sekiramo,njih dvojica uvijek imaju mjesta u SAŠK-u.. 8-) :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
Sask ima love meni se cini jer uvijek dovode ove bivse Zeljine i od Sarajeva igrace i Obuca sad igra za Sask Nidal Ferhatovic,Amar Ferhatovic bivse zvijezde :lol: :lol:

dinog
Kontakt:

Post Postao/la dinog » 24 nov 2009, 16:15

mislim da je ovo bio pametan potez nijaza gracica,jer je "otpustio" ova 2 igraca koja su po meni najmanje pokazala ove sezone,spalevic dao 5 golova a od tih 5 dao je 3 iz penala,tako da je to nikakav ucinak,a i pelak vjerujte gdje god dodje ta se ekipa nece dobro provesti,prema nekim saznanjima govori se da bi pelak mogao doci u slobodu :D

maltasa
Kontakt:

Post Postao/la maltasa » 24 nov 2009, 17:14

@ dinog Spalević je samo jedan gol dao iz jedanaesterca protiv Sarajeva od ukupno dva koja su svirana za Olimpik ove jeseni. Drugi je dao Rajević protiv Zrinjskog tako da nema potrebe da pišeš nešto što nije tačno.
Ovdje se puno nagadja o nekim razlozima i stvarima oko kojih se nema potrebe nagadjati. Jedina istina je da im je zahvaljeno na njihovim uslugama i to je to. To je procijenjeno kao potez potreban za stabilizaciju kluba u narednom periodu i to je to. Ako ste primijetili nema teških riječi nema prozivanja, nema nikakvih incidentnih situacija iako mnogi žele baš takav scenarij. Tako je bilo prilikom odstupanja g. Glavaša kada su novinari bukvalno opsjedali klub tražeći neku mrlju koja bi bila "ekskluziva". Danas se to traži i oko pomenutog dvojca. Bez obzira što njih nema više tu nema potrebe za prozivanja koja se protežu u zadnja dva dana ovdje. Pominjanja porodica, nečije majke, nečije vjere i tako toga... To su stvari koje ne interesuju Olimpik i ne želimo da se bilo koga veže takvim nadimcima sa imenom kluba.

Ono što ja lično želim je svu sreću obojici u daljnjoj karijeri gdje god igrali i nastupali...

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 24 nov 2009, 17:35

FK Sarajevo je napisao/la:Danas u sport avazu postoji mogucnost da su utakmice olimpika sa Zeljom i Sirokim namjestene sam Gracic izjavio da su igraci pustili
evo i ja pročita sport, pa da ti kažem ili su malo udaren ili namjerno nisi prenio tačnu informaciju........
gracić je rekao da sumnja da su pojedini igrači pustili želju i borac da pobijede......
ubuduće ili prenosi tačno ili se ne javljaj....
Strauss Junior

maltasa
Kontakt:

Post Postao/la maltasa » 24 nov 2009, 17:40

BlueSharks je napisao/la:
FK Sarajevo je napisao/la:Danas u sport avazu postoji mogucnost da su utakmice olimpika sa Zeljom i Sirokim namjestene sam Gracic izjavio da su igraci pustili
evo i ja pročita sport, pa da ti kažem ili su malo udaren ili namjerno nisi prenio tačnu informaciju........
gracić je rekao da sumnja da su pojedini igrači pustili želju i borac da pobijede......

http://****/cms/index.php?drugi-o ... vaz-241109

Imate tekst ovdje

ZORAJA
Kontakt:

Post Postao/la ZORAJA » 24 nov 2009, 18:28

Jako je nekorektno da se krijete iza pseudonima i sirite dezinformacije,izmedju ostalog,koje skupljate po "mahali".Od kada to price rekla kazala mogu biti relevantne,a najneverovatnije je to sto vi svi imate neke informacije pre samog Pelaka i Spalevica?????
Momci su dali svoj maximum i to treba postovati!

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 24 nov 2009, 19:26

BlueSharks je napisao/la:
Bio sam ja kasnije napisao tacno samo mi je post obrisan a jesam li napisao POSTOJI MOGUCNOST ili sam napisao POTVRDJENO NAMIJESTANJE sta seres kojeg vraga ti znas koliko smo o ovome razgovarali i koliko je postova obrisano

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 25 nov 2009, 09:37

Gerrard je napisao/la:
ZORAJA je napisao/la:Jako je nekorektno da se krijete iza pseudonima i sirite dezinformacije,izmedju ostalog,koje skupljate po "mahali".Od kada to price rekla kazala mogu biti relevantne,a najneverovatnije je to sto vi svi imate neke informacije pre samog Pelaka i Spalevica?????
Inace ovaj momak mi je putem PP pokusao pojasniti sta znaci tri prsta i usput napisati da je uprava FKS prije sat vremena zvala Spalevica :mrgreen:

Kada sam procitao tu poruku , shvatio sam i pozelio dobrodoslicu Spalevicu na ovaj forum :mrgreen:
Netreba nama Spalevic imamo Skoru,Avdica,Jahovica sta ce nam Spalevic a Pelak neznam uvijek je bio odlican igrac ali znam da je izdajnik da ga Horde nezele

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 26 nov 2009, 19:21

Danas sam dobio neke nove informacije a koliko su tacne vidjet cemo. Gracicu je blokiran racun pa igracima kasne plate duze vrijeme. Vlada veliko nezadovoljstvo jer niko nije ocekivao ovo sto se sad desava. na danasnjem treningu je bilo samo 14 igraca. Sve u svemu nije im nimalo dobro.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

ZORAJA
Kontakt:

Post Postao/la ZORAJA » 27 nov 2009, 05:04

FK Sarajevo je napisao/la:
Gerrard je napisao/la:
ZORAJA je napisao/la:Jako je nekorektno da se krijete iza pseudonima i sirite dezinformacije,izmedju ostalog,koje skupljate po "mahali".Od kada to price rekla kazala mogu biti relevantne,a najneverovatnije je to sto vi svi imate neke informacije pre samog Pelaka i Spalevica?????
Inace ovaj momak mi je putem PP pokusao pojasniti sta znaci tri prsta i usput napisati da je uprava FKS prije sat vremena zvala Spalevica :mrgreen:

Kada sam procitao tu poruku , shvatio sam i pozelio dobrodoslicu Spalevicu na ovaj forum :mrgreen:
Netreba nama Spalevic imamo Skoru,Avdica,Jahovica sta ce nam Spalevic a Pelak neznam uvijek je bio odlican igrac ali znam da

SPALEVIC JE VAS MALI BOG!!!!!!!!!
Dupe bi vi sutra dali za njega,ali nemate te pare i to sam ti objasnila ako se secas,nisu tri prsta problem..... i Musemic mu je sa vase klupe j**o i majku i zenu i dete dok ga nije imao za svog igraca,a kada ga je dobio kleo se u njega prema tome prestani da vrtis pricu koja nema veze sa vezom,suplja je skroz,VERUJ MI!!!!!!

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.