Omladinski pogon 2 A reprezentativca
Golema si akademijo
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Menalo je igrao 3 godina u prvoj ekipi prije nego je prodan. Kao i Loncar. Mislim da je to vise nego dovoljnohskzmostar je napisao/la:since1948 je napisao/la:Nije mi nikako jasna politika Zrinjskog. Svaki normalan klub cim se dokopa para(na bilo koji nacin) osnuje jak OP i pokupi sve talente koje moze,jer to tako funkcionira u BiH. Samo zrinjski gomila neke poluigrace pa ako im se posreci ko sa Bilbijom i Todorovicem posreci. Najgore sto takve moras masno platit a odu za kikiriki jer su stari. Kakva korist od takvog instant uspjeha kad ce taj balon puknut prije ili kasnije. Al ajd razumio bi da oni nemaju talenata,nego i ono sto imaju ne pustaju u prvi tim. Ti bolan moras svakog mladog igraca drzat na dlanu jer ti je on buducnost a ne sutat ih na posudbe bez prave prilike za dokazivanjem. Onakav talent kao Cavar da nije zadrzan jos godinu dana i prodan za minimalno milion € nije mi jasno nikako. Previse vi menadzere lesinare pustate oko kluba..m
Inace mladi talenti ostaju po 5 godina u svom klubu kao Menalo npr.
Nihad Mujakic 1,1 Mil. EUR - KortrijkGifron je napisao/la:Akademija 1 A reprezentativac
Omladinski pogon 2 A reprezentativca
Golema si akademijo
Čuj instant uspjeh,zadnjih 5 god 4 tutule,a sjetite de vase politike dok je bilo love i koliko ste Abramovića,Hrgivića,Bajana i ostale plaćsćasince1948 je napisao/la:Nije mi nikako jasna politika Zrinjskog. Svaki normalan klub cim se dokopa para(na bilo koji nacin) osnuje jak OP i pokupi sve talente koje moze,jer to tako funkcionira u BiH. Samo zrinjski gomila neke poluigrace pa ako im se posreci ko sa Bilbijom i Todorovicem posreci. Najgore sto takve moras masno platit a odu za kikiriki jer su stari. Kakva korist od takvog instant uspjeha kad ce taj balon puknut prije ili kasnije. Al ajd razumio bi da oni nemaju talenata,nego i ono sto imaju ne pustaju u prvi tim. Ti bolan moras svakog mladog igraca drzat na dlanu jer ti je on buducnost a ne sutat ih na posudbe bez prave prilike za dokazivanjem. Onakav talent kao Cavar da nije zadrzan jos godinu dana i prodan za minimalno milion € nije mi jasno nikako. Previse vi menadzere lesinare pustate oko kluba..m
Akademija je tek pocela prije 2 godine da prodaje igrace. PRODAJE. Nesto sto vi nemate i ne znate. Kod vas se to zove TALOVI, gdje klub ne vidi marke.
Sloboda je Mešića 1999 u Nantes prodali. A Hrgović je došao u Široki iz Japana.UstanikSBII je napisao/la:Sa mladim igračima Široki definitivno radi najbolje dugi niz godina pa onda možda Sarajevo zadnjih 3/4 sezone ... Ako me sjećanje služi jedini klub nakon rata koji je prodao igrača iz naše lige direktno u klub lige petice smo mi(Hrgović - Wolf.) ... Kamp smo napravili prvi, stadion sredili prvi bez pomoći države, igrali gotovo svake godine EU natjecanja dosta puta bili konkurenti za titulu koju smo osvojili 2 puta Kup BiH 3 puta! Nije nam bio potreban strani kapital da stanemo na noge! Državi nikad marke nismo dugovali kao ni igračima i stručnom stožeru i to sve smo postigli kao jedini klub u BIH nakon rata .... Možda nemamo još koju titulu ali sigurno smo uvijek imali najbolju filozofiju razvoja!!!
Sloboda Husejnovica u Werder,Sarajevo Berberovica u Leverkuzen itdPenaltiky je napisao/la:Sloboda je Mešića 1999 u Nantes prodali. A Hrgović je došao u Široki iz Japana.UstanikSBII je napisao/la:Sa mladim igračima Široki definitivno radi najbolje dugi niz godina pa onda možda Sarajevo zadnjih 3/4 sezone ... Ako me sjećanje služi jedini klub nakon rata koji je prodao igrača iz naše lige direktno u klub lige petice smo mi(Hrgović - Wolf.) ... Kamp smo napravili prvi, stadion sredili prvi bez pomoći države, igrali gotovo svake godine EU natjecanja dosta puta bili konkurenti za titulu koju smo osvojili 2 puta Kup BiH 3 puta! Nije nam bio potreban strani kapital da stanemo na noge! Državi nikad marke nismo dugovali kao ni igračima i stručnom stožeru i to sve smo postigli kao jedini klub u BIH nakon rata .... Možda nemamo još koju titulu ali sigurno smo uvijek imali najbolju filozofiju razvoja!!!
Pogotovo s golmanima, s velikim pedagogom i još većim gospodinom Mirsadom Dedićem.Osim13 je napisao/la:Najbolji rad sa omladincima je prisutan u VELIKANU FK TUZLA CITY, NEK JE S BOŽIJOM POMOĆI!
Objasnit ce ti. Nekad, jednog dana, mozda, valjdaVanja8 je napisao/la:Nego da pitam dokle je stigla ova Željina Akademija,sto je Adžem najavi...Kako ono rece "Nije to Akademija kao u Fk Srajevo,tu ce se izdvajati samo talenti sa kojim ce se posebno raditi..."
Pa zato pitam u kojoj je to fazi sada,dokle se stiglo...![]()
![]()
![]()
Ima tu nekoliko igraca. Pa jesmo li mi prosle godine direktno iz Zrinjskog prodali Cavara u Frankfurt?UstanikSBII je napisao/la:Sa mladim igračima Široki definitivno radi najbolje dugi niz godina pa onda možda Sarajevo zadnjih 3/4 sezone ... Ako me sjećanje služi jedini klub nakon rata koji je prodao igrača iz naše lige direktno u klub lige petice smo mi(Hrgović - Wolf.) ... Kamp smo napravili prvi, stadion sredili prvi bez pomoći države, igrali gotovo svake godine EU natjecanja dosta puta bili konkurenti za titulu koju smo osvojili 2 puta Kup BiH 3 puta! Nije nam bio potreban strani kapital da stanemo na noge! Državi nikad marke nismo dugovali kao ni igračima i stručnom stožeru i to sve smo postigli kao jedini klub u BIH nakon rata .... Možda nemamo još koju titulu ali sigurno smo uvijek imali najbolju filozofiju razvoja!!!
Ja iz dana u dan čekam,ali hajde, kad kažes tako ,nastavicu cekati...Stroj1946 je napisao/la:Objasnit ce ti. Nekad, jednog dana, mozda, valjdaVanja8 je napisao/la:Nego da pitam dokle je stigla ova Željina Akademija,sto je Adžem najavi...Kako ono rece "Nije to Akademija kao u Fk Srajevo,tu ce se izdvajati samo talenti sa kojim ce se posebno raditi..."
Pa zato pitam u kojoj je to fazi sada,dokle se stiglo...![]()
![]()
![]()
I sta god normalno poslije ovog napises nema smislaGoosman je napisao/la:Akademija je tek pocela prije 2 godine da prodaje igrace. PRODAJE. Nesto sto vi nemate i ne znate. Kod vas se to zove TALOVI, gdje klub ne vidi marke.
Od tuzlaka papka krezubog i ne ocekujem nistaGifron je napisao/la:I sta god normalno poslije ovog napises nema smislaGoosman je napisao/la:Akademija je tek pocela prije 2 godine da prodaje igrace. PRODAJE. Nesto sto vi nemate i ne znate. Kod vas se to zove TALOVI, gdje klub ne vidi marke.![]()
![]()
Nema potrebe za vrijedjanjem. Ali ako si ostao bez argumenata za normalnu diskusiju, onda te u potpunosti razumijem.Stroj1946 je napisao/la:Od tuzlaka papka krezubog i ne ocekujem nista
Nisam ja vrijedjo. Jel to problem ako istinu napisem !?Gifron je napisao/la:Nema potrebe za vrijedjanjem. Ali ako si ostao bez argumenata za normalnu diskusiju, onda te u potpunosti razumijem.Stroj1946 je napisao/la:Od tuzlaka papka krezubog i ne ocekujem nista
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.