Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

kokuz
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la kokuz » 03 mar 2013, 12:23

[youtube][/youtube]

https://www.youtube.com/watch?v=9idac6vYtck

evo videa 8-)
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 03 mar 2013, 12:50

Ponos ! 8-)
Boga mi, meni je srce ko dzamija veliko dok čitam ove komentare na forumu, a kamoli kad ga gledam još dok to radi :)
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 03 mar 2013, 13:00

skyisthelimit je napisao/la:
LenBias je napisao/la:prebrzo kupi licne

Pa dobro koji je tebi q vise na ovoj temi.. Svaki put dodjes i pljujes.. Boli tebe q sto on kupi previse licnih, jesil cuo ?
pljujem? jesi li ti normalan?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 03 mar 2013, 13:01

[youtube][/youtube]
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 03 mar 2013, 13:07

Gledao sam sinoc tekmu i ono sto me jako raduje jeste to sto Mirza vise ne sutira samo trojke vec vise ide i na polaganja. Takodjer veoma dobro dijeli lopte sto mu je svakako prednost. U odbrani se mnogo popravio, ali svakako da ima jos mjesta za napredak. Ipak mu je ovo prva sezona, a nije se bas naigrao da mozemo reci da mora igrati savrsenu odbranu. Tek sljedece sezone mozemo ocekivati najbolje od njega i u napadu i u odbrani, jer nije se bas lako navici igrati protiv veoma brzih i jakih igraca. Sinoc je samo pogrijesio kada je napravio faul nad igracem kome je bacen alley-oop. Ostalo je odigrao sjajno i polako se pocinje nametati u odnosu na Humpa i Evansa za koje ne pamtim kad su zadji put dali 9 ili vise poena na jednoj utakmici.

@LenBias

Po tvojim postovima zakljucio sam da si ti gledao neku vanzemaljsku NBA i da ti se ova sada kosarka uopce ne svidja (vise da si razocaran kako pojedine ekipe igraju). Od Mirze ne mozemo ocekivati da igra savrsenu odbranu, jer svi znamo kako ju je on igrao prije dolaska u NBA, a i sam si rekao da ga Netsi nisu doveli zbog odbrane nego zbog napada.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 03 mar 2013, 13:12

na temi mirze komentarisem mirzu a ne kosarku/trenera/evansa kao sto vi radite, ovde cesce pisete o treneru i o mirzinoj konkurenciji nego o njemu samom i to je blago receno glupo, da mirza kupi brzo licne greske to je cinjenica, nisam izmislio nista, na tome treba da radi ali ocito da to nekim velikim nba znalcima smeta

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 03 mar 2013, 13:37

LenBias je napisao/la:na temi mirze komentarisem mirzu a ne kosarku/trenera/evansa kao sto vi radite, ovde cesce pisete o treneru i o mirzinoj konkurenciji nego o njemu samom i to je blago receno glupo, da mirza kupi brzo licne greske to je cinjenica, nisam izmislio nista, na tome treba da radi ali ocito da to nekim velikim nba znalcima smeta
Za ovo boldano, tvoj post na ovoj temi.

"Ne direktno vezano za Mirzu , al na forumu Netsa nas Mirsad je otvorio jednu temu.. Edin Bavcic , great solution on small foward !? by Mirsad1987 on Sun Feb 10, 2013 5:03 pm First , my English is not so good , but I hope u will understand me. It is evident that we have big problems on small foward ..."

A sto se tice toga da Mirza brzo kupi licne to svi znamo i to je i normalno za njega, jer se jos privikava na ligu i na igranje protiv razlicitih igraca na svojoj poziciji. Ali problem je sto ti pored Mirzinih 9 poena, 3 skoka i asistencije za 10 minuta, navedes bas podatak da brzo kupi licne. U redu brzo ih kupi, a prije neku noc kada je odigrao odlicnu odbranu ti si napisao: "sinoc je za 15 minuta morao bolju statistiku imati, amerikancima je ona sve jos kada uzmemo u obzir da je mirza doveden zbog napada a ne odbrane jos gore".

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 03 mar 2013, 13:41

poenta stvari koje si naveo je koja? takodje me zanima sta od ovoga sto sam napisao nije istina?

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 03 mar 2013, 13:45

LenBias je napisao/la:poenta stvari koje si naveo je koja? takodje me zanima sta od ovoga sto sam napisao nije istina?
Poenta je da neko kada zeli komentarisati Evansa/trenera/kosarku na Mirzinoj temi, a da to tebi bude OK, treba samo ispred napisati "Ne direktno vezano za Mirzu.....al Evans/Hump je stvarno los". Za ostalo, kontriras brate puno.

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 03 mar 2013, 13:47

citam na forum netsa a ljudi su vjerovatno upuceniji od nas ovde, da PJ iz nekih samo njemu poznatih razloga uopste ne zeli mirzu u svom timu, te da su ove izjave oko povecanja minutaze i ubacivanja u rotaciju samo uvlacenje u gu.zicu GM-u i Prokhorovu da ne bi dobio otkaz. Nedavno je govorio da ce promjeniti neke stvari u rotaciji a svi smo mislili da ce mirza dobit vise minuta, kad ono naprotiv, dobija ih uglavnom u 4. cetvrtini i to kad tim gubi 20 razlike.
PJ-u zelim sto brzi otkaz kao i cijelom coaching staff-u netsa, ne samo zbog mirze vec zbog samog tima, nezz da su dobili i jednu ozbiljnu ekipu ove sezone.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 03 mar 2013, 13:47

Ja neznam kakav znacaj ima to sto on kupi licne tako brzo,pa covjek igra u 4/4 cetvrtini normalno da ce grublje igrati nije starter,sto agresivnije to bolje...Tako treba i raditi kad je zadnji period posebno kad si u deficitu protivniku sto vise otezati put ka kosu,kad bude starter onda se treba brinuti za licne greske a do tada to je nevazno....Mirza ima kvalitet da bude starter u ovoj ekipi ako nista da bude u cestoj rotaciji...
Kad vidim onog Evansa tacno mi je zao covjek pravi vise problema nego koristi :cry: :cry: i dodje mi neko i kaze da je on super igrac :roll: :mrgreen: al hajde svako ima svoje misljenje....ko ga voli u kuci mu bio :lol: :lol: 8-)

Netsi bi se trebali rijesiti PJ-a prije Play Off-a i dovesti kako treba trenera da slozi ovu ekipu i napravi balans...Nekad je Wallace bio odlican post igrac i nije pomislio da puca trice ali ocito u Netsima igraci moraju totalno mjenjati svoje pozicije i biti svestrani....
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 03 mar 2013, 13:53, ukupno mijenjano 2 puta.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 03 mar 2013, 13:50

suhakrpa je napisao/la:
LenBias je napisao/la:poenta stvari koje si naveo je koja? takodje me zanima sta od ovoga sto sam napisao nije istina?
Poenta je da neko kada zeli komentarisati Evansa/trenera/kosarku na Mirzinoj temi, a da to tebi bude OK, treba samo ispred napisati "Ne direktno vezano za Mirzu.....al Evans/Hump je stvarno los". Za ostalo, kontriras brate puno.
Poenta je ta da je mirza sinoc pokupio brzo 3 licne a ne sjecam se kad je zadnji put tako brzo pokupio licne mislim protiv atlante prije 15 utakmica... Normalno da ce ljudi raspravljat o evansu i PJ kad ga ovaj gurne da pokusa vratit 20 razlike protiv cikaga u kojem nate robinson bolje cuva loptu od derona i normalno da na udvajanju zbog viska energije istrci i udari protivnika.Niti 1 faul nije bio pod kosem nego samo kod udvajanja osim kad je pokuso da blokira alley sto je bio vise ocajnicki potez koje je uradio opet radi viska energije i zelje da se dokaze.Mirza ne kupi licne ne sjecam se da je u ove zadnje 4 tekme imo ukupno 3 kosto je sinoc.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 03 mar 2013, 13:51

suhakrpa ne izmisljaj i nastavi pratiti kako pratis mirzu, kosarku i ostale stvari a mene pusti da to radim na moj normalan i realan nacin u kojem ne treba konstantno sve uzdizati zato sto je moje, mirza je nas najuspjesniji kosarkas svih vremena ali daleko od toga da mu samo treba gledati dobre stvari a za mane i lose kriviti i konstantno omalovazavati druge
Ja neznam kakav znacaj ima to sto on kupi licne tako brzo,pa covjek igra u 4/4 cetvrtini normalno da ce grublje igrati nije starter,sto agresivnije to bolje
:lol:

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 03 mar 2013, 13:57

Ne treba obracati paznju na hejtere i kontrase. Jednostavno takvi i slicni pronalaze mane, taman bio najbolji igrac na parketu. Da ne kupi licne rekao bi suvise je blag u odbrani, ne smije da udje u kontakt jer se boji licnih itd.. Mada ne vidim kako i na koji nacin su licne greske nesto lose kad znamo da ne igra vise od 10 minuta.. Sve i da hoce ne moze uci u problem s njima tj da izadje van..
Evo zabio je sinoc 9 poena za 10 minuta sto je vise nego dobro, ali eto tu statistika nije bitna. Bitna je neki dan kad je odlicno cuvao Dirka ali ipak to se ne vidi u statistici..Dakle, po hejterima nekad je ona bitan faktor nekad nije..
Strasno, covjek imao 3 licne greske :roll: :shock:
15.10 - 15.06 ...

anti_zli
Kontakt:

Post Postao/la anti_zli » 03 mar 2013, 13:57

Pises ti istinu, al problem je u tome , da nakon svake Mirzine tekme ti na ovoj temi napises negativne stvari.
Imamo i mi oci, vidimo mi njegove greske, al izgleda ti kao da jedva cekas da napises nesto lose.
Pogledaj sve svoje postove na Mirzinoj temi ? Mene licno smaras

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 03 mar 2013, 14:02

Samo jedan los faul, prilikom zakucavanja mislim Butlera. Evo nesto sto je ipak malo bitniji podatak: Netsi su sinoc imali 21 izgubljenu loptu, u 10 minuta dok je Mirza bio na parketu Netsi su imali 0
izgubljenih lopti.
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 03 mar 2013, 14:02

LenBias@ ili odg.konkretno na post bez tih glupih smajlija,ocito da nikad nisi igrao kosarku,osim sto si opucao koji put na kos ispred zgrade,cim tako pises...

Neki igraci koji ulaze sa klupe dobiju striktni zadatak da igraju grublju odbranu da bi natjerali protivnika na gresku i da nebi dopustili lagane poene,isto tako da drugi (oni bitni igraci nebi dobijeli bezvezne licne greske)
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 03 mar 2013, 14:26, ukupno mijenjano 3 puta.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 03 mar 2013, 14:06

LenBias je napisao/la:suhakrpa ne izmisljaj i nastavi pratiti kako pratis mirzu, kosarku i ostale stvari a mene pusti da to radim na moj normalan i realan nacin u kojem ne treba konstantno sve uzdizati zato sto je moje, mirza je nas najuspjesniji kosarkas svih vremena ali daleko od toga da mu samo treba gledati dobre stvari a za mane i lose kriviti i konstantno omalovazavati druge
Ne kazemo mi da treba gledati samo pozitivne stvari, naravno da treba i kritikovati, ali se Mirzi mora dati puno kredita. Nije lako sjediti po 3/4 na klupi i onda uci i biti pod velikim pritiskom, gdje moras pogoditi sve zivo. Ovo mu je prva sezona u NBA i nevjerovatno je koliko je napredovao u svim segmentima igre od pocetka sezone. Htio sam samo ukazati da si previse kritican prema Mirzi i da rijetko kazes da je Mirza odigrao dobro i uz to dodas da bi trebao popraviti neki segment igre. Nikada jos nisam vidio od tebe nesto ovako, vec samo drugi dio posta.

Naravno da ja tebi nmgu naredjivati sta pises, ali mi je nekako zapalo za oko da uvijek iznosis Mirzine greske i da podcrtavas one segmente igre gdje se treba popraviti. Ja jako cijenim tvoje znanje sto se NBA tice, jer pratim tvoje postove po temama na NBA podforumu.

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 03 mar 2013, 14:17

Popustite malo temu u toku dana :D - cekajte sljedecu utakmicu :lol:
Kindže, kindže...

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 03 mar 2013, 14:30

dziza_23 je napisao/la:[youtube][/youtube]
A ja na polu vremenu zaspo, dobra igra po ovom što sam vidio nije više da samo čeka na šutu za 3 ulazi asistira što je dobro

Ovi prvi koševi jel se samo meni čini ili je bilo za 3 a ne za 2 :S ?

slika

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.