KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

neno#4
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la neno#4 » 19 okt 2010, 20:01

Nista ti gospodine @Deniso, potvrdu u ruke i po mahali iskupljati pare :D :D :D :D

Ja sam vec poceo, pa ti vidi, kad bude upis dionica za svaki slucaj 8-) 8-) 8-)
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 19 okt 2010, 22:36

neno#4 je napisao/la:Nista ti gospodine @Deniso, potvrdu u ruke i po mahali iskupljati pare :D :D :D :D

javi da i ja dam prilog :D
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 19 okt 2010, 23:07

fera je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Nista ti gospodine @Deniso, potvrdu u ruke i po mahali iskupljati pare :D :D :D :D

javi da i ja dam prilog :D
Cvrstu valutu samo primam 8-) 8-) 8-) 8-)

Ostalo je samo ime.....

Genije
Kontakt:

Post Postao/la Genije » 20 okt 2010, 01:41

Genije je napisao/la:@ neno
Znao sam da će se ovo desiti ali nisam htio da se pravim pametan ali ima nekih šansi da bude još para oko nove godine a dotad jedan od dva ***** garant će zadnji završiti u retardionalnoj ligi i možemo sa djecom u istu ligu.

forum nije mjesto za iskazivanje mrznje
Dajte uozbiljite se,ja nemogu da se pretvaram a ako je ovo forum jednoumlja gdje će vladat sloga i zajedništvo samo recite pa ću vas zaobići u širem luku.

Ovo je neviđeno da na podforumu mog kluba nemogu nazvati neki drugi nazovimo klub drugačijim imenom ili ga svrstat u grupu nazovimo klubova po "okusu",jel se to oped ukupno 5 likova jednog od konst. naroda čuva na forumu.

Što se tiče tima KKbosne još ovog radića šutnut i došli su na moje uz veće davanje šanse najmlađim ovim 91 i 92 go0dištima a tamo negdje pred ligu 6(ili koja već) 3 povratnika ili provjerena igrača potpisati ugovor na dva mjeseca tj. dati im dvije plate i osvojena titula al ova tri igrača moraju biti klasa.

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 20 okt 2010, 11:13

E nek su te više upozorili.Sta ti imas od toga da dva kluba bez ikakvog razloga nazoveš gadovima????Stvarno si smješan.
Za ove normalne forumaše da ih pitam sta ocekujete u Mostaru???? ;)

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 20 okt 2010, 11:25

Genije je napisao/la:
Genije je napisao/la:@ neno
Znao sam da će se ovo desiti ali nisam htio da se pravim pametan ali ima nekih šansi da bude još para oko nove godine a dotad jedan od dva ***** garant će zadnji završiti u retardionalnoj ligi i možemo sa djecom u istu ligu.

forum nije mjesto za iskazivanje mrznje
Dajte uozbiljite se,ja nemogu da se pretvaram a ako je ovo forum jednoumlja gdje će vladat sloga i zajedništvo samo recite pa ću vas zaobići u širem luku.

Ovo je neviđeno da na podforumu mog kluba nemogu nazvati neki drugi nazovimo klub drugačijim imenom ili ga svrstat u grupu nazovimo klubova po "okusu",jel se to oped ukupno 5 likova jednog od konst. naroda čuva na forumu.

Što se tiče tima KKbosne još ovog radića šutnut i došli su na moje uz veće davanje šanse najmlađim ovim 91 i 92 go0dištima a tamo negdje pred ligu 6(ili koja već) 3 povratnika ili provjerena igrača potpisati ugovor na dva mjeseca tj. dati im dvije plate i osvojena titula al ova tri igrača moraju biti klasa.
slazem se za radica i njemu treba sut karta.
sto se tice vrijeđanja i pogrdnih naziva meni je svejedno... mozemo se mi praviti da se volimo i to ali svi znamo istinu. ja cijenim siroki jer imaju jako dobar sistem rada ali ih ne volim i nikad necu... iskreno ove sezone u NLB ligi nema ni jedan bosanskohercegovacki klub. jer zna se koga i sta predstavljaju ovi klubovi koji su sa prostora nase zemlje otisli u NLB i znam da vjerovatno ja vise volim hrvatsku i srbiju nego oni bosnu. e sad mene te nacionalisticke furke ne zanimaju i nastojim se drzati sto dalje od toga i necu da generalizujem ljude jer ima ovdje na ovom forumu dosta korektinh škripara ali jedno je forum i biti fer i korektan tu a tribina je nesto sasvim drugo... jer vecinu ljudi ta masa povede pa i ne razmisljaju sta rade ili sta izgovaraju... zato je tu uvredljiva retoriku bolje sacuvati za tribina jer forum je mjesto za neke zdrave konverzacije.
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 20 okt 2010, 13:29

Daj Fera molim te pa koga to predstavljaju ako nisu BiH jel mozda Albaniju... To sto pojedinci ne prihvacaju neke stvari a to da smo i mi u ovoj drzavi ne moze se okretati da mi ne predstavljamo BiH... Tako da je glupa prica ta da ne predstavljamo... Kome pravimo koeficijent, sto se onda borimo za dva predstavnika... A normalno je da Široki predstavlja Hrvate isto kao sto je i Bosna ajmo reci prvi klub kod Bosnjaka(Target ne ljuti se :D ) ili trenutno Igokea kod Srba...

Evo ti primjer uzmi Nenu pa covjek je lud za Širokim samo sto skriva u sebi ali kad tad ce i on to priznati... :P :P
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

jocker12
Kontakt:

Post Postao/la jocker12 » 20 okt 2010, 15:16

Dokle god budu menadjeri gurali svoje igrace u bosnu ona nece moci napraviti nista vise od 10. mjesta u NLB,ako ga izbori ;)

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 20 okt 2010, 17:22

ŠB.TRN je napisao/la:E nek su te više upozorili.Sta ti imas od toga da dva kluba bez ikakvog razloga nazoveš gadovima????Stvarno si smješan.
Ja se pronaš'o normalan pa da odgovorim.Mislim da je nerealno očekivati pobjedu uzimajući u obzir sva dešavanja u i oko kluba prethodnih dana.
Ja sam mnogo više zabrinut za budućnost kluba jer realno niko u sadašnjoj upravi kluba nema ni najmanju viziju kako izaći iz ove krize i koji bi se koraci trebali napraviti da klub počne normalnije disati.Šahovski rečeno,pat pozicija.

Što se tiče ljudi koji su rukovodili klubom zadnjih godina od kojih su neki već otišli a drugi pokušavaju da se distanciraju ja se samo nadam da će ih stići zaslužena kazna.Sa njima bi se trebali pozabaviti policijski i sudski organi.Jer za to prema određenim informacijama ima argumenata.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 20 okt 2010, 22:29

Imam jednu molbu :

Od 1989 - 2009 sam pratio 98% (kad god sam bio u Sarajevu) sve utkmice KK Bosne , cak i u periodu od 1992-1995 u derbijim protiv Cenexa , Ceske i Carlija iz Hrasnice :lol:

Malo sam se vise razocarao u upravu i na koji se nacin upropastio onaj zanos sarajevskoj kosarci koji je donio Neno kada se vratio . Mada sam i kako sam postao otac imao dadatnih obaveza ;)

Da mi neko ko je pratio u zadnje 2 godine KK Bosnu (neko kao neno4 ili nermin ili neko treci) objasni ko sad vodi od uprave klub , kakvi su im kapaciteti i planovi.
Kadar od juniora i prvog tima imal ikakvog potencijala , Parezanin kao trener buducnost ili ne .

I imali znakova da se ponovo pocne vracati publika u skenderiju , samim tim i sponzori i sl.

Hvala

Vjerni navijac KK Bosne do kraja 2008 ! i mozda ponovo obnovim staru zagrizenost ;)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 20 okt 2010, 23:57

deniso je napisao/la:
ŠB.TRN je napisao/la:E nek su te više upozorili.Sta ti imas od toga da dva kluba bez ikakvog razloga nazoveš gadovima????Stvarno si smješan.
Ja se pronaš'o normalan pa da odgovorim.Mislim da je nerealno očekivati pobjedu uzimajući u obzir sva dešavanja u i oko kluba prethodnih dana.
Ja sam mnogo više zabrinut za budućnost kluba jer realno niko u sadašnjoj upravi kluba nema ni najmanju viziju kako izaći iz ove krize i koji bi se koraci trebali napraviti da klub počne normalnije disati.Šahovski rečeno,pat pozicija.

Što se tiče ljudi koji su rukovodili klubom zadnjih godina od kojih su neki već otišli a drugi pokušavaju da se distanciraju ja se samo nadam da će ih stići zaslužena kazna.Sa njima bi se trebali pozabaviti policijski i sudski organi.Jer za to prema određenim informacijama ima argumenata.
Vidite kako covjek zna i brata cinjenicama :P :P :P
Ne druzim se ja dzaba s ovim gospodinom...

Nego ocekujem poziv da idemo u Mostar, pa ti sad vidi 8-) 8-) 8-)

Ostalo je samo ime.....

Genije
Kontakt:

Post Postao/la Genije » 21 okt 2010, 00:43

Barney Stinson je napisao/la:Daj Fera molim te pa koga to predstavljaju ako nisu BiH jel mozda Albaniju... To sto pojedinci ne prihvacaju neke stvari a to da smo i mi u ovoj drzavi ne moze se okretati da mi ne predstavljamo BiH... Tako da je glupa prica ta da ne predstavljamo... Kome pravimo koeficijent, sto se onda borimo za dva predstavnika... A normalno je da Široki predstavlja Hrvate isto kao sto je i Bosna ajmo reci prvi klub kod Bosnjaka(Target ne ljuti se :D ) ili trenutno Igokea kod Srba...

Evo ti primjer uzmi Nenu pa covjek je lud za Širokim samo sto skriva u sebi ali kad tad ce i on to priznati... :P :P
nikad,Bosna je prije svega klub sarajlija kao i svih bosanaca i hercegovaca.

@za onog što me proziva i što se raduje upozorenju

Ja uopšte nisam nacionalista,moje razmišljanje prema vama odozdo nikad nije bilo neko ali ima jedno godinu dana kako sam stekao potpunu sliku vaše sredine(mislim na lišticu).

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 21 okt 2010, 01:06

Kobe Bryant je napisao/la:Imam jednu molbu :

Od 1989 - 2009 sam pratio 98% (kad god sam bio u Sarajevu) sve utkmice KK Bosne , cak i u periodu od 1992-1995 u derbijim protiv Cenexa , Ceske i Carlija iz Hrasnice :lol:

Malo sam se vise razocarao u upravu i na koji se nacin upropastio onaj zanos sarajevskoj kosarci koji je donio Neno kada se vratio . Mada sam i kako sam postao otac imao dadatnih obaveza ;)

Da mi neko ko je pratio u zadnje 2 godine KK Bosnu (neko kao neno4 ili nermin ili neko treci) objasni ko sad vodi od uprave klub , kakvi su im kapaciteti i planovi.
Kadar od juniora i prvog tima imal ikakvog potencijala , Parezanin kao trener buducnost ili ne .

I imali znakova da se ponovo pocne vracati publika u skenderiju , samim tim i sponzori i sl.

Hvala

Vjerni navijac KK Bosne do kraja 2008 ! i mozda ponovo obnovim staru zagrizenost ;)
Posto ja povremeno pregledam NBA temu, pratim i gledam tekme, pretezno LAL, ali nisam neki veliki fan, pokusat cu da ti odgovorim na par pitanja :D :D :D

Citao sam par tvojih odlicnih postova...

Kao prvo, cestitke na tome sto si postao otac...

Sto se tice UO, kao sto si procitao Ahmetagic, finansijski direktor ASE je podnio ostavku na mjesto predsjednika UO, i ostao je kao clan UO..Odmah da razjasnimo u startu, covjek je tu samo postavljen kao maska Nihada Imamovica...Kako sam ja obavijesten na Vanrednoj skupstini, ce Nihad da se povuce sa mjesta predsjednika Skupstine...

Naravno sve je rezirano, ovoj bandi na celu sa Imamovicem, Sabovicem, Konakovicem je mjesto u zatvoru itekako....Povlace se i kao oni nisu krivi nizasto...Nek povedu sa sobom novopecenog clana UO koji je izasao od nas Selimovica, koji je inace u Sparsu :o :o :o

Vruci krompir je uvaljen Almiru Spahi, covjeku koji je Bosnu vratio u Skenderiju...Covjeka koji se istinski borio ovaj period za Bosnu, otkako je u upravi 4 mjeseca...

Sponzori su davno digli ruke od nas, mada ako se napravi neki aranzman sa SDP -om, ja imam informacije da bi trebalo da se napravi nesto, mogli bi i sponzori da se postepeno vracaju, naravno pod uslovom, da stara garnitura ljudi ode sa svojih pozicija....

U startu, ova uprava nema nikakvu viziju, ono sto je jedna istina, da je bilo para i ove godine, oni nikome ne bi dali sansu, nego bi se radilo kao i dosad..Medjutim, nestalo je para, Nihad je prodao pozivnicu Dodiku, i mora/morao se napraviti rez....

Sto se tice igrackog kadra, Dixon je nestao bez traga :D :D

Ostali su: Pasalic, Radic, Kruslin, Batina, Camdzic, Demic, Hodzic, Buza, Djurasovic, Zimic, Mujic, Rahimic...

Vrlo skroman igracki kadar, cak i za nasu ligu, ali ako momci budu radili, moze se tu napraviti neka solidna baza...

Ja ocekujem od ove sezone da se naprave 3- 4 igraca koja u iducoj sezoni mogu da imaju veliku minutazu, bez obzira gdje se igralo i u kojem takmicenju....Hodzic je siguran, Buza ima najvise potencijala, Camdzic mora da rascisti neke stvari u glavi....Ja licno ocekujem od malog Mujica ne puno, nego da pokaze potencijal, jer licno znam da je decko veliki radnik...Takodjer od Demica ono sto sam vidio u pripremnom periodu, nije bilo toliko lose, a onda ga je Dejo bez potrebe zaledio na klupi stalno....

Sto se tice juniorskog kadra, tu imamo Residovica, Dzafica, Zahiragica i Vukovica...
Mladji Buza je presao u Spars..
Srdjan Damjanovic je sa ocem otisao u Svedsku....

Deji je ova sezona kljucna, sada mora da pokaze da zasluzuje sansu...

Sto se tice publike, Sarajevo je po tom pitanju najgore na svijetu....

Evo veceras je Olimpija dobila jednog Efesa, a prije par godina Olimpija je bila nasa musterija, 90 posto dvorane je islo s ciljem na utakmicu, da lagano vidi trijumf Bosne, bez nerviranja...
Cesto smo euforicni i to bez pokrica....
Hocemo neke velike rezultate a ne zapitamo se kako je tesko biti npr. u prvih 5 -6 timova NLB lige....Mi kada smo imali najbolju ekipu usli smo kao 7. na Final 8 u Sarajevu, i to se malo ko sjeca onim trijumfom protiv Slovana u Sloveniji, gdje su nas ruku na srce sudije gurale itekako....

A da ne pricamo o tome kako nas je Dubravko gurao u domacim utakmicama :D :D :D :D
Pretprosle sezone protiv Buducnosti na -15 za Bosnu, covjek prilazi drugom sudiji i kaze mu Nastavis li ovako, ja cu sve kontra pa cemo da vidimo dokle cemo :D :D

Nadam se da sam ti malo rasvijetlio situaciju...

Pozdrav i svako dobro....

Ostalo je samo ime.....

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 21 okt 2010, 01:21

Genije je napisao/la:
Barney Stinson je napisao/la:Daj Fera molim te pa koga to predstavljaju ako nisu BiH jel mozda Albaniju... To sto pojedinci ne prihvacaju neke stvari a to da smo i mi u ovoj drzavi ne moze se okretati da mi ne predstavljamo BiH... Tako da je glupa prica ta da ne predstavljamo... Kome pravimo koeficijent, sto se onda borimo za dva predstavnika... A normalno je da Široki predstavlja Hrvate isto kao sto je i Bosna ajmo reci prvi klub kod Bosnjaka(Target ne ljuti se :D ) ili trenutno Igokea kod Srba...

Ja uopšte nisam nacionalista,moje razmišljanje prema vama odozdo nikad nije bilo neko ali ima jedno godinu dana kako sam stekao potpunu sliku vaše sredine(mislim na lišticu).
Ne, ti si jedna divna osoba iz jedne atipicno savrsene sredine lisene uopce generalnih problema BH drustva i nacionalizma/patriotizma/lokapatriotizma/licemjerja/predrasuda/generalizacija nasuprot ostatku, osoba sirokog spektra razmisljanja, neopterecen, kulturan i bez kompleksa. :? :lol: Vidi ti se po postovima i ophodjenju sa osobama drugih nacionalnosti, iz drugih sredina, komentiranju drugih klubova. Vaistinu pravi moderni, neoptereceni BH gradjanin, buducnost drzave u njenoj nepromijenjenoj centralistickoj, monokromnoj formi razmisljanja i respektiranja njenih naroda.
...Život za Široki...

Genije
Kontakt:

Post Postao/la Genije » 21 okt 2010, 01:48

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Genije je napisao/la:

Ne, ti si jedna divna osoba iz jedne savrsene sredine lisene uopce generalnih problema BH drustva i nacionalizma/patriotizma/lokapatriotizma/licemjerja/predrasuda/generalizacija, osoba sirokog spektra razmisljanja, neopterecen, kulturan i bez kompleksa. :? :lol: Vidi ti se po postovima i ophodjenju sa osobama druge nacionalnosti, iz drugih sredina, komentiranju drugih klubova. Vaistinu pravi moderni, neoptereceni BH gradjanin, buducnost drzave.
Oped ti odozdo,apkomedah,kevin ili kako se već zoveš licemjerni g koji na ovom forumu prosipaš neku finoću a negdje "drugo" pričaš drugu priču.
Što se tiče vas odozdo siguran sam da ne griješim pri generalizaciji,(obistinjenim)predrasudama,šta fali mojoj sredini kompleksašu jednosmjernog pogleda na sve oko sebe,jesil ikad "glasao"(i bukvalno i nebukvalno) za nekoga ko nije tvoja nacija,znaš li s kim ti dijeliš dvoranu(koju je napravio hvala bogu mrtvac) stvorenju odozdo???????

Šta ti odozdo znaš o ophođenju sa "ljudima" druge nacionalnosti jesil takve imao u "timu" za koji se zalažeš,imaš li možda nekog komšiju.....koliko imaš nikova po kojekakvim forumima između ostalog i na ovome.

Hvala Bogu da sam građanin koji ispred sebe i svog kluba ne stavlja nešto s čim sam rođen ili nastao ili što sam dobio po sredini odakle sam,nego ispred sebe svog imena,imena mog kluba stavljam nešto što se stiče i što se veže za kulturu evrope a ti odozdo se uhvati onog č..i.a i pucaj priču koja nema veze sa vezom i kojoj nemožeš ni jednu činjenicu privezat.

@neno
Možel nešto više o pomenutim juniorima Edin Rešidović, Marko Vuković ?????

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 21 okt 2010, 09:20

@ čudo prirode

šta si bola mene našao prozivat, jesam ti ja rekao išta!? "pametnjakovicu"
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 21 okt 2010, 10:48

Genije je napisao/la: Oped ti odozdo,apkomedah,kevin ili kako se već zoveš licemjerni g koji na ovom forumu prosipaš neku finoću a negdje "drugo" pričaš drugu priču.
Što se tiče vas odozdo siguran sam da ne griješim pri generalizaciji,(obistinjenim)predrasudama,šta fali mojoj sredini kompleksašu jednosmjernog pogleda na sve oko sebe,jesil ikad "glasao"(i bukvalno i nebukvalno) za nekoga ko nije tvoja nacija,znaš li s kim ti dijeliš dvoranu(koju je napravio hvala bogu mrtvac) stvorenju odozdo???????
Ja ti isticem da su tvoje drustvene sposobnosti i kultura apsolutna nula, a predbacujes nesto ''onim odozdo'' (aludirajuci kao da su nesto ''ispod'', jer, zaboga, iz manje su sredine naprema grande metropoli), jer si i sam svjestan da nista ne mozes bez da ne podjes od sebe (a u tebe smo se vec uvjerili da patis od zescih paranoja, deluzija i kompleksa, pa sto bi ti odnosi s drugima bili drugaciji), a tko god prvotno ne polazi od sebe, samo iskazuje svoje frustracije i komplekse i ovako ih lijeci, obavezno kaceci sebi neke iluzorne epitete i kriterije prosudbe drugih u svom jednom ogranicenom razmisljanju, a onda to sve, logicno, predbacujuci drugima. Oksimoronizam u krajnjoj formi i klasicni primjer malogradjanina, pa taman zivio u New Yorku. Ja jednosmjernog pogleda? :lol: Moje licemjerje ovdje nije ni na kakvom testu, kamoli moja umjesnost i odnosi sa drugim klubovima, nacionalnostima, koje postujem i uvazavam, narocito Bosnu kao najveceg rivala KK Širokog, za razliku od tebe, koji evidentno patis od generalizacija i unaprijed stvorenih stereotipa, iako ih pokusavas prikazati kao ''ostvarene'' il sta vec. Slijepo osudjujes i vjerujes u vlastitu svetost i idilu vlastite sredine i pitas ''sta fali''? Pa ti si bolan pravi nick sebi odabrao, zaista si cudo prirode. Jesi ti ikad glasao za nekoga tko ti ne prodaju pro-drzavnu floskulu, zamaskiranu u ostatak dekadentnog i propalog sustava, osmisljenu tako da obespravi na legalan nacin konstitutivnu naciju? Nisi? Naravno da nisi, ne znas ni sta sam rekao.
Šta ti odozdo znaš o ophođenju sa "ljudima" druge nacionalnosti jesil takve imao u "timu" za koji se zalažeš,imaš li možda nekog komšiju.....koliko imaš nikova po kojekakvim forumima između ostalog i na ovome.
Priupitaj nenu ili ipsu ili targeta i ostale momke koje cu/cemo ugostiti na Pecari kakvo je moje ophodjenje s osobama druge nacionalnosti, koji su liseni tvog formata razmisljanja i moralnih vertikala pa su u stanju cak normalno, realno diskutirati, uvazavajuci druge narode i klubove.
Imam, jesam imao, to sto si ti neupucen fala bogu je tvoj problem, kao da ti znas tko je sve igrao za KK Široki, a i dalje se u konacnici takve stvari tebe i ne ticu, sve i da nije istina. Komsija, kako kazes, mi je Srbin. Nekoliko rodbine takodjer. Rodjen sam u Mostaru, stan mi je do rata i preuzimanja istog bio na carini, vise sam ''onih tamo'' znao u djetinjstvu nego drugih. Ti ces mene uciti o kulturi i normalnom ophodjenju? Dekom se pokrij da ne cujes i ne vidis stvari ispred vlastitog dvorista, lakse ti je tako, a da se usudjujes nesto pricati u jednom generalnom kontekstu, unutar jedne Bosne i Hercegovine koja u globalu pati od gore navedenih stvari. Dva posta nisi napisao da ne omalovazavas neku sredinu, grad, klub, naciju (nebitno Srbi, Hrvati, neki...), a nasao ovdje moralnu vertikalu glumiti na racun svog nekog ''iskustva''. Dijete. Za ostalo ti ne vidim relevantnost.

Hvala Bogu da sam građanin koji ispred sebe i svog kluba ne stavlja nešto s čim sam rođen ili nastao ili što sam dobio po sredini odakle sam,nego ispred sebe svog imena,imena mog kluba stavljam nešto što se stiče i što se veže za kulturu evrope a ti odozdo se uhvati onog č..i.a i pucaj priču koja nema veze sa vezom i kojoj nemožeš ni jednu činjenicu privezat.
Vidim da nesto pises, al zvuci kao ''bla-bla, nemam pojma o cemu pricam, bla-bla, iskompleksirani sam generalizator''. Da Europa. Jasta.
...Život za Široki...

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 21 okt 2010, 10:58

Genije je napisao/la:

Bući bući bu.Sta ti imaš protiv HKK Široki????
Mene bi bilo stid da netko tko pise na temi Širokog ili je iz Širokog pise tako kao sto ti pises.U bilo kakvu normalnu priču uletiš ti i sve razoriš.Takvi kao ti ce na kraju i srusiti ovu drzavu kada se nađu idioti sa sve tri strane.Traži pomoć djete ili se moli puno puno nek te Bog prosvjetli.

semony
Kontakt:

Post Postao/la semony » 21 okt 2010, 12:09

Hehe, na ovom forumu čovjek može pročitati svašta, pa tako da nam i nameću neke stvari. Prije svega KK Bosna je sportski klub, a ne politički, samim time klub svih onih koji ga vole, bez obzira na naciju, boju kože ili vjeru, KK Bosna je klub sa tradicijom, klub koji se u Evropi, ali i svijetu poštuje, klub koji se voli i nema nikakav predznak osim KK ;)
Nella gioia e nel dolore per Inter amore... FC INTER !!!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 21 okt 2010, 12:26

Ne vidim da je to sporno, generalno gledajuci, sporna je prica i omalozavanje pojedinih, kojima su usta najmanje puna vlastitog kluba. Ja bi da takvo sto baljezga netko na nasoj temi prvi naznacio da ne sere, pa da mi je brat rodjeni, kamoli sugradjanin. Oni normalni, pravi fanovi Bosne znaju da je tako, isto kao sto znaju da mogu bez problema kad hoce pogledati susret na Pecari bas zbog svog stava i nacina razmisljanja i manjka kompleksa.
Isto tako, ja kao i svi ovdje, postujemo KK Bosnu kao najveceg protivnika i osobno joj zelim da se izvuce iz ovoga i bude rame uz rame sa nama, jer to je najveci poslijeratni derbi u BiH, susret koji puni dvorane u oba grada i taj klub zasluzuje da bude u vrhu BH kosarke. Taman najjednostavniji razlog za to bi bio veliki rivalitet, pune dvorane, jak Široki-jaka Bosna i obrnuto, jer Igokea nema taj rezultat da bude u istoj kategoriji u BiH jos uvijek. Ima i ljudi drugih nacionalnosti pa vole KK Široki takodjer, znam ih ja osobno, znam i Partizanovaca stanovitih, a da kao eto malo prate i Bosnu tu i tamo, eto i reprezentaciju. :p Ali opet u potpunosti je prirodno da je primarno klub Hrvata Hercegovine i ostatka diljem BiH kad dolazi iz gradica sa preko 99 posto hrvatskom vecinom i da njima bude na ponos, identifikaciju. U tome nema nista lose, niti je barney mislio to gore na nacin da je Bosna bosnjacki klub, nego klub s kojim se, logicno, poistovjecuje vecina omladine diljem BiH (dakle, da se radi mahom o tinejdzerima i slicnim, koji mogu samo price slusati o nekim davnim vremenima, a svjedociti danasnjim uspjesima i rezultatima), van samog Sarajeva, po defaultu jer im je blizi taj mentalitet, ljudi i u konacnici narodnosno-nacionalna kategorija. Sto je logicno. I opet nista u tome lose nema, prirodno je. Samo sto se u BIH sve promatra na pogresan nacin, pa tako i to, a zasto, zato sto nisu u stanju prevazici vlastite komplekse i sto nisu u stanju imati minimum konsenzusa i medjusobnog uvazavanja drugih kultura i nacija, sto je temeljni i jedini nacin opstanka BiH kao drzave. To tko ne shvaca, uvijek ce imati alternativno razmisljanje, izrazen kompleks i nemogucnost izrazavanja i ispoljavanja misljenja osim kroz pljuvanje ka drugima i nerazumijevanje. I onda ce jos misliti da je u pravu jer je, eto, ''metropolit'', pravi patriot, ovo ono. Cudo jedno koliko neke socioloske, karakterne crte BH narod uporno ponavlja, neovisno kojoj naciji pripadao, a pored svega misli da je jedino njegova ispravna i pravedna. Genijalci, cisti.
...Život za Široki...

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.