Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ma, pustite te price, ima pravo - nema pravo. Ko ubijedi rijecima/parama FIBU, taj dobije igraca. Ne mogu da vjerujem da je Turska dobila Preldzica na fazon "razvoja kosarke" u toj drzavi. Hej, Turska, zemlja sa daleko najmaldjim stanovnistvom u Europi pa i u svijetu, ogromnom populacijom i jednom od najboljih liga u Europi .. To su price za malu djecu. Mi jednostavno ispastamo zbog nerada saveza u proslosti. Izgubili ogromno vremena i sada nas niko ne sljivi dvi prebijene marke ..
Realnost je da kako sada stvari stoje nikoga necemo dobiti od ovih toliko zeljenih igraca. A mozda je i bolje.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Postao/la frenki dana 13 mar 2013, 17:27
što se tiče bavketa na centru, što neko predloži, ja se ne bih riješio usluga nurkića kao trećeg centra...pomalo igra i prikuplja iskustva, a i neka ga, nek se kali, zato će nam na idućem ep dobro požnjeti.
neki dan na hrt onaj direktor cedevite spominje nurkića kao okosnicu neke nove cedevite.
__________________________________________________________________________________________________
frenki u potpunosti se slažem za tvoj komentar. Koliko je pritisaka imao u Laškom od trenera Šporara što se odbio javiti na poziv slovenskog saveza tako da je u juniorskom sastavu Laškog do februara 2012 više sjedio na klupi nego igrao. Zbog takvog odnosa on je kako saznajem i napustio Laško i prešao u Cedevitu. O kakvom se potencijalu radi i kakavje dao doprinos juniorskoj reprezentaciji nije potrebno previše govoriti. Za dva mjeseca je bio izborio mjesto u Cedeviti pored iskusnih centara kao što su:Andrić, Bilan i Suton. Sjetite se samo izjave Maljkovića poslije pobjede Cedevite nad Solnikijem. Prelaskom u Zadar ponovno se morao navikavati i dokazivati i evo ove posljednje kada su igrali protiv Radničkog. Mislim da je momak svakim danom sve bolji i bolji i naravno da nema dvojbe za koju će zamlju igrati. Neki ovdje vidim forsiraju neke igrače koji se koliko znam i nisu izjasnili za koga želi igrati i čiji je patriotizam jako upitan, što je po meni od presudne važnosti. Nama trebaju igrači koji će voljeti i sa radošću nositi državni dres, a ne oni koji će taj dres sutra bacati po parketu...
što se tiče bavketa na centru, što neko predloži, ja se ne bih riješio usluga nurkića kao trećeg centra...pomalo igra i prikuplja iskustva, a i neka ga, nek se kali, zato će nam na idućem ep dobro požnjeti.
neki dan na hrt onaj direktor cedevite spominje nurkića kao okosnicu neke nove cedevite.
__________________________________________________________________________________________________
frenki u potpunosti se slažem za tvoj komentar. Koliko je pritisaka imao u Laškom od trenera Šporara što se odbio javiti na poziv slovenskog saveza tako da je u juniorskom sastavu Laškog do februara 2012 više sjedio na klupi nego igrao. Zbog takvog odnosa on je kako saznajem i napustio Laško i prešao u Cedevitu. O kakvom se potencijalu radi i kakavje dao doprinos juniorskoj reprezentaciji nije potrebno previše govoriti. Za dva mjeseca je bio izborio mjesto u Cedeviti pored iskusnih centara kao što su:Andrić, Bilan i Suton. Sjetite se samo izjave Maljkovića poslije pobjede Cedevite nad Solnikijem. Prelaskom u Zadar ponovno se morao navikavati i dokazivati i evo ove posljednje kada su igrali protiv Radničkog. Mislim da je momak svakim danom sve bolji i bolji i naravno da nema dvojbe za koju će zamlju igrati. Neki ovdje vidim forsiraju neke igrače koji se koliko znam i nisu izjasnili za koga želi igrati i čiji je patriotizam jako upitan, što je po meni od presudne važnosti. Nama trebaju igrači koji će voljeti i sa radošću nositi državni dres, a ne oni koji će taj dres sutra bacati po parketu...
-
felix123
- Kontakt:
Evo Šakić večeras katastrofa ,iskreno posle Ramljaka najlosiji pojedinac susreta ,sebično solira ,oklijeva svašta radi ,4 lopte gubi 0/5 za 3 poena ,istina 5 asistencija ,7 skokova i blokada ,ali sve u svemu katastrofa i onda sa sirenom BUM,trica ,pobjeda
To je Šakić ,po meni sigurno kalibar za BH repku
To je Šakić ,po meni sigurno kalibar za BH repku
ima u ovom sirokom potencijala,samo ne znam ko sve moze igrati za nas od tih igraca ?
haman niko, svi (sem persica) su igrali za mladze hr kategorije, u buducnosti mozda bude malo boljeMuumii je napisao/la:ima u ovom sirokom potencijala,samo ne znam ko sve moze igrati za nas od tih igraca ?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Prva pobjeda za Nenada,Bavcic 9 poena 4 skoka..Pasalic danas ne nastupa za Aris.Mitrovic 17 poena, ali ga sa trice nije islo nikako.
Sto Muha ne nastupa danas?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
bhsport je napisao/la:Sto Muha ne nastupa danas?
pojma nemam.
Dobra rola Nurkića u prvom poluvremenu: za 5 minuta i 38 sekundi:
7 poena, 5 skokova, 1 asistencija i jedna izgubljena lopta.
Ima li negdje prenos? Cini mi se da arena ne prenosi, trebali su jucer prenositi, al nevrijeme, a sad haman samo Cedevitu prenose. Ako ima kakav link, nek neko zalijepi, radim nesto, pa nemam vremena da trazim. Hvalaarmin je napisao/la:Dobra rola Nurkića u prvom poluvremenu: za 5 minuta i 38 sekundi:
Izdržati, to je temelj vrline!
Kapelan 7 poena u porazu protiv Olympiakosa.
Na kraju Jusuf je dao 11 poena i imao 8 skokova i 2 asistencije za 11 i po minuta!
Izborio se za mjesto u timu sa 18 i po godina a to je velika stvar. Jozo Brkić je npr imao 0 minuta a Bariša Krasić 6 minuta. U Zadru se ne dobija minutaža na lijepe oči, a nije ni domaći igrač pa da ga maze.Lotus je napisao/la:Na kraju Jusuf je dao 11 poena i imao 8 skokova i 2 asistencije za 11 i po minuta!
overall FG2 FG3 FT Rebs Blck Foul
Min Pts % M A % M A % M A % D O Ass St To Fv Ag Cm Rv Val
14 *Kaštropil F. 24 5 50 2 4 50 0 0 0 1 4 25 5 5 1 1 4 1 0 1 5 13
17 *Ramljak M. 26 5 66.7 2 2 100 0 1 0 1 1 100 3 1 4 1 3 0 0 2 4 12
19 Brkić J. 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
20 Krasić B. 6 0 0 0 0 0 0 3 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 1 0 -3
23 Nurkić J. 11 11 71.4 5 7 71.4 0 0 0 1 2 50 6 2 2 1 3 1 0 3 2 16
Evo Jukine statistike u odnosu na recimo Kaštropila koji je igrao 24 minute i dao 5 poena, ako pogledamo u svim segmentima igre je bio bolji od Kaštropila, a Brkić nije dobio niti minute. Kao što sam već pisao momak dolazi u prvu formu i po mom mišljenju s pravom treba očekivati poziv za reprezentaciju jer je već pokazao i dokazao da voli našu državu i naravno reprezentaciju..
Min Pts % M A % M A % M A % D O Ass St To Fv Ag Cm Rv Val
14 *Kaštropil F. 24 5 50 2 4 50 0 0 0 1 4 25 5 5 1 1 4 1 0 1 5 13
17 *Ramljak M. 26 5 66.7 2 2 100 0 1 0 1 1 100 3 1 4 1 3 0 0 2 4 12
19 Brkić J. 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
20 Krasić B. 6 0 0 0 0 0 0 3 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 1 0 -3
23 Nurkić J. 11 11 71.4 5 7 71.4 0 0 0 1 2 50 6 2 2 1 3 1 0 3 2 16
Evo Jukine statistike u odnosu na recimo Kaštropila koji je igrao 24 minute i dao 5 poena, ako pogledamo u svim segmentima igre je bio bolji od Kaštropila, a Brkić nije dobio niti minute. Kao što sam već pisao momak dolazi u prvu formu i po mom mišljenju s pravom treba očekivati poziv za reprezentaciju jer je već pokazao i dokazao da voli našu državu i naravno reprezentaciju..
Bice Juka sigurno putnik za Sloveniju.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Mala digresija: Njegov vrsnjak Saric za 27 min. imao 5 p. , uz 16.7% suta.
Nadam se da ce Juka dogodine imati status drugog centra u cedeviti. Ako ostanu i bilan i andric, onda mu je bolje da se ne vraca.
Obzirom da smo dobili pedalu od svakog (opet taj lazni optimizam) naravno da ce biti putnik za Slo. I treba.
Nadam se da ce Juka dogodine imati status drugog centra u cedeviti. Ako ostanu i bilan i andric, onda mu je bolje da se ne vraca.
Obzirom da smo dobili pedalu od svakog (opet taj lazni optimizam) naravno da ce biti putnik za Slo. I treba.
-
edinjo-bih
- Kontakt:
sa jukom i polutkom imamo izgled za finu buducnost na centarskoj poziciji
hvala Bogu!
Malo cudno sa obzirom da ga je Aco izbacio iz Cedevite, tu mu nije imao mjesta a vodit ce ga u Sloveniju.neno#4 je napisao/la:Bice Juka sigurno putnik za Sloveniju.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Iz ove recenice indirektno zakljucujem, da je se od svih potencijalnih igraca na poziciji centra (barem za sad odustaje), tj. da nam prvi centri ostaju Kikanovic i Sinanovic, i da bi Jusuf bio treci...neno#4 je napisao/la:Bice Juka sigurno putnik za Sloveniju.
Pravda za Papeta!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.