Transferi, igrači Premijer Lige BiH

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Transferi,igrači Premijer Lige BiH

Post Postao/la Devil » 19 jan 2013, 22:33

Mi ne pricamo o tome da li je to i koliko korisno ili pogubno vec o tome da li je to krsenje ljudskih prava. ;)

Ali ako vec pitas,da jeste to izuzetno kriticna situacija,ali kod nasih klinac,Zvezdinih konkretno je to sto je uslov prelaska u prvi tim bio to da taj igrac bude pod nazorom Steve Majamija koji je gurao te svoje igrace.Ko nije zeleo da potpise ugovor sa njim mogao je slobodno da ide.Oni koji su bas bili talenti i koji su znali da ce ih Steva i zaviti u crno su se nekako snasli i napravice pristojne karijere.A vidimo sta se desava sa onim kojima je Steva menadzer,uglavnom ne zavrsavaju nesta narocito.
Opet ima tu i do roditelja,npr.najsveziji primer ti je Filipa Jankovica,iako sam ja oduvek govorio da momak ima ocigledan problem sa fizikalijama ali je veliki talenat je pao pod mamin nadzor sa kojim se cak i njegov cale nije slagao i na kraju klinac ce usled ispiranja mozga sa unosnim transferima u Romu propasti totalno.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 19 jan 2013, 22:36

Za tog Jankovića me duša boli, majke mi. Kad vidim kako roditeljska pohlepa upropasti nečiji talenat (što je izvjesno da će se desiti u ovom slučaju, nažalost) ne znam šta bih od muke. A to za fizikalije bi se riješilo. Teretana, šnicla, mlijeko, jaja, steroidi. :mrgreen: Ozbiljno, bitno da ima u glavi i da zna igrati lopte, a snagu bi već nabio. Šteta što vjerovatno nikad neće postati ono što je mogao.
Smoke Weed Everyday!

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 19 jan 2013, 22:55

Devil je napisao/la:Mi ne pricamo o tome da li je to i koliko korisno ili pogubno vec o tome da li je to krsenje ljudskih prava. ;)

Ali ako vec pitas,da jeste to izuzetno kriticna situacija,ali kod nasih klinac,Zvezdinih konkretno je to sto je uslov prelaska u prvi tim bio to da taj igrac bude pod nazorom Steve Majamija koji je gurao te svoje igrace.Ko nije zeleo da potpise ugovor sa njim mogao je slobodno da ide.Oni koji su bas bili talenti i koji su znali da ce ih Steva i zaviti u crno su se nekako snasli i napravice pristojne karijere.A vidimo sta se desava sa onim kojima je Steva menadzer,uglavnom ne zavrsavaju nesta narocito.
Opet ima tu i do roditelja,npr.najsveziji primer ti je Filipa Jankovica,iako sam ja oduvek govorio da momak ima ocigledan problem sa fizikalijama ali je veliki talenat je pao pod mamin nadzor sa kojim se cak i njegov cale nije slagao i na kraju klinac ce usled ispiranja mozga sa unosnim transferima u Romu propasti totalno.
Da to je sve preraslo u interes i to goli finansijski.Protiv toga se nogomet mora izboriti.Jer zasto ga mi svi zaljubljenici volimo.Sve je postao samo biznis.I tu se gubi draz sporta.
Jbt nije samo u Zvezdi tako.Ako nemas dobrog menadjera i ako roditelji nemaju para kod nas u Bosni mozes dogurati najvise do juniora.
I kada mi neko poredi nogomet danas i nekada,i vrijeme nekad i sada uopste.Tako je pocela sva ova prica pa da je tako i zavrsim.
NIKADA MI VISE NECEMO ZIVJETI SRETNO KAO DO 90 ih svidjelo se to nekome ili ne tako je... ;)
A dok nismo znali za pojam LJUDSKA PRAVA i imali smo sva PRAVA...to je cinjenica...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 19 jan 2013, 23:04

To je greška. Po meni baš NE TREBA imati menadžera i tako je i lakše dogurati do prvog tima svog kluba nego sa istim. Ako je neko dobar - dobit će vjerovatno priliku. Problem nastaje nakon 1-2 utakmice, menadžeri već počnu puniti glave raznim pričama.

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 23 jan 2013, 15:36

Ermin Vehabović Zvijezda (Gradačac) ----> Sloga Doboj
Esmir Sprečo Čelika (Zenica)----> Sloga Doboj

Zna li neko vise sta o ovim igracima?

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 23 jan 2013, 16:27

po'marke je napisao/la:Ermin Vehabović Zvijezda (Gradačac) ----> Sloga Doboj
Esmir Sprečo Čelika (Zenica)----> Sloga Doboj

Zna li neko vise sta o ovim igracima?
ja ti mogu rec da ako vehabovic dode vama da cete dobiti dobrog igraca.kod nas je bio polusezonu dao je 5 golova u kupu i prvenstvu .po meni je mogao ostati ali ostali su neki drugi babini sinovi znate kako to ide.ja mislim da ce zabiti 8-10 komada
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 23 jan 2013, 21:49

Šteta, bilo je naznaka da će doći u Borac iz Šamca, ali je ipak izabrao Slogu. Logično, u ovom trenutku je Sloga mnogo ispred Borca.
Smoke Weed Everyday!

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 28 jan 2013, 17:01

adilovic golman,se navodno vraca u ligu,evo dzakmic se vraca,vladavic, imal jos ovih izetnika sto ne zaigrase kako treba u evropi pa hajd nazad u BiH?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 jan 2013, 18:43

ciza je napisao/la:adilovic golman,se navodno vraca u ligu,evo dzakmic se vraca,vladavic, imal jos ovih izetnika sto ne zaigrase kako treba u evropi pa hajd nazad u BiH?
Pa juce na SS.ba izadje vest da ode u Tursku. :?

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 31 jan 2013, 12:14

bilbija presao u borac

BegBasagic

Post Postao/la BegBasagic » 31 jan 2013, 13:12

ciza je napisao/la:bilbija presao u borac
posudba do kraja sezone :)
"Ma kako dobro čovjek govorio, kada previše govori, uvijek na kraju kaže neku glupost."
Alexandre Dumas

"Navijamo za Slobodu, a cekamo Želju i Velež" - Fukare

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 31 jan 2013, 13:43

ciza je napisao/la:adilovic golman,se navodno vraca u ligu,evo dzakmic se vraca,vladavic, imal jos ovih izetnika sto ne zaigrase kako treba u evropi pa hajd nazad u BiH?
dobro sad stavit vladavica i ovu dvojicu u isti kos neide bas! vladavic desetak godina igra u inostranstvu i ima poprilicno uspjesnu karieru gdje je zaradio dosta para i nastupao za a repku! liku je jednostavno prekipilo, hoce da vidi svoje djete kako raste(zena i sin u mostaru)! a njegov dolazak u velez jos nije dogovoren kako treba, klub u ceskoj nece da ga pusti dok je on navalio da ostane, a i da ga puste iz ceske bilo bi samo na polugodisnju posudbu u velez, nista u jos nije rijeseno mada eto odradjuje pripreme sa velezom!

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 05 feb 2013, 13:34

malo nelogicnosti osijek prodao junira u dinamo za 120 000 eura,a nasi klubovi najbolje igrace za manje,
nova kletva, da bog da ti finansije vodili strucnjaci kubova premier lige

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 07 feb 2013, 20:09

Evo ADilović golman se vratio u Čelik,zatim Mišić iz Travnika u Čelik. 8-)
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 07 feb 2013, 20:27

ciza je napisao/la:malo nelogicnosti osijek prodao junira u dinamo za 120 000 eura,a nasi klubovi najbolje igrace za manje,
Prodao je i Željo juniora Liverpoolu za slicnu cifru
NO PYRO NO PARTY

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 13 feb 2013, 01:29

U obzir su uzeti samo "čisti transferi" (nikakve naknade za treniranje i sl.) klubova iz BiH, Hrvatske i Srbije.

slika
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 15 feb 2013, 15:41

Buu je napisao/la:
ciza je napisao/la:malo nelogicnosti osijek prodao junira u dinamo za 120 000 eura,a nasi klubovi najbolje igrace za manje,
Prodao je i Željo juniora Liverpoolu za slicnu cifru
100.000 funti..
BUDI ŽELJO !!!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 19 feb 2013, 23:43

Evo odlicna tema u vezi transfera (ovih sada zimskih). Naravno, ima nekih greski, no sa obzirom na kolicnu podataka sa kojim momak mora da radi, ovo je opet veoma pohvalno. Vecina transfera u premijer ligi je referencirano sa izvorom.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Bo ... E2%80%9313" onclick="window.open(this.href);return false;

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 feb 2013, 00:21

Jbt ja nisam ni znao da je Baiano bio ovu polusezonu u Sirokom . :roll: :oops:

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 31 maj 2013, 14:25

http://radio.hrt.hr/radio-rijeka/clanak ... ali/17129/" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: held9 i 13 gostiju.