ne znam cemu ti glupi smajliji ali ako je zbog kosarkaskog dijala onda, ne znam.FoxMulder je napisao/la: ↑21 apr 2021, 16:05lucky13 je napisao/la: ↑21 apr 2021, 13:07laki pravi jedan "mali" hotel na jednom ostrvu u jednoj drugoj zemlji. i da to zavrsim i ostavim vaspitanoj i odgojenoj djeci mi je zivotni cilj (a i sebi naravno, jer ne namjeravam raditi posao 8-16, ako bude malo srece). a ovdje ubijam vrijeme dok sam slobodan s posla (a to je do kraja iduce godine). inace bi mi mnogo draze bilo da nole recimo osvoji RG. sto se jokare tice on dok ne donese neko zlato sa reprezentacijom u mojim knjigama nece biti na nivou bodi-bonda, saleta i jednog i drugog, stojaka, divca, bananamena i ostalih velikana pa da osvoji 3 NBA MVP nagrade i 6 prstena.![]()
![]()
postoje jednostavno neki momenti koji prevazilaze sve ostalo. saletovih 41p uz 9/12 sut za 3 u finalu EPa `95. protiv litvanije. rebarcova banana, skok i 4p kojima rjesava finis finala SPa `98. protiv rusije. stojakove igre na EP `01 i SP `02 ili divceva partija protiv amera u indijanapolisu `02. gurketove 4 vezane trojke kada smo bili na -10 protiv amera 7 minuta do kraja. jariceva trojka i 2 slobodna u posljednjem minutu iste utakmice. bodi-bondova simultanka protiv argentine na -8, 2 i po minuta prije kraja regularnog dijela finala na istom takmicenju! to su ti momenti. uz mnostvo sitnijih kao saletove trojke, za pobjedu, huventudu (`92) i hrvatskoj (`97). danilovicevo zakucavanje preko sabonisa u finalu ´95. ma ima toga.... ali kome ja pricam?! dok se ne dozivi tako nesto ne mozes znati osjecaj. i ako jokic osvoji MVP mislim, ok, svima ce biti drago. ali nema sanse da bude ta erupcija odusevljenja kao nakon atine `95. ili indijanapolisa `02. i sve dok on ne napravi nesto kao ovi gore pobrojani. i donese zlato sa repkom. moze on osvajati koliko hoce i MVP nagrada i prstenova u NBA ali nece to biti to. jednostavno. i moze biti nas najbolji ali ne i najkorisniji igrac do tada. nas MVP. ali kao sto rekoh. kome ja pricam?! treba te momente dozivjeti da bi se znalo o cemu govorim.