Evo baš sam neki dan čitao status jednog frajera koji prati sport, ali ništa sentimentalno već isključivo kao odmor za oči i dušu, i vidio sam da ima dosta istomišljenika:Neutral je napisao/la:Hipotetički, Dino obećao platu prvotimcima KK Bosna, da li bi to građani podržavali pored tolike nezaposlenosti???
KK Bosna Visit Sarajevo
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
- IlProfessore
- Kontakt:
Re: KK Bosna Royal
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”
Ne mislim da je ovde iko za opciju da Bosna bude na budzetu ali da treba pomoc drzave da stane na noge treba. Bez pomoci drzave ovo se ne moze izgurati na dobro.Nakon toga postaviti stvari na komercijalnoj osnovi
I odgovorno voditi Bosnu sa jasnim ciljevima I planovima. .
Slažem se ja sa dosta stvari gore napisanih i koliko god me ovo boljelo, mora se priznati da je istina 100%. Međutim, problem je što mi kao narod/država nismo sposobni napraviti ništa svoje. Ok, ne moraju se finansirati Bosna, Čelik, Velež, Željezničar i ostali tradicionalni klubovi, ali ko je u stanju od privatnika, običnih ljudi napraviti nešto pozitivno. Igoeka je napravljan da bi Mile mogao prati pare, u regionalnim okvirima i evropskim ništa nisu napravili, Široki i u fudbalu i košarci prosječan bh. klub, nikad u evropi ništa nisu napravili, Spars proizvodi igrače za srpsku reprezentaciju, seniorska košarka ih ne zanima, već daj da Selimovići uzmu koju marku preko Buze, Čampare, yebo ligu i domaću košarku. I zato jedino možemo u sportu nešto napraviti ako iskoristimo podlogu i tradiciju koju imaju postojeći klubovi. A zašto je važno imati razvijen sport? Pa ne mogu svi biti naučnici i diplomate, posebno u današnje vrijeme, gdje Sarajevo vrvi od droge i kriminala, a tu su negdje i ostali gradovi slični, potrebno je povući djecu sa ulice, pružiti pojedincima šansu. Ja sam trenirao košraku u Bosni i znam mnoge momke koji su bili dobri košarkaši, imali su talent ali nisu dobili nikad pravu šansu. Jer danas-sutra, neki momak neće postati sportista, postat će klošar koji će sutra tvome djetetu ukrasti mobitel, izbost ga radi toga što krizira i fali mu marka da sebi uzme gram, tebi će ukrasti auto i sl. i dobivamo parazite u društvu. U subotu je u Skenderiji bila prelijepa atmosfera, mladi i stari, djevojke, ljudi sa djecom, bas fina urbana kultura. Sport može biti značajan za općenito mišljenje o državi. Kad spomeneš Bosnu u svijetu pitaju te kako vi tamo živite, jel se još uvijek koljete, a za Srbiju je sinonim Novak Đoković i Zemlja košarke. Al' ****, kad nam je sve otišlo u neku stvar nek ide i ovaj sport.IlProfessore je napisao/la:Evo baš sam neki dan čitao status jednog frajera koji prati sport, ali ništa sentimentalno već isključivo kao odmor za oči i dušu, i vidio sam da ima dosta istomišljenika:Neutral je napisao/la:Hipotetički, Dino obećao platu prvotimcima KK Bosna, da li bi to građani podržavali pored tolike nezaposlenosti???
SARAJEVO
Mister No je napisao/la:Ne mislim da je ovde iko za opciju da Bosna bude na budzetu ali da treba pomoc drzave da stane na noge treba. Bez pomoci drzave ovo se ne moze izgurati na dobro.Nakon toga postaviti stvari na komercijalnoj osnovi
druze o cemu to i sta pricas

Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer
Pa ko će ih pohapsit ako ne država? Država može pomoći KK Bosni na razne načine, da li iz budžeta (preko leđa građana) ili oduzimanjem imovine onima koji su uništavali Bosnu. A ovo drugo se neće desiti dok god su SDA i SDP na vlasti.Karlo je napisao/la:Mister No je napisao/la:Ne mislim da je ovde iko za opciju da Bosna bude na budzetu ali da treba pomoc drzave da stane na noge treba. Bez pomoci drzave ovo se ne moze izgurati na dobro.Nakon toga postaviti stvari na komercijalnoj osnovi
druze o cemu to i sta pricas.Sta treba narod da placa krminial Nihada Imamovica i Konakovica .Rijesenje je pohapsiti ove ljude i sve pare koje su pokrali neka vrate i bosna ce stati na noge.
SARAJEVO
Problem KK Bosne je kopija situacije problema cijele drzave - dosle balije i razhebale sve sto mogu za saku maraka u svom djepu. A to sto drustvena dobra trpe - bas me briga ionako je to nicije, tj. svako pokusava da mazne sebi. A na kraju koga briga kad narod ionako nema sta da jede, niko nece ni uhom mrdnuti. Jos pojedinac moze i onaj jadni posao da izgubi pa je bolje svima da sute. Nece drzava sama hapsiti kriminalce jer to rade SVI politicari tako da nece kvariti sebi posao.fico je napisao/la:Pa ko će ih pohapsit ako ne država? Država može pomoći KK Bosni na razne načine, da li iz budžeta (preko leđa građana) ili oduzimanjem imovine onima koji su uništavali Bosnu. A ovo drugo se neće desiti dok god su SDA i SDP na vlasti.Karlo je napisao/la:druze o cemu to i sta pricas.Sta treba narod da placa krminial Nihada Imamovica i Konakovica .Rijesenje je pohapsiti ove ljude i sve pare koje su pokrali neka vrate i bosna ce stati na noge.
I tako sve godinama propada. Dok narodu OZBILJNO ne pukne film, kao sto je u Rumuniji za vrijeme Causeskua. Iako ovdje malo teze jer rat je napravio puno onih - samo da se ne puca. Nas GDP je manji nego Albanski, zadnji smo u Evropi. Sva 3 naroda na vlasti prije rata bi bila na marginama drustva a danas su nosioci zivota.Puno prave raje je ili poginulo ili otislo vani tako da su oni koji su ostali iz te grupe su manjina koja trpi.
Nadam se da ce bar Vucurovica isplatiti, a za poslije vidjecemo. Jedino gdje su raja od rata zaustavili lopovluk da ja znam, su Horde i Bordo Prijatelji koji su rastjerali lopove (balije) i zaustavili propadanje a onda i doveli investitora. Sloboda i Celik se bore ali ne ide na dobro.
Različiti su oblici pomoći od strane države.Karlo je napisao/la:druze o cemu to i sta pricas.Sta treba narod da placa krminial Nihada Imamovica i Konakovica .Rijesenje je pohapsiti ove ljude i sve pare koje su pokrali neka vrate i bosna ce stati na noge.
Jedan si sam pomenuo ( ali u njega ne vjerujem ), pa otpis kamata , sponzorstvo Telekoma kako bi Bosna stala na noge i riješila se dugova koji joj u ovom trenutku stoje kao omča oko vrata.
KK Bosna je od društvenog interesa i ne smije se , bez obzira na dug i kako je stvoren , pustiti niz vodu, isto kao i Čelik, Sloboda ..
Nisam ni ja za uludo bacanje para ali kad vidim gdje ih troše barem nam mogu pomoći da Bosnu održimo u životu a onda sa pravim ljudima stvorimo dugoročno stabilan financijski klub.
Jedina pravda za Bosnu će biti procesuiranje ljudi koji su je doveli na ovu granu.
Zadnja izmjena: Mister No, dana/u 25 nov 2016, 19:30, ukupno mijenjano 1 put.
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Utakmica sa Širokim najvjerovatnije u 17:30 i to u maloj dvorani KSC Skenderija, jer je velika zauzeta zbog nekog sajma.
A iskreno bi volio da bude u velikoj i da opet bude bar 4k ljudi, ipak je to jedan od najvećih derbija bh. Košarke.
A iskreno bi volio da bude u velikoj i da opet bude bar 4k ljudi, ipak je to jedan od najvećih derbija bh. Košarke.
Sabrine mi moje!
Yebo im sajam mater, eto to je primjer, ko je i šta je prioritet u ovoj zemljiBosnianKingdom je napisao/la:Utakmica sa Širokim najvjerovatnije u 17:30 i to u maloj dvorani KSC Skenderija, jer je velika zauzeta zbog nekog sajma.
SARAJEVO
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Ja dobio takvu informaciju,samo prenio. I meni je rečeno "najvjerovatnije u 17:30 i vjerovatno u maloj sali"
Sabrine mi moje!
- ASD
- Kontakt:
Sajam je drugo ime za vasar, a znamo sta predstavlja vasar, o tom nivou kulture je pisao i Nietzsche, a kod nas su razni sajmovi cak postali i mjesta gdje se okupljaju akademski gradjani, kao npr.sajmovi knjiga, nevjerovatno koliko to dvoje ne ide jedno uz drugo.
i onda ti isti bordo prijatelji instalitali baliju poput selimovica i on instalirao ibrakovica i onda su opet krali kao i ovi prije, samo sto su ovi sada imali vise pokrasti od onih prethodnih...kengur je napisao/la:Jedino gdje su raja od rata zaustavili lopovluk da ja znam, su Horde i Bordo Prijatelji koji su rastjerali lopove (balije) i zaustavili propadanje a onda i doveli investitora.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Na zalost i to je istina, ali su bar tada zaustavili propadanje, jer kad pare i "slava" udare u glavu sve izgubi kontrolu. On je bio regularan dok nije dosao na poziciju. Poenta mi je bila da raja JAKO RIJETKO skoce na noge kad im prekipi da zaustave lopovluk koji je kod nas postao normala.KK_Bosna je napisao/la:i onda ti isti bordo prijatelji instalitali baliju poput selimovica i on instalirao ibrakovica i onda su opet krali kao i ovi prije, samo sto su ovi sada imali vise pokrasti od onih prethodnih...kengur je napisao/la:Jedino gdje su raja od rata zaustavili lopovluk da ja znam, su Horde i Bordo Prijatelji koji su rastjerali lopove (balije) i zaustavili propadanje a onda i doveli investitora.
Bojim se da u situaciji gdje ljudi brinu za fizicku egzistenciju, sport i umjetnost budu zapostavljenu jer opstanak je iznad svega. Ipak kod nas da se smanji broj nivoa vlasti i rastjeraju lopovi, bilo bi dovoljno za sviju.
KK Bosna je brend poznat u Evropi i jako je bitan za promociju drzave tako da bar otpis kamata nebi trebao biti problem.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Bosna najvjerovatnije u cetvrtak u velikoj sali Skenderije protiv Sirokog.
1.Slabo se prica o Samiru Avdiću, koji je preuzeo Vucurevica i tužio Bosnu FIBA, svaka mu čast!
2. Svi se pravite budale, kao da niste bili ovdje kada se sve dešavalo, ključni dug je nastao zbog "rata" SDA i SDP (btw. Zbog toga i jedni i drugi prodali državu a kamoli sport...) uglavnom nije se uplacivao porez, kada je Dino dosao iz SDA mu garantivali samo ti nastavi tako država će zažmiriti a vjerovatno i oprostiti ( Dinamu npr. je oprošteno). Kada je došao SDP odmah su opucali porez i retroaktivno plus kamate da se osvete SDA, a i kada su kratko preuzeli bhtelecom zavrnuli pipu.
Uglavnom SDA - SDP borba da budu na prevlasti u filđan državi nas je koštala mnogih državnih interesa a KK Bosna se našla na putu nažalost
1.Slabo se prica o Samiru Avdiću, koji je preuzeo Vucurevica i tužio Bosnu FIBA, svaka mu čast!
2. Svi se pravite budale, kao da niste bili ovdje kada se sve dešavalo, ključni dug je nastao zbog "rata" SDA i SDP (btw. Zbog toga i jedni i drugi prodali državu a kamoli sport...) uglavnom nije se uplacivao porez, kada je Dino dosao iz SDA mu garantivali samo ti nastavi tako država će zažmiriti a vjerovatno i oprostiti ( Dinamu npr. je oprošteno). Kada je došao SDP odmah su opucali porez i retroaktivno plus kamate da se osvete SDA, a i kada su kratko preuzeli bhtelecom zavrnuli pipu.
Uglavnom SDA - SDP borba da budu na prevlasti u filđan državi nas je koštala mnogih državnih interesa a KK Bosna se našla na putu nažalost

I dalje ne branim niti jedne niti druge, ali kako je isto kada jedni trose novac drzavnog preduzeca i pri tome ne placaju toj istoj drzavi porez, a drugi traze da se porezi placaju i zavrnu pipu javasluku?!Kobe Bryant je napisao/la:Bosna najvjerovatnije u cetvrtak u velikoj sali Skenderije protiv Sirokog.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- BosnianKingdom
- Kontakt:
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Kobe Bryant je napisao/la:Bosna najvjerovatnije u cetvrtak u velikoj sali Skenderije protiv Sirokog.

1946
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Uzete 4 karte.. Redni broj 942-945, nezz da li se prodaju po redu, moramo napuniti bar ovu dvoranu. IDEMO BRACO!!!
Sabrine mi moje!
Nema Vanjka, kome se veceras skandira da se napusi k....?
)
Sretno uz pravu atmosferu

Sretno uz pravu atmosferu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.