KK Bosna Visit Sarajevo
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Re: KK Royal
nabijem i jedne i druge, a i treće ako treba
a profesor vjerovatno misli na njihovu ucjenu u vremenu kad je bosna već bila na izdisaju da će država pomoći bosni ako imamović napusti istu, pa je nihad napustio pa su joj komunjare pomogle al u qrcu
a profesor vjerovatno misli na njihovu ucjenu u vremenu kad je bosna već bila na izdisaju da će država pomoći bosni ako imamović napusti istu, pa je nihad napustio pa su joj komunjare pomogle al u qrcu
1946
Znaci da se razumijemo drugi (90% sda promenetni kadar) su nabili 10 mil duga, a krivi su oni koji su rekli da ce i dalje davati novac ako jedan od onih koji su zaduzili Bosnu ode i na kraju kada su vidili kolika je to rupa bez dna odustaliBitiSrcemVezan je napisao/la:nabijem i jedne i druge, a i treće ako treba
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Izjavu direktora našeg kluba, gospodina Damira Krupalije, a povodom roka koji nam je FIBA dala, prenosimo Vam u cijelosti:
Naše vjerne navijače, simpatizere i ljubitelje košarke obavještavamo da nakon dopisa poslanih FIBA-i ista nam je izašla u susret i odobrila dodatno vrijeme da se iznađu rješenja za slučaj Vučurović. Ovim putem se zahvaljujemo krovnoj kući košarke na njihovom razumijevanju za situaciju u kojoj se našao naš klub u nadi da ćemo uz zajedničko djelovanje svih ljudi kojima je stalo do kluba to vrijeme iskoristiti na najbolji mogući naći i spasiti ponos i simbol grada Sarajeva.
Naše vjerne navijače, simpatizere i ljubitelje košarke obavještavamo da nakon dopisa poslanih FIBA-i ista nam je izašla u susret i odobrila dodatno vrijeme da se iznađu rješenja za slučaj Vučurović. Ovim putem se zahvaljujemo krovnoj kući košarke na njihovom razumijevanju za situaciju u kojoj se našao naš klub u nadi da ćemo uz zajedničko djelovanje svih ljudi kojima je stalo do kluba to vrijeme iskoristiti na najbolji mogući naći i spasiti ponos i simbol grada Sarajeva.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
pod onim za SDA sam mislio da je ona instalirala imamovica i onda upumpala pare u klub i tako omogucila bosni da bude ono sto je bila... da se nije taj scenario desio, bosna bi bila u rangu hercegovca sve ove godine dok bi siroki i igokea igrale jadransku ligu...
e sad drugi je par rukava sta se desilo s bosnom i zasto je propala kad je imala vec podrsku SDA-hobotnice... a definitivan kraj je dosao kad je SDP dosao na vlast i kad su syebavali bosnu na sve moguce i nemoguce nacine (istjerivanje iz skenderije je njihovo maslo recimo)
@mortem: kazem ti ja
e sad drugi je par rukava sta se desilo s bosnom i zasto je propala kad je imala vec podrsku SDA-hobotnice... a definitivan kraj je dosao kad je SDP dosao na vlast i kad su syebavali bosnu na sve moguce i nemoguce nacine (istjerivanje iz skenderije je njihovo maslo recimo)
@mortem: kazem ti ja

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Naime, da FIBA nije odlučila produžiti rok, Ligu 10 bi igrao KK Royal Jelly kao samostalan klub, dok bi Bosna, po svemu sudeći, otišla u prošlost.
Neredni meč na domaćem terenu u Ligi 10 KK Bosna Royal igra 3. decembra protiv KK Široki što je izuzetna prilika da se publika još jednom odazove u velikom broju.
Eventualnu poteškoću u pravljenju spektakla poput onog na utakmici protiv OKK Sloboda može stvoriti to što velika dvorana Skednerije najvjerovatnije neće biti dostupna tako da bi se meč mogao odigrati u maloj dvorani. Iz kluba se nadaju da će publika ponovo doći u velikom broju što bi vjerovatno pomoglo da se obezbijedi velika dvorana.
KK Bosna Royal nakon pet odigranih kola Lige 10 ima omjer 4-1 i na drugom je mjestu iza Mladosti iz Mrkonjić Grada koja ima isti omjer.
Neredni meč na domaćem terenu u Ligi 10 KK Bosna Royal igra 3. decembra protiv KK Široki što je izuzetna prilika da se publika još jednom odazove u velikom broju.
Eventualnu poteškoću u pravljenju spektakla poput onog na utakmici protiv OKK Sloboda može stvoriti to što velika dvorana Skednerije najvjerovatnije neće biti dostupna tako da bi se meč mogao odigrati u maloj dvorani. Iz kluba se nadaju da će publika ponovo doći u velikom broju što bi vjerovatno pomoglo da se obezbijedi velika dvorana.
KK Bosna Royal nakon pet odigranih kola Lige 10 ima omjer 4-1 i na drugom je mjestu iza Mladosti iz Mrkonjić Grada koja ima isti omjer.
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Vratite naziv teme KK Bosna Rojal. Fakat vas ne kontam.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
K'o da im je drago.. ovo su uradili i prije utakmice sa Slobodom.Pomak je napisao/la:Vratite naziv teme KK Bosna Rojal. Fakat vas ne kontam.
Vidimo seBitiSrcemVezan je napisao/la:Svi u Hadžiće!

Ne treba ti to "K'o"MortemHz je napisao/la:K'o da im je drago.. ovo su uradili i prije utakmice sa Slobodom.Pomak je napisao/la:Vratite naziv teme KK Bosna Rojal. Fakat vas ne kontam.

BOSNA
SARAJEVO
- zeljoooooooooo
Nažalost, mnogo je onih kojima je drago, bar tako izgleda, iako ja ne mogu naći neki razuman razlog za to?!
Pa kome nije u interesu puna Skenderija svaki vikend?
Kome nije u interesu da 6.000 ljudi svaki vikend dođe i pogleda Bosnu, plati ulaznicu, plati košpe, plati parking, pojede ćevape, ode na pivu poslije?
Kome nije u interesu da dočekujemo velika imena košarke u svojoj Skenderiji?
Sve bi nam svima nama ovo trebali biti motivi da se pokuša nešto uraditi, ali ipak treba neka kvalitetna grupa ljudi, sa jakim pedigreom, kako bi pokrenula nešto i pokušala spasiti Bosnu iz provalije.
Pa kome nije u interesu puna Skenderija svaki vikend?
Kome nije u interesu da 6.000 ljudi svaki vikend dođe i pogleda Bosnu, plati ulaznicu, plati košpe, plati parking, pojede ćevape, ode na pivu poslije?
Kome nije u interesu da dočekujemo velika imena košarke u svojoj Skenderiji?
Sve bi nam svima nama ovo trebali biti motivi da se pokuša nešto uraditi, ali ipak treba neka kvalitetna grupa ljudi, sa jakim pedigreom, kako bi pokrenula nešto i pokušala spasiti Bosnu iz provalije.
Bez uvrede, tema KK Bosna postoji od kad je nastao forum, ja nisam otvarao ovu Royal niti zabranio nekom da ovu KK Bosna koristi, ne znam što uopšte pišete ovdje ako je u pitanju KK Bosna...
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... tart=12640
Ali evo, ako želite i ako niko nema ništa protiv, dodajem lično Bosna (ja sam i skinuo nakon što sam dobio dopis od KK Royal o promjeni imena).
Ali evo, ako želite i ako niko nema ništa protiv, dodajem lično Bosna (ja sam i skinuo nakon što sam dobio dopis od KK Royal o promjeni imena).
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Razlupaću ti kameruSteph je napisao/la:Vidimo seBitiSrcemVezan je napisao/la:Svi u Hadžiće!

1946
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Re: KK Bosna Royal
Pa, mislim da bi bilo lijepo i realno da pišemo na temi KK Bosna, s obzirom da niko od nas sigurno nije ovdje zbog Royala, što sam i predlagao već prije nekoliko mjeseci;admin je napisao/la:Bez uvrede, tema KK Bosna postoji od kad je nastao forum, ja nisam otvarao ovu Royal niti zabranio nekom da ovu KK Bosna koristi, ne znam što uopšte pišete ovdje ako je u pitanju KK Bosna...

1946
nerminh74 je napisao/la:da nije bilo SDA imali bi državu, a ne zajednicu vojvodstva, županije i begovataKK_Bosna je napisao/la:fiba je dala bossni produzenje roke na jos dvije sedmice da se nadje spoazum sa vucurovicem...
a sto se tice teme o dini i sda, mnogi izgleda zaboravljaju da nije bilo sda bosna ne bi ni prismrdila jadranskoj ligi, niti bi imala para za povratak markovica itd.

S obzirom da sam iz Hadzića i redovno pratim KK Bošnjak evo malo mudroluka uoči narednog kola. Znači u subotu u 18 sati spektakl u KSIRC-u Hadzići. Za vas koji dolazite na tekmu preporučujem parking kod stadiona Radnika ili u centru Hadzića. Pred dvoranom neće biti mjesta.Ulaz je 3 KM . Ako mislite da dolazite u neku rupu, varate se. Dvorana je renovirana sa mozda najboljim parketom u kantonu, novim semaforom, koševima, nedavno sređenim svlačionicama, novim stolicama. Moje mišljenje je da je najbolja mala dvorana u BiH. Kapacitet je oko 800 mjesta, neznam stvarno tačno.
E sad, domaćin našoj Bosni je Bošnjak. Od prošle sezone u društvu najboljih. Prošla sezona dobra. Pobjeđivao je Bošnjak Širokog, Kakanj, Zrinjski...Sa Sparsima oba puta u egalu...Opstanak izboren bez problema. U ovu sezonu ušli sa promjenjenom ekipom. Kakanj nam oteo Đelmu i Ćurevca, oprostio se Sindis Demić a Edo Rešidovic se vratio u Bosnu gdje je i kapiten. Trenutno stanje Bošnjaka je po imenima dobra ekipa koja nikako da proradi. Do sada samo pobjeda protiv Širokog kući. Nosioci igre su Srđan Damjanović, Adi Sarajlić i Amir Dovadzija na pozicijama niskih igrača. Centri su Aldin Kadić i Ernad Mujić. Visoko krilo Nermin Buza. Čeka se da proradi i pojačanje iz Igokee Bojan Lulić i to je manje više to. Bosna apsolutni favorit zbog forme, kvalitete a prije svega šire klupe. Ne treba zanemariti i motivaciju igrača Bošnjaka, jer mnogi su igrali za Bosnu. Trener Bošnjaka je Amir Rešidović- otac kapitena Bosne Ede Rešidovića. Uglavnom, cijeli Hadzići bezkompromisno navijaju i za Bosnu i za Bošnjak tako da će to biti susret dva prijateljska kluba. Ja ću navijati za dobru košarku. Uglavnom, očekujem krcatu dvoranu i extra atmosferu. Bujrum u Hadziće, nije vam daleko.

- BosnianKingdom
- Kontakt:
Hipotetički, Dino obećao platu prvotimcima KK Bosna, da li bi to građani podržavali pored tolike nezaposlenosti???
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.