Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
14%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
19
33%
4) St.Pauli
12
21%
5) Mainz
9
16%
6) Augsburg
8
14%
7) Union Berlin
2
3%

Ukupno glasova: 58

harishp
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la harishp » 23 apr 2009, 15:50

amerosm je napisao/la:@ RZ 88

drug ako si gledao u Nedelju Bundesligu na Premiere-u mogao si uociti kritike Franza Beckenbauera na racun Werdera sto se tice prvenstva. Tada su navodno bili ozlijedjeni Diego, Oezil, Boenisch, a gle cuda jucer sva trojica zdrava. Beckebauer ima osjecaj da Bremen prodaje ligu radi Kupa Njemacke i Kupa Uefa, ali i ja kao navijac HSV-a kazem da to nije fer od strane Bremena. Treba se igrati posteno do kraja pa nek bolji pobjedi i u potpunosti razumjem Franza Beckenbauera na sta covijek cilja. Zadnje kolo HSV, Bayern i Wolfsburg se bore za titulu i Werder ide vukovima bez gore navedene trojke i tu jos dodamo Pizzara, zato sto se stede radi finala kupa, pa bi vidio tada Uli Henesa, izvrnuo bi DFB na glavu dok Werder ne bi bio kaznjen.

Sto se tice jucerasnje utakmice

Izgubili smo bitku, ali cemo dobiti rat protiv Werdera.
Amerosm iako cijenim tvoje postove pogotovo u vezi BL i tih klubova. ali to sto ti rece da nije fer.
To ni dijete od dvije godine nebi napisalo.
Nasao se franz i Bajern rasprdzavati o tome sta je fer a sta nije.Ljudi namijerno kupe mladog igraca od drugog BL stave ga naklupu.Upropaste igraca a taj klub oslabe.
I de nam jos pricaj o fer playu.
Werder nije glup,nista ga u prvenstvu nije islo.Ali sad imaju kolosalne sanse da osvoje dva ,,kipa,,
Da je Franz kojim slucajem u poziciji da uradi kao Werder on bi to jos zesce odradio.**** o postenju............ :lol:
HSV ove godine nece osvojiti nista kao ni prijasnjih 20 ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 23 apr 2009, 19:28

bajern bi izgleda van ser varta

bosnjoo
Kontakt:

Post Postao/la bosnjoo » 24 apr 2009, 14:21

Evo citam nesto na Hofenhaim web stranici da je Salihovic povredjen?
Moje njemacki je nula jel neko moze to provjerit il dal ga ima u satavu veceras?
Manijak do smrti....

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 24 apr 2009, 14:24

bosnjoo je napisao/la:Evo citam nesto na Hofenhaim web stranici da je Salihovic povredjen?
Moje njemacki je nula jel neko moze to provjerit il dal ga ima u satavu veceras?
Moguce da je Salihovic lakse povrijedjen ali vjerovatno ce startati veceras protiv Herthe.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

bosnjoo
Kontakt:

Post Postao/la bosnjoo » 24 apr 2009, 14:28

e super :D :D da nisam beze slobodno uze 2 sata a da ga ne gledam hehe
Manijak do smrti....

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 apr 2009, 14:31

Personell stehen bei 1899 Hoffenheim noch einige Fragezeichen vor dem heutigen Abschlusstraining. Während Mannschaftsarzt Pieter Becks für die Einsätze von Timo Hildebrand und Isaac Vorsah grünes Licht gab, muss Rangnick noch um Demba Ba (Probleme mit der Patellasehne) und Sejad Salihovic (Reizung der Hüftmuskulatur) bangen. Zudem fehlen Hoffenheim, neben den Langzeitverletzten Ibisevic, Jaissle und Ibertsberger, die gesperrten Carlos Eduardo, Daniel Haas und Luiz Gustavo.

U hoffeinheimu su još pod upitnikom neki igraći. Timo će moći braniti, Vorsah igrati, Ralf Rangnjoš mora brinuti da li će moći igrati Demba Ba, Salihović. Osim njih koji su pod upitnikom , U hoffeinheimu neće igrati Ibišević, Jaissle, Ibertsberger koji su ozljeđeni te zbog Žutih i crvenih kartona Carlos Eduard, Haas i Luiz Gustavo.

Nisam preveo baš kako piše malo sam skratio i jednostavniej to uradio.

Uglavnom igraju sa b sastavom ehhe.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 24 apr 2009, 14:33

bosnjoo je napisao/la:Evo citam nesto na Hofenhaim web stranici da je Salihovic povredjen?
ja sam probao na google prevoditelj, ali ne mogu povezati 2 rijeci :roll:

Valjda zeleno svjetlo za nastup moraju dobiti Demba Ba (problemi s Patellasehne) i Sejad Salihovića (iritacije od Hüftmuskulatur)Također nedostaju Ibisevic, Jaissle i Ibertsberger, i zbog crveni kartona Carlos Eduardo, Daniel Haas i Luiz Gustavo...

nek im je sa srecom :mrgreen:
100% sportski i krajnje opušten potpis

N&A
Kontakt:

Post Postao/la N&A » 24 apr 2009, 19:22

Papilon20 je napisao/la:Igraci Wolsburga se poceli tuci medjusobno na treningu ,kako ce tek biti 2-3 kola pred kraja ,kad pritisak bude jos veci ...naravno ako izdrze do zadnja 2-3 kola na 1 mjestu :=
Pa dobro u Bayernu su profesionalci,oni ce moci izdrzat do kraja bez pritiska...

Jadnici obicni...Toliko o kvaliteti Bayerna,nikako da se nadju na prvom mjestu a u Wolfsburga igraju igraci koje sigurno pola nas nije culo tupavo...I takvi su isored Bayerna..Ajd hairli pa Bayern ne igra u nekoj jacoj ligi...ne do Bog...
Niko ne ostaje nevin/a do smrti!Zivot svakog J**+...

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 24 apr 2009, 19:28

Nema na sportklubu nego na sportklubu plus koji nemam smrc

nemam tekmu da gledam ...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 apr 2009, 19:31

Imaš na netu, pa ne moraš plakati hehe. Idemo Hoffeinheim da i oni dobiju jednu, ali čisto sumnjam igrat će sa b-sastavom.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 apr 2009, 19:37

@ harishp

vidim da mozda nisi shvatio moj post sta sam htio reci, pa cu pokusati to napisati opsirnije. To sto kazem da Werder doslovno bojkotuje ligu odnosi se takodjer i za borbu za opstanak, te i za prvaka Njemacke. Werder sutra igra kuci protiv Bochuma, predpostavljam da ce igrati bez pomenute cetvorke koja ce biti ozlijedjena, a u cetvrtak ce biti u potpunosti zdrava. Ja u potpunosti razumjem da oni se u Bundesligi bore za zlatni ananas (kako Njemci vole reci) ali ako sutra Bochum odnose bodove iz Bremena zato sto Werder ne igra u punom sastavu, lici malo na namjestanje. Time zelim reci da npr. Gladbach mozda zbog toga ispada zato sto je igrao sa Bremenom na pocetku proljetnog dijela i zato sto je Bremen mogao doci i do 5 pozicije u Bundesligi, jer su tada tek bili 1/16 odnosno 1/4 finala kupova. Sto se mene tice ja bi volio da igraju tako bez standardnih igraca vece sanse mom HSV-u da uzmu drugu poziciju u Bundesligi koja garantuje direktno mjesto u LP. Ja vise volim kad obje ekipe igraju u punom sastavu pa nek pobjedi bolji, sto je npr. bio slucaj Werder-a u Srijedu portiv HSV-a, i cestitam im na pobjedi. Nadam se da si me razumio sta time zelim kazati. A to za Beckenbauera i Uli Henesa sto spominjes, raspitaj se za sudiju sa imenom Helmut Krug, koji 90-tih godina pored Colline bio najbolji sudija u svijetu, je Bayern krajem 1997. godine ostetio u utakmici protiv 1860 Muenchena i to mu je bio kraj karijere.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 24 apr 2009, 19:47

http://www.atdhe.net/#

evo jedne od boljih stranica za gledanje utakmica...netreba nikakva registracija ;)
btw: ima hofenhajm-herta
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 apr 2009, 20:03

Shvaceno @amerosm ;)
Mada BL vazi za nenormalne fanatike u vezi ne-namijestanja tekmi.
Nemali slucaj sto u BL#1 sto u BL#2 da su timovi kojima bod ili tri nisu znacili nista u zadnjim ili predzadnjim mecevima deklasirali ponekad i na njihovom terenu velike kandidate za titulu ili davljenike kojima je pobijeda znacila sve.
Ovaj slucaj sa werderom u jednu ruku iako to apsurdno zvuci izgleda mi i fer a sto je najbitnije realan i logican nacin razmisljanja kluba.
Malo se tko moze pohvaliti da iako su izgubili sansu ne samo za titulu nego uopste odlazak u evropu sto se tice bodovnog stanja.Da oni ipak imaju pa skoro najace sanse za osvajanje obadve titule kupa BL i kupa UEFA sto je u domenu vise nego fenomenalnog uspijeha.
Taj proces igranja na tri kolosijeka je vise nego tezak.I vijerovatno da ce prvog HSV kostati da umijesto ima tri titule dobije bas ono sto ti kazes ,,zlatni ananas,,
Niko ne moze da bude siguran da li je Diego spreman ili ne.
Tako da to moze da ostane samo na ,,neka vrsta obraza,,
Mada ja kazem niko nije kriv tim ekipama sto su dosli u sitaciju da im neko drugi kroji sudbinu zar ne.
Moj stav je ako ekipa moze da ,,sacuva,,igrace za svoj cilj sto je ustvari i poenta takmicenja.
Nisam nikad cuo da je se neko opario ako je dobio titulu Far playa :lol:
I kako rece nemoj sta zamijeriti ti shvatas sta sam htio da kazem.
P.S zbog tih ,,nedodirljivih,, kako ti rece Becke i Ulija nesto mi je bas i drago sto se neko i sa njima moze ,,sprdati,,
Uostalom onaj mec Wolfa i bajera komotno su mogli staviti ,,na lomacu,, onog sudiju u smislu namijestanja pobijede za Wolf.
Mada sam ja siguran da je to bilo neznanje,totalna nesigurnost sudije i takozvano gubljenje kompasa na tekmi nego nesto namijerno.
Ali da su htijeli,mogli su a nisu jer i oni imaju oraha u dzepu :roll: .
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 apr 2009, 20:12

@ harishp

shvatio sam i ja tebe to sto se tice Werdera i u neku ruku ih razumjem. Iskreno bilo bi mi drago da igraju sljedece sezone u Euro Kupu jer su oni pored Bayerna i HSV-a jedina ekipa koja drze visoko i ponosno njemacku zastavu u Europi.
Samo jos malo da se osvrnem na ovo sto kazes za namjestanje i da si i to potpuno upravu, ali u svojoj historiji bila su samo dva slucaja gdje je njemacke liga imala probleme sa namjestanjem. To je bilo 1972. godine kada su Bielefeld i Schlake prodali utakmice i bili kaznjeni i 2004. godine poznati slucaj Hoyzer koji je izbacio HSV iz Kupa protiv Padeborna kad je svirao 3 nepostojeca penala.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 24 apr 2009, 20:22

amerosm je napisao/la: 2004. godine poznati slucaj Hoyzer koji je izbacio HSV iz Kupa protiv Padeborna kad je svirao 3 nepostojeca penala.
2 penala i crveni (naravno izmisljen, kao i penali)
edit: evo link za utakmicu hoffenheim-herta: http://www.atdhe.net/6540/watch-hoffenh ... tha-berlin

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 apr 2009, 20:27

Zar su bila dva ja sam mislio tri. Dobro se sjecam da je tada u kabini igracima Padeborna rekao da oni samo izadju i da ce on sve srediti. Znam da je HSV na poluvremenu vodio 2-1 i kad je to Toppmoeller rekao svi su ga ismijavali jer je on cuo taj razgovor. Znam da je on imao pritisak od Hrvatske mafije.

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 24 apr 2009, 21:23

zadugo nisam gledao josipa simunica u klupskom dresu, defenitivno je sazrio kao igrac. igra srednjega branica rutinirano kao sto je to nekada robert kovac radio. dobro mu stoji ona kapetanska vrpca, jos pri tome u boji sahovnice. svaka cast džo.

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 24 apr 2009, 21:51

evo gledam utakmicu hofenhajma i jedna fina vjest igra salihovic...imao je dvije sanse jednu iz slobodnog udarca :D

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 24 apr 2009, 22:02

19TM87 je napisao/la:evo gledam utakmicu hofenhajma i jedna fina vjest igra salihovic...imao je dvije sanse jednu iz slobodnog udarca :D
Gdje gledas?

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 24 apr 2009, 22:03

na netu ne treba registracija samo klikni na link i odaberi tekmu :D
http://www.atdhe.net/#

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.