AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Sissoko
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Sissoko » 06 sep 2014, 10:37

Denno je napisao/la:Bolji je Alex svakako, samo što je on u repki morao 7-icu nositi i grijati klupu. To što je u Calciu Totti podosta više golova postigao i što će na onoj ljestvi ostati zauvijek ispred to ćemo zanemariti.
Jedna stvar, Del Piero je nakon povrede koljena tražio formu čitavu jednu godinu a tad je Totti doživio veliki uspon svoje karijere, te se ta smjena u broju 10 u Italiji desila. Kad god ovu raspravu vodim često što čujem od druge strane je Totti je poslao Del Piera na klupu u reprezentaciji. Ako je to primarni argument i uspjeh Tottia onda... čak i pored klupe koju je Del Piero grijao eto radi Tottia, Del Piero je daleko više golova dao za reprezentaciju, tri puta više.
Da je barem Totti neki uspjeh Italiji donio tih godina al nije.
Jednostavno saberi sve faktore koji su na strani Del Piera kad je uspjeh u karijeri upitanju i saberi one od Tottia i vidjeces razliku.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 06 sep 2014, 10:46

Pa Totti je dobio 10ku odmah čim se oporavio,a čitavu sezonu pred sp je pauzirao. Eto zar ti ne govori činjenica da je Aleks stariji,ima više golova za repku, dodje Totti oporavi se, uzme 10ku i Aleks na klupu. Zašto to, ako ne zato što je bolji igrač. Možemo mi ovu raspravu tjerati do sutra, tebi i tvojima će biti bolji Aleks jer je osvajao u Juventusu i igrao 4 finala što je razumljivo, meni i mojima Totti zbog 235+ golova u Calciu i predstava koje je pružao.
embrace the chaos

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 06 sep 2014, 11:00

Denno je napisao/la:Pa Totti je dobio 10ku odmah čim se oporavio,a čitavu sezonu pred sp je pauzirao. Eto zar ti ne govori činjenica da je Aleks stariji,ima više golova za repku, dodje Totti oporavi se, uzme 10ku i Aleks na klupu. Zašto to, ako ne zato što je bolji igrač. Možemo mi ovu raspravu tjerati do sutra, tebi i tvojima će biti bolji Aleks jer je osvajao u Juventusu i igrao 4 finala što je razmljivo, meni i mojima Totti zbog 235+ golova u Calciu i predstava koje je pružao.
Ja tebi rekoh da se ta smjena desila kad je Del Piero imao najlošiju godinu u karijeri dok je kod Tottia bilo suprotno.
Tako se podudarilo i dali su njemu broj 10. E sad je to dokaz da je Totti bolji igrač?
Što krajem 90-ih nije Totti eksplodirao i uzeo mjesto Del Pieru u Italiji? Tad ga nije bilo na mapi, a nije puno mladji od Del Piera pa da kažes da je bio dijete za Alexa.
Kako rekoh jedino što Tottiu ide u prilog je da su mu dali 10 od Del Piera i što ima više asistencija i golova u Serie A, sve ostalo kad su brojke upitanju je na strani Del Piera.
Još jedino možemo da počnemo pričat o ljepoti golova i značaju istih, ljepota je subjektivna a značaj golova... i tu Del Piero prednjači jer je svojim golovima donosio polu finala, finala etc.

I vezano za broj golova u Serie A, Del Piero ima čitavu jednu sezonu u Serie B plus ranije je otišao iz Serie A.

Za kraj, jednostavno Del Piero je bio prvi strijelac LP to Totti nije nit će kad bit a imao je priliku, ima veći ukupan broj golova u karijeri, veći broj trofeja i individualnih nagrada.Al eto Totti mu je uzeo desetku :kafa:

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 06 sep 2014, 11:22

Godinu dana out i karijera Tottiju u usponu :roll: i ne samo da mu je uzeo 10ku nego i mjesto u prvom sastavu ;)
Baggio i Maradona neku noć izjavljuju kako im je na eventu falio onaj "najveći" aludirajući na kapitena, pa opet juventini imaju neku svoju priču po kojoj je Del Piero bolji i veći. Ne znam, ne raspravlja mi se više, činjenica je da je Totti mogao igrati u daleko većem klubu od Juventusa i osvojiti sve što se može osvojiti, imao je kvalitet za galaktikose koji su ga htjeli, čovjek još uvijek traje, ne igra u ekipi sa sredine tabele nego u ekipi koja napada skudeto, a 38 mu je godina. Msm da reći da je Del Piero bolji od njega omaložavanje iako je Del Piero jedan od rijetkih iz Juventusa koje cijenim.
embrace the chaos

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 06 sep 2014, 11:32

Denno je napisao/la:Godinu dana out i karijera Tottiju u usponu :roll: i ne samo da mu je uzeo 10ku nego i mjesto u prvom sastavu ;)
Baggio i Maradona neku noć izjavljuju kako im je na eventu falio onaj "najveći" aludirajući na kapitena, pa opet juventini imaju neku svoju priču po kojoj je Del Piero bolji i veći. Ne znam, ne raspravlja mi se više, činjenica je da je Totti mogao igrati u daleko većem klubu od Juventusa i osvojiti sve što se može osvojiti, imao je kvalitet za galaktikose koji su ga htjeli, čovjek još uvijek traje, ne igra u ekipi sa sredine tabele nego u ekipi koja napada skudeto, a 38 mu je godina. Msm da reći da je Del Piero bolji od njega omaložavanje iako je Del Piero jedan od rijetkih iz Juventusa koje cijenim.
Eto Del Piero nije mogao igrat u jačem klubu? Čovjek izabrao Serie B umjesto Barselone i UTD-a :facepalm:
Početkom 2000-ih Moggi je stalno odbijao ponude velikih klubova.O 90-im kad je bio najbolji napadač LP i ponudama za njega ne bi ni da pričam.
Što se tiče uzimanja desetke, opet ti ponavljam Del Piero je lošije igrao u to vrijeme za reprezentaciju od Tottia i dali su mu je, kasnije je taj broj nudjen Del Pieru kad Totti više nije igrao on ga nije htio, tom vašom logikom mogu i ja reći da je Del Piero eto vratio uzeto.
Kad je i sama ta reprezentacija upitanju, opet ponavljam dobio je taj broj okay, al uopšteno gledajući Totti ništa mnogo više za reprezentaciju nije učinio od Del Piera, čak štoviše Del Piero ima 3 puta više golova za reprezentaciju i 30 nastupa više od Tottia, eto više je pozivan za repku nego Totti i više je dao golova, možda i to nešto govori, al ipak je dres sa brojem 10 jedini dokaz kvaliteta :plac:

Što se tiče priče da Totti još uvijek traje to je normalno jer je mladji od Del Piera plus igra u timu sa manjom konkurencijom kroz cijelu karijeru.Del Piero je i u zadnjoj godini svoje karijere u Juventusu imao doprinos osvajanju Serie A i on je još uvijek "trajao" i mogao je još da igra hladno u Juventusu al tu je jača konkurencija nego u Romi plus odluke uprave su bile takve.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 06 sep 2014, 11:43

Msm da smo već sve rekli, svako svog konja hvali, najbolje bi bilo da njih dvojica poigraju viktorije za raju, pa ko pobijedi bolji je :salut:
embrace the chaos

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 06 sep 2014, 13:19

Sa zadnje tekme...

Unico Grande Amore!
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 06 sep 2014, 14:27

Kako će samo biti kad nam dođu City i Bayern, 70 000 na Olimpiku, strašno.
embrace the chaos

Calcio7
Kontakt:

Post Postao/la Calcio7 » 06 sep 2014, 14:28

Totti i Baggio, najbolji talijani koji su ikad krocili na teren.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 sep 2014, 14:52

Calcio7 je napisao/la:Totti i Baggio, najbolji talijani koji su ikad krocili na teren.
Dobar si ti meni, ni ta dva, a ni Del Piero nisu ni medju prvih 5, a mozda i 10..

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 06 sep 2014, 14:54

Niko ne omalovažava Del Piera al zato pristalice juventusa omalovažavaju Tottia. Posebna sorta stvarno, već prožvakano i sve rečeno svakom je njegov igrač i draži i bolji.
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 06 sep 2014, 16:02

Ko to omalovažava Tottija? Njegove fudbalske kvalitete su vrhunske, a to što je on prgav, što voli udariti kad gubi, što voli da pljune protivnika, e to je druga strana priče. Zbog toga i nije omiljen u Italiji. Moraš biti čovjek prije svega pa da te gotive i navijači protivničkih ekipa. Ali, to da zna sve s loptom to mu niko ne može i ne smije osporiti.

Ko je bolji od te dvojice je diskutabilno, jer će ljudi uvijek ocjenjivati igrače po tome koga više vole i u konačan sud ubaciti malo subjektivnosti.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 06 sep 2014, 18:21

@ Denno

Izgleda da se sve rijesilo sto se tice papirologije i raznih dozvola tako da nista vise ne stoji na putu da se pocne praviti taj stadion.Pocet ce se praviti u Julu,izgleda da bi Curva Sud mogla biti napravljena iz jednog dijela a ne tri kao sto su najavljivali.Ma nek samo naprave stadion jer ne vrijedi vise igrati na Olimpiku.Roma kao i Lacio placa cak 8 miliona godisnje da bi igrali na tom stadionu sto je fakat previse.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 06 sep 2014, 19:07

Unknown Genius je napisao/la:Sa zadnje tekme...

Unico Grande Amore!

Odslušao sam himnu 100 000 puta u životu i svaki put se naježim od glave do pete, evo sad mi i suze na oči...
ROMA TI AMO !!!!!

Calcio7
Kontakt:

Post Postao/la Calcio7 » 06 sep 2014, 21:01

L'Avvocato je napisao/la:Ko to omalovažava Tottija? Njegove fudbalske kvalitete su vrhunske, a to što je on prgav, što voli udariti kad gubi, što voli da pljune protivnika, e to je druga strana priče. Zbog toga i nije omiljen u Italiji. Moraš biti čovjek prije svega pa da te gotive i navijači protivničkih ekipa. Ali, to da zna sve s loptom to mu niko ne može i ne smije osporiti.

Ko je bolji od te dvojice je diskutabilno, jer će ljudi uvijek ocjenjivati igrače po tome koga više vole i u konačan sud ubaciti malo subjektivnosti.
pa pricamo o fudbalskim kvalitetama. Bas je bitno to da li je neko prgav ili ne. Bitno je kakav je igrac na terenu.

@tuzlak tebi nisu meni jesu. Nemoj mi samo sa ovom dvojicom poredit igrace koji su igrali boga pitaj kad. Jer tadasnji nogomet i danasnji su nebo i zemlja.

MidhatVelicanstveni
Kontakt:

Post Postao/la MidhatVelicanstveni » 06 sep 2014, 23:20

Maradona je bio sve to sto je bio Totti ali na trecu , pa su ga ljudi obozavali i izmisljali praznike u njegovo ime ;)

Totti je bogotac Rima !

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 07 sep 2014, 04:42

Manuel je napisao/la:@ Denno

Izgleda da se sve rijesilo sto se tice papirologije i raznih dozvola tako da nista vise ne stoji na putu da se pocne praviti taj stadion.Pocet ce se praviti u Julu,izgleda da bi Curva Sud mogla biti napravljena iz jednog dijela a ne tri kao sto su najavljivali.Ma nek samo naprave stadion jer ne vrijedi vise igrati na Olimpiku.Roma kao i Lacio placa cak 8 miliona godisnje da bi igrali na tom stadionu sto je fakat previse.

Steta Olimpica. Ajde da je neko ruglo... ali, ovako legendaran i lijep stadion sa ogromnom tribinom..

slika

Ja bi radije da Lazio gradi novi stadion, a Roma da ostane na Olimpicu..
Isto vrijedi za San Siro, Milan se seli, a ja bi radije da Inter ode..

Nekako kad spomenes ta 2 stadiona, prva asocijacija su mi Roma i Milan.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 07 sep 2014, 09:35

Kad su veći timovi jbg. Roma plaća Olimpiko 8mil godišnje što im je previše,a i atletska staza kvari ugođaj.
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 08 sep 2014, 01:28

Razbojnik je napisao/la:
Manuel je napisao/la:@ Denno

Steta Olimpica. Ajde da je neko ruglo... ali, ovako legendaran i lijep stadion sa ogromnom tribinom..

slika

Ja bi radije da Lazio gradi novi stadion, a Roma da ostane na Olimpicu..
Isto vrijedi za San Siro, Milan se seli, a ja bi radije da Inter ode..

Nekako kad spomenes ta 2 stadiona, prva asocijacija su mi Roma i Milan.
Jedno su zelje drugo su mogucnosti.Sto bi placali 8 miliona godisnje za igranje na Olimpiku kad te novce mogu iskoristiti za nesto drugo a i hvala Bogu novi stadion nece imati atletsku stazu pa ce biti daleko bolja atmosfera.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 08 sep 2014, 22:45

Poisonous Benatia was sold for being a liar, blasts Roma chief
The defender left the Stadio Olimpico for Bayern Munich late in the summer and the club's president has spoken out against the Moroccan for his recent comments

Roma president James Pallotta has slammed “poisonous” Mehdi Benatia, accusing him of lying about wanting to remain with the Serie A club.

Benatia completed his switch from Roma to Bayern Munich for a reported €26 million last month as the Bundesliga champions sought defensive cover following Javi Martinez's season-long injury.

The Morocco international said on Monday that Real Madrid and Barcelona also wanted to sign him but that his preference was to stay at Roma, who he claims wanted to cash in on him.

However, Pallotta has furiously hit back at those claims with a scathing criticism of the player's behaviour and suggests Benatia was trying to secretly back out of say a verbal contract agreement.

"Mehdi Benatia has obviously continued with his pattern of outright lies over the last couple of months," the Roma chief said in a statement released on the Giallorossi's official website.

"We had a verbal agreement on compensation and a raise back in July in Boston. He personally said to me that he was happy after I told him flat out with no exceptions that we wanted him to stay.

"Over the following month he lied about wanting to stay and about the details of his compensation to both Rudi Garcia and his team-mates.

"Lying to me was one thing which I can somewhat handle. Lying to Rudi Garcia and his team-mates was completely unacceptable to me.

"I told [sporting director] Walter Sabatini he was becoming poisonous and I wanted him gone, and Rudi and Walter agreed.

"It wasn't about the money; it was about having character in our locker room. We are in a very sound financial position.

"As owners of Roma, we make difficult decisions all the time. As a fan of Roma, I am deeply disappointed that one of our players could act this way."

Benatia had only spent one season with Roma, having joined from Udinese for €13.5m in 2013.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.