AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Posustace Stara Dama, a prica se da ce Galijani u januaru jos da pojaca ekipu, Tevez ovo ono 

- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
to je to, sljedeća stanica podlugovi(hehe šalim se đenova)
stali smo u drugom i igrali sa pola gasa, drago mi je da se nastavlja niz bez primljenog gola, a imali su magarci par solidnih prilika posebno ova na kraju.
ova ekipa je jako dobra, i malo im fali da budu vrhunski, hajmo galijani odradi u januaru pravi mercato i da deremo sve redom
stali smo u drugom i igrali sa pola gasa, drago mi je da se nastavlja niz bez primljenog gola, a imali su magarci par solidnih prilika posebno ova na kraju.
ova ekipa je jako dobra, i malo im fali da budu vrhunski, hajmo galijani odradi u januaru pravi mercato i da deremo sve redom

Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
- L'Avvocato
- Kontakt:
Ma Milan glavni favorit za titulu.
Mi ćemo to tek postati ukoliko u januaru dovedemo barem 2 vrhunska pojačanja.
Ekipa nam je veoma dobra, igramo dobar fudbal i vidi se da napredujemo ali kad bi nam se povrijedili Pirlo, Licht ili neko od ovih što stalno igraju bilo bi gutavo. Problem je što nemamo zamjenu na pojedinim pozicijama tako da se moramo pojačati u januaru.
Mi ćemo to tek postati ukoliko u januaru dovedemo barem 2 vrhunska pojačanja.
Ekipa nam je veoma dobra, igramo dobar fudbal i vidi se da napredujemo ali kad bi nam se povrijedili Pirlo, Licht ili neko od ovih što stalno igraju bilo bi gutavo. Problem je što nemamo zamjenu na pojedinim pozicijama tako da se moramo pojačati u januaru.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
problem je sto ljudi ne diraju ekipe do juna,nit se kad koji povrijedi kod njih,,imaju sve sto bi velikani trebali da imaju,,jos da ne prodaju igrace u junu bili bi sila(pepe,sanchez,inler,quagliarella,iaquinta je kod njih bio sila,jankulovski itd,,,) jos jedini klub u italiji u plusu,,scouting extra,sad ce da obnavljaju i stadion,treba gledat kako ljudi rade i ucit,,Genghis je napisao/la:Udinese nema taj kvalitet i širinu da osvoje ... to je neko moje misljenje, mozda grijesim , vrijeme ce pokazati ...adointer je napisao/la:gdje ti je Udinese?ljudi od pocetka u vrhu,,,Genghis je napisao/la:Kako stvari stoje borba izmedju Milana i Juventusa za scudetto do samog kraja ...
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco
haman je bilo više od 16m i silva je u karijeri davao više golova nogom.Nogometaši Milana deklasirali su Chievo (4:0) u posljednjem susretu 12. kola italijanske Serije A.
Milanovu seriju pobjeda u prošlom kolu zaustavila je Fiorentina. U Firenci je utakmica završena bez golova, no Rossoneri su se ponovo vratili pobjedama. Nakon milnimalnog poraza od Barcelone u manje-više nebitnoj utakmici Lige prvaka, s 4:0 su nadigrali Chievo.
Poveli su domaći na San Siru već u osmoj minuti. Kevin-Prince Boateng je s desne strane proslijedio loptu do Thiaga Silve, a Brazilac iz prve puca i prizemno sa nekih 16 metara loptu šalje iza leđa Sorrentina. Silvi, koji golove obično postiže glavom, ovo je bio prvi ovosezonski pogodak u Seriji A, i to sa kapitenskom vrpcom, koju je zadužio nakon povrede Alessandra Neste.
Prednost crveno-crnih je udvostručena svega osam minuta kasnije. Alberto Aquilani je dodao do Zlatana Ibrahimovića, Šveđanin u svom stilu zatresao mrežu gostiju iz Verone, što mu je bio 100. pogodak u Seriji A.
U 33. minuti potpuni raspad sistema u redovima gostiju. Aquilanijev udarac je izblokiran, na kraju lopta došla do Alexandra Pata, kojem nije bilo teško sa pet metara loptu ugurati u mrežu Sorentina.
Četvrti, ujedno i posljednji gol na utakmici Milan je postigao u finišu prvog dijela. Luciano je skrivio najstrožu kaznu, oborivši u svom šesnaestercu Pata koji je napravio odličan prodor po lijevoj strani, a Ibrahimović 101. pogotkom u Seriji A postavio konačnih 4:0.
Milan se sa četvrte pozicije popeo na drugu, zbog bolje gol-razlike od sada trećeplasiranog Udinesea. Imaju Milanezi bolju gol-razliku i od Juventusa, no Stara dama ima bod prednosti, ali i utakmicu manje.
Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
- tony-mortale
- Kontakt:
ma ljudi udine i ne želi da bude veliki klub, okrenuli se proizvodnji i prodaji igrača(zvuči isto kakva firma), rezultati su im tu vrhunski, ogromne pare zarađuju na transferima, dobar skauting, dobri treneri, dobri igrači, ali titulu oni nikad uzeti neće.
inter igru nema tako da će jako teško oni do borbe za titulu, napoli već kasni, a i oni imaju samo prvi tim jak, čim se neko ozljedi ili sakupi kartone ili kad trener nekog odmara kao sinoć-odma problemi.
juve je jak, fizički su extra spremni, i djeluju mi na terenu da u svakom trenutku znaju šta hoće, nema onih momenata kao prošlih par sezona kad djeluju skroz izgubljeni. niko u torinu ne priča o tituli, ali naravno da se svi nadaju ali i to pametno rade, ne stavljaju pritisak na igrače, zasad im dobro ide, hoće li izdržati ovim tempom do kraja ostaje da se vidi, evo za dva dana jedan od najtežih ispita, kad bi u napulju uzeli 3 boda uradili bi ogroman posao.
Ali to nas ne treba puno interesovati sad su na redu đenova, bolonja, siena i kaljari do kraja godine, 3 gostovanja samo siena na san siru, ne djeluje nešto preteško i kad bi se sve dobile to bi bio pravi posao
inter igru nema tako da će jako teško oni do borbe za titulu, napoli već kasni, a i oni imaju samo prvi tim jak, čim se neko ozljedi ili sakupi kartone ili kad trener nekog odmara kao sinoć-odma problemi.
juve je jak, fizički su extra spremni, i djeluju mi na terenu da u svakom trenutku znaju šta hoće, nema onih momenata kao prošlih par sezona kad djeluju skroz izgubljeni. niko u torinu ne priča o tituli, ali naravno da se svi nadaju ali i to pametno rade, ne stavljaju pritisak na igrače, zasad im dobro ide, hoće li izdržati ovim tempom do kraja ostaje da se vidi, evo za dva dana jedan od najtežih ispita, kad bi u napulju uzeli 3 boda uradili bi ogroman posao.
Ali to nas ne treba puno interesovati sad su na redu đenova, bolonja, siena i kaljari do kraja godine, 3 gostovanja samo siena na san siru, ne djeluje nešto preteško i kad bi se sve dobile to bi bio pravi posao

ne bi ja podnio jos jednog talismana da prodajuA_d_0 je napisao/la:Ma Ibra ganja het-trick, mada bi ja volio malog nek se izigra. Pato neprepoznatljiv. Mozda se treba uzeti u razmatranje njegova prodaja.
EDIT: Ipak vadi Ibru ali za Robinja. Nije lose. Nek se brazilci pogledaju malo.

Ja mislim da smo ipak mi glavni favoriti. Juve ce posustati ja mislim. Glavni igrac im je Pirlo, a ja sumnjam da on moze odigrati na istom nivou citavu sezonu. Prednost im je samo sto ne igraju Evropu. Medjutim, sjetimo se i prosle sezone prvu tekmu smo izgubili od njih i to kuci 1-2 pa smo ih u drugom dijelu dobili u gostima. Napoli i Udinese kao sto rece Tony nemaju ni teoretsku sansu, prvi radi slabe klupe a sezona je duga a drugi jer i nemaju te ambicije.
Pa dobro , oni su me uvijek podsjecali na Valenciu, mnogi igraci ekstra klase , koje si vec nabrojao, su poceli/proigrali u Udinama, medjutim iako bi volio da budu medju prve tri, tesko da ce doci do toga, a kamoli do titule, jer jednostavno kad je pritisak malo vece, ekipe tog kalibra posustanu ...adointer je napisao/la:
problem je sto ljudi ne diraju ekipe do juna,nit se kad koji povrijedi kod njih,,imaju sve sto bi velikani trebali da imaju,,jos da ne prodaju igrace u junu bili bi sila(pepe,sanchez,inler,quagliarella,iaquinta je kod njih bio sila,jankulovski itd,,,) jos jedini klub u italiji u plusu,,scouting extra,sad ce da obnavljaju i stadion,treba gledat kako ljudi rade i ucit,,
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
[youtube][/youtube]
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Milan u dobroj formi,boateng sila od igraca,ibrahimovic fantastican super ekipa i za lp i za seriu A i ove sezone mislim da osvaja titulu 

Koja je razlika između Karlovačkog piva i Dinamo?
“Karlovačko se puni u Karlovcu, a Dinamo u Madridu.”
“Karlovačko se puni u Karlovcu, a Dinamo u Madridu.”
Obavljen posao protiv Chieva s pola snage. Milan je dokazao kvalitet i nadmoć nad relativno slabijim ekipama. Uz Juventus, Milan je po meni jedini kandidat za osvajanje Scudetta. Boa je sila od igrača, o Ibri je suvišno trošiti riječi, a sve bolje Silva je zaslužio kapitensku traku u odsustvu Neste. Pato se također vraća u formu, jedino da taj vezni red bude još malo organizovaniji (fali nam taj zadnji vezni, kreativac
) i to bi mogla biti ekipa koja će ponovo pokoriti Evropu i svijet. 

- senad_flamin
- Kontakt:
Aquilani i Nocerino odlicno igraju,Aquilani i sinoc pokazao da ima veoma dobar taj zadnji pas i stvarno dosta trci,Nocerino sve vise i vise napreduje u ofanzivi, dao je 4 gola,dolazi u prilike, uzima lopte, stalno se nudi na lijevom krilu jer onaj Antonini ne moze nista...
Samo treba taj centralni vezni iako je i Bommel odigrao sinoc dobro, dosta dugih lopti je slao i sve su bile poprilicno tacne.. Ali to je njemu jedna dobra, a odigrao ih je dosad dosta losih,dok ova dvojica igraju u kontinuitetu dobro..
Juve stvarno jak,nas do scudetta moze dovesti samo dobar januarski prelazni rok..
Prosle sezone ovaj drugi dio sezone smo odigrali odlicno,nadam se da ce tako biti i ove godine
Samo treba taj centralni vezni iako je i Bommel odigrao sinoc dobro, dosta dugih lopti je slao i sve su bile poprilicno tacne.. Ali to je njemu jedna dobra, a odigrao ih je dosad dosta losih,dok ova dvojica igraju u kontinuitetu dobro..
Juve stvarno jak,nas do scudetta moze dovesti samo dobar januarski prelazni rok..

Prosle sezone ovaj drugi dio sezone smo odigrali odlicno,nadam se da ce tako biti i ove godine
-RIVALDO-
- tony-mortale
- Kontakt:
brazilci su uvijek i najluđi i najveseliji
[youtube][/youtube]
za utakmicu LP u Češkoj mexes bi trebao biti spreman i početi, ovo je dobra vijest da se uigravaju mexes tiago, jer oni bi trebali biti kostur odbrane u budućnosti.
za teveza se interesuju i inter i juve, tako da to više i nije tako izvjesan transfer, siti hoće prodaju odmah, a milan posudbu, samo da na kraju ne dovedu onog kloca maxija
[youtube][/youtube]
za utakmicu LP u Češkoj mexes bi trebao biti spreman i početi, ovo je dobra vijest da se uigravaju mexes tiago, jer oni bi trebali biti kostur odbrane u budućnosti.
za teveza se interesuju i inter i juve, tako da to više i nije tako izvjesan transfer, siti hoće prodaju odmah, a milan posudbu, samo da na kraju ne dovedu onog kloca maxija
Ta pjesma je izgleda popularna medju fudbalerima
[youtube][/youtube]
Za Maxija sam procitao da je siguran ukoliko otpadne Tevez
[youtube][/youtube]

Za Maxija sam procitao da je siguran ukoliko otpadne Tevez
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Haha, odlican klip.tony-mortale je napisao/la:brazilci su uvijek i najluđi i najveseliji
[youtube][/youtube]

Galliani je vec dogovorio sve u vezi Maxi Lopeza. Ceka se samo rjesenje situacije oko Teveza. Problem je u tome sto City zeli €4m za posudbu dok Galliani nije spreman dati ni blizu te cifre u Januaru. Milan nudi da otkupna cijena na kraju posudbe bude oko €7m, ali tesko da ce City na to pristati. Milan agree Lopez deal: http://www.football-italia.net/node/13308" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma hajde nagovorite Gallianija da novi napadac Milana bude Amauri.

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!
I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!
I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.
nije sylvinho već serginho
što se lopeza tiče toliko priče o tevezu i ako na kraju bude ovaj panj onda nek ide sve u pm! ne vjerujem da će u januaru najjači napad u italiji dovesti čak 2 napadača, nije realno.
edit: moguće da je maxi lopez zamjena za el shaarawya koji bi mogao otići na posudbu to je i njegov agent izjavio danas a tevez zamjena za cassana.

što se lopeza tiče toliko priče o tevezu i ako na kraju bude ovaj panj onda nek ide sve u pm! ne vjerujem da će u januaru najjači napad u italiji dovesti čak 2 napadača, nije realno.
edit: moguće da je maxi lopez zamjena za el shaarawya koji bi mogao otići na posudbu to je i njegov agent izjavio danas a tevez zamjena za cassana.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
- senad_flamin
- Kontakt:
U petak Genoa,znaju biti neugodni na domacem terenu,i Juve se mucio sa njima..
Procita da je Mexes potpuno spreman i da ce Allegri vjerovatno od prve minute staviti njega i T.Silvu
Procita da je Mexes potpuno spreman i da ce Allegri vjerovatno od prve minute staviti njega i T.Silvu
-RIVALDO-
lagan je raspored relativno i to valja iskoristiti maksimalno. tim je u odličnoj formi 8 tekmi 6 pobjeda, da nije bilo one nesreće protiv fiorentine bilo bi i bolje. juve je sad nakon ovog remija na +2 ako se ne varam ali posustat će oni prije ili kasnije. prvih 11 su im odlični ali sezona je duga bit će i kod njih povreda (pirlo!) i vidjet ćemo kako će tad reagovati. samo u prilog im ide ne igranje u ligi prvaka ali grupna faza je haman prošla i sad će utakmice i u cl biti mnogo rijeđe a milan ima široku klupu. ne znam da ima neko ko se nije povredio u milanu ove sezone?
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!