FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DinceManijak
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DinceManijak » 17 jan 2009, 12:42

Neznam gdje bi ovo postavio pa cu ovdje, ne zamjerite :idea:

Odlazak sevdalijskog igrača

slika

Pos­to­je, va­ljda, u ži­vo­tu ne­ke stva­ri i ne­ki lju­di zbog ko­jih čo­vje­ku bu­de žao vi­še ne­go zbog ne­čeg dru­gog. Na vi­jest da nas je na­pus­tio Fu­ad Fu­do Švra­kić, čo­vjek ko­ji je igrao fu­dbal ili no­go­met, ka­ko vam dra­go, dru­ga­či­je od, va­ljda, svih na svi­je­tu obu­ze­la me dvos­tru­ka ža­lost. Što vi­še lju­di ni­je vi­dje­lo ma­gi­ju ko­ju je taj čo­vjek imao u no­ga­ma i što ni­ka­da ni­sam uspio na­pra­vi­ti in­ter­vju s njim. Po­ne­kad, či­ni se, da je za obo­je tre­ba­lo ta­ko ma­lo, a opet ne­umo­lji­vi ži­vot i još vi­še ne­umo­lji­va smrt sve su stva­ri po­no­vo sta­vi­li ta­mo gdje one je­su. Odno­sno, ta­mo gdje sto­je kad je u pi­ta­nju ovaj svi­jet. Na ono­me, pod uvje­tom da ga ima, Fu­da­ra, ka­ko su ga odmi­lja zva­li pri­ja­te­lji i po­što­va­te­lji, će, sa­svim si­gur­no, ima­ti po­se­bno mjes­to. Kad ga već ni­je imao ov­dje. Kad me je pri­je ne­ko­li­ko mje­se­ci u ka­fa­ni Raf­fa­el­lo, je­dnoj od onih gdje os­ta­ci os­ta­ta­ka Sa­ra­je­va, Fu­da­ri pred­sta­vio ko­le­ga i pri­ja­telj Adnan Bu­tu­ro­vić, bio sam sre­tan, ali mo­ram pri­zna­ti da ne bih "na prvu" pre­po­znao Fu­du da sam ga ne­gdje u pro­la­zu sreo. Jer, bi­lo je to raz­mjer­no da­vno, kad je smjer­ni, bla­gi i do­bri Fu­do sa­kri­vao lop­tu i odi­gra­vao ču­de­sne stva­ri.

Ide­ja i fi­lo­zo­fi­ja

Zva­ni­čan dio pri­če o nje­go­voj ka­ri­je­ri mo­že iz­gle­da­ti ova­ko: do­las­kom u FK Sa­ra­je­vo na pro­bu, Fu­ad pra­vi prve zva­ni­čne no­go­me­tne ko­ra­ke. Ali, sma­tra­ju ga ne­ta­len­ti­ra­nim i on pris­tu­pa sa­ra­jev­skoj "Is­kri", ko­mšij­skom ni­že­li­ga­šu. No, na pre­po­ru­ku Ivi­ce Osi­ma sti­že u Že­lje­zni­čar. Ve­li­ki Šva­bo je du­go vre­me­na tvrdio da je naj­bo­lji igrač ko­jeg je vi­dio u Sa­ra­je­vu upra­vo Fu­do, i to "zbog to­ga što ni­kad ni­ko ni­je znao šta će ura­di­ti s lop­tom, ali je sva­ko znao ka­ko će to bi­ti ne­što za pa­mće­nje". Da, fi­lo­zof­ski umo­vi mo­gu vi­dje­ti ono što ne vi­de me­dio­kri­te­ti, a So­krat na­šeg fu­dba­la ko­ji se, hva­la bo­gu, us­pje­šno opo­rav­lja na­kon mo­žda­nog uda­ra u Gra­zu je znao da ve­li­ke igra­če - po­go­to­vo u ta do­ba - ne či­ni mus­ku­la­tu­ra, ne­go ide­ja. A Fu­di­ne ide­je na te­re­nu su bi­le fan­tas­ti­čne.

Ipak, u vi­zi­ji Ri­ba­ro­vih di­na­mit mo­ma­ka ni­je bi­lo mjes­ta za oma­le­nog fan­ta­zis­tu; sa stra­ne re­zul­ta­ta da­nas bi se mo­glo re­ći da je sta­ri ap­so­lu­tist sa Grba­vi­ce bio u pra­vu. Pos­tao je prvak Ju­go­sla­vi­je, i tu ni­je bi­lo mjes­ta pro­ti­vur­je­če­nju nje­go­vom na­či­nu ra­da. Tu ne­gdje se, ka­zao je Fu­do taj je­di­ni put kad smo raz­go­va­ra­li, i lo­mi­la odlu­ka da se po­red no­go­me­ta ba­vi još ne­čim. Ni­ka­da ni­je za­pos­tav­ljao za­nat, imao je zla­tne ru­ke, što ne­ka­ko i pri­li­či umje­tni­ku.

Is­kra sje­ća­nja

Bez ob­zi­ra na svu ši­ri­nu i sve­pri­su­tnost in­ter­ne­ta, na nje­mu ne­ma po­da­ta­ka o ka­ri­je­ri Fu­ada Švra­ki­ća. I u tom smi­slu on je to­li­ko sa­ra­jev­ska po­ja­va, ta­ko ši­ro­ko, ali i tu­žno, da je to pros­to ne­vje­ro­va­tno. Ono­li­ko ne­vje­ro­va­tno ko­li­ko i či­nje­ni­ca da ga vi­še ne­ma. Ono što zna­mo jes­te da je igrao u bu­go­jan­skoj Is­kri u ko­joj je za­je­dno s Me­hme­dom Šlji­vom, još je­dnim igra­čem ko­ji je imao po­zna­ti­jeg i us­pje­šni­jeg bra­ta od ko­jeg ni­je bio sla­bi­ji igrač, igrao Dru­gu sa­ve­znu li­gu Za­pad. A ka­kvih je tu klu­bo­va bi­lo - Osi­jek, Le­otar, Ma­ri­bor, bi­ha­ćko i brčan­sko Je­din­stvo, Di­na­mo iz Vin­ko­va­ca bu­kval­no su se "kla­li" za ula­zak u eli­tni ju­go­slo­ven­ski ra­zred. Od spis­ka igra­ča po­te­klih iz tih klu­bo­va mo­gla bi se sas­ta­vi­ti re­spe­kta­bil­na evrop­ska eki­pa, a u tom druš­tvu Fu­do je imao kul­tni sta­tus. Pred kraj ka­ri­je­re na ve­li­kim te­re­ni­ma sti­gao je u GP Bo­snu, klub za ko­ji po­zna­va­oci tvrde da je bio naj­bo­lja ama­ter­ska eki­pa u ne­ka­daš­njoj Ju­go­sla­vi­ji. Hu, ka­kvih jet u igra­ča bi­lo u čak dvi­je ge­ne­ra­ci­je u ko­ji­ma je nas­tu­pao Fu­do: Ma­lju­ka­no­vić, Me­hić, pa Gra­bo­vi­ca ko­jeg je sa­mo strah od po­vre­da spri­je­čio da pos­ta­ne ozbi­ljna či­nje­ni­ca na­šeg lop­ta­nja. Ali, u dru­goj ge­ne­ra­ci­ji uz se­be je imao još je­dnog ma­ga, vrlo sli­čnog se­bi. Da, Fa­ik Ko­lar, o če­mu ovaj za­lju­blje­nik u no­go­met ima ne­što re­ći, bio je fan­tas­ti­čan igrač, bo­lji od naj­ve­ćeg bro­ja prvo­li­ga­ških iz tog vre­me­na. Uta­kmi­ce GP Bo­sne igra­le su se ne­dje­ljom u ju­tar­njem ter­mi­nu, na po­mo­ćnom te­re­nu sta­di­ona Ko­še­vo, a sta­ri­ja ra­ja odla­zi­la ta­mo is­klju­či­vo gle­da­ti Fu­du i Fa­ika. Sje­ćam se je­dnom, igra­lo se, mi­slim, pro­tiv Su­tjes­ke iz Fo­če kad je Fu­do uzeo lop­tu ne­gdje oko cen­tra i kre­nuo ka še­sna­es­trcu, pre­dri­blav­ši dvo­ji­cu igra­ča ko­ji su bi­li du­plo mla­đi od nje­ga. Kad je po­šao za­obi­ći tre­ćeg ovaj ga je div­lja­čki gru­bo sru­šio na tvrdu ko­šev­sku šlja­ku. Fu­di­na ra­ja, ko­ja su sje­dje­la na tri­bi­na­ma po­če­la su ga ma­lo za­dir­ki­va­ti, a kli­nac s te­re­na ko­ji ga je fa­uli­rao se ma­lo pre­pao jer na tim uta­kmi­ca­ma te ni­ka­kvo obez­bje­đe­nje ni­je mo­glo spa­si­ti ako se ne svi­đaš pu­bli­ci. Bli­jed kao krpa mo­mak je pro­ci­je­dio "izvi­ni", a Fu­do je već bio do­šao do ogra­de da sa ra­jom pred ko­jojm je bi­la me­za i fla­ša "pro­ko­men­ti­ra." Re­kao je sa­mo - "eki, izvi­ni i na­pra­vio gri­ma­su što je u to­m tre­nut­ku spa­si­lo mla­dok od­bram­be­nog igra­ča sko­ro si­gur­nih ba­ti­na, a mi smo se i sta­ri i mla­di po­va­lja­li od smi­je­ha.

Kao pje­sma

I Fu­do i Fa­ik, da­nas tre­ner Olim­pi­ka su igra­li i na, po­čet­kom osam­de­se­tih, sve po­pu­lar­ni­jim ma­lim te­re­ni­ma. U to vri­je­me Pri­vre­dna ban­ka Sa­ra­je­vo or­ga­ni­zi­ra­la je tur­nir na­zvan Fis - gol, ko­ji je uz ve­oma po­pu­la­ran mos­tar­ski tur­nir na Kan­ta­rev­cu i Ku­ti­ju ši­bi­ca u Za­gre­bu pos­tao naj­ja­či u biv­šoj SFRJ. Fu­ad je igrao prvo za Lju­bljan­sku ban­ku, a po­tom za "Da­vor", eki­pu ko­ja je bi­la za­me­tak ma­lo­no­go­me­tne re­pre­zen­ta­ci­je Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne. I opet kao u pje­smi: pam­tim to kao da je bi­lo da­nas, bi­lo je va­ljda oko tri i po hi­lja­de lju­di u FIS-u, igra­la se uta­kmi­ca Da­vor - Ode­on s je­dne stra­ne Fu­do s dru­ge Ne­šo No­va­ko­vić ko­ji će za­vrši­ti u Šved­skoj kao igrač u Li­gi prva­ka, te­ških 0:0 je­dno če­trde­set mi­nu­ta, i on­da rea­kci­ja Fu­de Švra­ki­ća i 1:0.

Je­di­na ri­ječ ko­ja se mo­že upo­tri­je­bi­ti da obja­sni taj kon­tek­st je ma­gi­ja. Fu­do je, na­pros­to, igrao sev­da­lij­ski, ona­ko ka­ko se pje­va, da svi mo­gu osje­ti­ti re­zul­tat, ali da sa­mo oni ko­ji zna­ju gle­da­ti mo­gu u to­me vi­dje­ti do­dir ge­ni­jal­nog. Sve os­ta­lo mo­glo bi bi­ti pre­vi­še - čak i pri­ča o dos­to­jan­stve­nom, mir­nom i bla­gom čo­vje­ku, ko­jeg je pred kraj ži­vo­ta zdrav­lje iz­da­lo, i ko­ji je na svo­joj ko­ži osje­tio i ne­mar zdrav­ste­nih ra­dni­ka.

Ži­vot Fu­ada Švra­ki­ća bio je ve­li­ka stvar, mo­žda baš za­to što je bio na­iz­gled je­dnos­ta­van, ta­ko ve­li­čan­stve­no sa­ra­jev­ski. Dos­to­jan­stven i blag, Fu­do je bio po­no­san na to što je bio je­dan od nas. Ne­ka mu je on­da la­ka ova ze­mlja po ko­joj je ko­trljao lop­tu kao va­ljda ni­ko dru­gi. Zbo­gom Fu­ade, ne­ka je ra­hmet i vje­čni mir tvo­joj ple­me­ni­toj du­ši, i ne­ka pri­ča o tvom ta­len­tu i ka­ra­kte­ru uči­ni po­dnoš­lji­vi­jim vri­je­me bez te­be svi­ma ko­ji su te vo­lje­li i zna­li.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Who Dares Wins~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

DinceManijak
Kontakt:

Post Postao/la DinceManijak » 17 jan 2009, 12:54

Bekrić odlazi u Ukrajinu
Cocalić na pregovorima u Antaliji...
17.01.2009. 11:48

Trener Željezničara Demir Hotić još uvijek ne zna koje će igrače imati na raspolaganju za nastavak sezone, a od jučer je sigurno da u proljetnom dijelu neće moći računati na Samira Bekrića.

Jedan od najstandardnijih fudbalera u jesenjem dijelu trenutno se nalazi u Antaliji, gdje treba potpisati ugovor sa ukrajinskim Dnjeprom, a Željo bi trebao dobiti 100 hiljada eura obeštećenja. Edin Cocalić se također nalazi u Antaliji, na pregovorima sa jednim ruskom prvoligašem.

Feđa Dudić će narednih šest mjeseci igrati na posudbi u Travniku, dok je još uvijek neizvjesna sudbina mladih Salema Salkića i Muamera Svrake, koji nisu sa ekipom u Blagaju.

Spisak igrača koji se nalaze u Hercegovini napisali su pomoćni treneri, jer Demir Hotić još uvijek nije upoznat sa igračkim kadrom.

- Spisak još nije konačan, moguće je da ću neke igrače zvati da se priključe pripremama, ovisno o tome kako budu radili fudbaleri koji su u Blagaju. Ovdje nam je izvrsno, imamo sve uslove za rad - kaže Demir Hotić.

Salkiću je klub ponudio posudbu, u sarajevsku Bosnu ili Famos.

- Sačekat ću još nekoliko dana, volio bih da dobijem priliku da pokažem svoje kvalitete, ali poštovat ću odluku kluba kakva god ona bila - rekao je Salkić.

Dolazi Ivković iz Partizana

Danas bi se pripremama Željezničara u Blagaju trebao priključiti talentirani junior beogradskog Partizana, Ranko Ivković.

Mladić je rođen 22. aprila 1990. godine, i bio je standardni igrač juniorske postave Partizana. Menadžerska agencija koja ga zastupa nije pristala da sa Partizanom potpiše petogodišnji ugovor, pa se pojavila mogućnost prelaska u Željezničar.

Giancarlo
Kontakt:

Post Postao/la Giancarlo » 17 jan 2009, 20:10

neka dovedu tog juniora partizana, kad valjaju machester unitedu, valjda ce i nama dobor doci :D
1942 1983 2001

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 17 jan 2009, 20:56

Neka neko odgovori ako zna-jesu li sredili vize igracima za Njemacku? Nesto su se usutili i oko Kappe i Pume!?

lenovo
Kontakt:

Post Postao/la lenovo » 17 jan 2009, 23:17

Nisu sredili vize jos se ne zna koji ce tacno igraci ici...
Promijeni potpis ili ces biti sankcionisan.Hvala

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 18 jan 2009, 02:04

lenovo je napisao/la:Nisu sredili vize jos se ne zna koji ce tacno igraci ici...
Pa kad misle sredjivati,blizi se odlazak u Svabiju a oni........

Giancarlo
Kontakt:

Post Postao/la Giancarlo » 18 jan 2009, 22:43

neka pocnu sa tim vizama, ionako smo crna rupa za evropu...sto se tice sponzora procito sam negdje na fkzeljeznicar.com da bi najvjerovatnije trebala biti kappa, sad hoce li i biti ostaje nam da vidimo :)
1942 1983 2001

DinceManijak
Kontakt:

Post Postao/la DinceManijak » 18 jan 2009, 23:25

Nezna se jos Giancarlo da li ce bit Puma il Kappa, medutim Hotic je vec setao s trenerkom Pume s grbom Zelje, pa bi prije rekao da je Puma nego Kappa.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 19 jan 2009, 01:32

Pripremama Fudbalskog kluba Željezničar u Blagaju kod Mostara danas se priključio Ranko Ivković, junior beogradskog Partizana.
Ovaj talentovani napadač u proteklim danima nije pristao potpisati petogodišnji profesionalni ugovor sa „crno – bijelima“, pa će svoju životnu sreću pokušati naći u redovima nekadašnjeg šampiona Bosne i Hercegovine.

„Ivković će u narednoj sedmici trenirati sa našom ekipom, te ćemo vidjeti da li će zadovoljiti naše ukuse, kako bi potpisali ugovor sa njim. U juniorskoj konkurenciji, koliko smo informisani, igrao je odlično, ali sada ćemo vidjeti kako će se na terenu snaći sa većinom starijim igračima“, istakao je Demir Hotić, od skora šef stručnog štaba Želje.
Šta mislite imali šta od ovog 18-godišnjaka , ja mislim da bi ga trebalo dovesti , negdje sam pro-googlao da je zabijao neke golove za mlađe selekcije Partizana :roll: :?: :idea:

Diavolo
Kontakt:

Post Postao/la Diavolo » 19 jan 2009, 03:42

dobro je neko rekao, ako valjaju Manchesteru,sto ne bi i nama... Odbio je petogodisnji ugovor sa Partizanom (sto znaci ili da je lud , il da nije normalan )
mada s druge strane, meni bi draze bilo kad bi pokusali nase talente zadrzatia,a ne da idu u rumuniju :shock:

p.s. ako jos nekome smetaju tekstovi u SAN-u o nasem Zelji,ja znam gdje se glavni sportski urednik SAN-a cesto nalazi da popije kaficu, da se skupimo? :twisted: :D
Il regno del Diavolo!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 19 jan 2009, 08:49

Diavolo je napisao/la:dobro je neko rekao, ako valjaju Manchesteru,sto ne bi i nama... Odbio je petogodisnji ugovor sa Partizanom (sto znaci ili da je lud , il da nije normalan )
mada s druge strane, meni bi draze bilo kad bi pokusali nase talente zadrzatia,a ne da idu u rumuniju :shock:

p.s. ako jos nekome smetaju tekstovi u SAN-u o nasem Zelji,ja znam gdje se glavni sportski urednik SAN-a cesto nalazi da popije kaficu, da se skupimo? :twisted: :D
neka pisu dusmani o nama,zar ne vidis da ruze cvjetaju na kosevu :roll:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Diavolo
Kontakt:

Post Postao/la Diavolo » 19 jan 2009, 13:04

poljem se širi miris zumbula sa koševa,ali neka neka...
Il regno del Diavolo!

Lovac
Kontakt:

Post Postao/la Lovac » 19 jan 2009, 13:55

Nama ce trebat dugo vremena da se oporavimo od onog sto su nam uradili kojekakvi predsjednici i direktori naseg kluba, al eto daj Boze da ovaj Hotic uspije nesto..
Kad skontam nesto pametnije napisat cu

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 19 jan 2009, 14:09

Diavolo je napisao/la:dobro je neko rekao, ako valjaju Manchesteru,sto ne bi i nama... Odbio je petogodisnji ugovor sa Partizanom (sto znaci ili da je lud , il da nije normalan )

ma kome ne smetaju, al hebat im mater, a ja sam za da posjetimo tog kretena...ako padne dogovor eto i mene...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 19 jan 2009, 14:12

Bekrić u Ukrajini

Veznjak Željezničara Samir Bekrić na korak je do potpisa za Kryvbas KryvyiRih, koji se nakon 17. odigranih kola nalazi na 11. mjestu u ukrajinskoj ligi.
Bekrić je proteklih nekoliko dana proveo na pripremama sa Ukrajincima, koji su, navodno, oduševljeni njegovim kvalitetima, a jučer je stigao u Sarajevo, nakon što je ekipa Kryvbasa dobila pet dana slobodno.

Inače, Ukrajinci se za nastavak prvenstva pripremaju u Antaliji, gdje se Bekrić ponovo treba javiti nakon odmora. Prema informacijama Oslobođenja Bekrić uskoro treba potpisati ugovor u trajanju od tri i po godine i to sa ekipom Dnipra, iako će u nastavku sezone nositi dres Kryvbasa.

Naime, svi igrači jedanaestoplasiranog kluba u Ukrajini imaju potpisan ugovor sa Dniprom, iako nastupaju za drugi klub. Do potpisa ugovora ostalo je da se Željezničar i Ukrajinci dogovore o visini obeštećenja, a Bekriću, koji je prošao i ljekarski pregled, u ukrajinskom klubu društvo bi mogao praviti i nekadašnji lijevi bočni igrač Hajduka Mladen Bartulović.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Diavolo
Kontakt:

Post Postao/la Diavolo » 19 jan 2009, 14:55

Ima li nekih vijesti iz Blagaja? Jel se dogovorila i jedna prijateljska u ovom razdoblju kad smo u BiH?
A za prijateljsku sa Aalenom je verovatno protiv njihovog 2. tima (!?),jer oni u terminu kada bi trebali sa nama igrati,imaju vec jednu prijateljsku utakmicu zakazanu..
Il regno del Diavolo!

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 19 jan 2009, 15:59

Diavolo je napisao/la:Ima li nekih vijesti iz Blagaja? Jel se dogovorila i jedna prijateljska u ovom razdoblju kad smo u BiH?
A za prijateljsku sa Aalenom je verovatno protiv njihovog 2. tima (!?),jer oni u terminu kada bi trebali sa nama igrati,imaju vec jednu prijateljsku utakmicu zakazanu..
ma to je najgluplja stvar koju sam cuo taj odlazak u njemačku za prijateljske...

DinceManijak
Kontakt:

Post Postao/la DinceManijak » 19 jan 2009, 16:06

Diavolo je napisao/la:Ima li nekih vijesti iz Blagaja? Jel se dogovorila i jedna prijateljska u ovom razdoblju kad smo u BiH?
Novosti su da je se, Ranko Ivkovic prikljucio nasoj ekipi jucer. A ocekuje se dolazak Serdarevica i Memisevica narednih dana 8-) A sto se tice prijateljski tekmi, ima i vecih ekipa od nas (nazalost :mrgreen: ) pa igraju protiv nize ligasima etc.. No ipak na kraju igramo protiv Kaiserlauterna i to 1 ekipe, a Kaiser treba uci u 1.BL ako nastavi kako je do sada , sto je ipak dobra provjera za nas.
Pozdrav :!:

Diavolo
Kontakt:

Post Postao/la Diavolo » 19 jan 2009, 16:12

ma kako god samo nek igraju :D

"U Blagaju se očekuje dolazak još dvojice fudbalera sa kojima je Željezničar stupio u kontakt. Radi se o Serdareviću i Memiševiću, koji bi se trebali priključiti ekipi u narednim danima." sa stranice
Sto znaci da potpisuju :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

jel ziv taj rankovic uopste?
http://www.cituljeipomeni.com/Pomeni/Po ... kovic.html
Il regno del Diavolo!

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 19 jan 2009, 16:29

ccc DIAVOLO...pa vidis da frajer ima 50 godina....nec takav igrat za nas...ovo mora da je neki drugi..bar se nadam :lol:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”