Asmir Begović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

miki_92
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la miki_92 » 01 jul 2015, 11:41

Nema sta uzeo si odlicno poredjenje Sorensen/James - Courtois
Ni jedan od njih nije bio ni blizu Thibi ni u jednom periodu karijere , da ne pricam o razlici u godinama gdje Thibo tek treba da udje u prajm a ova dvojica su bili debelo na zalasku svojih skromnih karijera kad se Begovic borio za poziciju s njima

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 01 jul 2015, 11:43

polako ljudi , vi vec o tome ko da je gotova stvar ... evo najsvjeziji primjer vam je zukanovic. Presao , zavrsio , sutra potpisuje ovo ono , ni rijeci o njemu juce :) tako da mislim da i od ovog transfera Begovica , bar za sada nema nista

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 01 jul 2015, 11:44

Da li je moguce da poredite sadasnjeg Courtoisa sa tadasnjim Jamesom i Sorensenom. Tada je Begovic doveden u Portsmouth da bude zamjena Jamesu koji je imao 35+ i nije tacno da je odmah izbacio Jamesa iz prve postave nego tek nakon sto je Jamesu bilo vrijeme da zavrsava karijeru. Ista stvar je bila u Stokeu, Sorensen sa svojih 35+ branio u toj prvoj sezoni da bi ga sljedece sezone ili pred kraj te prve sezone Begovic izbacio. I to je bilo normalno i ocekivati, tadasnji transferi Begovica su bili pravi put i svima je bilo jasno da je doveden da zamjeni golmana kojem je vrijeme da zavrsava karijeru nakon godinu dana i tako je i bilo.

Ali sada je skroz nesto drugo u pitanju, valjda je svakom ko bar malo poznaje stanje u evropskom fudbalu jasno da je Courtois vjerovatno najbolji mladi evropski i svjetski golman. Begovic je doveden da bude zamjena Tibi, to je bio cilj transfera i ne mozete nikako porediti sadasnjeg TIbu jednog od najboljih svjetskih golmana sa 23 godine i tadasnje Sorensena i Jamesa koji su isto bili veliki golmani ali u zalasku karijere.

Mozda ce on dobiti neku minutazu ali kad Mourinho odluci da odmara Tibu. A danas svaki veliki klub hoce da ima 2 jaka golmana pa tako i Celzi. Cech nije htio da bude drugi golman u jos 2-3-4 godine koliko moze braniti aa eto Asmir je pristao na to i nek mu je sretno, sam je to izabrao.

georgiev
Kontakt:

Post Postao/la georgiev » 01 jul 2015, 11:58

Ako dodje do transfera, dobice Begovic u ugovoru da brani sva kup takmicenja a Courtois PL i LP s tim da ce Begovic sigurno dobiti minutazu i u PL, bas kao Cech, sve je na njemu ako bude bolje branio od Courtoisa sto nije nemoguce Mourinho ce bez dileme ga staviti za prvog golmana, sjetite se Casillasa samo, kako pricate ispade da Begovic vise nece stati na gol da brani.

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 01 jul 2015, 12:05

STEVIE je napisao/la:
GracanicaAA je napisao/la:Zakuco se na klupu kao Dzeko, aj nek ti je sretno na j*benoj klupi radi para :facepalm:
to ti nebi sjedio na klupi da ti ponude 4 milione funti po sezoni?
Ma bih, nego ne bih mogao braniti odma i tako odma sjebes repku drug.Mislim razmisli malo oko toga sjedis na klupi npr. 1-2 mjesec i onda dodje ti neku kup aj Asmire brani i tako po 1-2 tekme moze branit u mjesecu.
AKo on napravi 15 utakmica u ovoj sezoni za Celzi tamam.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 jul 2015, 12:46

Sjeti se i ti zašto je Casillas otišao na klupi. Nije zbog golmanskih kvaliteta, nego zbog ličnih prepirki sa Mourinhom.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 01 jul 2015, 12:49

6M Funti nije ovo nista gotovo sigurno ;)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 01 jul 2015, 13:58

Kawhi je napisao/la:
Petr Cech u 33. godini zivota nije bio zadovoljan time da ubire veliku lovu a sjedi na klupi pa je otisao, no izgleda da su nasli nekoga kome to apsolutno odgovara. To mu je od druzenja sa Dzekom.
Komentar na klixu. :tokralju: :rol:
:urnebes:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 01 jul 2015, 14:04

Izgleda da samo jos cudo ce sprijeciti njegov prelazak.

http://www.espnfc.com/barclays-premier- ... r-transfer
http://bleacherreport.com/articles/2511 ... ao-rumours

I pricajte sta hocete ali Asmir je nas prvi reprezentativac koji ce igradi pod palicom Murinja i to za Engleskog sampiona i nekadasnjeg prvaka Evrope sa velikim ambicijama u LS-u.

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 01 jul 2015, 14:09

georgiev je napisao/la:Ako dodje do transfera, dobice Begovic u ugovoru da brani sva kup takmicenja a Courtois PL i LP s tim da ce Begovic sigurno dobiti minutazu i u PL, bas kao Cech, sve je na njemu ako bude bolje branio od Courtoisa sto nije nemoguce Mourinho ce bez dileme ga staviti za prvog golmana, sjetite se Casillasa samo, kako pricate ispade da Begovic vise nece stati na gol da brani.
Ma budimo realni Courtois je trenutno najaci golman u svjetu
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 01 jul 2015, 14:29

Dado je napisao/la:Izgleda da samo jos cudo ce sprijeciti njegov prelazak.

http://www.espnfc.com/barclays-premier- ... r-transfer
http://bleacherreport.com/articles/2511 ... ao-rumours

I pricajte sta hocete ali Asmir je nas prvi reprezentativac koji ce sjediti na klupi pod palicom Murinja i to za Engleskog sampiona i nekadasnjeg prvaka Evrope sa velikim ambicijama u LS-u.
Ispravljeno.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 01 jul 2015, 14:32

malta071 je napisao/la:Ne buraz, najjaci su ovi koji misle da ce mjesto Dzeke, Pjanica i Begovica ikad biti ugrozeno:)
Kolko je Vedo propo pa opet je drugi napadac?
Necemo mi u skorijoj buducnosti imati golmana koji je rezerva u Celziju ma ni blizu. Nije da opravdavam ovaj njegov potez ali ako je to njegov izbor, iz ko zna kojeg razloga, ima moju punu podrsku jer je to golman koji je za nas nezamjenjiv i uloga rezervnog golmana u takvom timu nece imati NIKAKVIH posljedica na njegove partije u reprezantaciji. Ne budite smijesni ljudi.
To sto njihovo mjesto nece biti ugrozeno to dovoljno govori gdje smo mi na mapi svjetskog fudbala i koja nam je realna snaga, ova repprezentacija je imala svoj zenit u proslim kvalama za Evropsko, kvalama za svjetsko i svjetskim prvenstvom sto zbog spodobe na klupi nije krunisano jednim velikim uspjehom za nas a to bi bio osmina finala SP. Asmir ce naravno ostati prvi golman reprezentacije i tako treba da bude a to sto ce on ostati prvi golman je veoma lose jer govori koliko smo deficitarni sa igracima visoke kvalitete.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 01 jul 2015, 14:35

bhsport je napisao/la:Bega je u mornarima skino Jamesa tadasnjeg reprezentativca engleske, zatim je u Stoke-u sprasio Sorensena, danskog reprezentativca, i sada je red na Belgijanca da padne.
Sretno Asmire, svojim radom i trudom si tu gdje jesi!
Ne provaljuj se James je bio solidan golman i nista vise ne mozes porediti kvalitet jednog Curtoisa koji je sa svoje 23. godine vec sad ima 4 puta vecu i uspjesniju karijeru od Jamesa a nije ni blizu vrhunca karijere dosao isto vrijedi iza Sorensena, solidni golmani od kojih Curtois vec sada kao balo ima 3 puta bolje karijere i veca postignuca sto je logicno jer je 10 puta bolji od doticnih golmana.

Cuj umjesto raspalog Cecha :lol: :lol: :lol: ti bolan prati neki manje komplikovan sport nije ovo za tebe cuj raspali Cech kojeg Arsenal dovede da bude prvi golman :lol:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 01 jul 2015, 14:55

BigBigBang je napisao/la:
calcio je napisao/la:Ja sam siguran da ce ga Mourinho ispostovati i dati mu najmanje 20-tak nastupa. Kao prvo imas dva ekstra golmana, oba medju najboljim u ligi. Nije mu u interesu da forsira samo jednog a drugi da truhne na klupi, da mu pada vrijednost, da bude van forme itd.
20-ak nastupa pored Curtoisa moze skupiti samo da se doticni povrijedi, Begovic ce jasno je imati minutazu u Liga kupu i vjerovatno u ranijim fazama FA kupa. Cuj nije mu u interesu da forsira samo jednog, njemu je u interesu da ima drugog kvalitetnog golmana u losem scenariju u kojem je Curtois povrijedjen, i to je glavni razlog ovog transfera Mourinho zeli jaku rezervu a jaka rezerva je golman koji bi bio prvi golman neke slabije ekipe.
Cech je dobio 16 nastupa prosle sezone u Chelsea, i Asmir ce dobiti najmanje toliko, vjerovatno i vise posto je novi kolacic u ekipi. Normalno da ce rotirati golmane kada ima dva tako dobra golmana. Asmir je u klasi sa Cechom i doveden je da ga zamjeni. Nije doveden da zamjeni Hilaria nego Cecha.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 01 jul 2015, 14:58

Bit će Asmir na nivou za reprezentaciju 100%, to nije upitno. Samo eto žal je što ga nećemo gledati negdje gdje je bitan faktor.
embrace the chaos

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 01 jul 2015, 15:00

calcio je napisao/la:
calcio je napisao/la:Ja sam siguran da ce ga Mourinho ispostovati i dati mu najmanje 20-tak nastupa. Kao prvo imas dva ekstra golmana, oba medju najboljim u ligi. Nije mu u interesu da forsira samo jednog a drugi da truhne na klupi, da mu pada vrijednost, da bude van forme itd.
20-ak nastupa pored Curtoisa moze skupiti samo da se doticni povrijedi, Begovic ce jasno je imati minutazu u Liga kupu i vjerovatno u ranijim fazama FA kupa. Cuj nije mu u interesu da forsira samo jednog, njemu je u interesu da ima drugog kvalitetnog golmana u losem scenariju u kojem je Curtois povrijedjen, i to je glavni razlog ovog transfera Mourinho zeli jaku rezervu a jaka rezerva je golman koji bi bio prvi golman neke slabije ekipe.
Cech je dobio 16 nastupa prosle sezone u Chelsea, i Asmir ce dobiti najmanje toliko, vjerovatno i vise posto je novi kolacic u ekipi. Normalno da ce rotirati golmane kada ima dva tako dobra golmana. Asmir je u klasi sa Cechom i doveden je da ga zamjeni. Nije doveden da zamjeni Hilaria nego Cecha.

Ja sam drug rekao da ce Asmir imati max 15 nastupa za Celzi ove godine, pa eto vidit cemo koliko ce imati :)
Jer kao sto si rekao rotirat ce golmane, stavljat ce npr. Asmira protiv ovih "Slabijih" timova ako ima, a ovog uhljupa kad su jaci. :kafa:

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 01 jul 2015, 15:27

Greivis je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
Petr Cech u 33. godini zivota nije bio zadovoljan time da ubire veliku lovu a sjedi na klupi pa je otisao, no izgleda da su nasli nekoga kome to apsolutno odgovara. To mu je od druzenja sa Dzekom.
Komentar na klixu. :tokralju: :rol:
:urnebes:
Jos Mire u Barcu i imacemo "trio klupa" kao kljucne igrace repke.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 01 jul 2015, 15:31

GracanicaAA je napisao/la:

Ja sam drug rekao da ce Asmir imati max 15 nastupa za Celzi ove godine, pa eto vidit cemo koliko ce imati :)
Jer kao sto si rekao rotirat ce golmane, stavljat ce npr. Asmira protiv ovih "Slabijih" timova ako ima, a ovog uhljupa kad su jaci. :kafa:
nije jos ni presao, a vec su krenule uvrede prema konkurentima :lol: jadan Mourinho, od genija ce postati novi Mancini

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 01 jul 2015, 15:35

calcio je napisao/la:
:lol: :lol: :lol: Asmir je u klasi sa Cechom haj dobro necu vise ovakvim lobotomcima se ne moze nista dokazati, valjda budes upravu sa tim nastupima sumnjam ja da ce on i 10 skupiti ako Curto bude zdrav. Nema sumnje da su pare glavni razlog prelaska u Chelsea citam imao je 25k sedmicno a sada ce imati 65 dakle pusti price o izazovima i skidanju belgijanca sa gola pare su ovde glavni motiv, ok njegova odluka ali rezervni golmani nikad nisu bili klase i Cech je to dokazao otivsi iz Chelsea gdje je mogao hladiti muda do kraja karijera milioni kapaju a osvojio sve zivo ali klasa nece biti nikome rezerva.

Al ce biti zanimljivo kako ce se mjeriti svaka greskica Curtoisu i hebavati majka Mourinhu neznalici sto drzi Asmira na klupi :urnebes:

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 01 jul 2015, 15:40

maximusdecimus je napisao/la:
GracanicaAA je napisao/la:

nije jos ni presao, a vec su krenule uvrede prema konkurentima :lol: jadan Mourinho, od genija ce postati novi Mancini
Pa logicno, oces kad odes tamo u Belgiju ga falit ?? Da nam sve brani a ?? Goni uhljupa bolan :lol:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 8 gostiju.