Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

Kaunas
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Kaunas » 02 feb 2015, 18:27

Željooooo je napisao/la:
baglama je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:Ma ovi rezultati na ovom turniru ce nas zavarati i mislit cemo da i sa ovim kadrom možemo opstati u A diviziji, a realnost je sasvim drugačija.
:lol: :lol:

ovo samo kod nas ima
Jeste smiješno pravo,evo pupak mi se odvezao od smijeha, samo pogledaj grupu koja nas ocekuje na EP i vidjet ceš koliko je smiješno ovo što sam ja napisao. Srbija bez 4-5 najjacih igrača i (još jednog malog iz Amerike, koji je među najboljim u svom uzrastu u Americi) došla na ovaj turnir i jedva smo ih dobili, na EP-u ce biti 50-60 % jaci. Nisam pratio ovu generaciju Italijanskih košarkaša ali su prošlo EP, završili kao peti, i sa nama je u grupi još i Finska koja zadnjih godina jako puno ulaže u sport općenito. Mi imao Musu, Sikirasa i Camparu od kvalitetnih igrača, i to je to, ako ostanemo sa ovim kadrom ne piše nam se dobro, a ja zato što sad ukazujem na ovu cinjenicu sam pljuvac :facepalm:
Ovo što je napisao za Srbiju je 100% tačno, kad budu kompletni mi šanse nemamo (sa ovim igračkim kadrom, ali nadam se da griješim), Srbija će biti jedan od glavnih kandidata za medalju, dok za Italiju i Finsku nisam siguran, mislim da ih možemo uzeti, posebno Fince.

btw. 4000 postova :salut: :opaopa:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 02 feb 2015, 18:56

Radujte se trenutnim rezultatima a i igri. Ovaj turnir je snagom odmah iza EP. I trebamo biti malo manje zavidni sopstvenom uspjehu. A ovo je definitivno uspjeh. Prvi puta pobijediti Srbiju, u kakvom god sastavuda ona dosla je uapjeh vrijedan samo hvaljenja. Mi isto lap da jedva cekamo da nasi lrenu gubiti da bi postavljali postove. Danas prvo poluvrijeme dva posta. Krenu treca cetvrtina odmah salva komentara o tome kako smo losi. Imamo najboljeg strijelca i najboljeg skakaca turnira. I jos neko napise kako Musa forsira sut. Jeste li gledali kako izgledamo lada njega nema u igri?
Ja mogu da kazem da volim ove nase momke sto se ovako bore pa neka se vrate u B diviziju, i tu e igrati meceve kao i u ovoj A diviZiji. A nece ispasti uz iskustvo sa ovog turnira koje ce im posluziti na EP.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BosnaE

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 02 feb 2015, 19:14

Eto drugi imaju sve same Jordane i Olajuwone u ekipi a mi nekakve Musu, Sikirasa i Camparu, 'ta cemo mi... :)
Momci redaju pobjede, svaka im cast. Na ovakvim turnirima se napreduje i stice iskustvo.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 02 feb 2015, 21:22

Talijani su uzeli Tursku 1 razlike... Sutra u 6 igramo sa Turskom. Pobjedom bi obezbjedili polufinale!!!

Sent from Angelina's bed

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 02 feb 2015, 22:56

Željooooo je napisao/la:
baglama je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:Ma ovi rezultati na ovom turniru ce nas zavarati i mislit cemo da i sa ovim kadrom možemo opstati u A diviziji, a realnost je sasvim drugačija.
:lol: :lol:

ovo samo kod nas ima
Jeste smiješno pravo,evo pupak mi se odvezao od smijeha, samo pogledaj grupu koja nas ocekuje na EP i vidjet ceš koliko je smiješno ovo što sam ja napisao. Srbija bez 4-5 najjacih igrača i (još jednog malog iz Amerike, koji je među najboljim u svom uzrastu u Americi) došla na ovaj turnir i jedva smo ih dobili, na EP-u ce biti 50-60 % jaci. Nisam pratio ovu generaciju Italijanskih košarkaša ali su prošlo EP, završili kao peti, i sa nama je u grupi još i Finska koja zadnjih godina jako puno ulaže u sport općenito. Mi imao Musu, Sikirasa i Camparu od kvalitetnih igrača, i to je to, ako ostanemo sa ovim kadrom ne piše nam se dobro, a ja zato što sad ukazujem na ovu cinjenicu sam pljuvac :facepalm:
Znalac, oduzmi svakoj ekipi tri najbolja igraca i dobices isto. Eurohopes je uvrstio nasa dva igraca medju tri najveca talenta u svom godistu u Evropi, i ti ces mi sad reci da nas ceka borba za opstanak. To ni najveci dusmanin, koji prati basket za mlade, ne bi izvalio.

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 02 feb 2015, 23:08

baglama je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:
baglama je napisao/la: :lol: :lol:

ovo samo kod nas ima
Znalac, oduzmi svakoj ekipi tri najbolja igraca i dobices isto. Eurohopes je uvrstio nasa dva igraca medju tri najveca talenta u svom godistu u Evropi, i ti ces mi sad reci da nas ceka borba za opstanak. To ni najveci dusmanin, koji prati basket za mlade, ne bi izvalio.
Ma i da ceka borba za opstanak ne treba biti tako pesimistican, jer objektivan u svakom slucaju nije.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BosnaE

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 03 feb 2015, 00:49

baglama je napisao/la:
Željooooo je napisao/la: Jeste smiješno pravo,evo pupak mi se odvezao od smijeha, samo pogledaj grupu koja nas ocekuje na EP i vidjet ceš koliko je smiješno ovo što sam ja napisao. Srbija bez 4-5 najjacih igrača i (još jednog malog iz Amerike, koji je među najboljim u svom uzrastu u Americi) došla na ovaj turnir i jedva smo ih dobili, na EP-u ce biti 50-60 % jaci. Nisam pratio ovu generaciju Italijanskih košarkaša ali su prošlo EP, završili kao peti, i sa nama je u grupi još i Finska koja zadnjih godina jako puno ulaže u sport općenito. Mi imao Musu, Sikirasa i Camparu od kvalitetnih igrača, i to je to, ako ostanemo sa ovim kadrom ne piše nam se dobro, a ja zato što sad ukazujem na ovu cinjenicu sam pljuvac :facepalm:
Al' druze realno, nama trebaju jos bar 2-3 igraca koja ce pojacati konkurenciju, koja ce biti spremna da igraju i da daju neki doprinos. Mi sa ova 4 igraca (Sani, Dzanan, Njegos i Emir) ne mozemo parirati velikim ekipama, pogotovo ako se uzme u obzir da ni ovi vodeci igraci ne mogu uvijek imati svoj dan. Vidio si danas kad udju one rezerve, pa pocnu da ispaljuju air ball-ove sa slobodnog bacanja, fulaju nemoguce, grijese u dodavanju, itd, itd. Ne kazem da je @Željo u potpunosti u pravu, jeste malo prestrog po tom pitanju, ali ima tu istine.
P. S. Taj Eurohopes nije apsolutno nikakvo mjerilo. Cinjenice da se jedan Emir Sulejmanovic nalazi na 24. poziciji u svom godistu (a znamo kakvu sezonu ima), te da je jedan Cedi Osman na 7. mjestu (tek 2 ispred naseg Buze) dovoljno govore (a svi znamo kakve momak pruza partije ove sezone kod Dude Ivkovica). Ne osporavam ja da oni nisu vodeci evropski igraci svog godista, vidi se to i na ovom turniru, ali samo hocu da kazem da taj Eurohopes uopste nije relevantan.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 03 feb 2015, 12:06

armin dju je napisao/la:Kad je slijedeca utakmica?
Pise ti gore, Turskom u 6 sati, u slucaju pobjede vec smo u polufinalu
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 03 feb 2015, 15:58

Ljudima nikako ugoditi. Do prije par godina, bili smo kanta za napucavanje u prijateljskim utakmicama sa ekipama iz A divizije, a u B diviziji čisti prosjek. I sada se neko našao da traži mane ovoj djeci koji igraju sjajno na jednom od najjačih turnira. Dajte malo realnosti, uživajmo sa ovom djecom.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 feb 2015, 16:06

voltron30 je napisao/la:Ljudima nikako ugoditi. Do prije par godina, bili smo kanta za napucavanje u prijateljskim utakmicama sa ekipama iz A divizije, a u B diviziji čisti prosjek. I sada se neko našao da traži mane ovoj djeci koji igraju sjajno na jednom od najjačih turnira. Dajte malo realnosti, uživajmo sa ovom djecom.
Pa sta ti je covjece da sa seniorima uzmemo Euro ima pojedinaca koji bi napisali evo ovo ce nas sad zavarati nemamo sanse na SP. :damn:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Batko
Kontakt:

Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Batko » 03 feb 2015, 16:36

Kinezi tukli Srbiju.. Sada igraju Italija i Njemačka!!!

Njemačka vodi 28:20

Sent from Angelina's bed

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 03 feb 2015, 17:16

Kako stoji njemacka-italija?

Gojko Cimirot
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 03 feb 2015, 17:25

Ocel biti stream?
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 03 feb 2015, 17:33

Kaunas je napisao/la:Ocel biti stream?
Protiv domacina igramo,mora bit.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 03 feb 2015, 17:34

Pobijedila Njemačka 55:53.. Jako bitno za nas.... Sada Talijani imaju jedan poraz. Dakle u preostala 2 kola nama je potrebna jedna pobjeda i 100% smo u polufinalu!!!

Sent from Angelina's bed

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 feb 2015, 17:41

A ovo je jelde pripremni turnir?

Mislim nisu utakmice pravog takmičarskog karaktera ako me razumijete na šta mislim...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 03 feb 2015, 17:45

FaraonTM je napisao/la:A ovo je jelde pripremni turnir?

Mislim nisu utakmice pravog takmičarskog karaktera ako me razumijete na šta mislim...
pripremni

Gojko Cimirot
Anfernee "Penny" Hardaway #1

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 03 feb 2015, 17:46

Tracy3McGrady je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:A ovo je jelde pripremni turnir?

pripremni

Gojko Cimirot
Ma ja, to sam i mislio. Hvala na odgovoru! :thumbup:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 03 feb 2015, 17:50

15.10.2013.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []