Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

BuffonGigi
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la BuffonGigi » 18 jul 2017, 09:53

Vidim koliko je Milan bacio sve u ocaj, ti i tvoj drugar muxa vise vremena provodite na Juventusovom pdfu nego na Milanovom. Meni je i dalje drago da se Milan vraca, samo kad bi doveli nekog dobrog ofanzivca jer ovo sa sadasnjim igracima sve opet moze pasti u vodu ako se neke stvari ne poklope. A fraza "Milanov projekat" mi je tako postala smijesna da samo cekam kad ce neko od vas napisati :)
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 18 jul 2017, 09:56

BuffonGigi je napisao/la:Vidim koliko je Milan bacio sve u ocaj, ti i tvoj drugar muxa vise vremena provodite na Juventusovom pdfu nego na Milanovom. Meni je i dalje drago da se Milan vraca, samo kad bi doveli nekog dobrog ofanzivca jer ovo sa sadasnjim igracima sve opet moze pasti u vodu ako se neke stvari ne poklope. A fraza "Milanov projekat" mi je tako postala smijesna da samo cekam kad ce neko od vas napisati :)
Ovo ljeto smo dosta povezani na relaciji Bonucci-Milan, DeS-Juventus pa više i pišemo.Mada sam i prije pisao ovdje i niko se nikad nije bunio jer nisam neko ko provocira.Pa evo doći će i napadač dobar to više nije upitno samo je pitanje sata/dana. A u Italiji će i dalje dobra odbrana donositi rezultate kao i uvijek. :D
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 18 jul 2017, 10:03

Ja se ne bunim sto vi pisete ovdje, daleko od toga, samo kazem da nema potrebe za stvaranjem nekog laznog straha Juventina, mi smo uglavnom svi zadovoljni ovakvim razvojem situacije. A vi nemate ni jednog kreativca u vezi, Hakana ne racunam jer je nedokazan po tom pitanju. Da vam je recimo James dosao ili tako neko, ja bi to smatrao dosta ozbiljnom pricom, ali ovo sad su jos uvijek neki dobri temelji za velike stvari, ali tek temelji...

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 18 jul 2017, 10:07

Romagnoli13 je napisao/la:
jelle je napisao/la:Ne vidim sto bi bilo logicno....vi zavisite od ovog transfer roka...i mnogo toga vam zavisi od sljedece sezone....jer ste sve ovo doveli kreditima , s velikim kamatama.....dok je kod nas samo otiso Leo od glavni igraca , Alvesa ne racunam jer je poceo igrat ozbiljan fudbal od februara......a stim da se pricalo da ce otic Alex Sandro , uvjek sam prije za zrtvovanje Leo nego Sandra.....u sljedecu sezonu cemo uci 100% jos jaci....Dosli su Costa , Wojo i SiLjo sad za sad....ocekujem jos Bernu , Stopera , Beka i Veznog.....Schika ....tak da ne vidim cemu pesimizam...al dobro tako je kad nas prije svake sezone....nista novo..

Buffon
(X) Benatia-(X) Chello Sandro

Pjanic Khedira-(X)

Costa Dybala Berna/ Mandzo

Pipita
Nevjerovatno koliko su ljudi neupućeni. Ne brini se ti za Milan i finansije, jer projekat je tek zaživio a već je mnoge bacio u očaj, šta će biti onda za godinu-dvije. :mrgreen:
Moguce i da sam neupucen....al tako svi pisu , i cito sam na milion foruma kako je i sta milan kupovo.....i ne sikiram se , libo me tuki dok smo god mi sila...

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 18 jul 2017, 10:42

Interesantno koliko su se pojedini navijaci Milana uskurcili nakon jednog merkata, a do prije 2 mjeseca kmecanje epskih proporcija...gasi klub ovo ono.
Sta ce tek bit kad osvoje skudeto ili 6 puta zaredom isti...
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 18 jul 2017, 11:06

Pa Romagnoli je dosta realan i on s tim budalama nema veze, ali fakat kakvih likova ima da pricaju o "projektu" kao da idu na osvajanje Lige Prvaka ove godine. Meni je to sve super, ali toliko je tu neizvjesnosti jos uvijek i onog "sta ako". Prije svega opet ponavljam da je Montella poprilicno nedokazan trener, mozda perspektivan, ali ne daje nikakve garancije sam od sebe. Tu stvari mogu krenuti idealno i mogu krenuti jako jako lose. Milan se sa ovim kupovinama tek izjednacio donekle sa Interom, koji je doveo vrhunskog strucnjaka.

Ali da ne idemo dalje u off, da kazem da je Mattia de Sciglio napustio pripreme Milana i da u njemu i Scesnom imamo dva nova igraca. Ako ode Lichsteiner, uz odlazak Neta, po meni to su dva mala ali fina upgradea za klupu.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 18 jul 2017, 11:25

Ma djeca, koja nisu ni pisala do prije mjesec i pol da navijaju za Milan, bili ono kao simpatizeri, ako stignu pogledaju utakmicu.
Na stranu momci koje pamtim i u najcrnjim danima koji su pisali ovdje.

Oovo je sjajna stvar za Italijansku ligu. Vrlo izgleddno je da se liga vraća tamo gdje joj je mjesto. Na zalost jos nekoliko klubova ce morati da sredi infrastrukturu, da dovede jake sponzore i vlasnike. Na zalost, nema vise onoga sto je nekada krasilo italiju, ti karizmaticni talijanski vlasnici, ali je bitno da se kvalitet vraca. Kada se budu bar 3 kola do kraja ravnopravno borili za titulu Inter, Milan, Napoli, Roma pa i Lazio sa Juventusom, to ce biti sjajna stvar, dolazit ce bolji igraci u ligu, posjeta i medijska paznja ce biti veca. Vraca se uskoro i PArma...ima jos klubova koji sjajan posao rade kao sto je sassuolo, atalanta.

Najbitnije je da je i fokus svjetskih medija okrenut ka čizmi, da igraci vide da i dole je jaka liga, dobre posjete, jaki klubovi, derbiji. To sto se ne podnosimo ili ne volimoo medjusobno radi tih nekih podbadanja, to na stranu, ovo je sjajna stvar za ligu i za Juventus, koji ce sada jos jaci morati izalaziti na trziste i kupovati jos bolje igrace, ostali ce morati ga pratiti i time povecavati ukupni kvalitet. Nadam se samo da ce ekipe koje se busaju u prsa tim pojacanjima i u evropi pokazati koliko mogu, a ne da zive od juventusovog uspjeha....

Sve u svemu, drago mi je da se vraca Milan, da Roma ima neku viziju, napoli sjajno radi posao, zadrzali su ekipu i jos je pojacali, inter mora jos malo da sredi tim.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 jul 2017, 11:53

slika
Tu je i kvazi-nasljednik :D

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 18 jul 2017, 12:03

Pantelija je napisao/la:Ma djeca, koja nisu ni pisala do prije mjesec i pol da navijaju za Milan, bili ono kao simpatizeri, ako stignu pogledaju utakmicu.
Na stranu momci koje pamtim i u najcrnjim danima koji su pisali ovdje.

Oovo je sjajna stvar za Italijansku ligu. Vrlo izgleddno je da se liga vraća tamo gdje joj je mjesto. Na zalost jos nekoliko klubova ce morati da sredi infrastrukturu, da dovede jake sponzore i vlasnike. Na zalost, nema vise onoga sto je nekada krasilo italiju, ti karizmaticni talijanski vlasnici, ali je bitno da se kvalitet vraca. Kada se budu bar 3 kola do kraja ravnopravno borili za titulu Inter, Milan, Napoli, Roma pa i Lazio sa Juventusom, to ce biti sjajna stvar, dolazit ce bolji igraci u ligu, posjeta i medijska paznja ce biti veca. Vraca se uskoro i PArma...ima jos klubova koji sjajan posao rade kao sto je sassuolo, atalanta.

Najbitnije je da je i fokus svjetskih medija okrenut ka čizmi, da igraci vide da i dole je jaka liga, dobre posjete, jaki klubovi, derbiji. To sto se ne podnosimo ili ne volimoo medjusobno radi tih nekih podbadanja, to na stranu, ovo je sjajna stvar za ligu i za Juventus, koji ce sada jos jaci morati izalaziti na trziste i kupovati jos bolje igrace, ostali ce morati ga pratiti i time povecavati ukupni kvalitet. Nadam se samo da ce ekipe koje se busaju u prsa tim pojacanjima i u evropi pokazati koliko mogu, a ne da zive od juventusovog uspjeha....

Sve u svemu, drago mi je da se vraca Milan, da Roma ima neku viziju, napoli sjajno radi posao, zadrzali su ekipu i jos je pojacali, inter mora jos malo da sredi tim.
Ako smijem da potpisem sve sto si napisao,osim ovih zadnjih par rijeci...sto se mene tice Inter ne mora nista da sredjuje,super im je ovdje gdje su :D

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 jul 2017, 12:29

Ako vam je Inter mrzak ne znam što bi Milan manje bio. Isto sranje, malo ljepše upakovano.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 18 jul 2017, 12:41

Pa isto je mrzak samo mi to ljepse upakujemo :D

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 18 jul 2017, 12:45

Interu zelim sve najgore a za milan me boli qrac dokle god su iza nas.

Sent from my GT-I9082 using Tapatalk
#ALLEGRIOUT

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 18 jul 2017, 12:50

Valjda je jasno da će velikan biti jači nego prošle sezone sa kompletiranjem ovih transfera koji se najavljuju i da će to biti paklena ekipa. Imat ćemo dva sastava, ali napadački mnogo potentnija nego prošle sezone.

Ne znam zašto neka blaga histerija ovdje vlada, jer realno trebali bi glat uzeti titulu sa desetak bodova prednosti. Liga prvaka je lutrija kao i uvijek, a kad smo pravi sa svima možemo igrati.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Pogba

Re: RE: Re: Juventus FC

Post Postao/la Pogba » 18 jul 2017, 13:57

Sarajevo1946 je napisao/la:Valjda je jasno da će velikan biti jači nego prošle sezone sa kompletiranjem ovih transfera koji se najavljuju i da će to biti paklena ekipa. Imat ćemo dva sastava, ali napadački mnogo potentnija nego prošle sezone.

Ne znam zašto neka blaga histerija ovdje vlada, jer realno trebali bi glat uzeti titulu sa desetak bodova prednosti. Liga prvaka je lutrija kao i uvijek, a kad smo pravi sa svima možemo igrati.
Tesko je reci da je histerija, prije je zabrinutost i oprez. Na papiru je stvar sljedeca, samo se Costa moze smatrati pojacanjem, Bernardeschi je inkognito, niko zapravo ne zna da li i koliko moze biti upgrade. Dalje papir kaze da smo izgubili 2 igraca prve postave, jedan mozda nece niti ni zamijenjen, a drugi bi mogao biti zamijenjen De Scigliom po svim prilikama, ako ne dodju tobe pa dovedu Cancela. Dakle za sada mozemo reci da smo nesto izgubili i nesto dobili, status quo.

Veznjak se ne ocekuje neki koji ce donositi prevagu i biti prvotimac, Schick bi bio velika ispomoc i ako transfer propadne sto je izgledno mi na mercatu na toj poziciji prakticno nemamo neku metu niti taj profil. Szczesny je dobar potez.

Sumarum, treba nam jako ime u vezi da prodrma tim i generalno popravi atmosferu oko ekipe, ali ce biti dovoljno i da nam ne propadnu vec zapikani transferi te da se desni bek renomea Juventusa dovede.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 18 jul 2017, 14:19

Odbili ponudu Chelsea od 99M eura za Higuaina :hmmmmm: :eh:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 18 jul 2017, 14:40

Ne bih da budem nezahvalan, ali Alves je svoje dao kao bek i jedino je šteta što ga nismo unovčili. To sam u internim razgovorma govorio odmah po završetku sezone. Nema od njega ništa i to nije neki gubitak, a to će pokazi i sezona u PSG-u. Ono što je odigrao u posljednjih nekoliko mjeseci kod nas, odigrao je kao krilo, a to mnogi zaboravljaju. Nama je na poziciji beka trebao svakako igrač, a Alves će se provesti kao Maiocn nakon Intera. Bonuccija neću ni da komentarišem, sam je izabrao i to je to. Sigurno će doći jedan stoper, a ja bih volio da Caldara dobije šansu. Nije mi ni Manolas nešto spektakularno, bolje Caldaru brusiti...

Mislim da De Sciglo nije primarna opcija za desnog beka, nego da dolazi, jer može igrati na obje strane i riječ je o jako zahvalnom igraču koji kod nas može oživjeti karijeru,a to će se i desiti aBd. Lichsteiner bi navodno mogao u Wolfsburg, a naša glavna meta, kako sam čitao, ostaje Cancelo i to bi bilo top pojačanje.

Schick ako ne dođe, bilo bi veliko razočarenje za mene, jer je ogroman potencijal, ali u tom slučaju Keita Balde izvjesno bi pojačao ekipu.

Szczesny je među tri golmana u Italiji, a i cijena oko 10 miliona kako se spominje je bagatela, za takvog golmana, koji će nakon Gigija biti neprikosnovena jedinica.

Bernardeschi zna igrati, ali i sam sam govorio da vjerovatno ne vrijedi toliko. Ali može igrati desetku i krilo i ako ništa, napadačka je opcija više, a nema sumnje da ima određeni kvalitet i da se još može razvijati. Na kraju, uvijek ima računica da takve igrače pokupiš prije najbližih rivala. Realno, Bernardeschi bi bio pojačanje za svaku ekipu iz vrha, ali mi ga više posmatramo u kontekstu igrača koji će praviti razliku i u LP.

Veznjak? Moja želja je Nzonzi koji osim što bi donio fizičku snagu, zna igrati lopte, ali prestao se spominjati nekako. Matuidi bi bio dobra opcija svakako i slažem se da bi kvalitetan veznjak "uljepšao sliku ekipe" i uvjerio nas sve u stvarnu snagu. Eventualni mercato sa Cancelom, Matuidijem, Schickom, Bernardeschijem, Szczesnyem i De Scigliom, pa i stoperom jednim bi bio fenomenalan, a za sada smo na pola negdje, sa tendencijom da ga upotpunimo.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 18 jul 2017, 14:57

Mislim da je Atalanta jasno rekla da Caldara ostaje kod njih.

PS. luda ideja...da li postoji neka opcija u kojoj bi Cuadrado mogao na beka :?

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 18 jul 2017, 15:29

dinoo je napisao/la:Mislim da je Atalanta jasno rekla da Caldara ostaje kod njih.

PS. luda ideja...da li postoji neka opcija u kojoj bi Cuadrado mogao na beka :?
Dobro smo ga privikli da i ovako nekad zaigra odbranu sa krila.
Max Allegri

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 18 jul 2017, 15:32

Ponos Torina je napisao/la:Odbili ponudu Chelsea od 99M eura za Higuaina :hmmmmm: :eh:
nista od toga,trac obicni kao uvek
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

PrinceofVeresija
Kontakt:

Post Postao/la PrinceofVeresija » 18 jul 2017, 16:16

Ponos Torina je napisao/la:Odbili ponudu Chelsea od 99M eura za Higuaina :hmmmmm: :eh:
Higuainu haman ide cijena po kilaži... :roll: kg=milion

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []