BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

ronaldo99
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la ronaldo99 » 21 okt 2010, 16:43

idemo veceras na pobijedu, ocekujem tezak mec psg je u odlicnoj formi u zadnje vrijeme igraju dobro, al mi kuci nebi trebali imati problema prognoza 3-1 barrioss 2 i nuri :D

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 okt 2010, 19:31

Ne mogu da vjerujem koliko nesrece u ovoj europskoj ligi...opet stativa...pa onda Barrios sam pred golom sudija svira nepostojeci "offside"...

Sevilla vodi sa 0-1 tako da moramo pobjediti...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 okt 2010, 20:57

Velika steta. Odlicno ste odtovrili drugo poluvrijeme i na samom pocetku postugli pogodak, ali u posljednjim trenutcima ste primili pogodak, koji ima veliku tezinu. U Parisu morate pobjediti, u protivnom Vasa Evropska sezona ce biti zavrsena.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 okt 2010, 21:22

schade, kao što amer reče, ali šanse još uvijek postoje. biće tijesno, biće gusto, po mnogo čemu će zavisiti od sljedeće utakmice, koju dortmund igra (ako se ne varam) ponovo sa psg-om.
penal koji je bvb dobio smatram poklonom, tako da je (možda) kazna stigla na vrijeme (ili u nezgodan čas).
zavisi iz koje perspektive. :|
Vom Jäger zum Gejagten

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 okt 2010, 22:14

geronimo je napisao/la:schade, kao što amer reče, ali šanse još uvijek postoje. biće tijesno, biće gusto, po mnogo čemu će zavisiti od sljedeće utakmice, koju dortmund igra (ako se ne varam) ponovo sa psg-om.
penal koji je bvb dobio smatram poklonom, tako da je (možda) kazna stigla na vrijeme (ili u nezgodan čas).
zavisi iz koje perspektive. :|

Ne bi se slozio za penal...po meni cist faul nad Kubom...igrac PSG-a jest igrao na loptu ali prije toga je rukama napravio faul...cak je po meni trebao biti jos jedan penal kada je jedan igrac Psg-a igrao rukom. S druge strane vjerovatno neregularan gol PSG-a jer je jedan igrac gostiju koji je bio u offsideu stajao ispred Romana koji tako nije uspio intervenisati sto znaci da je taj igrac bio itekako aktivan u igri...
Nekako nemamo srece u europskoj ligi...po prikazanom sada smo zasluzili da imamo bar 7 bodova a ovako smo u velikim problemima...ali ja ipak vjerujem da imamo kvalitet da pobjedimo ili u Parizu ili u Spaniji.

P.S. Bender se povrijedio tako da ostajemo i bez drugog DM-a :twisted:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 okt 2010, 00:23

Neiskustvo :!: :evil: :(

U sva tri naša dosadašnja meča u grupnoj fazi EL je ono bilo glavni fatktor...Prvi meč vodimo 2-0 i dopuštamo protivniku da ni iz čega okrene, pa na kraju na jedvite jade pobjeđujemo , pa protiv Seville gubimo meč koji smo u potpunosti kontrolisali, a Šmelca u 45+ bespotrebno klizi na protivnika u opasnoj zoni i mi primamo gol iz tog prekida, i večeras umjesto da ih dotučemo onim kontrama i polukontrama, mi se povučemo zadnjih 10 minuta i primimo gol...Direktni krivac za gol je Gotze, koji je lagano izgubio duel sa Hoarau-om, ali nikako mi nije jasno kako se on našao pored njega u situaciji kada protivnik izvodi aut :roll: :?: Gdje su tu bili Hummy i Neven :x ...Šteta, jer bi nam večerašnja pobjeda puno značila....PSG me je baš izenadio svojom igrom, jako su kvalitetni i večeras su i oni propustili par dobrih prilika...Naša realizacija se podhitno mora popraviti, a komplikovnje i sebičnost se moraju anulirati...Koliko smo dobrih prilika imali poslije vodstva i ništa da uđe :evil: ...Prekidi su nam najveća mana, loše se branimo u tim situacijama...Lijeva strana je inferiorna u odnosu na desnu, a većinu golova u ovoj sezoni smo primili preko te strane...Dede nije bio loš večeras, ali potrebno je mnogo vremena da se on vrati u formu, prvenstveno fizičku...Meni lično ova EL i nije toliko bitna, ipak BL moramo staviti na prvo mjesto i tu svim silama zapeti za plasman u LP....Naravno, volio bi i da u EL odemo što dalje, ali teško ćemo proći iz ove grupe...Francuzi nam nikad nisu ležali, pogotvo gostovnja ( Samo kad se sjetim Sochauxa :cry: ) i teško ćemo tamo do punog plijena, ali ako ništa, na ruku nam ide činjenica da mnogo bolje igramo u gostima ove sezone, jer smo svih 7 zvaničnih utakmica u gostima dobili :? :mrgreen: ....Kvalitet imamo, ali iskustvo nemamo i to nas je već skupo koštalo...Da je Kehl bio zdrav, uvjeren sam da bi već imali minimalno 7 bodova u ovoj grupi. :( ....Nadam se da je povreda Bendera lakše prirode, jer ako to bude neko duže odsustvo, neće nam biti veselo. :( ...u nedjelju nam dolazi SAPenheim, koji nam baš i ne leži i biće jako teško doći do punog plijena, pogotovo nakon večerašnjeg trošenja.

P.S.

Penal je postojao, ali i mene je sudac iznenadio svojom odlukom. :mrgreen: Igrač PSG-a je izbacio loptu, ali tek nakon što je povlačenjem došao u mogućnost da to uradi. Da je Kuba na vakat pao, tu uopšte ne bi bilo polemike. ;)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 okt 2010, 00:51

Istina da je neiskustvo veliki faktor ali stvarno nemamo ni srece u ovim utakmicama...tu posebno mislim na onaj mec sa Seviljom...da je bar remi bio u tom mecu :(
Sigurno da je bundesliga vaznije takmicenje i mozda bi cak bilo na kraju i dobro da ispadnemo ovdje u grupama ali ipak ne treba odustajati...mnogo se radilo za odlazak u neko europsko takmicenje a jos imamo sansu...i ne bi bilo neko iznenadjenje ako uzmemo 5-6 bodova do kraja...posebno ako brojimo 3 "sigurna" protiv Karpata

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 22 okt 2010, 00:58

[quote="Hare_BvB"]Neiskustvo :!: :evil: :(

Potpisujem...

Molim vas primjetite jednu stvar...cim Klpp vadi Kagawu odmah gubimo na pas-igri i gubimo i posjed lopte,u proslom kolu se to desilo protiv Koln-a sad ponovo, protiv Koln-a smo se izvukli, sad smo platitli...
Slazem se takodje da je budnes na prvom mjestu....

Kagawa vise od poluspica ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 okt 2010, 15:59

HzBvB je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:Neiskustvo :!: :evil: :(

Potpisujem...

Molim vas primjetite jednu stvar...cim Klpp vadi Kagawu odmah gubimo na pas-igri i gubimo i posjed lopte,u proslom kolu se to desilo protiv Koln-a sad ponovo, protiv Koln-a smo se izvukli, sad smo platitli...
Slazem se takodje da je budnes na prvom mjestu....

Kagawa vise od poluspica ;)

Upravu si za Kagavu...e sad ostaje pitanje da li je on bio umoran ili je to cisto takticki potez...jos jedna stavr koju je po meni Klopp napravio je sto poslije 1-0 nije uveo Santanu ili Da silvu...igrali smo sa previse ofanzivaca ulaskom Gotze-a umjesto Bendera...utakmica je od 1-0 isla tim tokom da je moralo biti ili 2-0 ili 1-1...velikim dijelom i nasom krivicom

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 okt 2010, 18:59

Dobra vijest za sve navijace BVB-a. Nakon sinocnje utakmice u interviju za TV stanicu SAT1, Nuri Sahin je izjavio da sigurno ostaje u Dortmundu i da nema pomenute klazule od 6 miliona eura u njegovom ugovoru. No bez obzira na sve ovo BVB bi bilo pametno da s istim sto prije produzi ugovor, i klazulu povisi na npr. 25 miliona eura, gdje bi svi bili zadovoljni. Sahin bi bio adekvatno nagradjen za nastupe koje pruza posljednju godinu, BVB imao sigurnost oko planiranja ekipe, jer je Sahin najvaznija karika, takodjer i navijaci bi bili zadovoljni. Sto u prevodu znaci dobili bi win-win-win situaciju.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 okt 2010, 19:08

Klopponja je želio sačuvati Sušija za meč protiv SAPenheima u nedjelju, ali prerano ga je izveo, a nakon toga naša igra je u potpunosti pala....Isto se desilo i u Kolnu, ali smo na kraju uz dosta sreće došli do pobjede...Takođe, malo mi je nelogično da Kagawu mijenja Lewa, jer bi on trebao ulaziti umjesto Lucasa..U drugom poluvremenu smo imali preofanzivnu postavku na terenu, pogotovo ako znamo da je i Sahin više ofanzivac, a ne defanzivac...Grossonju je morao izbaciti iz igre, a on Kubu izbaci. :roll: Ali kad se sve sabere, zaslužili smo pobjedu, ali i ovog puta nas je sreća napustila u EL...Ali, vratiće se to u narednim mečevima. :P

Kao što @amerosm napisa, Sahin je izjavio da ostaje u Dortmundu, a sličnu izjavu dao je i Lucas. :mrgreen:

Bender možda bude spreman za meč protiv SAPenheima, a ako ne bude, na njegovom mjestu će vjerovatno započeti da Silva.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 23 okt 2010, 16:22

Danas je BVB II pobjedio Schalke II rezultatom 2-0, uz golove Le Talleca (penal) i Hornschuha. :lol: :P

Owo će pauzirati još najmanje tri sedmice. :x

Kao i obično pred meč sa SAPenheimom, otrovne strelice frcaju na sve strane. Navijači BVB-a su davno izrazili svoj animozitet prema meceni Hoppu, no to su ipak primirilo malo u posljednjem meču proljetos, i to nakon što je uprava kluba reagovala. Nastavlja se sukob Watzkea i Hoppa, a ovoga puta Bill se suprostavio prijedlogu Watzkea u vezi novih pravila za TV prava u BL, po kojem bi veliki klubovi imali veća primanja u odnosu na ostatak lige. Poznato je da se ova dvojica baš i ne vole, pogotovo nakon što je Watzke prije dvije sezone izjavio da bi se trebao ispitati finansijski angažman Hoppovog SAP-a u TSG-u, kompanije Bayer u L'kusenu i VW-a u Wolfsburgu. On je tada tvrdio da pomenute kompanije u potpunosti kontrolišu rad ovih klubova, i da se treba pokrenuti istraga da li ove kompanije imaju preko 50% vlasničkog udjela u ovim klubovima, jer je to u Njemačkoj zabranjeno.

Izgleda da se dueli sa SAPenheimom pretvaraju u pravi derbi, a međusobna netrpeljivost raste iz sezone u sezonu. :mrgreen:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 okt 2010, 16:43

Sretno sutra protiv SAPenheima. Ovo ostalo sto si napisao necu komentarisati jer odmah necu biti veliki patriota :D :D
To se desilo na dan Enkeove smrti kada je DFL s 35 glasova protiv odbio prijedlog Hannovera da se ukine pravilo 50+1, koji garantuje da ce obicni gradjani biti vlasnici klubova.
Tada je gospodin Watzke izjavio sljedece: "Bundesliga je danas pokazala da drzi do svoje tradicije i ovo odbijanje prijedloga ima veliki historijski znacaj za istu, ali takodjer treba napomenuti da u njoj igraju jos tri izroda u vidu SAPenheima, Vukojebine i Aspirina". (on je rekao nazive tih klubova :D :D ).
Isto se tako sjecam prvog duela SAPeinheima u Hamburgu kada su celnici tog kluba zajedno s navijacima izjavili da je jedina razlika izmedju njih i HSV 12 godina, tj. u godini osnivanja (HSV 1887 , SAPenheim 1899). Na sto su prije utakmice dobili sljedeci odgovor.

slika

Posto ce se sada patriote ukljuciti u raspravu evo par primjera

Vukojebina - stoji cinjenica da su samo jednu sezonu bili u vrhu i to 1999.godine, kada su zavrsili na poziciji broj sest. Takodjer stoji cinjenica da se Zeljeznicar poigravao s tim istim Wolfsburgom u prvom manadatu Amara Osima. Dalje stoji cinjenica da se Wolfsburg svake godine borio za opstanak i isti izbjegavao u posljednja cetiri kola sezone, sve dok VW nije doveo Magatha i odrjjesio kesu.

SAPenheim - dok nije dosao Hopp i odrjesio kesu, igrali su osmoj ligi, odnosno posljednja liga koji DFB/DFL priznaju. Dalje svi znamo sta se desavalo.

Aspirin - je ruku na srce najmanje zlo od pomenutog trojca, bar ljudi iza sebe imaju tradiciju, imaju odredjen iznos koji dobijaju od Bayer AG da se snalaze, dovode mlade igrace koji poslje postaju zvijezde itd itd.

Ali opet ja stojim iza rijeci gospodina Watzkea kada su u pitanju SAPenheim i Vukojebina.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 23 okt 2010, 18:09

nego pustitie vi to sutra pobijedimo i odesmo schalke na +18 :D :D ....a miline, necemo igrati vise dok nam se malo ne priblize :D

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 okt 2010, 18:25

ronaldo99 je napisao/la:nego pustitie vi to sutra pobijedimo i odesmo schalke na +18 :D :D ....a miline, necemo igrati vise dok nam se malo ne priblize :D
Ako pobijedite. :roll: :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 okt 2010, 18:38

ronaldo99 je napisao/la:nego pustitie vi to sutra pobijedimo i odesmo schalke na +18 :D :D ....a miline, necemo igrati vise dok nam se malo ne priblize :D

Ma nije vise zanimljivo s njima se porediti...
Tezak mec sutra ali ne bi trebalo ici manje od boda za nas...

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 23 okt 2010, 18:56

Omerbavarac je napisao/la:
Ako pobijedite. :roll: :D
Jeste ako pobijedimo i vama na 12 :ugeek: :twisted: anti-bavarac :twisted:
Nemoj da se ljutis !!! :D

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 okt 2010, 19:34

HzBvB je napisao/la:
Jeste ako pobijedimo i vama na 12 :ugeek: :twisted: anti-bavarac :twisted:
Nemoj da se ljutis !!! :D
Sad sam i anto. :D :D
Moram malo biti uz vase protivnike, iako to teska srca radim, ali moram. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 23 okt 2010, 19:39

adnan24 je napisao/la:
ma meni je uvijek zanimljiva usporedba sa njima pogotovo ove sezone, jbg mora se malo...

sutra def tezak mec. hoff je jako nezgodna ekipa, brzi su i **** za cuvati, ako bude kakvih prekida onaj nas bi nam ga mogao uvaliti, al ja ocekujem 8 uzastopnu pobjedu uz remi ili pporaz mainza pa da sami budemo na vrhu ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 okt 2010, 12:57

ronaldo99 je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:
ma meni je uvijek zanimljiva usporedba sa njima pogotovo ove sezone, jbg mora se malo...

sutra def tezak mec. hoff je jako nezgodna ekipa, brzi su i **** za cuvati, ako bude kakvih prekida onaj nas bi nam ga mogao uvaliti, al ja ocekujem 8 uzastopnu pobjedu uz remi ili pporaz mainza pa da sami budemo na vrhu ;)

Ma losi su pravo...oni dok dodju do 21.-og boda proci ce decenija...ne moze covjek vise upratiti tu razliku...
Danas ipak bez Bendera...bice zanimljivo vidjtei ko ce igrati umjesto njega...da li Gotze-a ili Da Silva...ja se nadam ovaj drugi jer Gotze-a je daleko od dobre defanzive...

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.