BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

anton 1983
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la anton 1983 » 22 nov 2012, 13:35

BVB BI SEMOGAO NAČI U FINANCIjsKIM PROBLEMIMA!!!!

Wie lange kann sich Meister Borussia Dortmund das noch leisten? Wie der "Kicker" berichtet, haben sich die Personalkosten um ein Drittel auf 74,535 Millionen Euro erhöht! Im Vorjahr betrugen sie noch 49,471 Millionen Euro, was einer Steigerung um 31,3 Prozent gegenüber 2010/11 entspricht. BVB-Boss Hans-Joachim Watzke erklärt den Anstieg mit einer Aufstockung des Spieler-Budgets, den Prämien für Meisterschaft, Pokalsieg - und für sagenhafte 81 Punkte. Kalkuliert hatten die Westfalen lediglich mit 60 Zählern. Die 21 Punkte mehr sorgten für zusätzliche Prämien-Aufwendungen von allein vier Millionen Euro. Interessant: Im April 2012 sagte Bayern-Präsident Uli Hoeneß bei "Sky 90": "Die Märchen, die Herr Watzke erzählt, mit seinen 45 Millionen Personalkosten nächstes Jahr, die kann er jemandem erzählen, der sich nicht im Geschäft auskennt. Das werden wir schon sehen, wenn die Bilanz auftaucht." Da kennt sich wohl jemand aus im Geschäft...

Znači plaće da to tako prevedem su porasle za nekih 30 posto. Prošle godine iznos za plaće je bio oko 50 milja, a danas iznosi 75 milja! Izgleda da je Uli bio u pravu kada je rekao da Watzke priča bajke o tome kak se samo troši 45 milja. razlog takvom skoku su "neplanirano osvojeni" bodovi i jošneki uspjesi zbog ćega su igračima skočile premije...

Dal bu to sad problem za BvB uskoro bumo vidjeli! Prema ponašanju, po pitanju produženja ugovora,prodaji i kupovini igrača, sve će nam biti jasTno....
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 22 nov 2012, 13:47

Ok Antone samo prenosis vjerovatno neki clanak ali...nema logike druze,naravno da ce porasti premije i plate,a to raste boljim rezultatima kluba!Vece plate ali i puno veca zarada,sto osvajanjem dobrih rezultata,sto vecim ugovorima sa sponzorima itd.Koliko znam sve su vece zarade BvB-a i sve bolja finansijsko stanje!Pa zar nije dovoljan pokazatelj i ovo produzenje ugovora svih najboljih i najskupljih igraca...De ukljucite malo logiku,to je sve a to sto "rumeni krmak" prica,i ja bih da me jedna ekipa kara gdje stigne!Anto,opet kazem,samo prenosis informaciju,tako da...nije nista tebi upuceno(od uvreda) a rumenom debelom se kenjam posred sugavih usta! ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 nov 2012, 13:49

smopiBVB je napisao/la:Ok Antone samo prenosis vjerovatno neki clanak ali...nema logike druze,naravno da ce porasti premije i plate,a to raste boljim rezultatima kluba!Vece plate ali i puno veca zarada,sto osvajanjem dobrih rezultata,sto vecim ugovorima sa sponzorima itd.Koliko znam sve su vece zarade BvB-a i sve bolja finansijsko stanje!Pa zar nije dovoljan pokazatelj i ovo produzenje ugovora svih najboljih i najskupljih igraca...De ukljucite malo logiku,to je sve a to sto "rumeni krmak" prica,i ja bih da me jedna ekipa kara gdje stigne!Anto,opet kazem,samo prenosis informaciju,tako da...nije nista tebi upuceno(od uvreda) a rumenom debelom se kenjam posred sugavih usta! ;)
Ali kad ovako pričaš, inidrektno si uvrijedo svakog od nas, svakog navijača Bayerna, jer ono što je Uli reko je istina, s tim da on nije mislio ništa loše!

Pa te zatopitam ŠTO SEREŠ?

Ja sam samo namjerno stavio ovakav naslov jer upada u oči! 8-) :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 nov 2012, 13:55

Nidje veze, premije se bez problema mogu pokriti zaradom iz CL. ;) FIKSNI TROSAK plata je ispod 50 milki i to je ono sto je bitno.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 nov 2012, 13:57

Hare_BvB je napisao/la:Nidje veze, premije se bez problema mogu pokriti zaradom iz CL. ;) FIKSNI TROSAK plata je ispod 50 milki i to je ono sto je bitno.
To je bio u jednom trenutku prošle godine, e sad kako je za ovu niko ne zna jer nisu objavljeni podaci za to...Izgleda da BvB ima ugovore i to puno njih koji zavise o uspjesima kluba, a pošto je BvB uspješan, onda i te plaće jako skaču.

No kak ste rekli, sve je to OK, dok postoje pare iz LP, pa se sve to lijepo pokrije...

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 22 nov 2012, 13:59

anton 1983 je napisao/la:
smopiBVB je napisao/la:Ok Antone samo prenosis vjerovatno neki clanak ali...nema logike druze,naravno da ce porasti premije i plate,a to raste boljim rezultatima kluba!Vece plate ali i puno veca zarada,sto osvajanjem dobrih rezultata,sto vecim ugovorima sa sponzorima itd.Koliko znam sve su vece zarade BvB-a i sve bolja finansijsko stanje!Pa zar nije dovoljan pokazatelj i ovo produzenje ugovora svih najboljih i najskupljih igraca...De ukljucite malo logiku,to je sve a to sto "rumeni krmak" prica,i ja bih da me jedna ekipa kara gdje stigne!Anto,opet kazem,samo prenosis informaciju,tako da...nije nista tebi upuceno(od uvreda) a rumenom debelom se kenjam posred sugavih usta! ;)
Ali kad ovako pričaš, inidrektno si uvrijedo svakog od nas, svakog navijača Bayerna, jer ono što je Uli reko je istina, s tim da on nije mislio ništa loše!

Pa te zatopitam ŠTO SEREŠ?

Ja sam samo namjerno stavio ovakav naslov jer upada u oči! 8-) :mrgreen:
Ovaj clanak je produkt nekog debilnog navijaca Bayerna....
Enes je debil samo takav, cisto sumnjam da ce sad na preskonferenciji kad ga voditelj pita sta misli o "vremenu za vikend" on cestitati BvB i reci kako je to najbolji Njemacki klub zadnjih par godina !
mislim ja to i ne ocekujem od njeg .... :lol: To su takvi ljudi, debili, njima jednostavno nema pomoci !!

Prosle godine u ovo vrijeme je bilo +8 za Bayern ove godine je +9 , Antune sikiras li se za titulu ? 8-)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 nov 2012, 14:05

anton 1983 je napisao/la:To je bio u jednom trenutku prošle godine, e sad kako je za ovu niko ne zna jer nisu objavljeni podaci za to...Izgleda da BvB ima ugovore i to puno njih koji zavise o uspjesima kluba, a pošto je BvB uspješan, onda i te plaće jako skaču..
Objavljeni su pred pocetak sezone - sredinom augusta. Otad nijedan igrac nije dobio produzenje (Pisonja jedino, i to nes minimalno). FIKSNI TROSAK plata je ispod 50 milki i dalje. ;)

Ali boli te qurac, uspio s si uzyebati BVB pdf s nasloFom. :lol:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 nov 2012, 14:20

HzBvB je napisao/la:Ovaj clanak je produkt nekog debilnog navijaca Bayerna....
Pa vi BFB-ofce ste svi debili! :lol:

Eto otkud je članak:

http://www.spox.com/de/sport/fussball/r ... -nilo.html" onclick="window.open(this.href);return false;

HzBvB je napisao/la:Enes je debil samo takav, cisto sumnjam da ce sad na preskonferenciji kad ga voditelj pita sta misli o "vremenu za vikend" on cestitati BvB i reci kako je to najbolji Njemacki klub zadnjih par godina !
mislim ja to i ne ocekujem od njeg .... :lol: To su takvi ljudi, debili, njima jednostavno nema pomoci !!
On debil? Pa kaj si ti onda? :lol: Kakve ti nebuloze pričaš...Da Bayernov predsjednik će izač u javnosti sa izjavom da je neko drugi bolji od Bayerna! :lol:
HzBvB je napisao/la:Prosle godine u ovo vrijeme je bilo +8 za Bayern ove godine je +9 , Antune sikiras li se za titulu ? 8-)
Zaintrigiralo me ovo što si rekao pa išo provjeriti!Bila je slična situacija kod Bayerna i skoro identična kod BvB-a, no razlika je bila samo 5 bodova! :mrgreen:

I da ti odgovorim ne bojim se. U ovoj sezoni za mene riječ strah nepostoji.

PS i prije će BVB uzeti LP, nego Bayern ove sezone, to otvoreno tvrdim!!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 nov 2012, 14:23

Hare_BvB je napisao/la: Objavljeni su pred pocetak sezone - sredinom augusta. Otad nijedan igrac nije dobio produzenje (Pisonja jedino, i to nes minimalno). FIKSNI TROSAK plata je ispod 50 milki i dalje. ;)
Nevjerujem da su TROŠKOVI ZA OVU SEZONU KOJA SLIJEDI VEĆOBJAVLJENI. Te pizdarije kolko ja znam niko unaprijed neobjavljue..

I ne znam zašto se držite činjenice koja je nebitna kao pijan plota? Pa nisu bitni fiksni troškovi kad če biti varijabilnih, koji su očito u slučaju BvB veliki! ;)

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 22 nov 2012, 14:27

kraljttbvb je napisao/la:Hvala citiju sto su nam remijem osigurali prvo mjesto u grupi, pa zadnje kolo mozemo odmarati igrace za tekmu protiv jajerna 8-)
1.12. gostujete na Allianz Areni,a 4.12. vam gostuje City,nema odmaranja ni za jedne,ni za druge :D

pitam se samo,kako cete Gotzea zadrzat' na ljetnom prelaznom roku,svi ce pohrlit za njim...od Reala do PSGa :D
sretno u svakom slucaju :D

i,naravno,cestitke :D

volio bih da dobijete Juventus,da vas oni podcijene,pa ih momacki nakantate :D
ili da ih mi dobijemo,a vi Milan,svejedno,samo da Zabare nokautiramo :D
#miasanmia

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 nov 2012, 14:37

anton 1983 je napisao/la:Nevjerujem da su TROŠKOVI ZA OVU SEZONU KOJA SLIJEDI VEĆOBJAVLJENI. Te pizdarije kolko ja znam niko unaprijed neobjavljue..
Momak postavio na pdf BuLi prije par dana, a i ranije se vrtilo po forumu.
KSIVLE je napisao/la:Der Kicker präsentierte heute die Personalkosten der Lizenzspieler aller Bundesligisten (in Mio €):

Bayern München 125
VfL Wolfsburg 90
FC Schalke 65
Borussia Dortmund 48,5
Bayer Leverkusen 43
VfB Stuttgart 42
Hamburger SV 39
Werder Bremen 35
1899 Hoffenheim 33
Borussia M´Gladbach 32,5
Hannover 96 32
Eintracht Frankfurt 25
1. FC Nürnberg 21,5
FSV Mainz 17
FC Augsburg 17
SC Freiburg 16,1
Fortuna Düsseldorf 15
Greuther Fürth 12

Ovo je od 20.08.2012.
anton 1983 je napisao/la:I ne znam zašto se držite činjenice koja je nebitna kao pijan plota? Pa nisu bitni fiksni troškovi kad če biti varijabilnih, koji su očito u slučaju BvB veliki! ;)
Fiksni su najbitniji, moras ih pokrivati bez obzira na uspjeh. Varijabilne je lahko pokriti jer su iskljucivo vezani za uspjeh. Uspjeh=novac. BVB ga je i spusio prije 7-8 godina jer je imao previsoke fiksne troskove. :!:

Silne pare je BVB uzeo i za osvajanje pokala i salatare, to se ne smije zaboraviti + prodaja Kagawe i Lucasa za cca 30 milki. Ionako su vec iskazivali previsoku dobit u proslim izvjestajnim periodima. Kako bi se drzavi dalo sto manje poreza, potroseno je 10+ milki na kojekakve trening kampove i akademije, opremu na stadionu, te pomagala za trening.

Bilanca je stabilna s dobrim pokazateljima, a cijena dionica je na 2.75 ojra, sto je za skoro ojro vise nego u ovom periodu prosle godine.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 nov 2012, 14:44

Ne misliš valjda da sam ja mislio da je BvB stvarno u financijskim problemima? :lol:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 nov 2012, 14:52

anton 1983 je napisao/la:Ne misliš valjda da sam ja mislio da je BvB stvarno u financijskim problemima? :lol:
Naravno da ne, ali moram reagovati da se moji kompanjoni ne bi uzyebali. :lol:

A inace :lol:

slika

Eh to je reci pravi predsjednik, a ne ko rumeni svinjogojac. :lol:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 22 nov 2012, 15:17

@antune u par navrata je taj tvoj "intelektualac" na preskonferencijama se osvrtao na BvB iako ga niko nista nije ni pitao...
Imao je on nesh da kaze :!: Zato ce uvijek ostat debil...koji ne zna da podense poraz !
Usput i ove sezone ce Bayern izgubiti titulu od BvB-a a 1.12 1-3 rezultat !

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 22 nov 2012, 15:45

Bitno je samo da Uli postiže ono što je bitno, a to je da tebe nervira! :lol:

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 22 nov 2012, 15:52

@antune bitno je da se Uli toliko prepao Borussije da ima stalnu potrebu da je nešto komentira. A koliko vidim po tebi, taj strah je prenio i na navijače Bayerna. :mrgreen:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 22 nov 2012, 17:17

@anton
E pa posto si tako fin bas mi je drago sto si se nasao uvrijedjen,moze tako? ;)
A posto kazes da si postavio namjerno da upadne u oci,sad mislim da si jos veci provokator,ne znate sta cete od javasluka,ni rumeni krmak ni ti kao njegov veliki fan,bi da nekako ukaljate uspjeh BvB-a ali vam ne uspijeva!Steta za one normalne bavarce sa teme,takvi ko ti im ukaljate obraz pa ih zovemo yayarci,ali da kazem da se taj naziv odnosi na tebe i fino ti stoji mogu ti reci!A sad razguli ako nemas sta pametno za reci :lol:

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 22 nov 2012, 17:35

" onclick="window.open(this.href);return false; :o
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 22 nov 2012, 17:45

anton 1983 je napisao/la:Bitno je samo da Uli postiže ono što je bitno, a to je da tebe nervira! :lol:
Naprotiv ! :lol:
Ja sam za ove dvije godine gladajuci njegovo "crveno rumenilo" , sve njegove izljeve frustracija preko medija, svako njegovo silazenje u svlacionicu igracimao dozivljavao EJAKULATORNO !!!

Znaci zivim da on pizdi ! 8-)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 nov 2012, 19:40

Prvo mjesto u najjačoj grupi u LP govori dovoljno... 8-)

Realno nisam očekiv'o ovakvu dominaciju u "grupi smrti" i to bez poraza (zasad). :) Recimo da smo iz utakmice u utakmicu bili sve bolji, ostvarivali odlične rezultate i podizali samopouzdanje koje je sad trenutno na svom vrhuncu. Ne bojim se niti jedne ekipe osim Barce, realno. Sreća pa su i oni prvi pa nećemo odmah na njih. ;) Ostaje žal za kasno primljenim golovima protiv Citya i Reala, ali nećemo sad nakon ovog velikog uspjeha tražit' dlaku u jajetu.

Lewandowskom dat' para koliko i Gotzeu, Reusu i Hummelsu. Sa Subotićem takođe odmah produžit' i to je to. 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.