Dres reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Pirke
Kontakt:

Re: Dres reprezentacije BiH

Post Postao/la Pirke » 02 dec 2011, 17:44

ŠB_Fidelis je napisao/la:Cuj ne rise, pa objasnjavam covjeku. :/ A ne bi ni tebi ''zgoreg'' bilo. Pretpostavljam da je zato u grbu, Montreal je fakticki francuski grad, a u povijesti je poznat francuski heraldicki ljiljan, kao i sta je predstavljao, pa je logicno da su s ciljem ocuvanja svog identiteta ga stavili na dres. Nije to samo nasim prostorima unikatno nego je praksa diljem Europe bila, niti je to nekakva provokacija, cisto cinjenice.
Hvala ti na svemu, imas i pravo, ali zivim u Quebecu, nisi trebao. :)

Kada sam rekao "kakve veze ima Quebec sa nama", mislio sam ono, zasto pricam o ovome, zato jer je i njima grb ljiljan. (Doduse, nama je bio).
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 02 dec 2011, 17:47

ŠB_Fidelis je napisao/la:Ma, off topic je ovo, nisi u pravu u potpunosti, cak stovise, al objasnim ti na pp. ;) Poanta je bila gore za Montreal kao ''francuski'' grad i njihovu identifikaciju s tim simbolom, i nije nikakva provokacija, nego je tako, misterija rijesena, i dovoljno je rasprave na tu temu.
Ako te zanima, Montreal je ovih godina u krizi identiteta... Za pola decenije, pola grada ce pricati engleski a ne francuski.

Ali ipak, stanovnici grada, bili oni Jevreji, Juzno-Amerikanci, Englezi ili Francuzi, vide taj ljiljan kao simbol provincije u kojoj zive a i grada. :)
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Emir_BIH
Kontakt:

Post Postao/la Emir_BIH » 12 jan 2012, 19:33

Do kad je ovaj bogovi ugovor sa Legea-om.. :?
Lepa Brena - Mani zemlju koja Bosnu nema.

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 12 jan 2012, 21:49

Emir_BIH je napisao/la:Do kad je ovaj bogovi ugovor sa Legea-om.. :?
Do 2075....hidzretske.

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 12 jan 2012, 23:57

2014.
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 jan 2012, 00:03

Cincinnatus je napisao/la:
2014.
Valja ih nadurati.
Kamo srece da nasa repka mijenja dresove kao ti. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 13 jan 2012, 10:20

:lol: :lol: dobra!

nadati se je da cemo nakon 2014 imate dresove marke nike/adidas, pa da ih fino kupim originale u trgovini, a ne na pijaci.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 13 jan 2012, 13:54

A sta ako smo potpisali predugovor sa Legeom za produzenje ugovora?
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 13 jan 2012, 16:51

geronimo je napisao/la:
2014.
Valja ih nadurati.
Kamo srece da nasa repka mijenja dresove kao ti. :D
:D
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

zlaya_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zlaya_tm87 » 20 jan 2012, 17:13

Zna li neko gdje se u Sarajevu moze kupiti originalni dres repke?
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 20 jan 2012, 17:33

zlaya_tm87 je napisao/la:Zna li neko gdje se u Sarajevu moze kupiti originalni dres repke?
mislim da bi moglo biti u legea shopu u robotu na socijalnom, skenderija ili sport life
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

71000
Kontakt:

Post Postao/la 71000 » 20 jan 2012, 18:02

anonimni je napisao/la:
zlaya_tm87 je napisao/la:Zna li neko gdje se u Sarajevu moze kupiti originalni dres repke?
mislim da bi moglo biti u legea shopu u robotu na socijalnom, skenderija ili sport life
LEGEA shop u Robotu na socijalnom koliko sam informisan je zatvoren :?: U Skenderiji cijene su standardno prenapuhane po pitanju dresova, a za Sport Life nisam upoznat da prodaju uopšte dresove reprezentacije.

Centrotrans prodaje dresove, ali je ovo garnitura nekada nošena u omladinskim selekcijama http://www.centrotours.ba/loc/dresovirbih.wbsp" onclick="window.open(this.href);return false;

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 20 jan 2012, 18:18

71000 je napisao/la:
anonimni je napisao/la:
LEGEA shop u Robotu na socijalnom koliko sam informisan je zatvoren :?: U Skenderiji cijene su standardno prenapuhane po pitanju dresova, a za Sport Life nisam upoznat da prodaju uopšte dresove reprezentacije.

Centrotrans prodaje dresove, ali je ovo garnitura nekada nošena u omladinskim selekcijama http://www.centrotours.ba/loc/dresovirbih.wbsp" onclick="window.open(this.href);return false;
Pogresno si informisan, danas bas bio u robotu i shop normalno radi,samo da li imaju bh dresove i kolko su to nez ;)
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 20 jan 2012, 18:32

71000 je napisao/la:
anonimni je napisao/la:

Ja sam bio u Legea shopu prije otprilike mjesec i radio je, Skenderija jeste skupa a znam da su dresovi u Sport Lifeu bili 90 ili 100 KM ljetos koliko se sjećam (dres+šorc). te dresove iz centrotransa repka nikad nije nosila, siguran sam
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 jan 2012, 20:04

Pirke je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Ma, off topic je ovo, nisi u pravu u potpunosti, cak stovise, al objasnim ti na pp. ;) Poanta je bila gore za Montreal kao ''francuski'' grad i njihovu identifikaciju s tim simbolom, i nije nikakva provokacija, nego je tako, misterija rijesena, i dovoljno je rasprave na tu temu.
Ako te zanima, Montreal je ovih godina u krizi identiteta... Za pola decenije, pola grada ce pricati engleski a ne francuski.

Ali ipak, stanovnici grada, bili oni Jevreji, Juzno-Amerikanci, Englezi ili Francuzi, vide taj ljiljan kao simbol provincije u kojoj zive a i grada. :)
To vec nisam znao, al, svaka nova informacija je dobrodosla, pogotovo u socioloskom, filozofskom il povijesnom smislu, stoga hvala. :)
...Život za Široki...

zlaya_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zlaya_tm87 » 20 jan 2012, 20:52

Cijena nije bitno uopste, imam neke strance koji zele da kupe pa me samo interesuje mjesto znaci gdje 100% ima da se kupi. :)
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jan 2012, 21:02

ŠB_Fidelis je napisao/la:Brojne drzave su imale ljiljane u heraldickoj upotrebi. Ti simboli vezani su za krscanske vladare Europe. Izmedju njih i Francusku. To bi ti trebalo vjerovatno objasniti i Montréal cija su najveca etnicka europska skupina - Francuzi.
Pa sto su onda smetali ti simboli vezani za ''krscanske'' vladare kad se na kraju krajeva grb morao mjenjati.Cudi me da nisi poceo objasnjavati kako su kinezi bili kriscani pa su zbog toga sah igrali a podloga bila pa naravno kockasta.
Sto se tice nasih prostora jednima i drugima se kosa na glavi kad ljiljan vide i to je fakat.A da veze nemate o tom grbu sta i kako,nego samo nagadjanja i pametovanja .Ni u istorijskom,socijoloskim i drugima bakracima.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 21 jan 2012, 09:37

harishp je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Brojne drzave su imale ljiljane u heraldickoj upotrebi. Ti simboli vezani su za krscanske vladare Europe. Izmedju njih i Francusku. To bi ti trebalo vjerovatno objasniti i Montréal cija su najveca etnicka europska skupina - Francuzi.
Pa sto su onda smetali ti simboli vezani za ''krscanske'' vladare kad se na kraju krajeva grb morao mjenjati.Cudi me da nisi poceo objasnjavati kako su kinezi bili kriscani pa su zbog toga sah igrali a podloga bila pa naravno kockasta.
Sto se tice nasih prostora jednima i drugima se kosa na glavi kad ljiljan vide i to je fakat.A da veze nemate o tom grbu sta i kako,nego samo nagadjanja i pametovanja .Ni u istorijskom,socijoloskim i drugima bakracima.
Znam da je mimo teme al evo jedan zanimljiv grb kluba iz Njemacke.

slika ;) ;) ;)
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

71000
Kontakt:

Post Postao/la 71000 » 21 jan 2012, 23:50

zlaya_tm87 je napisao/la:Cijena nije bitno uopste, imam neke strance koji zele da kupe pa me samo interesuje mjesto znaci gdje 100% ima da se kupi. :)
I ja bih isto volio znati lokaciju gdje ima kupit original dres repke, al' sem Skenderije i 'pokušaja' Centrotransa nisam zapazio više ništa. :(

P.S. naletih na ovaj mail: [email protected] sad nisam siguran dal je još aktivan. Nekad davno je bio aktivan, koristio ga je predstavnik Legea-e za BiH, firma Alpe Adria Company.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 jan 2012, 00:21

2014.
I onda se potpiše npr sa Royalom ili slično.Ako ne potpišu sa Adidasom ili Nike onda bolje da produže sa Legeom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.