Safet Sušić - Pape
- Barca u srcu
- Kontakt:
Re: Safet Sušić - Pape
E ljudi, hajmo sačekati utakmicu sa Albanijom, gdje će sve sem pobjede biti ravno katastrofi. Ako ih dobijemo, ostali smo u igri (samo da napomenem da je Ćiro ove repke iz 5 i 6 šešira dobijao i sa 7 razlike), a ako ih ne dobijemo, ja stvarno ne znam hoće li više iko braniti Papeta. Sada je sve na njemu. Nakon ovoga ih treba motivisati, a to Papetu izgleda i ne ide.
Glupo je raspravljati ko je bolji selektor trener uopce. Ciro em je stariji em iskusniji em ima rezultate iza sebe...Pape nema.Nebitno to ,problem nase reprezentacije nije seletor nego nedostatak kvaliteta i nezalaganje!!!Mythbusters je napisao/la:Koliko je Ciro osvojio bodova protiv reprezentacija iz prvog i drugog sesira ?Hajmo sad,nabaci mi tu statistikuDos'o ja je napisao/la:Ja ti samo iznosim argumente,cim nemas dovoljno argumenata za odgovor,ovo napises,al haj naces neki izgovor,valjda..izvlacis se na nosioca,a ja statistikuMythbusters je napisao/la:Ti navalio k'o vlah u djehenem
Ako vec gledas u konac,@mythbuster Ciro je doveo repku u 3ci sesir

Ponovo ponavljam nije Pape kriv sto igraci nedodaju loptu,sto se ne otkrivaju.sto ne trce,sto nepokrivaju igrace.
Zadnja izmjena: RKO, dana/u 04 jun 2011, 17:52, ukupno mijenjano 2 puta.
RIP SALE VILENJAK
Naj zalosnije je sad sto ce mo na guzove (kao i Rumuniju prvu utakmicu) pobijediti Albance i sve ce biti ok?????? Ma malo Morgen sto bi se reklo,,Igraci od pocetka nisu imali dobar odnos sa Susicem i to je jedini problem!! Susic bi trebao iz moralnih razloga poslije tekme sa Albanijom da da otkaz,,a ne hvatati se Cirinih manira kriv ovaj kriv onaj,, sutra ce mu i Dodik biti kriv!!! Nama treba cvrsta ruka (Vaha), ili madionicar (ciro), samo tako nas mentalitet moze napraviti rezultat ostalo sve je na silu!!! Nek se stide igraci sve do jednog osim Kene,, a i Susic isto!!!

- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ljudi, nećete biti manji Bosanci i Hercegovci ako Ćiri četitate na onome što je uradio za BiH. Vjerujte mi da nećete. Nisam ljubitelj njegovog lika i djela (to sam pis'o više puta), al' ko sam ja da nipodaštavam ono što je napravio sa reprezentacijom? Čovjek je preuzeo naš tim kada su svi bježali od njega, kada niko ništa nije želio da ima sa onom bagrom foteljaškom koja je skoro pa u grob strpala naš fudbal. Ok, vama je draži Pape, al' meni je najdraža reprezentacija. Nebitno da l' istu vodio Pape, Ćiro, Antić il' neki 'ladni Skandinavac koji nema pojma o balkanskom mentalitetu i sindromu. Ako ćemo po simpatijama, ja bih najradije da moj prvi trener bude selektor, jer, eto kod njega sam naučio šta je offside i kako ga izbjeći, kako odigrati dupli pas, dići glavu prilikom vođenja lopte...No, koga briga to? Ovi što govore protiv koga je Ćiro igr'o u prvih 5 utakmica, nadam se da se šalite. Igrali smo protiv Španije (svjetski i evropski prvaci), Turske (polufinalisti Eura, mnogo drugačija ekipa od ove sadašnje Turske koja je naglo pala (nešto poput nas, a gledajte ko je vodi. Dakle, pod Terimom su uništavali protivnike, pod Hiddinkom to i ne ide tako (zvuči li poznat?)). Btw, da ne bude kako ne odgovaram, evo vam 5 prvih protivnika u tim kvalifikacijama (Španija, Estonija, Turska, Armenija i Belgija).
Razumijem ja tu klupsku pripadnost zbog koje volite Papeta, animozitet prema Ćiri, al' da l' je problem realno sagledati stvari? I, kao šlag na tortu, jedan forumaš napiše kako Ćiro ne zna sastaviti proširenu rečenicu bez psovke?! Strašno, a ujedno i smiješno.
Nisam za povratak Ćire, al' sam definitivno za odlazak Papeta kome je reprezentacija preveliki zalogaj. Nebitno što me kupio onom press konferencijom nakon sinoćnjeg meča, on sigurno nije dovoljno autoritativan da bude vođa.
Razumijem ja tu klupsku pripadnost zbog koje volite Papeta, animozitet prema Ćiri, al' da l' je problem realno sagledati stvari? I, kao šlag na tortu, jedan forumaš napiše kako Ćiro ne zna sastaviti proširenu rečenicu bez psovke?! Strašno, a ujedno i smiješno.

Nisam za povratak Ćire, al' sam definitivno za odlazak Papeta kome je reprezentacija preveliki zalogaj. Nebitno što me kupio onom press konferencijom nakon sinoćnjeg meča, on sigurno nije dovoljno autoritativan da bude vođa.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Mythbusters
- Kontakt:
@dos'o ja
Pa jel' rijec od umjetnickom dojmu ili o statistici.Gore si rek'o da si mi usta zacepio statistikom mada izgleda da ih sam sebi zacepljas
Statisticki Francuzi su nam uvalili dva komada a Spanci petardu.
I cimo cemo se sad sluziti,statistikom ili umjetickim dojmom.Daj prvo uzmi digitron i saberi se sa sobom.Mjesas mi kruske i jabuke
Pa jel' rijec od umjetnickom dojmu ili o statistici.Gore si rek'o da si mi usta zacepio statistikom mada izgleda da ih sam sebi zacepljas
I cimo cemo se sad sluziti,statistikom ili umjetickim dojmom.Daj prvo uzmi digitron i saberi se sa sobom.Mjesas mi kruske i jabuke

Zadnja izmjena: Mythbusters, dana/u 04 jun 2011, 17:51, ukupno mijenjano 1 put.
Dum spiro spero
A.A.A.B
A.A.A.B
Da ode Susic, koga da dovedemo ? Barbareza - taj tek nema pojma.Vrebac je napisao/la:Naj zalosnije je sad sto ce mo na guzove (kao i Rumuniju prvu utakmicu) pobijediti Albance i sve ce biti ok?????? Ma malo Morgen sto bi se reklo,,Igraci od pocetka nisu imali dobar odnos sa Susicem i to je jedini problem!! Susic bi trebao iz moralnih razloga poslije tekme sa Albanijom da da otkaz,,a ne hvatati se Cirinih manira kriv ovaj kriv onaj,, sutra ce mu i Dodik biti kriv!!! Nama treba cvrsta ruka (Vaha), ili madionicar (ciro), samo tako nas mentalitet moze napraviti rezultat ostalo sve je na silu!!! Nek se stide igraci sve do jednog osim Kene,, a i Susic isto!!!![]()
![]()
![]()
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Susicu zamjeram samo dvije stvari vezano za ovu utakmicu:
1.Sto ih nije 'nagario' na treninzima
2.Sto je pristup bio 'na bod'
Covjek je s pravom razocaran nakon ovakvog nastupa i sada mora napraviti 2-3 reza u ekipi,protiv Albanaca uci potpuno otvoreno,napadacki,s pojacanim bokovima i pokusati zabiti taj rani gol.
1.Sto ih nije 'nagario' na treninzima
2.Sto je pristup bio 'na bod'
Covjek je s pravom razocaran nakon ovakvog nastupa i sada mora napraviti 2-3 reza u ekipi,protiv Albanaca uci potpuno otvoreno,napadacki,s pojacanim bokovima i pokusati zabiti taj rani gol.

Zola in, Zola passes, Zola scores !
Pogledaj malo moj post iznad gore ima jedan dio o statistici tebi namjenjenMythbusters je napisao/la:@dos'o ja

RIP SALE VILENJAK
Ja tebi pokazao statistiku prvih 5 meceva pod Cirinim i Susicevim vodstvom,sta je problem ?Mythbusters je napisao/la:@dos'o ja
I cimo cemo se sad sluziti,statistikom ili umjetickim dojom.Daj prvo uzmi digitron i saberi se sa sobom.Mjesas mi kruske i jabuke
Jesu nam Francuzi dva uvalili,ali bez igre itd.. taktika nije upalila,Spanija nam 5 golova,koja je 3 puta jaca,ali uz igru,zalaganje itd. i dva gola smo im uspjeli dati.
Koliko bodova Susic osvoji protiv repki koji su ispod nas,koji su po grupama ispod nase ?
Saberi se ,pa se javi..
Napredak je vidljiv,losiji nego prije.
-
- Kontakt:
Što mi brišete post što sam se obratio ovom vehabiji wannabe BH domoljubu? Vidite li da svima apsolutno svima kontrira ovdje na ovoj temi pravi se najmapetniji i vrijeđa ljude na nacionalnoj osnovi? I Ćiro je bog za Papeta, a što je i pokazao u prošlim kvalifikacijama kad nas je uveo u doigravanje protiv Portugala protiv kojeg nije bilo ni š od šanse. A pogledajte sad sramote, od raspali Rumunja primamo tricu i to od narkomana i grijača klupe.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN
@Mythbusters
Vidim da nemas pojma,i sto se uopce sa tobom raspravljam.. kada tebi odgovara onda pises,a kad ne odgovara onda izmisljas neke glupe recenice
hajde daj statistiku pod vodstvom naprednog protiv ekipa koje su ispod nas ili nemas pojma ?
Vidim da nemas pojma,i sto se uopce sa tobom raspravljam.. kada tebi odgovara onda pises,a kad ne odgovara onda izmisljas neke glupe recenice

- Mythbusters
- Kontakt:
To ti mogu dati na kraju kvalifikacija,jer smo odigrali svega dvije utakmice protiv ekipa ispod nas.Dos'o ja je napisao/la:@Mythbusters
Vidim da nemas pojma,i sto se uopce sa tobom raspravljam.. kada tebi odgovara onda pises,a kad ne odgovara onda izmisljas neke glupe recenicehajde daj statistiku pod vodstvom naprednog protiv ekipa koje su ispod nas ili nemas pojma ?
Dum spiro spero
A.A.A.B
A.A.A.B
Da ode Susic, koga da dovedemo ? Barbareza - taj tek nema pojma.[/quoteElegant je napisao/la:Vrebac je napisao/la:Naj zalosnije je sad sto ce mo na guzove (kao i Rumuniju prvu utakmicu) pobijediti Albance i sve ce biti ok?????? Ma malo Morgen sto bi se reklo,,Igraci od pocetka nisu imali dobar odnos sa Susicem i to je jedini problem!! Susic bi trebao iz moralnih razloga poslije tekme sa Albanijom da da otkaz,,a ne hvatati se Cirinih manira kriv ovaj kriv onaj,, sutra ce mu i Dodik biti kriv!!! Nama treba cvrsta ruka (Vaha), ili madionicar (ciro), samo tako nas mentalitet moze napraviti rezultat ostalo sve je na silu!!! Nek se stide igraci sve do jednog osim Kene,, a i Susic isto!!!![]()
![]()
![]()
nije lako naci selektora pod ovim uslovima,,ali nasla bi se neka opcija!!! Nekad selektor nemora miti extra strucnjak ali ako je nasao pravi put do igraca to moze uroditi plodom! Selektor i ekipa moraju biti jedinstveni kao jedno i samo tako manje ekipe kao sto smo mi mozemo napraviti pravi rezultat a ne uvije traziti krivicu u drugima!!!

Al' ih Safet prca covjece. Bravo Sajo!!!
A miseva nigdje nema. Nemaju obraza stati pred kamere. Djonovi!!!
A miseva nigdje nema. Nemaju obraza stati pred kamere. Djonovi!!!
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Evo i na ss.ba uopšte nema nikakvih intervjua poslije utakmice, uvukli se u mišiju rupu svi... 

#BILDNOTWELCOME
Moj Pape sta si ti zasluzio da ti jedan Dzeko, Spahic i ostali kaljaju ime kakvo oni nikada nece steci ... idi sto prije ne dozvoli da ti sabani koji su zaludjeni Dzekom i ostalim kvare sve sto si napravio. Da istog kloca ostavis na klupi pljuvali bi po tebi, a kada igra ti si kriv za njegovu losu igru a ne on ... Pape ti si velicina najveci igrac koji se ikada pojavio kod nas i mislim da je vrijeme da ides zbog sebe, tvojim odlaskom se nista nece promjeniti jer kada imamo zvijezde u timu to vise niko promjeniti nece, mnogo je u timu sada Hasana Salihamidzica koji su repku shvatali neozbiljno a za klubove ginuli ...

Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."
Dos'o ja je napisao/la:Baklje su se i prije bacale,vec da nauci kako se postavlja igra i kako se pobjedjuje,a ne da se sramoteAdinjo je napisao/la:Sta opet da navijaci baklje bacaju u teren, pa da se igraci malo osvijeste. Jel na tu igru mislisDos'o ja je napisao/la:[youtube][/youtube]
Opet sam se najezio kad gledam ovaj klip..
DANI PONOSA !!
Susicu uci od boljeg kako se postavlja igrakontas i ti,ali se pravi "pametan"
Ne pravim se ja pametan, nego te najnormalnije pitam, a ti il ne kontas il ti noge smrde.
Ljudi su nas bili stisli da nije bilo bakljade, mi bi se raspali ko bugarska skupstina i ti meni pricas o nekoj igri, i danima ponosa. To je bila poenta mog posta, al eto ne bitno samo se ti jezi!!!
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
@Adinjo
Znaci razlog nase pobjede u Belgiji su baklje,zanimljivo
mozda ima i toga ,al opet su dobili,ekipu koja je bila u grupi C nosioca pred pre izvlacenje grupa za SP,pa im uvalismi 4 na njihovom terenu,al jucer nas cige poderase,nismo se znali sastavit,iako smo najavljivali da cemo ih pomesti sa terena.
Znaci razlog nase pobjede u Belgiji su baklje,zanimljivo

Nisam za niti protiv Susica ali imam dosta godina, igr'o i gled'o fudbal te se smatram za nekog k'o moze ispaliti misljenje o selektoru svoje repke.
Safet nemoze svoje zamisli prenijeti na teren. Igraci ga nepostuju-neslisaju jer je mek prema njima (pogresan pristup u komunikaciji),sa balkancima neide tako citaj( kulturno i tiho). Bagri treba postaviti pravila uvesti red,rad i disciplinu, sve one koje pozove zapisati suhom olovkom da ga moze lako obrisati. Ako drug Pape memoze postupiti ovako bolje mu je da pakuje kofere jer ce mu bagra sjebati ugled.
Safet nemoze svoje zamisli prenijeti na teren. Igraci ga nepostuju-neslisaju jer je mek prema njima (pogresan pristup u komunikaciji),sa balkancima neide tako citaj( kulturno i tiho). Bagri treba postaviti pravila uvesti red,rad i disciplinu, sve one koje pozove zapisati suhom olovkom da ga moze lako obrisati. Ako drug Pape memoze postupiti ovako bolje mu je da pakuje kofere jer ce mu bagra sjebati ugled.
- sarajlija89
- Kontakt:
Otprilike, rezime sinocnje tekme i situacije oko Susica:
- Igraci su bili katastrofalni, bez zalaganja, volje i zelje...Pape tu nije kriv...levati su to, umisljeni i bez osjecaja odgovornosti....u cijeloj ovoj prici, prvo to treba istaci.
- Papetova djelimicna krivica je u defanzivnoj postavki taktike, jer smo ekipa koja ne moze to igrat i nedovoljan autoritet, jer nedopustivo je da se igraci onako ponasaju. Ali, cim je pokusao pokazati autoritet (slucaj Begovic i ostali) ni to nije bilo dobro mnogima, pa su i to osporavali...kako god da se postavis ne valja i Bog...Sinoc da smo imali 15 igraca, zijanili bi opet...ne moze se onako igrati ni u raji, ako hoces da pobjedis...
- Pokusao je sinoc na konferenciji, vidino razocaran i van sebe, ukazati na greske i u cemu je bio problem. Primjera radi, nakon tekme u Zenci, gdje smo se vratili nakon 0-1 i ginuli cijelu utakmicu, ma niko normalan ne bi zamjerio da smo i izgubili kada vidis da se bore...sinoc katastrofa, ono bi raja sa termina razvalila, sa onakvim pristupom.
-Odmah po imenovanju sam rekao da nije svjestan gdje je dosao. Pogan narod, jos poganiji ljudi i limitirana reprezentacija sa par pojedinaca..nije mu to trebalo.Ovdje su svi pametni i svi sve znaju, ali niko nista ne radi....Jbg, eto Vaha, Mesa i ostali jedva cekaju da preuzmu reprezentaciju nakon sto Pape ode, tako da se s pravom zalazete za odlazak, jedva oni cekaju...lako je nac bolju zamjenu...pa ja.
- Igrali smo lijepo i borbeno u pojedinim tekmama i to kad su igraci davali svoj maximum, bila je to nova dimenzija u nasoj igri sa selektorom Susucem, tako da nije upitno da imamo neki odeđeni kvalitet, ali limitiran poprilicno...previse se ocekuje. U redu je izgubiti, nije ni sramota, ali sramota je da se igraci onako ponasaju...ja bi ono sve istjero iz reprezentacije nakon sinoc...Ciro je imo autoritet, pravu motivaciju i tu je ta razlika izmedju ove i one reprezentacije - borbenost, izgaranje na terenu, Papetu to fali, realno, ali zar treba nekome motivacija da igra za svoju zemlju?? Tuzno...
- Sad Albanija, ako ne pobjedimo, vjerovatno ce otic, a time ce otici i jos jedne kvalifikacije u nepovrat....Solidna samo reprezentacija, koja ovisi o raspolozenju par pojedinca u datom momentu, ali nista vise od toga - previse se ocekuje. Onaj potencijal sto imamo, obicno ga ne koristimo na pravi nacin, a nasa najveca snaga je bila zajednistvo i borbenost, kvalitet o tom potom, nije bas neki...ali, moglo je nekako. Sinoc vidis ono i stas ti ocekivat....ko je kriv ???
KRIVI SMO MI...
- Igraci su bili katastrofalni, bez zalaganja, volje i zelje...Pape tu nije kriv...levati su to, umisljeni i bez osjecaja odgovornosti....u cijeloj ovoj prici, prvo to treba istaci.
- Papetova djelimicna krivica je u defanzivnoj postavki taktike, jer smo ekipa koja ne moze to igrat i nedovoljan autoritet, jer nedopustivo je da se igraci onako ponasaju. Ali, cim je pokusao pokazati autoritet (slucaj Begovic i ostali) ni to nije bilo dobro mnogima, pa su i to osporavali...kako god da se postavis ne valja i Bog...Sinoc da smo imali 15 igraca, zijanili bi opet...ne moze se onako igrati ni u raji, ako hoces da pobjedis...
- Pokusao je sinoc na konferenciji, vidino razocaran i van sebe, ukazati na greske i u cemu je bio problem. Primjera radi, nakon tekme u Zenci, gdje smo se vratili nakon 0-1 i ginuli cijelu utakmicu, ma niko normalan ne bi zamjerio da smo i izgubili kada vidis da se bore...sinoc katastrofa, ono bi raja sa termina razvalila, sa onakvim pristupom.
-Odmah po imenovanju sam rekao da nije svjestan gdje je dosao. Pogan narod, jos poganiji ljudi i limitirana reprezentacija sa par pojedinaca..nije mu to trebalo.Ovdje su svi pametni i svi sve znaju, ali niko nista ne radi....Jbg, eto Vaha, Mesa i ostali jedva cekaju da preuzmu reprezentaciju nakon sto Pape ode, tako da se s pravom zalazete za odlazak, jedva oni cekaju...lako je nac bolju zamjenu...pa ja.
- Igrali smo lijepo i borbeno u pojedinim tekmama i to kad su igraci davali svoj maximum, bila je to nova dimenzija u nasoj igri sa selektorom Susucem, tako da nije upitno da imamo neki odeđeni kvalitet, ali limitiran poprilicno...previse se ocekuje. U redu je izgubiti, nije ni sramota, ali sramota je da se igraci onako ponasaju...ja bi ono sve istjero iz reprezentacije nakon sinoc...Ciro je imo autoritet, pravu motivaciju i tu je ta razlika izmedju ove i one reprezentacije - borbenost, izgaranje na terenu, Papetu to fali, realno, ali zar treba nekome motivacija da igra za svoju zemlju?? Tuzno...
- Sad Albanija, ako ne pobjedimo, vjerovatno ce otic, a time ce otici i jos jedne kvalifikacije u nepovrat....Solidna samo reprezentacija, koja ovisi o raspolozenju par pojedinca u datom momentu, ali nista vise od toga - previse se ocekuje. Onaj potencijal sto imamo, obicno ga ne koristimo na pravi nacin, a nasa najveca snaga je bila zajednistvo i borbenost, kvalitet o tom potom, nije bas neki...ali, moglo je nekako. Sinoc vidis ono i stas ti ocekivat....ko je kriv ???
KRIVI SMO MI...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 2 gosta.