Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- marijo_leeds
- Kontakt:
Re: Serie A
Jeli ko zna kada je izvlačenje za 1.kolo talijanske lige???....
Ja nisam siguran liga pocinje krajem augustamarijo_leeds je napisao/la:Jeli ko zna kada je izvlačenje za 1.kolo talijanske lige???....

Zadnja izmjena: warden, dana/u 07 jul 2011, 11:49, ukupno mijenjano 1 put.
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!
a liga pocinje krajem augustawarden je napisao/la:Izvlacenje ce da bude 9 i 10 septembra .marijo_leeds je napisao/la:Jeli ko zna kada je izvlačenje za 1.kolo talijanske lige???....

- Boateng_27
- Kontakt:
Šabane red bi bio da obnoviš Ankete
U Interu se već sve zna ...
U Milanu se saznalo ...
Mozda bi na našoj temi mogao staviti Ko je po vama mister x ? , a na Interovoj npr Hoće li Gasperini donijeti napredak Interu ? ili nešto slično
a mogo si i na temi Serije A ... do sad smo skontali
ACM <3

U Milanu se saznalo ...
Mozda bi na našoj temi mogao staviti Ko je po vama mister x ? , a na Interovoj npr Hoće li Gasperini donijeti napredak Interu ? ili nešto slično

a mogo si i na temi Serije A ... do sad smo skontali

Ricardo Quaresma coming to Bosnia & Herzegovina :)
Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion
Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion
UHH moguce brisem onoHuska je napisao/la:a liga pocinje krajem augustawarden je napisao/la:Izvlacenje ce da bude 9 i 10 septembra .marijo_leeds je napisao/la:Jeli ko zna kada je izvlačenje za 1.kolo talijanske lige???....

IO SONO INTERISTA
- sarajlija89
- Kontakt:
Boateng_27 je napisao/la:Šabane red bi bio da obnoviš Ankete![]()
U Milanu se saznalo ...
Mozda bi na našoj temi mogao staviti Ko je po vama mister x ? , a na Interovoj npr Hoće li Gasperini donijeti napredak Interu ? ili nešto slično![]()
a mogo si i na temi Serije A ... do sad smo skontaliACM <3
Pa rekoh, dajte anketno pitanje i ja cu stavit, necu vam ja smisljat valjda

MOzete na PP ili na temama ostaviti prijedloge(naravno sa ponuđenim odgovorima, otkud ja znam koga da stavim kao mister X-a

Nije frka...
Ovdje cu ja smislit neko pitanje ili ako imate sta zanimljivo, napisite.

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Boateng_27
- Kontakt:
Pa konkretno za nas stavi : Ganso,Hamšik,Pastore,Schweinsteiger,Montolivo,Bale ... mislim da se ostali slazu jer to su igrači s kojima smo najvise bili povezivani, jedino mozda bi mogo izbacit Balea jer je ipak on za nas samo san 

Ricardo Quaresma coming to Bosnia & Herzegovina :)
Evo malo podataka za proslu sezonu sto se navijaca tice samo u Serie A, bez Euro takmicenja...San Siro/Guiseppe Meazzu je u prosloj sezoni posjetilo(gledalo utakmicu), sto Intera, sto milana 2.158.648 navijaca, od toga 1.134.239 Interove utakmice(u prosjeku 59.697, 72% kapaciteta stadiona ), a milanove 1.024.409( u prosjeku 53.916 , 65 % kapaciteta stadiona)...
najveca posjeta je upisana na milanskim debijima koje je gledalo 80.018 gledatelja, uz utakmicu milan-cagliari 15. maja, takodjer 80.018, vjerovatno je stadion bio pun, dok je u sve tri te utakmice isti broj gledalaca...
milan je imao najvecu posjetu vani u 6 utakmica u Brescia je Stadio Rigamonti (22123), Stadio Bentegodi u Veroni (29.404), Torino je Stadio Olimpico (24.908), stadionu Tardini u Parmi (19615), protiv Roma na svojim Stadio Olimpico (58.083) i na stadionu Friuli protiv Udine (29.644)...google translate pa sam ovo kopirao samo mrsko mi pisat
treci po posjecenosti je bio stadion Napolia gdje je u 19 utakmica kod kuce Napoli gledalo 866.549 navijaca, u prosjeku 45.608, odnosno 69% kapaciteta stadiona, kod njih je najvise paznje privukla tekma sa juventusom koju je pratilo 58.666 gledatelja
cetvrta je roma, a peti Lazio...romaniste je pratilo 645.095 s prosjekom od 33.952 gledatelja po utakmici, tj. 45% kapaciteta stadiona Olimpico, dok je Lazio pratilo ukupno 553.316 navijaca s prosjekom od 29.122 po utakmici, 39% kapaciteta stadiona...
U Seria A u sezoni 2010/11 ukupno je na stadionima bilo 8.989.385 navijaca, prosjecan broj gledatelja po utakmici bio je 24.901...
evo kompletna tabela sa svim utakmicama... http://www.stadiapostcards.com/A10-11.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
najveca posjeta je upisana na milanskim debijima koje je gledalo 80.018 gledatelja, uz utakmicu milan-cagliari 15. maja, takodjer 80.018, vjerovatno je stadion bio pun, dok je u sve tri te utakmice isti broj gledalaca...
milan je imao najvecu posjetu vani u 6 utakmica u Brescia je Stadio Rigamonti (22123), Stadio Bentegodi u Veroni (29.404), Torino je Stadio Olimpico (24.908), stadionu Tardini u Parmi (19615), protiv Roma na svojim Stadio Olimpico (58.083) i na stadionu Friuli protiv Udine (29.644)...google translate pa sam ovo kopirao samo mrsko mi pisat

treci po posjecenosti je bio stadion Napolia gdje je u 19 utakmica kod kuce Napoli gledalo 866.549 navijaca, u prosjeku 45.608, odnosno 69% kapaciteta stadiona, kod njih je najvise paznje privukla tekma sa juventusom koju je pratilo 58.666 gledatelja
cetvrta je roma, a peti Lazio...romaniste je pratilo 645.095 s prosjekom od 33.952 gledatelja po utakmici, tj. 45% kapaciteta stadiona Olimpico, dok je Lazio pratilo ukupno 553.316 navijaca s prosjekom od 29.122 po utakmici, 39% kapaciteta stadiona...
U Seria A u sezoni 2010/11 ukupno je na stadionima bilo 8.989.385 navijaca, prosjecan broj gledatelja po utakmici bio je 24.901...
evo kompletna tabela sa svim utakmicama... http://www.stadiapostcards.com/A10-11.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Kontakt:
Kako je Fernando Torres uništio kvalitet Serie A.
Torresovi roditelji potječu iz siromašnih obitelji. Otac mu je Španjolac kastiljskog podrijetla, od oca oficira (časnika) koji je branio boje Sjeverne Francuske. Volio je Napoleona više nego Torresovog djeda. Uvijek je pričao o njemu, jer je znao da se sprema francuska revolucija. Torresa je odgojio u strogom katoličkom duhu, katoličkom ali proliberalnom koji će težiti stalnom poboljšanju. Kad je Torres bio mali otac mu je poklonio plavu majicu. To nije bila obična majica, to je bila izbljeđela majica s dvije rupice. Pitao je Torres oca od čega su rupice na majici, a otac mu je govorio da će mu one pomoći da oslobodi dušu i da postane popularan. Torresova majka je bila Laponka iz siromašne obitelji koja je posjedovala malo jezero i iglu. Bili su siromašni materijalno, ali bogati duhom uvijek spremni da pričaju viceve. Torresov djed (od mame tata) mu je često pričao legendu o nemani nalik na zebru. Torres se čitav život pitao o čemu se radi. Uvijek je z djedom išao u lov. Jezero se nalazilo točno 1800 metara od iglu, tako da su uvijek imali vremena za priče za razonodu. Torres je odrastao na dvije adrese, Laponija, Ulica irvasa 12 i Katilja, Madrid đenerala Franka 135. Torres je lagano odrastao, a kako je Torres odrastao na ahiret su lagano preseljavi svi - prvo djed jedan pa drugi pa baka jedna pa druga. Torres je ostao sam s roditeljima sprema da preuzme dužnost kurira. Jednom dok mu je majka pravila pire krumpir zamolila ga je da joj doda par krumpira iz ostave. Torres je zavirio u ostavu kad je imao šta vidjeti. Igricu tetris i ispod nje sliku. Sliku grada mode Milana. Torres je postao ospjednut Milanom i bio je pomalo austičan. Roditelji su zvali sve doktore svijeta, ali mu nisu pomogli dok se nije obratio izravno Vatikanu. Vatikan je rekao Papi o čemu se radi i da će mali biti veliki igrač. Papa je poslao svog najboljeg čovjeka da oslobodi Torresa. Čovjek je došao u Kastilji i porazgovarao s Torresom. Trebao mu je jedan njego v pramen kose da se sve sredi. Torres mu je dao pramen kose, a oni su ga sakrili ispod kreveta. Čovjek iz Vatikana je otišao i rekao Torresu da će dobiti poziv na kućni broj za 22 minute i da čeka ispred baze od telefona. Torres je nestrpljivo čekao rumeneći su u licu. Zazvonio je telefon. Bio je to ON, glavom i bradom sinjor Lućijano Mođi, alfa i omega ne talijanskog nego i svjetskog nogometa. Torresa je pitao par savijeta za pojačanja. Torresa ga je naguzio i preporučio mu igrače iz druge talijanske lige zbog čega su oni podsvijesno htjeli da idu tamo i otišli su. Onda je Torres prešaoo iz Atletica u Liverpool i ostalo je dio povijesti, jer je vrijeme djelovalo retrospektivno i sve je išlo unatrag dok Juventus nije završio u drugoj ligi i sada se vratio. Ali ispod Torresovog jastuka i dalje stoji pramen njegove kose koji čuva uroke za Juventus. Kad se tih uroka riješimo Juventus će proigrati i vrati će se istinski kvalitet Serie A.
Torresovi roditelji potječu iz siromašnih obitelji. Otac mu je Španjolac kastiljskog podrijetla, od oca oficira (časnika) koji je branio boje Sjeverne Francuske. Volio je Napoleona više nego Torresovog djeda. Uvijek je pričao o njemu, jer je znao da se sprema francuska revolucija. Torresa je odgojio u strogom katoličkom duhu, katoličkom ali proliberalnom koji će težiti stalnom poboljšanju. Kad je Torres bio mali otac mu je poklonio plavu majicu. To nije bila obična majica, to je bila izbljeđela majica s dvije rupice. Pitao je Torres oca od čega su rupice na majici, a otac mu je govorio da će mu one pomoći da oslobodi dušu i da postane popularan. Torresova majka je bila Laponka iz siromašne obitelji koja je posjedovala malo jezero i iglu. Bili su siromašni materijalno, ali bogati duhom uvijek spremni da pričaju viceve. Torresov djed (od mame tata) mu je često pričao legendu o nemani nalik na zebru. Torres se čitav život pitao o čemu se radi. Uvijek je z djedom išao u lov. Jezero se nalazilo točno 1800 metara od iglu, tako da su uvijek imali vremena za priče za razonodu. Torres je odrastao na dvije adrese, Laponija, Ulica irvasa 12 i Katilja, Madrid đenerala Franka 135. Torres je lagano odrastao, a kako je Torres odrastao na ahiret su lagano preseljavi svi - prvo djed jedan pa drugi pa baka jedna pa druga. Torres je ostao sam s roditeljima sprema da preuzme dužnost kurira. Jednom dok mu je majka pravila pire krumpir zamolila ga je da joj doda par krumpira iz ostave. Torres je zavirio u ostavu kad je imao šta vidjeti. Igricu tetris i ispod nje sliku. Sliku grada mode Milana. Torres je postao ospjednut Milanom i bio je pomalo austičan. Roditelji su zvali sve doktore svijeta, ali mu nisu pomogli dok se nije obratio izravno Vatikanu. Vatikan je rekao Papi o čemu se radi i da će mali biti veliki igrač. Papa je poslao svog najboljeg čovjeka da oslobodi Torresa. Čovjek je došao u Kastilji i porazgovarao s Torresom. Trebao mu je jedan njego v pramen kose da se sve sredi. Torres mu je dao pramen kose, a oni su ga sakrili ispod kreveta. Čovjek iz Vatikana je otišao i rekao Torresu da će dobiti poziv na kućni broj za 22 minute i da čeka ispred baze od telefona. Torres je nestrpljivo čekao rumeneći su u licu. Zazvonio je telefon. Bio je to ON, glavom i bradom sinjor Lućijano Mođi, alfa i omega ne talijanskog nego i svjetskog nogometa. Torresa je pitao par savijeta za pojačanja. Torresa ga je naguzio i preporučio mu igrače iz druge talijanske lige zbog čega su oni podsvijesno htjeli da idu tamo i otišli su. Onda je Torres prešaoo iz Atletica u Liverpool i ostalo je dio povijesti, jer je vrijeme djelovalo retrospektivno i sve je išlo unatrag dok Juventus nije završio u drugoj ligi i sada se vratio. Ali ispod Torresovog jastuka i dalje stoji pramen njegove kose koji čuva uroke za Juventus. Kad se tih uroka riješimo Juventus će proigrati i vrati će se istinski kvalitet Serie A.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

p.s @MaGiCa imas najjaci avatar na forumu

Zadnja izmjena: Puma, dana/u 07 jul 2011, 23:31, ukupno mijenjano 1 put.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Ma brw momak ,svaka cast 

IO SONO INTERISTA
Ovim gore textom sam fasciniran
Ne znam sta da napisem,utisak je jos uvek jak,dok se smirim pa cu mozda i da prozborim koju .
Neke vesti iz Serie A(naravno u senci su ovog gore texta) :
Gaetano D'Agostino ,novi je clan Siene.
Neuton Sergio Piccoli (21),fudbaler brazilskog Gremia na meti je Udinezea,pregovori su u toku.
Luigi Vitale (23),bivsi fudbaler Napolija i Livorna,najverovatnije ce karijeru nastaviti u Ceseni.

Neke vesti iz Serie A(naravno u senci su ovog gore texta) :

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Re: Serie A i migliori di tutti tempi
1. John Charles,
2. Ligi Riva,
3. Filippo Inzaghi
2. Ligi Riva,
3. Filippo Inzaghi

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Nisam znao da je Birsa potpis'o za Genou.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
warden je napisao/la: Rossi -Smith ovo je najlude definitivno , ja 3 _4 dana hod"o i pit"o po mahali ko je ovaj.

@Chelsea_CBH interesantan post. torresa su skauti milana dugo pratili ali nisu se mogli nositi sa liverpoolom i britanskim milionima funti.
Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
iako teško pogođeni možda najvećim skandalom ikada u italijanskom fudbalu, kao u inat prije tačno 5 godina italijani su postali šampioni svijeta u berlinu.

Il club più titolato al mondo.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Gianluca Comotto,kome je u potpunosti istekao ugovor sa Fiorentinom,potpisao je ugovor na dve godine sa Cesenom.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
- Titova-Juga
- Kontakt:
baresi#6 je napisao/la:iako teško pogođeni možda najvećim skandalom ikada u italijanskom fudbalu, kao u inat prije tačno 5 godina italijani su postali šampioni svijeta u berlinu.
Možda najdražiji trenutak mog života...
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
u sjeni pete godišnjice osvajanja SP je prošla žalba "svetog i bezgrešnog" luciana moggia na doživotni izgon iz fudbala i potvrđena je prvobitna odluka o doživotnoj suspenziji, tako je potrošio sve pravne lijekove u italiji još mu eventualno ostaje žalba sudu za ljudska prava u strazburu 

Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
Re: Serie A i migliori di tutti tempi
Ovo podržavamxaviesta je napisao/la:1. Van Basten
2. Batistuta
3. Inzaghi

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.