Safet Sušić - Pape

Scof1eld
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Scof1eld » 05 jun 2011, 11:36

NoName je napisao/la:
Sreća pa smo prvu igrali sa Luxom, pa to malo bolje djeluje na tabeli. S tim da se ne smije zaboraviti da Rumunija ima 2 odigrati sa tim istim Luxom. I još neko priča da smo i dalje u boljoj poziciji, Francusku odigrali u gostima, Bjelorusiju odigrali u gostima, imaju sigurnih 6 bodova iz mečeva sa Luxom, imaju bolji rezultat protiv nas... Ali ne, mi smo i dalje prvi favoriti, i dalje nas ne popušta, i dalje je Pape u pravu.
evo jos jedan u nizu pljuvaca koji se odluci popljuvati bez ikakvog razloga... makar prvo provjeri, rumuni su dobili lux 3:1.. ajd sad nastavi sa pljuvanjem i nekim drugim razlogom... ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

Michel_Platini
Kontakt:

Post Postao/la Michel_Platini » 05 jun 2011, 11:39

quälix je napisao/la:
Michael_Platini je napisao/la:Ciro je imo stos, 3-5-2 koji je radio
mislis postavio je tri stopera + 2 beka + 2 zadnja vezna = malo preuredjeni katanac, rigel, katenacio, kako ti volja.
ali, sta ocekivati od trenera kojeg je pregazilo vrijeme 8-)
Upravo, i sta je bilo tu lose? 100 online trenera se kurcilo kako imamo toliko dobrih ofansivaca, dobili otvoreniju igru sa kojom smo jedna od najsmesnjih repki ikad ove drzave.

Tih 7 ljudi sto je branilo gol, barem je znalo gdje treba da budu a kad pogledam ove golove posebno ovaj 3-0 ne bi bas reko da trenutno znaju gdje su. Em ti taktike, holandski stos odbrane ( KOJI MORA **** BITI UTRENIRAN DA BI IMALO FAJDE) ali uceras mu eto, neka sad pobjede Albaniju i nek opet svi skoce uvis joj kako smo dobri etc radujem se tome...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 jun 2011, 11:50

Scof1eld je napisao/la: evo jos jedan u nizu pljuvaca koji se odluci popljuvati bez ikakvog razloga... makar prvo provjeri, rumuni su dobili lux 3:1.. ajd sad nastavi sa pljuvanjem i nekim drugim razlogom... ;)
bez razloga? Katar, Svedska, Njemacka, Meksiko, Rumunija, Francuska... sve odlicno odigrane utakmice.
Sto me nervira ovo izdizanje Papeta u pm, da nas vodi Branimir Tulic sa ovim rezultatima i ovakvom igrom(a ne bi ni on bio nista losiji) razapinjali bi i psovali sve po spisku i Tulicu i Srbima u savezu koji nece da ga otjeraju. Dobro gore neko rece da se gleda na fazon : "samo nek je nas nebitno kakav je".

Pape jeste igracka legenda ali je odron od trenera. I svi vi to vidite ali eto samo nek je "nas", cak ta glupost ide do te granice da se govori da je ovo sto Pape radi bolje od Cirinog rezultata. Tu svakome ko realno gleda postaje sve jasno, da prestaje objektivna rasprava a pocinje nacionalizam, da Ciro nije bio dobar jer je Hrvat,a da je ovaj dobar jer je "nasa" legenda.

Opet kazem da Branimir Tulic ili neki "Bevanda" biljezi rezultate kao Pape (a tesko da bi iko bio losiji od ovoga) bas bi me zanimala vasa reakcija.
Ciro nevalja sad, nije valjao ovim istim ni pred baraz samo i iskljucivo jer je Hrvat, neki ce navesti neke svoje razloga kao da nije tako, ali objesi to macku o rep. Nisam bio ovdje kad je Baka bio selektor, vjerovatno bi bilo slicnih rasprava. Ali ovaj je dobar jer je nas, nema veze sto je izgubio sve ozbiljne utakmice.

Oni Hrvati i Srbi kojima je stalo do nase reprezentacije, potpuno bi ih razumio kad bi sad rekli da je Pape tu , da jos nije dobio nogu samo sto je Bosnjak pa ga nedamo, jer sam 100% siguran da bi svi vi koji ga branite bili za njegovu smjenu da je u pitanju Branimir Tulic sa istim rezultatima i istom igrom.

kvalifikacije nisu izgubljene zato i samo zato sto nam je u grupi sve gori od goreg. Da smo u grupi sa Njemcima ili Englezima i Crnogorcima vec bi bilo adio kvalifikacije. Ali ovdje i Luksemburg ima sanse da prodje kao i mi ako mu se poklopi par rezultata.
Zadnja izmjena: ultrasstyle_tz, dana/u 05 jun 2011, 11:52, ukupno mijenjano 1 put.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Mythbusters
Kontakt:

Post Postao/la Mythbusters » 05 jun 2011, 11:52

Sa trijumfom protiv Albanaca i Bjelorusa kuci te remijem u Minsku mi smo sigurno drugi,tako da ne vidim razlog za toliku paniku.
Dum spiro spero
A.A.A.B

Michel_Platini
Kontakt:

Post Postao/la Michel_Platini » 05 jun 2011, 11:53

Mythbusters je napisao/la:Sa trijumfom protiv Albanaca i Bjelorusa kuci te remijem u Minsku mi smo sigurno drugi,tako da ne vidim prostor za toliko paniku.
Bjelorusija ima boljeg trenera a Rumunija laksi program, uopste **** to de gledaj malo na igru

Mythbusters
Kontakt:

Post Postao/la Mythbusters » 05 jun 2011, 11:56

Michel_Platini je napisao/la:
Mythbusters je napisao/la:Sa trijumfom protiv Albanaca i Bjelorusa kuci te remijem u Minsku mi smo sigurno drugi,tako da ne vidim prostor za toliko paniku.
Bjelorusija ima boljeg trenera a Rumunija laksi program, uopste **** to de gledaj malo na igru
Kazem ti sa sedam bodova 90% smo drugi,a ako ne mozemo dobiti bjeloruse i siptare kuci te uzeti bod bjelorusima na strani onda i ne zasluzujemo baraz.
Dum spiro spero
A.A.A.B

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jun 2011, 11:56

Fozgen je napisao/la:Sada ispade da svi trebamo da placemo za Cirom?
Naravno da trebamo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 05 jun 2011, 12:09

ma samo nek je veselo i nek je vasara, teferica, korida... mozda se tu krije novi ciro ;)
ultrasstyle_tz je napisao/la:
Scof1eld je napisao/la: evo jos jedan u nizu pljuvaca koji se odluci popljuvati bez ikakvog razloga... makar prvo provjeri, rumuni su dobili lux 3:1.. ajd sad nastavi sa pljuvanjem i nekim drugim razlogom... ;)
bez razloga? Katar, Svedska, Njemacka, Meksiko, Rumunija, Francuska... sve odlicno odigrane utakmice.
Sto me nervira ovo izdizanje Papeta u pm, da nas vodi Branimir Tulic sa ovim rezultatima i ovakvom igrom(a ne bi ni on bio nista losiji) razapinjali bi i psovali sve po spisku i Tulicu i Srbima u savezu koji nece da ga otjeraju. Dobro gore neko rece da se gleda na fazon : "samo nek je nas nebitno kakav je".
naveo si 4 prijateljske i 1. i 2. nosioca iz grupe... mozes li me podsjetiti kako je ciro to odradio ?

i btw ovo bez "ikakvog razloga" je bilo upuceno na njegov post gdje kaze da ce rumuni jos igrati 2 sa luxom..

Michel_Platini
Kontakt:

Post Postao/la Michel_Platini » 05 jun 2011, 12:14

Nemogu da vjerujem. U pm, halo kakav nosioc koje **** grupe? Igrali bolan protiv svjetskog prvaka, kud ces jace. Tu su i braca turci a i belgija, realno jaca grupa nego ova 5 put.
Mythbusters je napisao/la:
Michel_Platini je napisao/la:
Kazem ti sa sedam bodova 90% smo drugi,a ako ne mozemo dobiti bjeloruse i siptare kuci te uzeti bod bjelorusima na strani onda i ne zasluzujemo baraz.
Dobro dobro, a kazem ja tebi Bjelorusija ne gubi lahko, potkovani su imaju destrojere na vaznim pozicijama sto nama nikako ne odgovara. Budi malo realan, Bjelorusija prosla Francusku, podjelili bodove. Neznam, opet nemoze se reci kakva je situacija u Sep. ali kako se generalno ekipa presentira sa Susicem, nemam uopste nade i mislim da cemo obje utakmice izgubit. Sad.

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 05 jun 2011, 12:15

Pape je promašio profesiju i to činjenica. Nakon odlične igračke karijere, da se opredijelio da bude ugostitelj, tramvajdžija, limar, bravar ili odžačar, siguran sam da bi imao više uspjeha nego što ima kao trener, i da bi bolje obavljao taj posao.
Starije generacije će ga pamtiti kao vanserijskog igrača i očajnog trenera, dok će ga mlađi pamtiti samo po tome, da je bio smiješan trener koji se pošteno izbrukao s reprezentacijom.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 jun 2011, 12:19

@Šećer

Pa u pravu si. Ćiro je preuzeo svjetskog i evropskog prvaka i onda ga u potpunosti uništio tako što je igrao samo baraž. Baš sam smetn'o s uma sve uspjehe naše selekcije prije dolaska Ćire. Do mene je, mora da je ona hibernacija ipak trajala duže negoli je trebalo. :(

Baraž, baraž, baraž :!: Sa Sajkom ćemo u Baraž samo ako i 4. ekipa iz grupe bude nastupala u istom. :mrgreen:

Ti si se nadovez'o Ćirine 5-3-2 koja prelazi u 3-5-2 formacije i samo se toga držiš. Ne poredim ih (da ne bi bilo zabune), al' Jose je igr'o 6-3-1, pa nekada i 6-4-0 i niko mu ništa nije rek'o. Btw, ta 5-3-2 je bila mnogo uspješnija od ove 4-5-1 koju je igr'o moderni Sušić, koji je čuo kako bi ova formacija mogla biti uspješna. Šta je sljedeće? Da igramo 4-3-3 k'o Barcelona, te sa kratkim pasovima pokušati izdominirati protivnike i ušetati se u gol. Ako to može Barcelona, može i moderni Safet. Taktiku i formaciju praviš prema igračima kojima raspolažeš (osim ukoliko ne vodiš City pa kažeš:"Ja hoću igrati 4-5-1, dovedite mi desetoricu novih"), a ne obrnuto. I ja sam za to da se kaže zbogom onoj prastaroj formaciji pod Ćirinom palicom (i rečeno je istoj zbogom), al' nije zamijenjena boljom. Ako već mijenjaš, potrudi se da to bude na bolje, a ne na gore. :( Jer, kojeg vraga imamo od nazadovanja? Onako realno reci. Da l' sada kada imamo u vezi nešto više znalaca djelujemo bolje na sredini terena? Kontrolišemo li utakmicu? Iskorištavaš li išta do samog maksimuma (osim živaca navijača)? Safet je toliko unazadio sve ono što smo imali, da je to za ne povjerovati. Kako stvari stoje, izgleda da ćemo svi mi zazivati Ćiru (iako mi to ne pada na pamet).

De mi reci kol'ko promašaja ima Safet? Taktika, izbor igrača, (de)motivisanje izabranika, ekscesi sa 7. silom? Misliš da to ne utiče na svijest fudbalera? Misliš da ih to ne pokoleba? Misliš da i on sam nije kriv za određene stvari koje masa prebacuje ISKLJUČIVO fudbalerima?

Ćiro je im'o nekih mušica te je forsir'o sina Ibričića na poziciji koja mu nikako ne leži, dok je dugo traženi Mujdža i dalje bio na "ničijoj zemlji". Da, ovdje možemo gledati stvari iz neke druge, političko-menadžerske perspektive, pa možda i ne bismo pogriješili. Možemo ga napadati i što nije prozreo Quieroza (Fergusonovog držača bločića), te što nije pronaš'o način kako da Miske dođe do izražaja protiv Pepe-a (ili bilo kojeg flastera). Možemo ga napasti i zbog toga što se kartoni nisu čistili na vrijeme. No, reći "šta je to on uradio za reprezentaciju" može samo neko ko je vječiti kontraš, neko ko ne želi priznati da je repka tada progledala ili neko ko nikada do tada nije gled'o našu reprezentaciju kako stoji na terenu. Vjerujem da ti nisi nijedno od ovoga što nabrojah.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Mythbusters
Kontakt:

Post Postao/la Mythbusters » 05 jun 2011, 12:25

Monolog smijes se kladiti ako Pape odvede repku u baraz ti napustas forum u suprotnom ja u penziju stavljam svoj acc?
Dum spiro spero
A.A.A.B

Michel_Platini
Kontakt:

Post Postao/la Michel_Platini » 05 jun 2011, 12:27

Monolog je napisao/la:@Šećer
Šta je sljedeće? Da igramo 4-3-3 k'o Barcelona,
Jok, ko' Ajax. :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 jun 2011, 12:29

Mythbusters je napisao/la:Monolog smijes se kladiti ako Pape odvede repku u baraz ti napustas forum u suprotnom ja u penziju stavljam svoj acc?
Što, baš je dobio ponudu bjeloruskog fudbalskog saveza :?:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jun 2011, 12:37

Mythbusters je napisao/la:Monolog smijes se kladiti ako Pape odvede repku u baraz ti napustas forum u suprotnom ja u penziju stavljam svoj acc?
Znaš li ti kolika je vrijednost Monologovog accounta na Transfermarktu? K'o da upoređuješ Zidana i Van Bommela :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 05 jun 2011, 12:39

joj kad mi neko spomene motivaciju... pa bog te da vas neko pozove sad, mislis da bi ti neko trebo' rec ajde mozemo ih, yebat cemo im majku... Obuci dres i ima da ti motivacija skoci do kraja.. Ko nije motivisan kad obuce dres, ne treba ni igrat.. ;)

Michel_Platini
Kontakt:

Post Postao/la Michel_Platini » 05 jun 2011, 12:40

Vida la vida loca, Susicu! :lol:

Ljudi, dovoljno je ovo prosipanje. Ocigledno je taktika losija isto da je Ciro izvlacio puno vise od istih Igraca. Ali 100 faktora je igralo ulogu u Rumuniji. Recimo, transparent pa cigansko skandiranje smrljivaca. Los je datum izabran totalno i los forma igraca, u slucaju Misimovica i Ibricica recimo nepostoji. Tako isto da je se 7 8 igraca bojalo napravit **** foul dok su ot prve minute primali, slicno ko u portugalu. Hocu da kazem nema nam fajde, lako sad pljuvat a onda govorit da su stvari dobre kad pobjedimo Albaniju. Problem je prikazan, daj da vidimo sta ce Komitet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: uradit, koja je reakcija igraca i nadajmo se da ce Bjelorusi biti gori ako je to moguce.

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 05 jun 2011, 12:42

Michel_Platini je napisao/la:Vida la vida loca, Susicu! :lol:

. Ali 100 faktora je igralo ulogu u Rumuniji. Recimo, transparent pa cigansko skandiranje smrljivaca. Los je datum izabran totalno i los forma igraca, u slucaju Misimovica i Ibricica recimo nepostoji.
To se samo nama dešava :?
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Mythbusters
Kontakt:

Post Postao/la Mythbusters » 05 jun 2011, 12:44

Virtu4l je napisao/la:
Znaš li ti kolika je vrijednost Monologovog accounta na Transfermarktu? K'o da upoređuješ Zidana i Van Bommela :lol:
http://www.transfermarkt.de/de/zidan/pr ... 17275.html

http://www.transfermarkt.de/de/mark-van ... _3515.html

Znaci skuplji sam za pola miliona :mrgreen:
Dum spiro spero
A.A.A.B

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 jun 2011, 12:46

poredit proslu grupu sa ovom je smijesno. Spanija, Turska, Belgija , Estonija... vidimo kako igraju ove kvalifikacije. Dok je Francuska vise puta u zadnje 2-3 godine pokazala svoj "kvalitet", samo su ga pokazali protiv nas. Rumunija selektor im daje ostavku nakon pobjede, kazu ovo im je najbolja utakmica ne pamte koliko dugo. Svi proigraju samo protiv nas, jbg ne bi ja rekao da je tu do njih nego do nas.

sto se tice taktike , cinjenica je da smo najbolje igrali sa defanzivno orjentisanim postavkama. Baka se branio protiv svih i na svoj nacin, sa Barbarezom nazad al ne zato sto on voli Barbareza nazad vec sto je covjeku jasno da smo tu najtanji da kad nebi bilo Sergeja odbrana bi primila vise nego sto i jedan napad moze dati. Ciro je vidio neke druge slabosti nase ekipe koje je kompenzirao sa 3-5-2, ili 3-6-1 taktikom. Zasto je tako igrao vidjelo se u ovim utakmicama gdje su nas ljudi sad demolirali. Mujdza tad cini mi se nije mogao igrati zbog papira, da je on bio mi bi na SP bili( Lulic da ne pricam). Ne mozemo mi igrati 4-4-2 sa 4 ili 5 igraca koji ne brane nikako i Mravcem nazad plus 2 ofanzivna beka. Odbrana nam je ko svicarski sir. Nije dzaba Ciro rekao da Miske i Pjanic ne mogu zajedno bit na terenu. Dobili smo dva igraca , dva beka cime bi onu nasu 3-5-2 doveli do savrsenstva a mi mijenjamo formaciju. Jbg koliko ja znam taktika se ne pravi prema tome sta je moderno vec prema onome sta najvise odgovara tvojim igracima i cime najbolje pokrivas svoje slabosti, a 4-4-2 pa cak i 4-5-1 maksimalno izlazu nase slabosti a ne pokrivaju ih.
Zamisli ovaj tim: Hasagic(Begovic);Jahic(Nadarevic)-Spahic-Papac; Mujdza-Lulic; Rahimic-Salihovic-Misimovic(Pjanic); Dzeko- Ibisevic(Medunjanin protiv jacih vani).

Ekipa koja bi pokrila sve nase slabosti kao sto su manjak igraca aktivnih u defanzivi, nepostojanje korektora, starog zadnjeg veznog koji bi ovdje puno manje morao da trci. I maksimiziralo nase prednosti tipa brzih bocnih igraca koji igraju od 16-16( Ibricic i Pjanic su im samo smetali u Albaniji, gusili ih).

, Safetu zamjeram najvise to sto pokusava da bude moderan ,a ne radi ono sto je posao trenera. Posao trenera je valjda da na najbolji nacin kamuflira slabosti svoje ekipe i zatvori rizicna mjesta. Pape sa svojom taktikom radi apsolutno suprotno. Ona mjesta gdje smo najranjiviji daje protivniku "na tanjiru" da ih iskorsiti.

nije Ciro dzaba koristio Muratovica ispred Pjanica i Misketa u tandemu, nije dzaba igrao 3-5-2. Nije se Blaz dzaba branio sa cijelom ekipom koristeci Barbareza i Hasana nazad. Nije to njima onako doslo, vec su ljudi izanalizirali nasu ekipu vidjeli nase slabosti i vidjeli da je to jedini nacin da ih se zatvori. Napad Bolic, Barbarez, Baljic, Miske, Hasan, Vedin Music nije nista losiji od ovog sto imamo sad, ali su opet vecina njih koristeni nazad jer je covjek znao da ne mi ne mozemo napadati jer nasa odbrana moze primiti vise nego sto i jedan napad moze dati.
Je.es moderne formacije, igraj ono sto nam najvise odgovara i sto ce nam donijeti rezultat. 4-4-2 sa 3 ili 4 "fantaziste" to nije jer mi fakticki nemamo odbrane.

Opet isticem posao trenera je da prvo identifikuje pa onda prikriva slabosti svoje ekipe i ne izlaze ih protivniku, dok Safet radi upravo suprotno.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.