BiH Talenti u Evropi
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: BiH Talenti u Evropi
dzeko, huseinovic, vladavic, stilic, svi iznilkli u premijer ligi. i kada neko kaze da tu nema talenata i da se u takvoj ligi ne moze stvoriti igrac.
Ima talenata, samo nema mogucnosti i zelje kod nas da oni dodju do izrazaja:-Dbh hrvat je napisao/la:dzeko, huseinovic, vladavic, stilic, svi iznilkli u premijer ligi. i kada neko kaze da tu nema talenata i da se u takvoj ligi ne moze stvoriti igrac.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ma mlad je on, bice vremena za velike Klubove.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
izgleda da je ceska raj za nase mlade iugrace...ali dobro,sa 17 godina u mladi boleslav oko 20te je u bundesuomerbavarac je napisao/la:Ma mlad je on, bice vremena za velike Klubove.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Hehe, slazem se.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Džafić ide na probu u Karlsruhe ...
anlayan je napisao/la:Džafić ide na probu u Karlsruhe ...
Prije nekoliko dana su ga povezivali sa nekoliko nasih premijerligaskih klubova
Biko#1 je napisao/la:anlayan je napisao/la:Džafić ide na probu u Karlsruhe ...
Prije nekoliko dana su ga povezivali sa nekoliko nasih premijerligaskih klubova

http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html evo ovaj mali Baljic potpisao za Bochum.
Tracy McGrady!!!
Smriko(91.god), najbolji igrac omladinske lige BiH u nedjelju putuje u HSV 

Zerin Tandir,15 god.moglo bi nesto od njega biti.Univerzalac,ide na probu u Eintracht F.
12.9.2009.
- storm_raider
- Kontakt:
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
to je sin od Mirsada Baljica.Edo_Majka je napisao/la:http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html evo ovaj mali Baljic potpisao za Bochum.
Džafić ide na probu u Karlsruhe ...
Smriko(91.god), najbolji igrac omladinske lige BiH u nedjelju putuje u HSV
vidi vidi sto su nijemci poludili za bosancima i hercegovcimaZerin Tandir,15 god.moglo bi nesto od njega biti.Univerzalac,ide na probu u Eintracht F.

Dzafic ce doci u Velez ako mu propadne inostrani transfer.
Iskreno mislim da je onaj mali iz Intera veci talenat nego Begovic. Rijec o Delacu. 17 godina i standardan. Uz to sjajno brani. Cito sam par intervjua s njim i nije bio totalno negativan sto se tice nase repke. Bice tesko, ali kad bi ga vratili domovini bio bi ekstra pojacanje za buducnost.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- NoName
- Kontakt:
Neznam baš jel ova tema pravo mjesto za ovaj post al valjda nema veze. Neki dan sam imao gosta iz Poljske, iz Poznana gdje igra naš Štilić pa sam ga, naravno, malo priupitao oko toga kakav status ima gore. Semir je fakat zvijezda u tom gradu (grad je otprilike veličine kao Sarajevo) i dovoljno mi je bilo što sin od ovog mog prijatelja (7 god) ne propušta nijednu utakmicu zbog njega i naravno, ima njegov dres.
E sad, stavio bih ovo i u temu o Semiru ali druga je poenta: Poljska liga je svake godine sve jača i jača pa je dobra opcija za naše igrače da se preko ove zemlje, kao i preko Češke i Slovačke, zapute u neku od jačih evropskih liga. Do prije par godina Poljaci su bili u ogromnim problemima, korupcija, namještaljke i slično i onda je tužilaštvo pokrenulo akciju i očistilo fudbal od kriminala (uhapšeno je preko 250 sudija, predsjednika klubova i slično). Od tada je sve krenulo nabolje, što se može vidjeti i po rezultatima.
E sad poenta: Naša zemlja je kroz istoriju bila rasadnik talenata ali mi to nikada nismo uspjeli maksimalno da iskoristimo. Prvo je rat mnogo tih talenata rasuo po svijetu a onda su u svoje ruke naš fudbal uzeli razni mešetari koji su zbog svojih sitnih interesa igrače prodavali u bescjenje, uništavali karijere i slično. Umjesto da nekog igrača sačuvamo dok ne dostigne neku normalnu vrijednost, mi ga prodamo za neku siću a onda na njemu zarađuju druge ekipe. Po prvi put sam čuo da je neko iz BiH odbio ponudu za nekog igrača, kao što je to Osim uradio za Bekrića.
Mi moramo raditi sa našim talentima, čekati da dovoljno stasaju i ako treba onda ih prodavati, ali samo u Evropu i samo u normalne lige. U normalne, po meni, spadaju i Poljska, Češka, Belgija i slično, ne samo lige petice. Ali, moramo čekati da igrači stasaju a ne prodavati ih na prvu.
Isto tako, moramo raditi i sa potencijalnim igračima, mora se praviti više stadiona za mali fudbal širom BiH, animirati ova mladost da se bavi fudbalom a ne kladionicama, kafićima i slično. Talentima se mora obezbijediti stipendiranje a da se oni obavežu da sredstva vrate kada počnu zarađivati od fudbala i slično.
Ja se vrlo često sjetim jednog mog vršnjaka kom je otac bio poljoprivrednik a mali je bio izuzetno nadaren za fudbal. I umjesto da taj roditelj malo isforsira to dijete, on ga je ubijao u pojam. I mnogo takvih talenata je propalo a prilično sam siguran, recimo, da je taj mali mogao dogurati daleko. Danas radi kao fizički radnik u firmi gdje i ja radim. Znači i u tom segmentu se mora puno uraditi.
Kao ilustracija kako stariji posmatraju sport moram navesti jednu anegdotu: Otac jednog mog prijatelja u Finskoj je prvi komšija ocu od Raikonena. Oba oca imaju rančeve i sad se otac od Raikonena žalio ovom drugom: E moj komšija, blago tebi, tvoj sin je izuzetno čestit i radi dok se ovaj moj samo voza i ništa drugo
. Ovo je živa istina.
Da ne dužim više, al recimo, dajte da i mi damo neke konstruktivne ideje i da preko sportsport recimo, pokrenemo neke inicijative da makar budućnost našeg fudbala bude bolja ako prošlost već nije bila dobra. Nemoramo se samo bezveze prepucavati jel Ćiro dobar ili nije, dali treba igrati Pjanić ili Ibričić, možemo mi nešto i korisno da uradimo.
E sad, stavio bih ovo i u temu o Semiru ali druga je poenta: Poljska liga je svake godine sve jača i jača pa je dobra opcija za naše igrače da se preko ove zemlje, kao i preko Češke i Slovačke, zapute u neku od jačih evropskih liga. Do prije par godina Poljaci su bili u ogromnim problemima, korupcija, namještaljke i slično i onda je tužilaštvo pokrenulo akciju i očistilo fudbal od kriminala (uhapšeno je preko 250 sudija, predsjednika klubova i slično). Od tada je sve krenulo nabolje, što se može vidjeti i po rezultatima.
E sad poenta: Naša zemlja je kroz istoriju bila rasadnik talenata ali mi to nikada nismo uspjeli maksimalno da iskoristimo. Prvo je rat mnogo tih talenata rasuo po svijetu a onda su u svoje ruke naš fudbal uzeli razni mešetari koji su zbog svojih sitnih interesa igrače prodavali u bescjenje, uništavali karijere i slično. Umjesto da nekog igrača sačuvamo dok ne dostigne neku normalnu vrijednost, mi ga prodamo za neku siću a onda na njemu zarađuju druge ekipe. Po prvi put sam čuo da je neko iz BiH odbio ponudu za nekog igrača, kao što je to Osim uradio za Bekrića.
Mi moramo raditi sa našim talentima, čekati da dovoljno stasaju i ako treba onda ih prodavati, ali samo u Evropu i samo u normalne lige. U normalne, po meni, spadaju i Poljska, Češka, Belgija i slično, ne samo lige petice. Ali, moramo čekati da igrači stasaju a ne prodavati ih na prvu.
Isto tako, moramo raditi i sa potencijalnim igračima, mora se praviti više stadiona za mali fudbal širom BiH, animirati ova mladost da se bavi fudbalom a ne kladionicama, kafićima i slično. Talentima se mora obezbijediti stipendiranje a da se oni obavežu da sredstva vrate kada počnu zarađivati od fudbala i slično.
Ja se vrlo često sjetim jednog mog vršnjaka kom je otac bio poljoprivrednik a mali je bio izuzetno nadaren za fudbal. I umjesto da taj roditelj malo isforsira to dijete, on ga je ubijao u pojam. I mnogo takvih talenata je propalo a prilično sam siguran, recimo, da je taj mali mogao dogurati daleko. Danas radi kao fizički radnik u firmi gdje i ja radim. Znači i u tom segmentu se mora puno uraditi.
Kao ilustracija kako stariji posmatraju sport moram navesti jednu anegdotu: Otac jednog mog prijatelja u Finskoj je prvi komšija ocu od Raikonena. Oba oca imaju rančeve i sad se otac od Raikonena žalio ovom drugom: E moj komšija, blago tebi, tvoj sin je izuzetno čestit i radi dok se ovaj moj samo voza i ništa drugo

Da ne dužim više, al recimo, dajte da i mi damo neke konstruktivne ideje i da preko sportsport recimo, pokrenemo neke inicijative da makar budućnost našeg fudbala bude bolja ako prošlost već nije bila dobra. Nemoramo se samo bezveze prepucavati jel Ćiro dobar ili nije, dali treba igrati Pjanić ili Ibričić, možemo mi nešto i korisno da uradimo.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
- el-fighter
- Kontakt:
Malo sam se raspitivao o ovim manjim klubovima koji uopšte nisu poznati javnosti, ustvari to su takozvane Škole nogometa. Primjer. Šeher je omaleni grad u blizini Maglaja. U njemu je smještena ŠN"Volej" koju pohađa preko petstotina djece različitih uzrasti, od pjetlića do juniora. Tu školu pohađaju djeca iz okolnih sela. Jedno od okolnih sela se zove Kopice i unjemu ima 300 djece. Od njih 300, 150 ih je uključeno u tu školu nogometa. Možete zamisliti koliko takvih škola ima u BiH i koliko djece trenira nogomet u BiH. Pa nije ni čudo da imamo ovoliko talenata po cijeloj Evropi i svijetu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- NoName
- Kontakt:
@Fajteru, uzeo si jedan pozitivan primjer a bogami je puno više negativnih. Ja sam evo iz Visokog i na čitav grad i sva okolna sela, ne znam da li ima nekih 3-4 uređena igrališta, a da ne govorim o organizovanim školama. A slažem se s tobom, mi stvarno imamo mnogo talenata širom Evrope samo još to sve treba pretvoriti u prave igrače.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Husejinovic dao gol za Werder protiv Jabloneza
masala da se i taj momak probudio..soko je napisao/la:Husejinovic dao gol za Werder protiv Jabloneza

Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Edo_Majka je napisao/la:http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html evo ovaj mali Baljic potpisao za Bochum.
roberto karlos je poznat po biciklima, ali tko se sjeca mirsada baljica znace da je bio prepoznatljiv po tome jedan od prvih, u to vrijeme je brazilac mozda jos bio u pionirima