Nadao sam se da su takvi kao ti prošlost na ovim temama. Majstore de majke ti ako hoćeš uživaj u pobjedi ili koeficijentu za našu ligu. A nitko nema pravo reći da je Premijer liga bolja od ijedne lige u Europi, jer smo na samome dnu ako nisi znao i po koeficijentima, uslovima na terenu, infrastrukturi itd... I o čemu ti sad majke ti, de ne kvari temu i sjaši. Ispadaš smiješanAmirutah1988 je napisao/la: ↑11 jul 2023, 21:14Ne miješam politiku sa sportom,vec je to realnost Bosanskohercegovačka.19vendetta87 je napisao/la: ↑11 jul 2023, 21:01Tako je, sigurno je to glavni razlog sto je fudbal u Bosni toliko zaostao, a ne cinjenica da iz nase lige svaki imalo perspektivan igrac bjezi glavom bez obzira u inostranstvu, da u ligu dolazi samo igraci koji su rezerve u hnlu, srbijanskoj i slovenskoj ligi, kao i cinjenica da igraju za minimalne pare, neki cak i na amaterskim ugovorima.Amirutah1988 je napisao/la: ↑11 jul 2023, 20:23
Nasa liga ima bolje stadione od Armenije,a sto sè tiče rangiranja "naše"lige,ne možes ni ti ni ja očekivati ništa bolje kada klubovi poput Zrinjskog ,Sirokog ,Borca itd sanjaju kako nastupaju za hrvatsku/srbijansku ligu,ili maštaju o stvaranjima zasebne lige.
Treba prvo da nauče da poštuju i uvažavaju državu u čije ime nastupaju,pa onda da pričamo,mislimo i priželjkujemo napredak ove lige.
Do tada za mene ovi klubovi nisu predstavnici države![]()
Yebe se Zrinjskom koju drzavu predstavlja, ljudi igraju za sebe, tako da ne vidim smisao toga sto pricas.
Sto onda Zeljo i Sarajevo ne ostvare nikakav uspjeha, a patriotski su nastrojeni za Bosnu?
Mijesas previse politku i sport, cak i na ovoj temi spamujes neka politicka viđenja, a ne sportski segment, cemu i sluzi ovaj forum
Protiv sam prelaska igrača iz srbije i hrvatske u klubove koji igraju premijer ligu BIH.
Navijam za Sarajevo,ali uopste ovu praksu ne podržavam.
Ne bih ja rekao da Zrinjski igra za sebe,a evo jedno pitanje,kada bi sad otišao u Mostar i druge gradove poput Posušja,Orašja,Širokog Brijega,šta misliš šta bi oni rekli koga predstavlja Zrinjski u Evropi,ili eventualno da su njihovi klubovi u pitanju,tj da igraju.
BH klubovi u Europi 23/24
-
- Kontakt:
Re: BH klubovi u Europi 23/24
-
- Kontakt:
Niue slovenska liga samo Olimpija,tu su još vrlo dobre i kvalitetne ekipe ,ne treba spominjati Maribor,pa Mura,Celje,Domžale,Koper.ASD je napisao/la: ↑11 jul 2023, 22:11Da.tutankamon1905 je napisao/la: ↑11 jul 2023, 22:08Olimpija kvalitetnija od svih nasih klubova?ASD je napisao/la: ↑11 jul 2023, 21:49Koliko je Olimpija dominantna protiv Valmiere.
Igra Kapić za Valmieru.
Slovenska liga je generalno u rangu naše, iako je Olimpija trenutno kvalitetnija od svih naših klubova. Baltičke lige su za klasu najmanje slabije.
edit: totalno dominantni, a evo primiše gol.![]()
Puno kvalitetnih stranaca su doveli. Mada, nisu puno kvalitetniji. Možda za 10-15 posto.
Ovi na dnu lige su tanki.
Druga liga im je gora od federalne. Finansijski jako loše stoji. Sve što napuni 25 godina, a ne ode u bolju ligu ostavi kopačke o klin.
Da druga liga im je prilično tanka,federalna je znatno kvalitetnija sa dosta boljim stadionima
-
- Kontakt:
Evo imam ja pravo da kazem da je nasa liga bolja od par liga u Evropi,sta cemo sad?Vjeverica777 je napisao/la: ↑11 jul 2023, 22:11Nadao sam se da su takvi kao ti prošlost na ovim temama. Majstore de majke ti ako hoćeš uživaj u pobjedi ili koeficijentu za našu ligu. A nitko nema pravo reći da je Premijer liga bolja od ijedne lige u Europi, jer smo na samome dnu ako nisi znao i po koeficijentima, uslovima na terenu, infrastrukturi itd... I o čemu ti sad majke ti, de ne kvari temu i sjaši. Ispadaš smiješanAmirutah1988 je napisao/la: ↑11 jul 2023, 21:14Ne miješam politiku sa sportom,vec je to realnost Bosanskohercegovačka.19vendetta87 je napisao/la: ↑11 jul 2023, 21:01
Tako je, sigurno je to glavni razlog sto je fudbal u Bosni toliko zaostao, a ne cinjenica da iz nase lige svaki imalo perspektivan igrac bjezi glavom bez obzira u inostranstvu, da u ligu dolazi samo igraci koji su rezerve u hnlu, srbijanskoj i slovenskoj ligi, kao i cinjenica da igraju za minimalne pare, neki cak i na amaterskim ugovorima.
Yebe se Zrinjskom koju drzavu predstavlja, ljudi igraju za sebe, tako da ne vidim smisao toga sto pricas.
Sto onda Zeljo i Sarajevo ne ostvare nikakav uspjeha, a patriotski su nastrojeni za Bosnu?
Mijesas previse politku i sport, cak i na ovoj temi spamujes neka politicka viđenja, a ne sportski segment, cemu i sluzi ovaj forum
Protiv sam prelaska igrača iz srbije i hrvatske u klubove koji igraju premijer ligu BIH.
Navijam za Sarajevo,ali uopste ovu praksu ne podržavam.
Ne bih ja rekao da Zrinjski igra za sebe,a evo jedno pitanje,kada bi sad otišao u Mostar i druge gradove poput Posušja,Orašja,Širokog Brijega,šta misliš šta bi oni rekli koga predstavlja Zrinjski u Evropi,ili eventualno da su njihovi klubovi u pitanju,tj da igraju.
Nemozes se tako krkanski obracati meni.
Sto te pogodilo sto sam napisao,boli te istina,pa ne mozes da podneseš
Čuj slovenačka liga bolja od naše

Bukvalno 50-50. Nijanse odlucuju. Nista ovi stranci kod Olimpije nisu bolji od igraca iz Zrinjskog ili Sarajeva. Malo bolji stadioni kod njih i to je to. Prije jedno 10-15 godina kad je Maribor dominirao, jesu bili bolja liga. Sad nisu. Eto prije nekoliko godina Zrinjski izbaci Olimpiju u Ljubljani. Jest da se igrala jedna utakmica, al nema veze
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
50-50,daj molim te,misliš da u slovenačkoj ligi postoje sudije kao u PL,da su im korumpirani čelnici u Savezu kao što je to slučaj u BIH.DamirT je napisao/la: ↑11 jul 2023, 22:59Bukvalno 50-50. Nijanse odlucuju. Nista ovi stranci kod Olimpije nisu bolji od igraca iz Zrinjskog ili Sarajeva. Malo bolji stadioni kod njih i to je to. Prije jedno 10-15 godina kad je Maribor dominirao, jesu bili bolja liga. Sad nisu. Eto prije nekoliko godina Zrinjski izbaci Olimpiju u Ljubljani. Jest da se igrala jedna utakmica, al nema veze
Ovdje se unaprijed znaju pobjednici na 90 %utakmica,koliko je samo Borcu namješteno smiješnih penala,pa to nema ni u afričkim ligama
Naši klubovi jedino od Maribora ispadali i to ima i od toga 6-7 godina.Amirutah1988 je napisao/la: ↑11 jul 2023, 23:00Sto se kesiš,hajde da cujem argumente da je drugačije,argumentiraj i dokazi
Slovenija:

Bosna i Hercegovina:

Zadnjih pet sezona vidljivo je da je to u pet deka, s tim da su dugo vremena živjeli na račun Maribora koji im je donosio nacionalni koeficijent
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
-
- Kontakt:
Samo ti vagaj,dok je ovako skrojena kako jeste PL sa umovima čelnika i igrača,pa i navijača,nikad nece biti nikakvog napretka.FoSte95 je napisao/la: ↑11 jul 2023, 23:07Naši klubovi jedino od Maribora ispadali i to ima i od toga 6-7 godina.Amirutah1988 je napisao/la: ↑11 jul 2023, 23:00Sto se kesiš,hajde da cujem argumente da je drugačije,argumentiraj i dokazi
Slovenija:
Bosna i Hercegovina:
Zadnjih pet sezona vidljivo je da je to u pet deka, s tim da su dugo vremena živjeli na račun Maribora koji im je donosio nacionalni koeficijent
PL je samo bolja od Crnogorske i Makedonske lige iz regioba,to je to,kratko-jasno,a koeficijente mačku o rep,pratim i znam vrlo dobro sve lige u Evropi,ne treba mi googlanje ni u kakvom smislu
- Antipolitika3
- Kontakt:
Uh nakon desetak piva slavljenickih da zahvalim normalnoj raji na cestitkama.Utakmica 1.poluvrijme Zrinjski trebao voditi a drugo domacin ,realan na kraju x ali ovako je sladje ,mozda se Ramirez zaboravi nakon Mostara i uzvrata
Ogroman pritisak na cijelu momcad i stozeru je ova utakmica bila a niti uzvrat nece biti laksi mada igramo pred domacom publikom i nadam se da nakon 7 ispadanja sto nesretnih sto zasluzenih napokon prodjemo u to famozno 2.pretkolo gdje nam utakmica protiv Slovana ce biti prilika za revans a i momcima utakmica za dusu jer pritiska vise nebi trebalo biti vec samo uzivancija gdje bi imali dvije mec lopte za kvalifikacije i jos nakon Slovana sigurne 4 utakmice u europi .
Idemo do kraja zajedno

Ogroman pritisak na cijelu momcad i stozeru je ova utakmica bila a niti uzvrat nece biti laksi mada igramo pred domacom publikom i nadam se da nakon 7 ispadanja sto nesretnih sto zasluzenih napokon prodjemo u to famozno 2.pretkolo gdje nam utakmica protiv Slovana ce biti prilika za revans a i momcima utakmica za dusu jer pritiska vise nebi trebalo biti vec samo uzivancija gdje bi imali dvije mec lopte za kvalifikacije i jos nakon Slovana sigurne 4 utakmice u europi .
Idemo do kraja zajedno

HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
Evropske utakmice su jedino mjerilo kvaliteta lige
-
- Kontakt:
Slovenacka liga je dosta opala zadnjih godina, dok je recimo HNL jako napredovao. Napredovala je i nasa, nas koce stvari poput sudjenja, neregularnosti, do jucer infrastrukture itd., ali bolje je puno nego sto je bilo. Ljudi su nostalgicni, sjecaju se igraca i tekmi uz koje su odrasli, pa zaborave da je nekad bod u gostima bio misaona imenica, da se igrao amaterski fudbal na livadama, bez TV prijenosa... Naravno da sve moze i treba jos bolje, ali vidi se neki napredak. Zakon o sportu i omogucavanje privatnom kapitalu da nesmetano udje u klubove bi sve promijenio.
1921
reko vico da je plan na zimu da se uvodi VAR
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Sta ti vrijedi VAR, kad i njega kontrolisu sudije. Koristice ga samo ako je bas neka sumnjiva situacija bila kod gola, dok ga kod sviranja penala uopste ne mora koristiti, ako misli da je dovoljno dobro vidio situaciju
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Ima i toga,mozda je malo u padu ,ali reci da je PL bolja od Slovenske ili da je 50/50suludno je.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑11 jul 2023, 23:14Slovenacka liga je dosta opala zadnjih godina, dok je recimo HNL jako napredovao. Napredovala je i nasa, nas koce stvari poput sudjenja, neregularnosti, do jucer infrastrukture itd., ali bolje je puno nego sto je bilo. Ljudi su nostalgicni, sjecaju se igraca i tekmi uz koje su odrasli, pa zaborave da je nekad bod u gostima bio misaona imenica, da se igrao amaterski fudbal na livadama, bez TV prijenosa... Naravno da sve moze i treba jos bolje, ali vidi se neki napredak. Zakon o sportu i omogucavanje privatnom kapitalu da nesmetano udje u klubove bi sve promijenio.
HNL je oduvjek odmakao od svih liga iz regiona,tako je bilo oduvijek i bit ce tako.
Srbija najvise i najbolje ulaze u infrastrukturu stadiona,to se mora priznati.
Dosta klubova prve i druge lige ove i iducih sezona dobija i igrat ce na pitpuno novim modernim stadionima.
Sto se tiče PL,sa ovim koji vode ligu promjena nece biti, to je sigurno.
Mnogo toga se treba promjeniti na stadionima,da neki klubovi konačno postanu svjesni gdje igraju i pod kojom zastavom nastupaju.
Ako im se ne dopada ,neka istupe,široka im Srbija i Hrvatska
Ma nisu samo evropske utakmice mjerilo. Hajd i nekako, ali da se posmatraju sve ekipe, pa nešto ponderiše i sl. Recimo, Slovenci mogu sanjati posjetu koju imaju naši klubovi. To je prilično jaka vrijednost naše lige. Kod njih je većina utakmica par stotina gledalaca. Ali apsolutna većina.
Ni kvalitet vala nije čemu. Pa masa je igrača koji su tamo rasturali, a kod nas se ne mogu sastaviti i puno je manje obrnutih slučajeva. Eh sad, obično je najjača slovenačka ekipa dosta solidna, ali ostatak lige onako. Ni sad ja nisam baš siguran da je Olimpija jača od Zrinjskog ili Sarajeva uopšte. Ostali nisu sasvim sigurno. S druge strane, sigurno bi tamo Igman bio solidan recimo, u sredini tabele barem.
Uostalom, međusobni dueli naših klubova sa slovenskim su obično išli na naš mlin, pogotovo evo u posljednje vrijeme. Maribor nabijao za Slovence, ali to vrijeme je prošlo.
Na kraju krajeva, ni koeficijent slovenske lige nije čemu i u opadanju je. Pa evo ova Olimpija je godinama unazad ispadala od rumunskog Sepsija, porutgalske Santa Clare, Zrinjskog, Malatyaspora, Spartak Trnave, Qarabaga, finskog VPS, Trenčina, Žiline. Zapravo, prošli su samo luksemburški Differdange, maltešku Birkirkaru, islandski Vikingur i latvijski RFS u posljednje 4 godine. Sve jedva. Birkirkaru na penale. Ni Maribor nije puno bolji. Cluj, HJK, Sheriff, Hammarby, Coleraine, Ludogorets, Rosenborg - sve ispadali. Urartu i Soligorsk su jedine dvije ekipe koje su izbacili od 2019. Celje je ispadalo od Ararata, Koper od Vaduza itd. Zapravo, koeficijent u Evropu duguju Muri koja je sretno došla do grupa prije 2 godine. Izbacili su Shkendiju i Zalgiris, što i nije neki posao vala, realno.
Helem, Slovenci bi više stvari uzeli od nas, nego mi od njih, sasvim sigurno.
Ni kvalitet vala nije čemu. Pa masa je igrača koji su tamo rasturali, a kod nas se ne mogu sastaviti i puno je manje obrnutih slučajeva. Eh sad, obično je najjača slovenačka ekipa dosta solidna, ali ostatak lige onako. Ni sad ja nisam baš siguran da je Olimpija jača od Zrinjskog ili Sarajeva uopšte. Ostali nisu sasvim sigurno. S druge strane, sigurno bi tamo Igman bio solidan recimo, u sredini tabele barem.
Uostalom, međusobni dueli naših klubova sa slovenskim su obično išli na naš mlin, pogotovo evo u posljednje vrijeme. Maribor nabijao za Slovence, ali to vrijeme je prošlo.
Na kraju krajeva, ni koeficijent slovenske lige nije čemu i u opadanju je. Pa evo ova Olimpija je godinama unazad ispadala od rumunskog Sepsija, porutgalske Santa Clare, Zrinjskog, Malatyaspora, Spartak Trnave, Qarabaga, finskog VPS, Trenčina, Žiline. Zapravo, prošli su samo luksemburški Differdange, maltešku Birkirkaru, islandski Vikingur i latvijski RFS u posljednje 4 godine. Sve jedva. Birkirkaru na penale. Ni Maribor nije puno bolji. Cluj, HJK, Sheriff, Hammarby, Coleraine, Ludogorets, Rosenborg - sve ispadali. Urartu i Soligorsk su jedine dvije ekipe koje su izbacili od 2019. Celje je ispadalo od Ararata, Koper od Vaduza itd. Zapravo, koeficijent u Evropu duguju Muri koja je sretno došla do grupa prije 2 godine. Izbacili su Shkendiju i Zalgiris, što i nije neki posao vala, realno.
Potpisujem svaku rijeczaostrog je napisao/la: ↑11 jul 2023, 23:30Ma nisu samo evropske utakmice mjerilo. Hajd i nekako, ali da se posmatraju sve ekipe, pa nešto ponderiše i sl. Recimo, Slovenci mogu sanjati posjetu koju imaju naši klubovi. To je prilično jaka vrijednost naše lige. Kod njih je većina utakmica par stotina gledalaca. Ali apsolutna većina.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Kad si vec pobrojao ove sve klubove,i nije ti bilo teško,nece ni meni biti teško da kažem od koga su ispali očekivano ,a od koga ne.zaostrog je napisao/la: ↑11 jul 2023, 23:30Ma nisu samo evropske utakmice mjerilo. Hajd i nekako, ali da se posmatraju sve ekipe, pa nešto ponderiše i sl. Recimo, Slovenci mogu sanjati posjetu koju imaju naši klubovi. To je prilično jaka vrijednost naše lige. Kod njih je većina utakmica par stotina gledalaca. Ali apsolutna većina.
Sepsi-Rumunija(očekivano)od portugalaca (očekivano),turaka takodjer.
Jedino je iznenađenje od finskog kluba.
Maribor svakako iznenađenje od Colleraine.
Ispasti od brazilskog Sheriffa nije iznenađenje.
Mura je bila apsolutni hit te sezone,što u Sloveniji tako i u Evropi.
Jedan jako simpatičan klub sa korektnim i fer navijačima.
A konstatacija da to sto su izbacili makedonce i litvance,pa prošli i igrali Evropu -nije neki posao,mogu ti samo reci da bih volio da Sarajevo ili Zeljo takvo čudo ucine,ali znamo svi unaprijed da to nece.
Zašto-zato sto nemaju dovoljan kvalitet za to.
Sarajevo je počelo nešto raditi drugacije po pitanju "stranih igrača",vidjet cemo kako ce to izgledati ove sezone.
Bojim se da su se mnogo uzdigli ,a dobro je poznata ona stara:Ko visoko leti,obično nisko pada.
Nadam se da nece tako biti ,ali daj Bože.......