FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 15 feb 2017, 11:44

Sto se tice preokreta, moguc jeste. Padali su mnogi ovdje. City primio 4, Bayern 3 a mogao 12....itd itd.

Ali s ovakvom igrom ja ne vjerujem u preokret , mnogi ne vide da Barca vec nekoliko mjeseci ovako slabo igra samo dosta klubova se ispromasivalo. PSG nije i to je to.

Najgore je sto trener ne vidi da mu ekipa igra slabo svu sezonu. Imao je do sada fine rezultate pa ga nisu ni novinari dirali. Medjutim sad ce paljba po njemu i to sasvim zasluzeno.
27.10.2020

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 15 feb 2017, 11:48

parangal je napisao/la:
MrHc je napisao/la: Jesi ti navijac FC Messi ili FC Barca ? Barca je postojala prije Messija postojat ce i poslije. Pratim Barcu od 1996 godine i nijedan igrac nema pravo na ovakvu bezmudu igru. Da je ovo prvi put pa halalio bi ali se broj presetanib utakmica po sezoni povecava ..... samo slijep ili lud to ne vidi a od stare slave se ne zivi !! Mozda i nikad losija odbrana PSGa golobradih mladica strpali u dzep taj famozni napad.

Nikad nisam volio igrace koji se ne zalazu. Ako ti se ne igr a budi fer pa reci treneru pa presjedi mozda se i izvuce bolji rezultat za uzvrata.

Moj licni profil igraca zbog kojih navijam za Barcu su Xavi, Valdes, Pujol i I iniesta.

A ti meni reci da si na terminu i da ti se saigrac ponasa kao messi da ga nebi prebio ? Da bi trcao i ginuo da se on moze zajebavati ? Ja sam nauce svamu tekmu 101 % i do kosti !!!

U svakom slucaju nema potrebe za vrijedjanjem. Postujem tvoje misljenje.

Lp
Interesantan post, kao što kažeš svačije mišljenje treba poštovati.....Ali mene interesuje samo boldovani deo

Ako su igrači zbog kojih kako kažeš navijaš za Barsu Xavi, Valdes, Pujol i I iniesta? Kako na spisku uopšte nema Mesija? Da li to znači da ga nisi poštovao ni tada jer si mu pobrojao sve same saigrače nekadašnje i jednog sadašnjeg?

Ako je to tako onda je svaki tvoj post o Mesiju neutemeljen jer ga nisi poštovao nikada......izvini ali takav zaključak je logičan i onda je tvoje pisanje sasvim jasno tj. da odavno imaš animozitet prema pomenutom?
Pa evo jedna anegdota uopste kako sam krenuo navijati za Barcu jer u vrijeme kada sam ja bio djecak tada se navijalo za Man Utd, Real, Bayern ili Milan ..... Naime na Bilino Polje nekada iza rata dolazi reprezentacije spanije ( U 21 ) i ja kao djecak udjem na trening na teren ( Preko stele ) i dobijem potpise od par igraca izmedju ostalih Dani Garcia i Gabri ( Oba Barcelona ) i jos mi dadnu na poklon zastavicu Barcelone. Meni to tada bilo sveto slovo. Da bi nekoliko godina poslije opet sa Spanijom dosao Xavi i prilikom izlaska sa terena ja mu pokazem tu zastavicu Barcelone i on pridje i potpise se i nesto mi rekne na Spanskom ( veze nemam ni dan danas sta ) ali meni je to toliko bilo znacajno da sam tada dobio Barca DNA. Cak sam na zadnjem dolasku Spanije imao srecu da sam razgovarao sa Iniestom, Busquetsom ( On je tek pocinjao spansku avanturu ), Raulom i Piqueom. Uglavnom me ti neki licni susreti nekako privolili da vise favorizujem SPANCE u odnosu na sve ostale. Najveci zal mi ostaje sto nikad nisam upoznao Pujola.

Uglavnom da skratim .... Messija sam jako jako postovao, volio i cijenio tamo u onom periodu kada je imao dugu zalizanu kosicu, kada je pravio skijaske slalome protiv Zaragoze ili kada je odigrao sa Realom 3 : 3 .... ima tih momenata jos mnogo mnogo .... moj animozitet se pocinje javljati sa pojavom setanja. Zaista kazem da jeste UNIKATAN fudbaler i da je najbolji na 3 svijeta KAD HOCE .... ali problem nastane kad NECE. Pa sinoc je od 5 duela 5 zavrsio kao slina na zemlji .... Dva pasa diagonalna prema Neymaru je dao golmanu u ruke. Izgubio loptu gdje indirektni krivas za go i jos jednom nas poslije mogao kostati al' Moura traljavo osutao .... Treba biti realan i reci da je bio najgori na terenu uz naravno Gomesa ( Ali njega i ne racunam ). Pa nisu Roberto i Alba krivi sto je sistem takav da ljudi moraju sprintati non stop gore ( a ko je igrao imalo fudbal zna koliko je **** igrati beka kvalitetno i ofanzivno i defanzivno ). Busquets je u odavno qrcu od forme. Iniesta zavisi od osiguraca iza njega a ako su to losi Busquets i spororazmisljajuci GOMES i on se uklopi u sivilo. Suarez je pupcanom vezan uz Mesija tako da uz losu partiju navedenog automatski se repilicira da isti mora biti los. Jedino Neymar je uzalud i uzalud pokusavao.

P.s. @romario - svi nesto ovdje advokati a na terminu bi noge slomili navedenom.
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 15 feb 2017, 11:57

Ovo pokazuje da ti džaba 11 Messija ako nemaš trenera sa mudima i vizijom što Enrique nema apsolutno nikako. ovo je rezultat Enriqueovog oslanjanja na imena i individualni kvalitet koji ima naprijed prvenstveno i na ime Barca. Mnogi smatraju da onakvim imenima nije potreban trener i da mogu igrati bez stručnog štaba ali to nije istina normalno. Na ekipi se vidi da nemaju motivacije niti želje, da su se pogubili zajedno kao kolektiv, dok su nekoliko utakmica rješavali čisto na taj individualni kvalitet i magiju Messija i produžavali agoniju koja je sada kulminirala s ovom katatrofom u Parizu. Ovoj ekipi je potreban jak trener s vizijom i karakterom i sa određenim stavom. Lucho je očekivao da će Messi ponovo bljesnuti s nekim prodorom i slobodnjakom, da će se došlepati do finala s magičnim trikovima na koje se oslanjao otkako je sjeo na klupu što navijači Barce znaju bolje od mene ali sinoć ih je vezni red Pariza bukvalno pojeo i svario u 90 minuta. Ne pamtim da sam u životu pogledao slabiju i lošiju Barcu al fakat.

Što se tiče same tekme ta desna strana gdje su Sergi Roberto i Gomez je propuha žešća, Draxler se kakio i pišao po njima tokom cijelog meča, slaba podrška Gomeza u defanzivi, trom spor i beizdejan naprijed također, da ne zaboravimo zicer koji je imao. Cavani mješao odbranu sa svojom dobro poznatom kretnjom, utrčavanjima i bježanjem i odvlačio pažnju da bi krila mogla lagano ulaziti u šanse i proboje, vezni red nije postojao zbog strašnog presinga Parižana, napad osdječen gdje je samo Neymar pokušavao ali i to je bilo bezuspješno. Žalosna partija Barce i maestralna Pariza, potpuno zaslužena pobjeda, moglo je i svršit gore.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 15 feb 2017, 12:01

Mozda ih ovaj samar opameti. Dugo je do marta, tri sedmice, ako dva gola padnu na vrijeme sve je moguce :mrgreen:

Mislim da ne moze gore od onog jucer. Bar sto se igre tice.
27.10.2020

bestija
Kontakt:

Post Postao/la bestija » 15 feb 2017, 12:10

[/quote]

Pa evo jedna anegdota uopste kako sam krenuo navijati za Barcu jer u vrijeme kada sam ja bio djecak tada se navijalo za Man Utd, Real, Bayern ili Milan ..... Naime na Bilino Polje nekada iza rata dolazi reprezentacije spanije ( U 21 ) i ja kao djecak udjem na trening na teren ( Preko stele ) i dobijem potpise od par igraca izmedju ostalih Dani Garcia i Gabri ( Oba Barcelona ) i jos mi dadnu na poklon zastavicu Barcelone. Meni to tada bilo sveto slovo. Da bi nekoliko godina poslije opet sa Spanijom dosao Xavi i prilikom izlaska sa terena ja mu pokazem tu zastavicu Barcelone i on pridje i potpise se i nesto mi rekne na Spanskom ( veze nemam ni dan danas sta ) ali meni je to toliko bilo znacajno da sam tada dobio Barca DNA. Cak sam na zadnjem dolasku Spanije imao srecu da sam razgovarao sa Iniestom, Busquetsom ( On je tek pocinjao spansku avanturu ), Raulom i Piqueom. Uglavnom me ti neki licni susreti nekako privolili da vise favorizujem SPANCE u odnosu na sve ostale. Najveci zal mi ostaje sto nikad nisam upoznao Pujola.

Uglavnom da skratim .... Messija sam jako jako postovao, volio i cijenio tamo u onom periodu kada je imao dugu zalizanu kosicu, kada je pravio skijaske slalome protiv Zaragoze ili kada je odigrao sa Realom 3 : 3 .... ima tih momenata jos mnogo mnogo .... moj animozitet se pocinje javljati sa pojavom setanja. Zaista kazem da jeste UNIKATAN fudbaler i da je najbolji na 3 svijeta KAD HOCE .... ali problem nastane kad NECE. Pa sinoc je od 5 duela 5 zavrsio kao slina na zemlji .... Dva pasa diagonalna prema Neymaru je dao golmanu u ruke. Izgubio loptu gdje indirektni krivas za go i jos jednom nas poslije mogao kostati al' Moura traljavo osutao .... Treba biti realan i reci da je bio najgori na terenu uz naravno Gomesa ( Ali njega i ne racunam ). Pa nisu Roberto i Alba krivi sto je sistem takav da ljudi moraju sprintati non stop gore ( a ko je igrao imalo fudbal zna koliko je **** igrati beka kvalitetno i ofanzivno i defanzivno ). Busquets je u odavno qrcu od forme. Iniesta zavisi od osiguraca iza njega a ako su to losi Busquets i spororazmisljajuci GOMES i on se uklopi u sivilo. Suarez je pupcanom vezan uz Mesija tako da uz losu partiju navedenog automatski se repilicira da isti mora biti los. Jedino Neymar je uzalud i uzalud pokusavao.

P.s. @romario - svi nesto ovdje advokati a na terminu bi noge slomili navedenom.[/quote]

Ja se slažem vezano ovo za termin, igram zadnjega i non stop hebem m...r svima, da vidim nekoga da šeta oko bi mu izvadia, ali znaju oni da ne mogu hodati, zato je prije postojao Puyol koji je bio zadužen za to. Ipak veliki nogomet je malo drugačija igra.Da se Messi vrača nazad , sa sebom bi dovlačio i one šta ostaju u obrani radi njega.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 15 feb 2017, 12:15

Cola :tokralju: :tokralju: :tokralju:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 15 feb 2017, 12:18

rio_Ferdy88 je napisao/la:Divi žapca što se se ofirno hvali da ima curu :mrgreen:
Za divno cudo :mrgreen
Ti nikako da se pohvalis da si izgubio status moderatora , jel to ne stizes od zena ili su konacno shvatili da trollas :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 feb 2017, 13:01

JoeBleck je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Divi žapca što se se ofirno hvali da ima curu :mrgreen:
Ti nikako da se pohvalis da si izgubio status moderatora , jel to ne stizes od zena ili su konacno shvatili da trollas :mrgreen:
Za to zahvali realovcima bez smisla za humor :mrgreen:

A donnie je tu, tako da na primeri i nisam potreban toliko :salut:

Pih, kakve žene, nisam ja sretnik kao ti, mene zaobilaze u širokom luku :(
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 15 feb 2017, 13:25

Rio, to su te fakat lustrirali sa funkcije ? Jedini mod sa smislom za humor a oni tako. Ne valja bit' disident. :mrgreen:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 15 feb 2017, 14:00

Scof1eld je napisao/la:Alba jos uvijek igra u prvoj jer je odigrao dobro EURO 2012
Bravo :thumbup: ......kratko i j*ebitačno.....a mali smrda se stalno provlači kad su kritike u pitanju

Alba se toliko utripovao da je neko ofanzivno mudo da to nije normalno....ovde se non stop piše da Barsa nema desnog beka a ona nema ni levog....frajer ladno 80% vremena u skoro svakoj utakmici ove sezone igra ispred Neymara a kad se izgubi lopta vraćajući se ne stigne ni do centra a protivnik već u gol šansi.....dečko je totalno zapao k*urcu za uvo, ako nemaš snage više trčati onda se ne ku*rči previše u napad a i tamo skoro cele sezone samo smeta Neymaru i Inijesti jer protivnik dovlači previše igrača na tu stranu što ostavlja manje prostora koji Neymaru toliko treba jer definitivno nije igrač malog prostora....

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 15 feb 2017, 14:15

rio_Ferdy88 je napisao/la:
JoeBleck je napisao/la:
Za to zahvali realovcima bez smisla za humor :mrgreen:

A donnie je tu, tako da na primeri i nisam potreban toliko :salut:

Pih, kakve žene, nisam ja sretnik kao ti, mene zaobilaze u širokom luku :(
Ma hajde de,vazno je kakva je u dusi i da ne smara kada je utakmica prioritet :mrgreen:

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 15 feb 2017, 14:31

Kad već "prozivam" da ne ostanem dužan ni Pikeu

Njegova sada već "antologijska" besomučna, tupava i glupava a PRE SVEGA riskantna dodavanja sa Ter Stegenom izuvaju iz cipela pored TV ekrana to više nije slučajnost, to je postao STIL IGRE :crazy: .....da ne pričam da ga kao vola u poslednje vreme radi i pretrčava ko i kako hoće!

Komotno mogu reći da je ozloglašeni Matija (trenutno) za njega DOKTOR......nije ni to merilo ali on i Umtiti su u Subotu odigrali skoro bez greške protiv Alavesa

Ali kažu da je on "šef" svlačionice......verovatno po onom sistemu "ja j*ebem Šakiru.....je*be li neko poznatiju? Niko? ja sam onda glavni šef ovde" :lol:
Zadnja izmjena: parangal, dana/u 15 feb 2017, 14:33, ukupno mijenjano 1 put.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 15 feb 2017, 14:32

Ovo mi sinoć nije bilo najjasnije

slika

Šta je Messi radio lijevo konstantno zalijepljen za Neymara ?

Onaj jadnik Roberto, ionako na aparatima, ostade sam pokrivati kompletnu desnu stranu i ni kriv ni dužan dobi dvostruku penetraciju Kurzawa-Draxler.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 15 feb 2017, 14:44

Rajaz je napisao/la:Ovo mi sinoć nije bilo najjasnije

slika

Šta je Messi radio lijevo konstantno zalijepljen za Neymara ?

Onaj jadnik Roberto, ionako na aparatima, ostade sam pokrivati kompletnu desnu stranu i ni kriv ni dužan dobi dvostruku penetraciju Kurzawa-Draxler.
Kako šta je radio? Tražio mesto gde će odmoriti :lol:

@Rajaz.......zar ne vidiš da je ono sinoć bio raspad sistema? Kao i skoro svi lutao je ko guska u magli po terenu, da ne pominjem Suareza koji je ladno mogao i od kuće ovo gledati :lol: .....PSG je brat bratu izgledao kao da ih ima 13-14 na terenu.......kud ćeš dalje kad sam negde pročitao da je Mesi u prvom poluvremenu imao najmanji dodir sa loptom još od 2009-e godine?!.....pametnom dosta ;)

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 15 feb 2017, 14:55

Prijatelju sve su ih istjerali iz sesnaesterca :shock:
Kud ces dalje kad je najagresivnije bilo trazenje penala u 90+. A Roberto je svaki pun ispao smijesan jedan na jedan sa Drakslerom.

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 15 feb 2017, 14:57

Parangal to je rezultat perfektnog presinga koji su izveli igrači PSGa gdje ovi nisu mogli da dišu bukvalno, neutralisali su im 3 najbolja igrača trkom, borbenošću, pokrivanjem terena i tako su spriječavali da lopta uopšte pređe centar, s toga je izgledalo u pojedinim momentima da PSG ima 2-3 igrača više, kako neki kažu takav presing je najbolji playmaker.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 feb 2017, 15:01

Ono sinoc je bilo sasim ocekivano. Neko je morao natrpati Barcu. Moralo je doci ovo na naplatu konacno.

Ako se necemo lagati, onda se sjetimo hronologije loših igra od nove godine:

Je li Bilbao razbio igrom Barcu na sred Campa? jeste
Je li to isto uradio i Socedad u obje utakmice Kupa? jeste
Je li to uradio i Betis u Primeri? jeste
Je li ih Cholov Atletico posramio na sred Campa ? jeste
U svim tim utakmicama je Barca bila presingovana, donja i podređena na terenu.

Razlika je samo u tome što su ovi promašivali ili golmani Barce branili odlicno, dok je sinoc PSG svu tu lošu igru Barce naplatio sa kamatama. Neko je morao naletiti i brutalno kazniti nevjerovatno inertnost veznog reda koji ne postoji na terenu od nove godine. Sinoc su to bili Di Marija, Cavani i društvo.
Enriqeu zamjeram što su mu svi igrac odreda u lošoj formi i silaznoj putanji, što niti jedan od njih ne napreduje ove sezone vac pada, što nije podigao formu citave ekipe, što je okrenuo leđa Masijicima koje tjera iz kluba, a dovodi neke ublehe itd itd.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 15 feb 2017, 15:03, ukupno mijenjano 1 put.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 15 feb 2017, 15:02

Amsterdam1312 je napisao/la:Parangal to je rezultat perfektnog presinga koji su izveli igrači PSGa gdje ovi nisu mogli da dišu bukvalno, neutralisali su im 3 najbolja igrača trkom, borbenošću, pokrivanjem terena i tako su spriječavali da lopta uopšte pređe centar, s toga je izgledalo u pojedinim momentima da PSG ima 2-3 igrača više, kako neki kažu takav presing je najbolji playmaker.
Pa naravno da se slažem......Emeri je BUKVALNO za samo 90 minuta pojeo, sažvakao........i na kraju iskenjao Enrikea i potom mu **** razmazo po nekad rumenim obrazima a sinoć potpuno bledim jer nije znao ni šta ga je snašlo :rol:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 15 feb 2017, 15:05

Amsterdam1312 je napisao/la:Parangal to je rezultat perfektnog presinga koji su izveli igrači PSGa gdje ovi nisu mogli da dišu bukvalno, neutralisali su im 3 najbolja igrača trkom, borbenošću, pokrivanjem terena i tako su spriječavali da lopta uopšte pređe centar, s toga je izgledalo u pojedinim momentima da PSG ima 2-3 igrača više, kako neki kažu takav presing je najbolji playmaker.
Sve to stoji, ali nekad smo i pod jacim presingom znali prenositi loptu. Sjeti se samo presinga Mourinhovog Real Madrida kad nam je Benzema zabio u 20 sekundi. Pa smo okrenuli tekmu.

Ove sezone ekipa ne zna sta igra, igraci mu ne znaju sta trebaju igrati i to je krivica TRENERA. Po ko zna koji put reci cu da nam igru kroje stoperi. Mozemo navesti mnogo mnogooo utakmica gdje smo osvojili bodove a realno nismo bili bolji i spasavao nas je golman ili neznanje nekog napadaca.

Alaves
Bilbao
Valencia
Sevilla
Celta
Sociedad
Bilbao opet
Villareal
City
Betis
Pa i Atletico. Da su pogodili pola od onih sansi imali bi slican rezultat kao jucer.

Treba li dalje ista reci ? Mozda jos to da kada smo i dobili neke utakmice vise razlike , nismo dobro stajali na terenu, tj na sredini. Vecinu ovakvih klubova Barca je u ligi rijesavala s pola gasa.

I moralo je negdje procepiti, ja sam iskreno ove sezone ocekivao neko samaranje. Mozda nam je ovo bilo i potrebno da se spustimo na zemlju i krenemo igrati kako znamo.

Citam jutros Messi i Pique odgodili put , trebao Messi u Egipat ici. Odlucili trenirati. Vidjet cemo. Raduje cinjenica da gore od jucer ne moze. Mozda izgubimo jos utakmica, ali ona utakmica od jucer se nece ponovit za 5-6 godina. Mogli smo dobiti 10 komada realno.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 15 feb 2017, 15:06

Mogu oni sad ba kurcu trenirati kad je sezona gotova. :rol:

Onaj proljev od sinoć jedino remontada može saprati, a to već nije domen realnog.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.