NFL
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Re: NFL
Čovjek zbog koga mi je drago da su Ravensi osvojili SB i da je i on time došao do svog prvog prstena

Jedino mi je žao kaj Randy nije uzeo jedan također
, valjda će ostati još koju sezonu u igri 

Jedino mi je žao kaj Randy nije uzeo jedan također
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
zar nije drugi prsten?rio_Ferdy88 je napisao/la:Čovjek zbog koga mi je drago da su Ravensi osvojili SB i da je i on time došao do svog prvog prstena![]()
Jedino mi je žao kaj Randy nije uzeo jedan također, valjda će ostati još koju sezonu u igri
- SheldonCooper
- Kontakt:
Ovo je Reedu prvi prsten, nije bio u NFL-u 2000 g. kada su Ravensi osvojili, samo je Lewis iz te generacio igrao i sinoć.
I'm not insane, my mother had me tested!
A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".
A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".
Cestitike Ravensima i @takticaru na Super Bowlu...
Strasna utakmica i strasan povratak Ninersa, koji na kraju nisu imali snage za potpuni preokret. Jednostavno kada se sve sabere pobjeda Ravensa je zasluzena jer su napravili manje gresaka, a poznato je da se greske u ovakvoj utakmici skupo placaju.
@ rio
nadam se da ce Reed naredne sezone biti u dresu Patriotsa i da cemo konacno uzeti SB, koji bi za mene bio najdrazi jer se igra na stadionu od one dvije ekipe.
Strasna utakmica i strasan povratak Ninersa, koji na kraju nisu imali snage za potpuni preokret. Jednostavno kada se sve sabere pobjeda Ravensa je zasluzena jer su napravili manje gresaka, a poznato je da se greske u ovakvoj utakmici skupo placaju.
@ rio
nadam se da ce Reed naredne sezone biti u dresu Patriotsa i da cemo konacno uzeti SB, koji bi za mene bio najdrazi jer se igra na stadionu od one dvije ekipe.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
problemi Baltimora su poceli kad odbrani nestade snage i jos se "ohladise" tokom nestanka struje . do tad utakmica u jednom pravcu, sa maestralnim Flacom. Nakon nestanka struje desna strana odbrane Ravensa kao da nije postojala, jos kad je Ngata ispao zbog povrede problem je postao jos ocigledniji, ali eto izvukose se nekako na kraju.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Btw, mora se pohvaliti i odličan playcalling starijeg Harbaugha na kraju tekme, kada je poklonio Ninersima safety (ono kad je punter izišao iz endzone), a kad ti protivnik napravi safety, dobija 2 poena, a ti imaš punt sa 20 yardi.
Dakle:
-dao im je 2 poena (jer svejedno ostaje na 3, dakle s FG ne gubi utakmicu)
-spustio je vrijeme na 4 sekunde, što je jedan play, umjesto možda 2 za 9 sekundi
-pomakao je svog puntera iz endzone na 20 yardi, što znači da je Ninersima dodao još 20 yardi i time isključio mogućnost za hail mary pass
Da nije odigrao ovako bio bi punt iz endzone, 20 yardi kraće bi sletio, oni bi zaustavili igru i imali bi vremena za dva duga bacanja.
Sve je to rezultiralo sljedećom reakcijom mlađeg brace

Dakle:
-dao im je 2 poena (jer svejedno ostaje na 3, dakle s FG ne gubi utakmicu)
-spustio je vrijeme na 4 sekunde, što je jedan play, umjesto možda 2 za 9 sekundi
-pomakao je svog puntera iz endzone na 20 yardi, što znači da je Ninersima dodao još 20 yardi i time isključio mogućnost za hail mary pass
Da nije odigrao ovako bio bi punt iz endzone, 20 yardi kraće bi sletio, oni bi zaustavili igru i imali bi vremena za dva duga bacanja.
Sve je to rezultiralo sljedećom reakcijom mlađeg brace

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Sjajan Super Bowl, najbolja utakmica sezone.Mislio sam kad je Ravense onako krenulo da Ninersi nemaju sanse se vratit.Ali zato je ovaj sport tako popularan.
Cestitke Ravensima bio sam za njih.
Cestitke Ravensima bio sam za njih.
Makar sam sa razlogom danas bio kao zombi. Vidim da nas je bilo jos.
Utakmica hollywoodska, za legendu. Garant ce neki film po njoj Ameri da snime.
Utakmica hollywoodska, za legendu. Garant ce neki film po njoj Ameri da snime.
Tipicno za Ameriku je to kada neko nesta osvoji da ga pocnu uzdizati...Glavni naslovi danas su da ti da nema sumnje da je Flacco Elite QB.
Istina isti je odigrao fenomenalan PO, ali isto tako treba znati da isti nikad nece dostici brojke velike cetvorke koji su jedini Elite QB-ovi u NFL-u za mene (Rodgers, Brady, P.Manning i Brees).
Jim je nakon utakmice bio vidno razocaran i izjavio da nikad nece promjeniti svoje misljenje da je kod bacanja CK-a na 4th & 5 bio DPI. No po meni su tu situaciju najbolje opisali komentatori utakmice - u regularnom dijelu sezone ono bi bio DPI, ali u SB-u vaze druga pravila i sudije nece za svaku sitnicu bacati zastavicu.
Istina isti je odigrao fenomenalan PO, ali isto tako treba znati da isti nikad nece dostici brojke velike cetvorke koji su jedini Elite QB-ovi u NFL-u za mene (Rodgers, Brady, P.Manning i Brees).
Jim je nakon utakmice bio vidno razocaran i izjavio da nikad nece promjeniti svoje misljenje da je kod bacanja CK-a na 4th & 5 bio DPI. No po meni su tu situaciju najbolje opisali komentatori utakmice - u regularnom dijelu sezone ono bi bio DPI, ali u SB-u vaze druga pravila i sudije nece za svaku sitnicu bacati zastavicu.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ma dobro, ne bih baš rekao da neće nikad dostići jer to ne mogu znati, a svakako da ima još dosta vremena ispred sebe da to pokuša uraditiamerosm je napisao/la:
Flaka je sebi ovim PO zagarantovao max ugovor i najbolju moguću poziciju pred dolazeće pregovore sa FO Ravensa, a time bi mogao oslabiti svoj tim, zbog problema sa SC, jer imaju dosta FA nakon ove sezone, a on će sigurno dobiti max ugovor, dakle nekih 15-20mil, a i Boldin je zbog godina izgledna opcija za napuštanje Ravensa, mada nakon sinoćnje tekme će imati dosta ponuda i pitanje je da li će ga Ravensi moći zadržati
Svakako će taj novi deal za Flaku, s obzirom da je rekao da ostaje Raven do kraja karijere, biti nešto od zanimljivijih zbivanja u offseasonu, uz draft i tu našu sagu sa WelkeromPer Schefter, the Ravens are $5 million over the projected 2013 salary cap, "and that's before they get a deal done with Joe Flacco." Franchise tagging Flacco would put them roughly $20 million over the cap. Cutting Boldin would save Baltimore about $5.5 million. Although it's not a move the Ravens would like to make, "financial pressures" may force them to. Schefter added that releasing Jacoby Jones could free up another $3.5 million.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
rio_Ferdy88 ... ako si gledao sinoc na areni sport hr.. .mogao si cuti sta se sprema.. Flaco trazi 20mil.. otprilike! naravno da ce ih dobiti.. nakon svega! A to znaci da ce ostati bez Anquan Boldin... Samo se nadam da ce se moji Coltsi se umjesatirio_Ferdy88 je napisao/la:Ma dobro, ne bih baš rekao da neće nikad dostići jer to ne mogu znati, a svakako da ima još dosta vremena ispred sebe da to pokuša uraditiamerosm je napisao/la:
Jim je nakon utakmice bio vidno razocaran i izjavio da nikad nece promjeniti svoje misljenje da je kod bacanja CK-a na 4th & 5 bio DPI. No po meni su tu situaciju najbolje opisali komentatori utakmice - u regularnom dijelu sezone ono bi bio DPI, ali u SB-u vaze druga pravila i sudije nece za svaku sitnicu bacati zastavicu.![]()
Flaka je sebi ovim PO zagarantovao max ugovor i najbolju moguću poziciju pred dolazeće pregovore sa FO Ravensa, a time bi mogao oslabiti svoj tim, zbog problema sa SC, jer imaju dosta FA nakon ove sezone, a on će sigurno dobiti max ugovor, dakle nekih 15-20mil, a i Boldin je zbog godina izgledna opcija za napuštanje Ravensa, mada nakon sinoćnje tekme će imati dosta ponuda i pitanje je da li će ga Ravensi moći zadržati![]()
Svakako će taj novi deal za Flaku, s obzirom da je rekao da ostaje Raven do kraja karijere, biti nešto od zanimljivijih zbivanja u offseasonu, uz draft i tu našu sagu sa WelkeromPer Schefter, the Ravens are $5 million over the projected 2013 salary cap, "and that's before they get a deal done with Joe Flacco." Franchise tagging Flacco would put them roughly $20 million over the cap. Cutting Boldin would save Baltimore about $5.5 million. Although it's not a move the Ravens would like to make, "financial pressures" may force them to. Schefter added that releasing Jacoby Jones could free up another $3.5 million.
Max Allegri
Pa dobro za ocekivati je da Ravensi narednih godina nece biti u krugu favorita za osvajanje SB-a...Odlazak Lewisa i modza Reeda dodatno ce oslabiti ekipu (a ostatak odbrane ulazi u godine), a uz to tu je u problem oko SC-a.
Naredne 2-3 godine u AFC-u ce Patriotsi i Borncosi biti najveci favoriti za ulazak u SB, dok ce Texansi i Coltsi priliku cekati kao potajni favoriti. Nama nedostaje jedan kvalitetan igrac u secondary-ju kako bi kompletirali ekipu.
Naredne 2-3 godine u AFC-u ce Patriotsi i Borncosi biti najveci favoriti za ulazak u SB, dok ce Texansi i Coltsi priliku cekati kao potajni favoriti. Nama nedostaje jedan kvalitetan igrac u secondary-ju kako bi kompletirali ekipu.
Prema prvim prognozama CBS-a jucer je bio najgledaniji Super Bowl svih vremena i time je sa prve pozicije skinuo utakmicu od prije dvije godine izmedju Packersa i Steelersa.
Sve nesuglasice i prasina oko Flacca su proslot, lik je dokazao da moze, uzo je SB i to je to.
Mada ga personalno ne gotivim plaho ali je sve svoje kritike u ucutkao fenomenalnim igranjem u PO i u finalu.
Mada ga personalno ne gotivim plaho ali je sve svoje kritike u ucutkao fenomenalnim igranjem u PO i u finalu.
Vozdra raja, hvala onima koji su uputili čestitke 
Još sam pod utiscima tekme, bilo je nevjerovatno šta je svega tu bilo, van terena i na terenu.
Mislim da je ovo sada definitivno SB koji će ostati upamćen po najviše stvari: Lewisov oproštaj, braća Harbaugh, nestanak struje... ja bih tu dodo i onaj genijalni strateški potez starijeg buraza na kraju tekme...
Osvrnuću se usput kasnije na neke stvari, ali načelno mislim da bi se skoro svi trebali složiti da su Ravensi ovu titulu sasvim zaslužili. Pobijedili su u gostima ekipe koje su važile za najjače u njihovoj konkurenciji, a u SB-u ekipu koju su mnogi eksperti od početka sezone vidjeli sa Lombardi-peharom po završetku zadnje utakmice.
Za mene lično je ovo zatvaranje jednog kruga jer sam NFL počeo ozbiljno pratiti u prvoj šampionskoj sezoni Ravensa 2000. godine. Sad se nekako osjećam ko da od sljedeće sezone ulazim u neki novi početak. Valjda zato što znam da će, što se moje ekipe tiče, mnogo toga izgledati uveliko drugačije, nego svo ovo vrijeme zadnjih puno godina.
Još sam pod utiscima tekme, bilo je nevjerovatno šta je svega tu bilo, van terena i na terenu.
Mislim da je ovo sada definitivno SB koji će ostati upamćen po najviše stvari: Lewisov oproštaj, braća Harbaugh, nestanak struje... ja bih tu dodo i onaj genijalni strateški potez starijeg buraza na kraju tekme...
Osvrnuću se usput kasnije na neke stvari, ali načelno mislim da bi se skoro svi trebali složiti da su Ravensi ovu titulu sasvim zaslužili. Pobijedili su u gostima ekipe koje su važile za najjače u njihovoj konkurenciji, a u SB-u ekipu koju su mnogi eksperti od početka sezone vidjeli sa Lombardi-peharom po završetku zadnje utakmice.
Za mene lično je ovo zatvaranje jednog kruga jer sam NFL počeo ozbiljno pratiti u prvoj šampionskoj sezoni Ravensa 2000. godine. Sad se nekako osjećam ko da od sljedeće sezone ulazim u neki novi početak. Valjda zato što znam da će, što se moje ekipe tiče, mnogo toga izgledati uveliko drugačije, nego svo ovo vrijeme zadnjih puno godina.
"Float like a butterfly, sting like a bee"
Ako je vjerovati novinarima u Bostonu BB nije spreman Talibu ponuditi dugogodisnji ugovor s obzirom na njegove ispade koje je imao van terena.
BB mu trenutno nudi jedno-godisnji ugovor, a Talib i njegovi manageri zahtjevaju 4-godisnji ugovor. Vidjecemo kako ce se na kraju sve zavrsiti, ali po meni igrac u secondary-ju mora imati veci prioritet nego li Welker ciji manageri po novinama narucuju clanke gdje novinari pisu da je Welker vise potreban Patriotsima nego oni njemu.

BB mu trenutno nudi jedno-godisnji ugovor, a Talib i njegovi manageri zahtjevaju 4-godisnji ugovor. Vidjecemo kako ce se na kraju sve zavrsiti, ali po meni igrac u secondary-ju mora imati veci prioritet nego li Welker ciji manageri po novinama narucuju clanke gdje novinari pisu da je Welker vise potreban Patriotsima nego oni njemu.
Legendarno!amerosm je napisao/la:Ray-ov posljednji ples na M&T stadionu sa Vince Lombardi Trophy
Da se ja šta pitam odmah bih zaposlio Raya na neku funkciju uz ekipu, tako da ih nastavi motivirati.
Ali pošto se je nažalost ništa ne pitam najvjerovatnije će Flacco dobiti maksimalan ugovor, a time i onemogućiti ostanak Reeda
"Float like a butterfly, sting like a bee"
- randy_moss
- Kontakt:
Bez Welkera smo gola k.ita, ljudi budite realni. 
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014
EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."
Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.
EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."
Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.