Bitna pobjeda. Prije utakmice sam očekivao da će protiv Portugala biti ostvarena i sigurnija pobjeda, jer jednostavno Njemačkoj leži Portugal. Međutim, tradicionalno jeste da leži, ali večeras je Portugal najbolje odigrao protiv Njemačke u ove zadnje 3 utakmice na velikim takmičenjima, ali je opet izgubio.
Ova pobjeda mi je ipak slatka, a ona pogotovo nije smjela doći u pitanje. Nije to jer Portugal smatram lošim, nego jednostavno zbog onog što rekoh gore, te zbog toga što je za Elf dobro otvaranje jednog velikog takmičenja od izuzetne važnosti. Kada krenu s pobjedom , obično onda ide dobro (npr. 2 katastrofalna eura iz njemačkog ugla, 2000 i 2004. godine su otvoreni remijem).Pobjeda je na kraju izuzetno slatka, jer ekipa je na kraju borbom i požrtvovanjem spasila pobjedu.
A ko što Gero kaže, kilave pobjede su te koje su Elfu u prošlosti donosile veliki uspjeh i to apsolutno stoji.
Požrtvovanje i žestoku borbu želim da vidim i ovaj
Dusel me na kraju nekako pravo raduje.
Večeras su fantastičnu utakmicu odigrali Hummels i Khedira. Prvi je mnogo toga izbio, lavovski se borio, iznosio lopte, bio konj u pozitivnom smislu riječi. Znači imali smo pozada dvojicu konjina u pozitvnom smislu : Badstubera i Hummelsa. A moraš prvo biti ta konjina, taj borbeni lav (kako god hoćete

) da bi bio pravi reprezentativac Njemačke. Njih dvojica su se dopunjavali, bili pravi lavovi i pokazali da su odličan stoperski par, zato i jesam bio za tu opciju da njih dvojica igraju. Holger može čak i još bolje, neke sitne greške u postavljanju je imao, ali zato mnogo puta odličan u duelima, građenjima, borbi...
Khedira je često dobro prenosio loptu, zatim asistirao za pogodak, osvajao lopte, borio se, bio dosta dobar, jedan od najboljih večeras.
E onda su tu dvojica još matchwinnera: Neuer i Gomez. Prvi još jednom pokazao da je najbolji svjetski golman, tako kulerski, tako dobar kod spriječavanja 100 % šansi.
A Gomo ima i dobar trzaj glavom i baš ga je momački uvalio (amerosm dobar ti avatar

). S tim da je dugo vremena Mario bio
arme Sau. Lopte su mu slabo dolazile, rijetko koji centaršut je dolazio do njega, nije mu bilo dobro upučenih lopti i onda ga on momački uvali. To je za respekt.
Iako po pitanju ovog ne trebam se puno pravit pametan, jer rekao sam da bi možda Klose večeras bolje odgovarao i da se bolje uklapa u ovaj sistem, ali s druge strane sam vjerovao da će Mario zabiti bitne golove tokom ovog EURO-a i nadam se da mu ovaj večeras nije zadnji. Scholl ga večeras na ARD-u hvali i govori da je on fantastičan napadača ali da mora se još više kretat i tako bi došao do još više šansi. Scholl je i za Neuera rekao ovo što sam ja gore.
Određene stvari naravno da trebaju, a i mogu biti bolje. Svakako da bi svoj napredak trebali tokom turnira pokazat Ozil, Schweini i Lahm i oni to vjerovatno hoće. U odnosu na ovo večeras oni mogu još najmanje 50 % bolje. Onda bi Elf tek još trebao da bljesne.
Poldi je možda i najviše razočarao, bio je katastrofalan, Muller loš, ali trčao je , trudio se i pokušavao nešto. Ja za Thomasa mogu reči samo: IGRAČINO PRORADI OPET, ti to možeš
Ova pobjeda može i psihološki imati sjajan efekat, jer ekipa je ostvarila sretnu pobjedu, izborila se za nju, sačuvala tih 1:0. Pogotovo može i Bayernovim igračima dosta značit, jer večeras su bili dio ekipe koja je sačuvala vodstvo. Ovo pozitivno iskustvo ih može vratit skroz na pravi put, tako da bi mogli dobit veliki podsticaj.
Iako je sad Holandiji voda do grla, mislim da to ide i u prilog Elf-u. Sad se Holanđani moraju otvorit, napadat, a to je onda šansa da im složimo koju kontricu i dođemo do pobjede. U srijedu ekipa mora dati sve od sebe, da bi stvorila sjajnu poziciju pred zadnji susret. I inače mi mnogo toga miriše na prolazak Njemačke, a uz to Danske.
Danci su opasni, kompaktni i nagazna mina ove grupe.

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland