Muhamed Bešić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Re: Muhamed Bešić

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 23 nov 2013, 10:37

Jedni smatraju momkom Mesiasom i spasiteljom nase igre, drugi malo relativiraju sve to, treci omalozavaju momka.

Pa evo i ja da neko moje misljenje dam (pokusacu biti objektivan):
Momak jeste strasan potencijal, nebi ga djabe zvali sa 17 godina u repku. Ipak mozda je to i bilo pre rano jer kako izgleda momak nije u to doba bio jos sazreo, pa mu je to sve malo oskocilo od glavu. Pubertitet, lude godine, to je ipak normalno, sa tim godinama nije lahko pogotovo kad dodje taj uspjeh, pare, sa ti i zene itd. (znam i sam iz svog iskustva). Tu i dolazi ona frka sa trenerom HSVa (iako je i Frings je budala ipo). Poslje toga ta frka sa Jagodicem, iako se i ovdje nezna ko je kriv, ali neisplati se ispravljati krivu Drinu. Momak je izgleda ipak naucio nesto iz tih greski i kreno je pravim putem. U Madjerskoj ligi, koja iskreno receno ispod prosjeka, on je jedan od najboljih igraca i odskace od drugih. Nije mu sigurno stetilo da sa 18 ode u ovaj klub i prije svega igra i skuplja iskustvo. Izabrao je malo tezi put, ali nemora da znaci da to nije pravi put. Ako nastavi ovim putem on ce se razviti u jako dobrog igraca i otice u daleko bolji klub. Repka ce od njega sigurno u buducnosti puno profitirati, uvjeren sam u to, ako samo nastavi ovako.

U ovom momentu je ipak pitanje dali on moze pomoci nasoj repki. Ipak je to dva do tri nivoa vise nego njegova sadasnja liga. Da se mozda nije sa Jagodicem zakacio dobivao bi puno vise sansi u A timu i mozda bi mu to jos vise pomoglo. Mozda bi dosad i izborio mjesto, u svakom slucaju bi imo puno vise iskustva. Kao sto napisa, izabro je tezi put. Iskreno nisam bas uvjeren da je Besic rijesenje za DM u ovom trenutku, prije svega tu vidim Kolasinca ili Salihovica a mozda i nekog treceg. Besica bi ipak trebalo povesti u Brazil, jer momka treba forsirati i dati mu sansu da se vrati na pravi put.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 23 nov 2013, 11:41

Zanima me gdje bi vi stavili Bešića da igra? Kao štopera ili zadnjeg veznog?

talkshow
Kontakt:

Post Postao/la talkshow » 23 nov 2013, 11:46

Claus je napisao/la:Zanima me gdje bi vi stavili Bešića da igra? Kao štopera ili zadnjeg veznog?
slika

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 23 nov 2013, 11:55

samoposteno je napisao/la:mali je dobar pravo ocekujem od papeta da mu bar kupi 3D tv da uziva kad bude svjetsko prventsvo
U trenutku on nema sta traziti u prvih 11, ali u kadru od 23 igraca bi bilo OK da ide u Brazil, pa ako zatreba moze se ubaciti gdje zaskripi. Vazno je da moze igrati vise pozicija.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 23 nov 2013, 12:22

talkshow je napisao/la:
Claus je napisao/la:Zanima me gdje bi vi stavili Bešića da igra? Kao štopera ili zadnjeg veznog?
slika
Ne, baš me zanima. Mnogi stvaraju sliku Bešića kao WC defanzivnog veznog, a čovjek je većinu utakmica odigrao na štoperu.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 nov 2013, 12:28

Claus je napisao/la: Ne, baš me zanima. Mnogi stvaraju sliku Bešića kao WC defanzivnog veznog, a čovjek je većinu utakmica odigrao na štoperu.
Igrao je desnog beka u Hamburgu, kod nas zadnjeg veznog, u Fenecvarosu stopera.

Momak je dokazao kod nas da zna igrati na poziciji zadnjeg veznog, ima sve sto je potrebno za tu poziciju, a sigurno da mu nije velika promjena igrati u klubu stopera, ovdje zadnjeg veznog. Niko ovdje ne predtavlja njega kao WC-Zadnji vezni, ali je on trenutno najbolje sto imamo, pored penzionera Rahimica, i Zahirovica koji prosjecno 5 utakmica u godini odigra.

Kad je Barbarez kao napadac u reprzeentaciji, mogao igrati kao libero u Hamburgu, onda moze i Besic na poziciji zadnjeg veznog :D

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 23 nov 2013, 13:15

MaksuzBaksuz je napisao/la: U trenutku on nema sta traziti u prvih 11, ali u kadru od 23 igraca bi bilo OK da ide u Brazil, pa ako zatreba moze se ubaciti gdje zaskripi. Vazno je da moze igrati vise pozicija.
Ko to ima kvalitetniji na zadnjem veznom od njega tako ti Boga? Cuj nema mjesta u prvih 11 a na poziciji gdje on moze igrati konkurencija mu Adnan Zahirovic (drugotimac drugoligasa) i Elvir Rahimic (prosao i Neretvu i Sutjesku).

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 23 nov 2013, 13:49

Mozambik je napisao/la:
MaksuzBaksuz je napisao/la: U trenutku on nema sta traziti u prvih 11, ali u kadru od 23 igraca bi bilo OK da ide u Brazil, pa ako zatreba moze se ubaciti gdje zaskripi. Vazno je da moze igrati vise pozicija.
Ko to ima kvalitetniji na zadnjem veznom od njega tako ti Boga? Cuj nema mjesta u prvih 11 a na poziciji gdje on moze igrati konkurencija mu Adnan Zahirovic (drugotimac drugoligasa) i Elvir Rahimic (prosao i Neretvu i Sutjesku).
Salihovic, Kolasinac ili cak Zurkanovic su opcije. Trenutno nemamo nikoga za tu poziciju, sto neznaci da automatski se tu mora staviti Besic. Ako Pape racuna na Salatica i on moze to obaviti, ali tu sam i ja misljenja da bi trebo prije Besica isprobati iako je ovaj iskusniji.

Besic je mlad, perspektiva itd (objasnio sam gore) ali ipak jos jako nezrel i pitanje je kako bi se on uklopio u ekipu i kako bi to sve takticki izgledalo.

Znaci PLUS za Besica je: Mlad, perspektivan, tvrd u dvobojima, okretan, znao lopte
MINUS: neprirodna pozicija (ipak je ovaj stoper), prije svega neiskustvo i karakter, slab nivo lige u kojoj se takmici, povjerenje igraca i trenera je upitno, uzimanje mjesta nekome drugom kao Salihovicu koji je tu mnogo iskusniji i zasluzniji -> kvarenje atmosfere

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 23 nov 2013, 14:42

@MaksuzBaksuz

Cu Zukanovic, Salihovic na poziciji zadnjeg veznog :lol: :lol: :lol:

Kako samo pojedinci ne mogu da skontaju ulogi brzine i okretnossti na to poziciji ????? Fizicki najzahtjevnija pozicija u modernom fudbalu. Pogotovo na jednom turnirskom takmicenju gdje je igra najcesce manje kalkulantska i vise intenzivicnija.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 23 nov 2013, 19:36

MaksuzBaksuz je napisao/la:Jedni smatraju momkom Mesiasom i spasiteljom nase igre, drugi malo relativiraju sve to, treci omalozavaju momka.

Pa evo i ja da neko moje misljenje dam (pokusacu biti objektivan):
Momak jeste strasan potencijal, nebi ga djabe zvali sa 17 godina u repku. Ipak mozda je to i bilo pre rano jer kako izgleda momak nije u to doba bio jos sazreo, pa mu je to sve malo oskocilo od glavu. Pubertitet, lude godine, to je ipak normalno, sa tim godinama nije lahko pogotovo kad dodje taj uspjeh, pare, sa ti i zene itd. (znam i sam iz svog iskustva). Tu i dolazi ona frka sa trenerom HSVa (iako je i Frings je budala ipo). Poslje toga ta frka sa Jagodicem, iako se i ovdje nezna ko je kriv, ali neisplati se ispravljati krivu Drinu. Momak je izgleda ipak naucio nesto iz tih greski i kreno je pravim putem. U Madjerskoj ligi, koja iskreno receno ispod prosjeka, on je jedan od najboljih igraca i odskace od drugih. Nije mu sigurno stetilo da sa 18 ode u ovaj klub i prije svega igra i skuplja iskustvo. Izabrao je malo tezi put, ali nemora da znaci da to nije pravi put. Ako nastavi ovim putem on ce se razviti u jako dobrog igraca i otice u daleko bolji klub. Repka ce od njega sigurno u buducnosti puno profitirati, uvjeren sam u to, ako samo nastavi ovako.

U ovom momentu je ipak pitanje dali on moze pomoci nasoj repki. Ipak je to dva do tri nivoa vise nego njegova sadasnja liga. Da se mozda nije sa Jagodicem zakacio dobivao bi puno vise sansi u A timu i mozda bi mu to jos vise pomoglo. Mozda bi dosad i izborio mjesto, u svakom slucaju bi imo puno vise iskustva. Kao sto napisa, izabro je tezi put. Iskreno nisam bas uvjeren da je Besic rijesenje za DM u ovom trenutku, prije svega tu vidim Kolasinca ili Salihovica a mozda i nekog treceg. Besica bi ipak trebalo povesti u Brazil, jer momka treba forsirati i dati mu sansu da se vrati na pravi put.
Mozda se nije zakacio...mozda je jagodic kriv...besic je nakon vladine izjave rekao da stoji na raspolaganju, a do jagodica je hoce li ga zvati...
zanimljivo je da je taj isti vlado jagodic u potpunosti pogubio konce u ovom ciklusu... ranije nikada nije zvao asmira suljica iz njemu poznatih razloga (samo jednom mislim)...nakon povrede zolotica i odsustva besica, ni na mapi nije bilo malog radovca koji je bivao standardan u sarajevu...nema tu napadaca liverpula, Hodzica, koji je na posudbi u zelji, a koji igra u sjajnoj formi...sjecam se da je neko radio sjajan osvrt na jagodicev krajnje cudan odabir igraca za ovaj ciklus kvalifikacija...

Na toj poziciji nam skripi, i zato ga treba zvati, a pogotov zbog toga sto je zvanicno najbolji strani igrac ferencvarosa u posljednjih 30 godina...ako mozes zvati sunjica (iz strasnog tima koji je 100 puta jaci od ferencvarosa) koji nicim ne doprinosi igri reprezentacije, niti ce, i to na poziciji gdje sada imamo mali milion igraca...onda mozes i besica koji je izmislio fudbal za ovog prvog iako je nekoliko godina mladji...

mozda je sunjic tu zato sto ima veze sa safetovim bratom...isto kao i vrsajevic...u najmanju ruku je to cudno, zar ne? ako se ne varam cak je i zahirovic igrac susicevog brata...? za ovu dvojicu gore sam siguran...ima tu politike..itekako...

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 23 nov 2013, 19:37

kimbo je napisao/la:@MaksuzBaksuz

Cu Zukanovic, Salihovic na poziciji zadnjeg veznog :lol: :lol: :lol:

Kako samo pojedinci ne mogu da skontaju ulogi brzine i okretnossti na to poziciji ????? Fizicki najzahtjevnija pozicija u modernom fudbalu. Pogotovo na jednom turnirskom takmicenju gdje je igra najcesce manje kalkulantska i vise intenzivicnija.
Eh nija valja ni Besic Speady Gonzales! :mrgreen: Nemojmo pretjeravati sa Besicom, momak jos nije za prvih 11, u to sam uvjeren...ne sto se tice fizike nego psihe (istustvo, rutina, glava itd). Ipak i ja sam misljenja da treba dobiti sansu i da ga treba voditi u Brazil prije nekih drugih imena.

Pogledaj jednom statistike koliko Salihovic trci (povrede su ga bacile da bude jos bolji, ali ako ga povrijede obidje on ce to igrati pprilicno sigurno), on ce to sigurno igrati kod nas. Zurkanovic moze protiv slabijih ekipa to odraditi, iako njega vidim samo kao neku alternativu. Gledo sam Braunschweig, sa ovim nasim na DM bi se isto moglo racunati, mozda ne u prvih 11 ali kao putnik u Brazil...iako covjek dosad nije pokazo nesto u repki, zadnje vrijeme je sve bolji u Braunschweigu. U tom slucaju nebi nam trebo Rahimic i Zahirovic, ali ko zna kakva je situacija u timu i kako Pape&Co misli.

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 27 nov 2013, 20:31

Gledao malo Ferenc -Ujpest, Besic zaradi crveni a igrao je i Suljic za protivnike dok je imao snage :)

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 12 dec 2013, 18:18

Bešić, rješenje za defanzivnog veznog, kakav Salatić, Salihović, Zahirović i sl.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 12 dec 2013, 18:21

ovaj djecak se nepravedno zapostavlja...

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 16 dec 2013, 09:46

Imaju li se gdje rentati oci da ih damo selektoru...
http://sportsport.ba/ino_fudbal/najvise ... sic/120276" onclick="window.open(this.href);return false;
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 dec 2013, 09:48

gringobih je napisao/la:Imaju li se gdje rentati oci da ih damo selektoru...
http://sportsport.ba/ino_fudbal/najvise ... sic/120276" onclick="window.open(this.href);return false;
Kad je Mume u pitanju, Pape vjeruje Jagodici bobici, nazalost ...

Nadam se da ce promijeniti sredinnu ubrzo
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 16 dec 2013, 11:56

JackTheStripper je napisao/la:Bešić, rješenje za defanzivnog veznog, kakav Salatić, Salihović, Zahirović i sl.
Upravu si 100%. Nevjerovatno da se covijeka bar ne proba u prijateljskim..

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 16 dec 2013, 12:06

Romanista10 je napisao/la:
JackTheStripper je napisao/la:Bešić, rješenje za defanzivnog veznog, kakav Salatić, Salihović, Zahirović i sl.
Bešić je isproban odavno. Mjesto je izgubio nakon odlaska iz HSV-a, a poslije toga sukobom sa Jagodićem. Sve u svemu, ovaj momak mora da se vrati u A tim, nema šta tražiti izvinjenje od onog šarlatana Jagodića.

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 16 dec 2013, 13:37

voltron30 je napisao/la:
Romanista10 je napisao/la:
Bešić je isproban odavno. Mjesto je izgubio nakon odlaska iz HSV-a, a poslije toga sukobom sa Jagodićem. Sve u svemu, ovaj momak mora da se vrati u A tim, nema šta tražiti izvinjenje od onog šarlatana Jagodića.
Slazem se da je i do Jagodica. Isto tako se slazem da je vec isproban. Ali isto tako mislim da ga se treba isprobat, da se vidi dali je bolji od Zahirovica i koliko je napredovao na to sam mislio. Treba(lo) ga (je) isprobat u prijateljskoj na poziciji zadnjeg veznog. I ako je bar jednako dobar kao Zahirovic, a standardan je i mladji. Zna se ko bi trebao da igra od njih dvojice.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 16 dec 2013, 15:11

besica u svakom slucaju treba zvati na pripreme (siri spisak-30 igraca) za brazil ako nastavi konstantno igrati bez obzira na poziciju... zahirovic ako ne bude standardan u bochumu nakon zimske pauze nema sta traziti ni na sirem spisku... ima igraca koji na dm-u konstantno igraju, a zahirovic repku nije nicim zaduzio pa da bi mu se gledalo kroz prste...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505 i 20 gostiju.