Avdija Vrsajevic

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

BigBigBang
Kontakt:

Re: Avdija Vrsajevic

Post Postao/la BigBigBang » 12 okt 2013, 14:32

Upravo tako Corleone, jednostavno ovaj juris sa dva spica bez defanzivnog veznog moze proci protiv ovih slabijih eipa (nadam se da ce proci i protiv Litvanije koja nije nesto ali nisu vala ni amateri poput onih i z Lihtenstajna), ali eventualno na svjetskom i u prijateljskim protiv jacih protivnika vidjece se sve mane ovog tima koji ih ima puno i debakl je neizbjezan.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 12 okt 2013, 15:20

DonCorleone je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la: Ako ces ga konkretno porediti sa Cocalicem iako nisu ista pozicija, Cocalic je standardan igrac tima koji je u poredjenju sa Hajdukom Real Madrid i koji igra u grupama Evropa lige. Ovo ostalo je takodje nidje veze poredjenje, odakle ti tu Nadarevic frajer igra u drugoj ligi BiH? taj Arslanagic igra u belgijskog ligi, nije ista pozicija ali vec sada ima bolju karijeru od ovog kloca a Djuric je spic u Italijanskoj drugoj ligi dakle to ti ej rang HNL-a otprilike, glupo poredjenje.

Taj Salihovic je najprecijenjeniji igrac ove ekipe i moze biti fatalan, lik je na lijevom beku centarsut mu je blago receno katastrofalan a u defanzivi ce ga svako brzo krilo unistiti. Ova reprezentacija ima nekoliko mana zbog koji moze zestoko nastradati od ozbiljnijih protivnika, a to su bekovske pozicije, neigranje klasicnog destruktivca u sredini , a taj destruktivac ne igra jer BiH igra nakaradnu formaciju sa dva spica koju niko ozbiljan danas igra jer eto ne mozes Ibisevica staviti na klupu ili Dzeku jer oni su Ronaldo Nazario de Lima i Thierry Henry pa moraju oba igrati. Dokaz tome je patnja protiv Slovacke u dvije tekme, iako je Slovacka odron ekipa ali igraju modernu formaciju i imaju taktiku i kao takvi su napravili ogromne probleme reprezentaciji koja je kvalitetnija od njih a koja igra sa dva spica.
Sve ovo sto sam boldirao je ono sto ja govorim vec mjesecima na ovom forumu i sto je 1000% tacno.
Njemacka u 4-2-3-1 formaciji zna zabiti po 8 golova u jednom mecu, i ako igraju samo sa jednim spicem, ali mi imamo kao jedna o rijetkih repki 4-4-2 sistem sto je nevidjeno, jer tako ne mozes igrati protiv najboljih reprezentacija na svijetu. Njemci uvijek igraju isti sistem, taj uigravaju i poboljsavaju, a mi imamo sistem koji moze funckionisati protiv slabijih ekipa a protiv iole ozbiljne repke ne mozemo prismrditi a pozadi izgledamo amaterski.

Krenemo li mi ovako sa 3 playa i 2 napadaca protiv Argentine za koji dan, a oni nama posalju Aguera, Messija u Di Mariju, mi cemo fasovati 3 gola u 15 minuta, da ne znamo ni dje smo dosli ni kud smo posli, a Safet ce okretati onu glavu i okriviti igrace za nezalaganje i sledecu utakmicu krecemo ponovo na isti nacin sa istim igracima i istom postavom.

Pa covjece, nas jedan Lihtenstajn kazni u dvije tekme sa dva gola radi poluamaterske postave. Protiv Slovacke se ne smije zaboraviti da smo mi imali veci posjed lopte a oni konkretnije sanse. Ovako se ne moze igrati i najkasnije Argentina ce nas spustiti na zemlju i to dobro.
problem je što sušić je užasno tvrdoglav , pak jedna poprilična neznalica koji fudbal shvata na vrlo bukvalan način . šta tu mislim ? aludiram na činjenicu , kako on tvrdi da , što je više ofanzivnih igrača , to ćeš više golova zabiti . a tu istu tvrdnju - je sam sebi prakitčno pobio utakmicom protiv slovačke u zenici .
možeš ti ako hoćeš izvesti sastav sa golmanom , ujedno sa četiri krila , tri kreativna vezna i tri centarfora ...
ne može ofanzivnije od toga , ali hoće li ta ekipa moći zabiti mnogo golova i u isto vrijeme pobijediti ? ne .
trojac medunjanin - misimović - pjanić čini jednu blokadu u sredini , sva trojica se međusobno guše jer su igrači istog tipa . od sve trojice , u zadnjim utakmicama medunjanin je najzadovoljavajuće odigrao . lihtenštajn nije nikakvo mjerilo , a miske i pjanić su obojica odigrali daleko ispod ikakvog zadovoljavajućeg nivoa (protiv slovačke). naravno , zato postoje izmjene u sastavu i zato se iste koriste - da igrači koji su van forme i loše igraju malo sjednu na klupu .. ali gdje ćeš ti to dokazati papetu koji misli da je smak svijeta ako promjeni sastav jednom u pet mjeseci .
sistem sa dva napadača je jedan poprilično neobičan te koristi se uglavnom kada imaš dva napadača različitih sposobnosti , odnosno jedan je klasični "target man" , a drugi je "lažna devetka" koji mnogo više trči , agilniji je i pomaže veznom redu .. dva prespora centarfora od kojih samo jedan vrši pritisak je čista glupost , praktično radimo protivniku uslugu jer to je kao da igramo sa igračem manje . umjesto toga , može se igrati sa dva zadnja vezna kao što je sušić to i radio nekada , od kojih jedan MORA biti klasični destruktivac , bio to zahirović , rahimić ili netko treći . partner mu može biti medunjanin a može i netko drugi , pjanić u romi recimo mnogo često igra tu ulogu registe . dva prodorna krila su obavezna , i to u vidu PRAVIH KRILA , a ne neki pjanići i misimovići na desnom krilu . al' nek mu zato hajrović grije klupu , a kada ga ubaci , ubaci ga na poziciju zadnjeg veznog . fenomenalno , pape :roll:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 12 okt 2013, 15:37

Susic sada ima rezultate pa mu sad sve nebuloze koje izvaljuje konstantno kao i pogreske pri selekciji otkako je selektor prolaze i javnost mu puno ne zamjera ali vidjeli bi vi u slucaju (a nadam se da se to nece desiti) da kiksa u Litvaniji kako bi se to sve okrenulo i sve te mane i prljavi ves bi isplivao tad bi nastala prava havarija i trazila bi se "glava"... tanka je linija izmedju junaka i tragicara, chokera.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 12 okt 2013, 15:42

BigBigBang je napisao/la:Susic sada ima rezultate pa mu sad sve nebuloze koje izvaljuje konstantno kao i pogreske pri selekciji otkako je selektor prolaze i javnost mu puno ne zamjera ali vidjeli bi vi u slucaju (a nadam se da se to nece desiti) da kiksa u Litvaniji kako bi se to sve okrenulo i sve te mane i prljavi ves bi isplivao tad bi nastala prava havarija i trazila bi se "glava"... tanka je linija izmedju junaka i tragicara, chokera.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 okt 2013, 15:45

Na kraju mi je drago što se desila Slovačka, jer bi vi ostali kratkih rukava, a ovako ćemo vjerovatno svi biti na dobitku.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 12 okt 2013, 15:50

to nije nista novo. uvijek je tako bilo dok ide dobro svi su strucnjaci. susis i 40% igraca koje on zove su tezi prosjek. sad cu se ponovit ko papagaj, sreca nasa pa imamo jak kostur tima i recimo misketa koji vjerovatno igra zadnje kvalifikacije i spahica koji moze odradit jos evropsko eventualno. vrlo nam je vazna igracka kvaliteta jer mi nismo nacija sa strucnjacima i nacija koja je poznata po disciplini (citav balkan). ovaj post komotno ide generalno o repci al eto i avdija je umjesan u svemu tome...

Vrsajevic Avdija jedan je od nas!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 12 okt 2013, 16:00

Treba napomenuti kako smo invalidni na desnu stranu jer Vedo ulazi u 16 i ne moze biti krilo, a Avdija rijetko utrcava iz drugog plana / ulazi u prostor.

Treba zrtvovati jednog playmakera koji se uvijek izgubi ( Pjanke / Miske ) i ubaciti Izeta da igra desno kao Lulic lijevo.
Povratkom Mujdze bili bismo opasni s obje strane a ne ovako.

Protiv svake ozbiljnije reprezentacije koja napada su neophodna 2 zadnja vezna, ( 1 mora biti mesar ) i jedan napadac je sasvim dovoljan.
Ako ce to biti Dzeko onda je Izet bolje krilo od Vede.
Al' hajd ti stavi Ibisevica na klupu kad trpa stalno...

------------DZEKO---------------
LULIC----PJANIC----HAJROVIC
--------MEDO---ZAHIROVIC----
SEJO--SPAHA--BICAK--MUJDZA

Ovdje postoji balans izmedju napada i odbrane.
ili ....

---------DZEKO--------------
LULIC---MISKE-----VEDO--
--------MEDO--PJANKE----
SEJO--SPAHA--SEO--MUJDZA

ovo je super-ofanzivna formacija kad se ganja rezultat. Moglo bi se tu ukomponovati da izadje Miske i da udje neko ko ima kondicije.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

fudbalerXL
Kontakt:

Post Postao/la fudbalerXL » 12 okt 2013, 16:44

BigBigBang je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Meni samo nije jasno kako mozete sr.ati o tome kako je Avdija los, a onda spominjete nekog Djurica, Nadarevic, Arslanagica, Cocalica, eto ispade oni su odlicni a ovaj je los. :roll:

Samo mi nije jasno na osnovu cega su to oni odlicni a on los.
Ako ces ga konkretno porediti sa Cocalicem iako nisu ista pozicija, Cocalic je standardan igrac tima koji je u poredjenju sa Hajdukom Real Madrid i koji igra u grupama Evropa lige. Ovo ostalo je takodje nidje veze poredjenje, odakle ti tu Nadarevic frajer igra u drugoj ligi BiH? taj Arslanagic igra u belgijskog ligi, nije ista pozicija ali vec sada ima bolju karijeru od ovog kloca a Djuric je spic u Italijanskoj drugoj ligi dakle to ti ej rang HNL-a otprilike, glupo poredjenje.

Taj Salihovic je najprecijenjeniji igrac ove ekipe i moze biti fatalan, lik je na lijevom beku centarsut mu je blago receno katastrofalan a u defanzivi ce ga svako brzo krilo unistiti. Ova reprezentacija ima nekoliko mana zbog koji moze zestoko nastradati od ozbiljnijih protivnika, a to su bekovske pozicije, neigranje klasicnog destruktivca u sredini , a taj destruktivac ne igra jer BiH igra nakaradnu formaciju sa dva spica koju niko ozbiljan danas igra jer eto ne mozes Ibisevica staviti na klupu ili Dzeku jer oni su Ronaldo Nazario de Lima i Thierry Henry pa moraju oba igrati. Dokaz tome je patnja protiv Slovacke u dvije tekme, iako je Slovacka odron ekipa ali igraju modernu formaciju i imaju taktiku i kao takvi su napravili ogromne probleme reprezentaciji koja je kvalitetnija od njih a koja igra sa dva spica.
Sve ovo što si napisao je 1000 % istina.
Jedino bih dodao da Avdija nije čak ni desni bek, nego je čovjek desno krilo koje krpa tu poziciju. ( znači loš u defanzivi skroz ). A što se tiče poredženja sa Salihovićem. Ovo je jedina tekma, gdje je eto Avdija bilo bolji ( loša forma, duga pauza Salihovica, igranje u klubu na drugoj poziciji itd.. ). Ali vi zaboravljate da se je Salihović dokazao protiv Francuske, Grčke, Belgije, Turske itd. Da čovjek igra bundesligu. A Vršajević čisto sumljam da može uradit nesto slično. Eto zato se ne dira Salihović.

fudbalerXL
Kontakt:

Post Postao/la fudbalerXL » 12 okt 2013, 16:54

BadrHari je napisao/la:Treba napomenuti kako smo invalidni na desnu stranu jer Vedo ulazi u 16 i ne moze biti krilo, a Avdija rijetko utrcava iz drugog plana / ulazi u prostor.

Treba zrtvovati jednog playmakera koji se uvijek izgubi ( Pjanke / Miske ) i ubaciti Izeta da igra desno kao Lulic lijevo.

Protiv svake ozbiljnije reprezentacije koja napada su neophodna 2 zadnja vezna, ( 1 mora biti mesar ) i jedan napadac je sasvim dovoljan.

ili ....

LULIC---MISKE-----VEDO--
--------MEDO--PJANKE----
SEJO--SPAHA--SEO--MUJDZA

ovo je super-ofanzivna formacija kad se ganja rezultat. Moglo bi se tu ukomponovati da izadje Miske i da udje neko ko ima kondicije.
Čovjek je upravu, što jest jest. Ko danas igra 4 : 4 : 2. Pa svi igraju 4 : 5 : 1, ( Real, Barcelona , Bayern, Španija, Francuska, Engleska, Njemačka sviiiiiiiii ). Ljudi dragi jedini način da se igra 4 : 4 : 2, je da je jedan od napadače čista 10 tka - manji i brži igrač koji če da pomaže sredini terena. I uz to sve igramo bez defanzivnog veznog. A što se tiče Avdije, dali vi stvarno mislite, da če on uštopat ijednog Argentinca. ( de Maria itd. ). PA to če bit potop, jos da počne sa 3 ofanzivna vezna u sredini ko dosad.

TO JE TO, s tim se može igrat protiv SVIH. Upravu je čovjek.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 12 okt 2013, 16:59

Napisao sam vec na temi o Papetu. mi smo svoje dvije najbolje utakmice odigrali u formaciji 4-5-1 Francuska i Grcka, sa defanzivnim veznim, dva pleja, dva krila i sa jednim napadacem. Sad imamo Hajrovica, cisto desno krilo, dobit cemo aBd Kolasinca koji moze odlicno odigrati DV i to je to. E sad, koga izvesti, Ibisevica ili Misketa

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 12 okt 2013, 17:01

fudbalerXL je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:Treba napomenuti kako smo invalidni na desnu stranu jer Vedo ulazi u 16 i ne moze biti krilo, a Avdija rijetko utrcava iz drugog plana / ulazi u prostor.

ili ....

LULIC---MISKE-----VEDO--
--------MEDO--PJANKE----
SEJO--SPAHA--SEO--MUJDZA

Čovjek je upravu, što jest jest. Ko danas igra 4 : 4 : 2. Pa svi igraju 4 : 5 : 1, ( Real, Barcelona , Bayern, Španija, Francuska, Engleska, Njemačka sviiiiiiiii ). Ljudi dragi jedini način da se igra 4 : 4 : 2, je da je jedan od napadače čista 10 tka - manji i brži igrač koji če da pomaže sredini terena. I uz to sve igramo bez defanzivnog veznog. A što se tiče Avdije, dali vi stvarno mislite, da če on uštopat ijednog Argentinca. ( de Maria itd. ). PA to če bit potop, jos da počne sa 3 ofanzivna vezna u sredini ko dosad.
Igramo mi 4-4-2 i imamo rezultate, tako da se treba tako igrati dok se moze. Imamo dva strasna napadaca u Vedi i Dzeki i bogohuljenje bi bilo staviti jednog od njih na klupu (gledajuci ko nam je na raspolaganju u repki). Sto se tice zadnjeg veznog, to nam je itekako potrebno, ali osim veterana Rahimica, mi tu nemamo dobrog igraca. Sto se tice pljuvanja Avdije, sinoc je fantasticno odigrao utakmicu, a zna se da je prvi bek Mujdza, a njegova rezerva ce biti Vranjes, tako da je Avdija taj treci covjek koji ulece na beka, jer su i Mujdza i Vranjes povrijedjeni. Mi tu trenutno nemamo odgovora, a daj Boze da imamo negdje novog Lahma, ali to su pusti snovi, tako da se treba pomiriti s tim da ce Avdija odigrati i u utorak tekmu, a onda kada Ogi bude sposoban za igrati, kao i Mujdza, onda vjerovatno vise Avdija nece dobijati bitne minute. Sto se tice de Maria, taj igrac ne postoji u reprezentaciji Argentine.

Da li ce biti potop protiv Argentine? To gledas u kristalnu kruglu ili kasike? Ako je tako, onda se barem unovci, nemoj po forumu palamuditi.

Lafo velike repke ce nas karati, a eto jedan Brazil nas jedva dobio. U utakmicama se pita nesto i nasa repka, ne samo protivnicka ;) .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

fudbalerXL
Kontakt:

Post Postao/la fudbalerXL » 12 okt 2013, 17:13

adriano_leite je napisao/la:
fudbalerXL je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:Treba napomenuti kako smo invalidni na desnu

Igramo mi 4-4-2 i imamo rezultate, tako da se treba tako igrati dok se moze. Imamo dva strasna napadaca u Vedi i Dzeki i bogohuljenje bi bilo staviti jednog od njih na klupu (gledajuci ko nam je na raspolaganju u repki). Sto se tice zadnjeg veznog, to nam je itekako potrebno, ali osim veterana Rahimica, mi tu nemamo dobrog igraca. Sto se tice pljuvanja Avdije, sinoc je fantasticno odigrao utakmicu, a zna se da je prvi bek Mujdza, a njegova rezerva ce biti Vranjes, tako da je Avdija taj treci covjek koji ulece na beka, jer su i Mujdza i Vranjes povrijedjeni. Mi tu trenutno nemamo odgovora, a daj Boze da imamo negdje novog Lahma, ali to su pusti snovi, tako da se treba pomiriti s tim da ce Avdija odigrati i u utorak tekmu, a onda kada Ogi bude sposoban za igrati, kao i Mujdza, onda vjerovatno vise Avdija nece dobijati bitne minute. Sto se tice de Maria, taj igrac ne postoji u reprezentaciji Argentine.

Da li ce biti potop protiv Argentine? To gledas u kristalnu kruglu ili kasike? Ako je tako, onda se barem unovci, nemoj po forumu palamuditi.

Lafo velike repke ce nas karati, a eto jedan Brazil nas jedva dobio. U utakmicama se pita nesto i nasa repka, ne samo protivnicka ;) .
Ok znaš na koga sam mislio Angel ( Fabian ) di Maria ( Hernandez ). Jel sad bolje ?? ( i njemu slični igrači na svjetskom kojih ima 20 tak ).
A protiv brazila je bila:

1) prijateljska tekma
2) igrao je Mujdža + Salihović u puno boljoj formi.

A ova Argentina je na završetku kvalifikacija i gazi sve pred sobom.
A što se tiče Ogi-ja. Koliko dugo je od njegove povrede. A za Mujdžu je valjda znao da je sklon povredama. Znači imao je vremena da pronadže alternativu. Ili je čovjek jednostavno bio 100 % siguran da če se OGI pravovremeno vratit uz to u super formi + da če Mujdža bit nepovrjedžen ( za SVJETSKO ). E ako je to znao to je onda 2 stvar.
I ljudi koji kritikuju Papeta nije zato što su / smo miševi, Nego je zato što imajo neko fudbalsko iskustvo, znanje i žele dobro i gledaju jedan korak naprjed. Sve u cilju, da se ne bude turista na svjetskom u brazilu. Neče valjda tamo uigravat formaciju. Ili misli igrat 4 : 4 : 2 protiv TOP 15 repki ??

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 okt 2013, 17:21

Ja proljeva i komentara. Jedan gore navede, sreca Susicu jer ima rezultate, koliko mozes biti utucen pa ovako nesto napisati :lol: rezultati su mu vjerovatno sa neba popadali. Onda se uhvatili kao mazge za utakmicu protiv Slovacke, a ni da spomenu ostale, gdje smo jednostavno sve mljeli pred sobom, pa i bivseg evropskog prvaka, koji je bio apsolutni favorit u nasoj grupi. Jok to ni slucajno spomenuti. Onda na kraju, blago Bosni koliko pameti ima, pitam se samo , zasto nam je pored tolike pamet drzava i dalje u qrcu. Nastavite strucnjaci :lol:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 12 okt 2013, 17:24

ovo za 4 4 2 formaciju da nije smijesno bilo bi zalosno... Najefikasniji napadacki dvojac europe ne moze igrat skupa ;)

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 okt 2013, 17:36

grgr je napisao/la:ovo za 4 4 2 formaciju da nije smijesno bilo bi zalosno... Najefikasniji napadacki dvojac europe ne moze igrat skupa ;)
"Strucni skup selektora sa foruma" je ocigledno uvidio, da oni ne mogu zajedno iako su zabili 17 golova u kvalifikacijama, sta reci nego :lol: :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 12 okt 2013, 17:49

grgr je napisao/la:ovo za 4 4 2 formaciju da nije smijesno bilo bi zalosno... Najefikasniji napadacki dvojac europe ne moze igrat skupa ;)
Nije niko rekao da ne mogu igrati skupa. Eto pogledaj dvije nase najbolje utakmice (Francuska i Grcka) obje pod vodstvom Papeta, obje 4-5-1, i obje odigrali fantasticno, i gdje je tu problem. Mozemo igrati 4-4-2 sa 3 pleja protiv Lihta,Litve,Latvije itd. A u Brazilu takvih ekipa nema, namjerno pisem u Brazilu jer vjerujem u pobjedu u utorak, i vjerujem da ce nam nas napadacki dvojac donjet jos radosti,

BoBo89
Kontakt:

Post Postao/la BoBo89 » 12 okt 2013, 17:52

BigBigBang je napisao/la:Susic sada ima rezultate pa mu sad sve nebuloze koje izvaljuje konstantno kao i pogreske pri selekciji otkako je selektor prolaze i javnost mu puno ne zamjera ali vidjeli bi vi u slucaju (a nadam se da se to nece desiti) da kiksa u Litvaniji kako bi se to sve okrenulo i sve te mane i prljavi ves bi isplivao tad bi nastala prava havarija i trazila bi se "glava"... tanka je linija izmedju junaka i tragicara, chokera.
Upravo tako!

Nasa javnost stavlja pod tepih stvari koje su ocite, jer niko ne zeli narusit sjajnu pricu koja se napravila oko ove reprenzetacije. Al prije il kasnije Papetova tvrdoglavost ce nam se obiti o glavu. Iskreno se bojim utakmice u utorak, a ako to s Bozijom pomoci, prodje dobro i plasiramo se u Brazil, onda nam ostaju prijeteljske, prvo ova protiv Argentine, koje bi trebale pokazat sve rak rane ove ekipe: ne moze s dva spica, ne moze bez destruktivca i svakako, ne moze s Avdijom na beku.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 12 okt 2013, 17:54

Mozambik je napisao/la:
Nije niko rekao da ne mogu igrati skupa. Eto pogledaj dvije nase najbolje utakmice (Francuska i Grcka) obje pod vodstvom Papeta, obje 4-5-1, i obje odigrali fantasticno, i gdje je tu problem. Mozemo igrati 4-4-2 sa 3 pleja protiv Lihta,Litve,Latvije itd. A u Brazilu takvih ekipa nema, namjerno pisem u Brazilu jer vjerujem u pobjedu u utorak, i vjerujem da ce nam nas napadacki dvojac donjet jos radosti,
Moras bit pomalo lud , ta formacija je pokazal sve svoje slabosti u utakmici sa portugalom kad smo i ispali radi toga sto nije bilo vede. Cim je usao poceli smo stvarat sanse u drugoj nije ni usao ... Nemoj ba lupetat. Slazem se da ne mozemo igrat sa 3 kreativca na sredini al isto tako sam poprilicno siguran da i necemo . Ovo je sad ovako jednostavno jer rahimic ne igra a zahirovic je ocajan.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 12 okt 2013, 17:58

emir79 je napisao/la:Ja proljeva i komentara. Jedan gore navede, sreca Susicu jer ima rezultate, koliko mozes biti utucen pa ovako nesto napisati :lol: rezultati su mu vjerovatno sa neba popadali. Onda se uhvatili kao mazge za utakmicu protiv Slovacke, a ni da spomenu ostale, gdje smo jednostavno sve mljeli pred sobom, pa i bivseg evropskog prvaka, koji je bio apsolutni favorit u nasoj grupi. Jok to ni slucajno spomenuti. Onda na kraju, blago Bosni koliko pameti ima, pitam se samo , zasto nam je pored tolike pamet drzava i dalje u qrcu. Nastavite strucnjaci :lol:
koga smo mi to "mljeli" ? poluamaterce sa baltika i lihtenstajn ? jedina utakmica gdje smo apsolutno fenomenalno odigrali je bila protiv grčke u Zenici , i svaka cast safetu i igračima na tome . hvala bogu pa smo tada igrali sa pravim zadnjim veznim , zahirovicem . (koji je tada odigrao fenomenalno)
jedina OZBILJNA utakmica koju smo pobijedili poslije toga - slovačka u gostima . a pogodi kako smo pobijedili ? na izetov individualni kvalitet . mi idemo na SP (nadam se) , ali ako nešto u igri podhitno ne promjenimo , tamo ćemo se izblamirati u nevidjenim razmjerama .

Sent from my Samsung Galaxy S III mini using Tapatalk 2

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 okt 2013, 18:04

Pitanje jednog ili dva napadača je relativno ako imaš slab vezni red, a to je upravo učinilo prevagu u oba dvomeča protiv Portugala. Naravno da se ne treba kao isključivo relevantan faktor i uslov uzeti vezni red, međutim, tu smo nadtrčani, fizički su superiorniji od nas bili u tom segmentu, i malo koja od jačih reprezentacija i sada u ovom trenutku to nije, te smo pokazali sve slabosti igre, nazvati ću je " tehnika bez fizike ".

Podsjećanja radi, i Portugalci su igrali sa jednim napadačem, ali njihova već pomenuta pokretljivost i fizika, osim kvaliteta koji imaju je nama oba baraža s njima učinila pravom noćnom morom.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.