@Šećer
Pa u pravu si. Ćiro je preuzeo svjetskog i evropskog prvaka i onda ga u potpunosti uništio tako što je igrao samo baraž. Baš sam smetn'o s uma sve uspjehe naše selekcije prije dolaska Ćire. Do mene je, mora da je ona hibernacija ipak trajala duže negoli je trebalo.
Baraž, baraž, baraž

Sa Sajkom ćemo u Baraž samo ako i 4. ekipa iz grupe bude nastupala u istom.
Ti si se nadovez'o Ćirine 5-3-2 koja prelazi u 3-5-2 formacije i samo se toga držiš. Ne poredim ih (da ne bi bilo zabune), al' Jose je igr'o 6-3-1, pa nekada i 6-4-0 i niko mu ništa nije rek'o. Btw, ta 5-3-2 je bila mnogo uspješnija od ove 4-5-1 koju je igr'o
moderni Sušić, koji je čuo kako bi ova formacija mogla biti uspješna. Šta je sljedeće? Da igramo 4-3-3 k'o Barcelona, te sa kratkim pasovima pokušati izdominirati protivnike i ušetati se u gol. Ako to može Barcelona, može i
moderni Safet. Taktiku i formaciju praviš prema igračima kojima raspolažeš (osim ukoliko ne vodiš City pa kažeš:"Ja hoću igrati 4-5-1, dovedite mi desetoricu novih"), a ne obrnuto. I ja sam za to da se kaže zbogom onoj prastaroj formaciji pod Ćirinom palicom (i rečeno je istoj zbogom), al' nije zamijenjena boljom. Ako već mijenjaš, potrudi se da to bude na bolje, a ne na gore.

Jer, kojeg vraga imamo od nazadovanja? Onako realno reci. Da l' sada kada imamo u vezi nešto više
znalaca djelujemo bolje na sredini terena? Kontrolišemo li utakmicu? Iskorištavaš li išta do samog maksimuma (osim živaca navijača)? Safet je toliko unazadio sve ono što smo imali, da je to za ne povjerovati. Kako stvari stoje, izgleda da ćemo svi mi zazivati Ćiru (iako mi to ne pada na pamet).
De mi reci kol'ko promašaja ima Safet? Taktika, izbor igrača, (de)motivisanje izabranika, ekscesi sa 7. silom? Misliš da to ne utiče na svijest fudbalera? Misliš da ih to ne pokoleba? Misliš da i on sam nije kriv za određene stvari koje masa prebacuje ISKLJUČIVO fudbalerima?
Ćiro je im'o nekih mušica te je forsir'o
sina Ibričića na poziciji koja mu nikako ne leži, dok je dugo traženi Mujdža i dalje bio na "ničijoj zemlji". Da, ovdje možemo gledati stvari iz neke druge, političko-menadžerske perspektive, pa možda i ne bismo pogriješili. Možemo ga napadati i što nije prozreo Quieroza (Fergusonovog držača bločića), te što nije pronaš'o način kako da Miske dođe do izražaja protiv Pepe-a (ili bilo kojeg flastera). Možemo ga napasti i zbog toga što se kartoni nisu čistili na vrijeme. No, reći "šta je to on uradio za reprezentaciju" može samo neko ko je vječiti kontraš, neko ko ne želi priznati da je repka tada progledala ili neko ko nikada do tada nije gled'o našu reprezentaciju kako stoji na terenu. Vjerujem da ti nisi nijedno od ovoga što nabrojah.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”