Safet Sušić - Pape

Ahmed.S
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Ahmed.S » 05 jun 2011, 18:49

Ponos Torina je napisao/la:evo na TV1 trece poluvrijeme
Pa frajer skoro pa zaplakao bolan...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 05 jun 2011, 19:17

Ovdje se, izgleda, sve svodi na "duele":
"Željo-Sarajevo" i Ćiro-Pape!??? Bezpredmetno i nesuvislo :cry:
Ima i konstruktivnih postova koji 'pogađaju' suštinu teme, ali većinom se sve svodi na prethodni redak....
Branioci lika i djela Papetovog sve svode na njegovu veličanstvenu igračku karijeru, oni "drugi" na trenersku, a ima i 'ostalih'....
Davno sam, odmah s početka ove teme, napisao da smatram da naša najveća fudbalska legenda nije dorasla trenerskom poslu, pogotovo ne za nivo reprezentacije i pri tom ostajem, bez obzira što je Pape napravio i neke pozitivne poteze - uvođenje novih igrača, mladih...

Sramotno je da bilo ko, pa i u afektu (funkcija nosi i odgovornost za ono što se javno govori), ima pravo reći određenoj generaciji da tu nema ni "I" od igrača!!!!!
Šta da je to rečeno njegovoj generaciji kad se obrukala u na SP u Španiji a baš Pape, glavna uzdanica, bio totalno izvan forme, da ne kažem težu kvalifikaciju!? :oops:

Naravno da igrači snose veliku odgovornost, ali koliko god zvučalo kao floskula - još uvijek važi izreka: "za pobjedu su zaslužni igrači, za poraz je kriv trener (selektor)."
Volio bi ovdje čitati više konstruktivnih, realno analitičkih postova o igri ali bez 'klupske' strasti.

Ja sam očajan kao navijajač i zaljubljenik u Bosnu i Hercegovinu i zato mene ne interesuju ničije bivše zasluge (one imaju način valorizovanja) ako permanentno "tonemo" i ako mi razuvaljuje bilo ko bilo što valja u ovoj državi...ovo važi za sve sportove (i ostalo)...slično je i u rukometu, košarci...

Pape je naš Maradona!
Bosno moja poharana....

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 05 jun 2011, 19:38

Bravo Brzi... Na to se sve svodi, ali raja k'o raja odmah po nekim teorijama zavjere. Ne kažem ja da nema nekih podijeljenosti unutar svlačionice, ali toga ima u svakoj reprezentaciji i svakom klubu i to trebaju selektor i stručni štab da zauzdaju. Problem je kod nas što nemamo stručni štab (Baljić,Piplica,Borče= :lol: ), Sušić sam po sebi nema tu karizmu i autoritet. Znači atmosfera u svlačionici nam nije na zavidnom nivou.

Pogoršanju ili nepopravljanju te atmosfere doprinose i loše igre i porazi. Mi smo katastrofalno odigrali kontra Francuza i ovu sad u Rumuniji dobrim dijelom i zbog loše postavke igre, tj. taktike. Ne kažem da su svi Sušićevi potezi loši, ima on i dobrih, ali premalo da bi se mogli nadati pobjedi u Bjelorusiji (koja će nam biti potrebna ako želimo baraž), a da ne spominjem kako ćemo imati malo šansi sve i da odemo u baraž.

Utakmica s Albanijom će mnogo toga reći, pobjediti možemo i s onih 11 koji su u petak istrčali, ali to nam neće značiti ništa. Pape sad mora pokazati zube i da uči iz grešaka, tj. mora ostaviti nekoliko igrača na klupi koji će poslužiti ostalima za primjer i mora promjeniti postavku igre (ne nužno formaciju, već način na koji igramo i uloge pojedinih igrača).
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 05 jun 2011, 19:43

Slazem se za Papeta,ali stalno se prica o drugom treneru,a zaboravlja se da za ove PARE niko nece da radi od boljih trenera,tako da je ta prica vise bezpredmetna. Mislim da niko ne bi bio protiv Bajevica,Vahe ili nekog treceg,ali s obzirom na navedeno nista od toga.
Druga stvar su igraci,Pape apsolutno snosi odgovornost,ali zar se nista nema prigovoriti igracima? Pa zalaganje i trcanje nema veze sa taktikom ili mozda grijesim? Kazu naloziti igrace,stoti put kazem,i sebi sam vise dojadio, zar nekome treba posebna motivacija za drzavni dres i utakmicu u kojoj mozes dobiti puno?
Izvinjavam se duboko svima koji se nece sloziti samnom,ali to je moja vizija igranja za repku i dok su hiljade ljudi sjebani ovih par dana njima sega,libo njih,e pa libo i mene za njihove pare,ima da trcis ko lud kad igras za zemlju pa izgubi nije problem,a ne da otaljavas.Sta se ti imas ljutiti na selektora,ko te pita ko ce biti selektor. Malo smo se digli,a zaboravljamo da su ovu generaciju vodila 3 trenera,a nekih spektakularnih rezultata nije bilo.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 05 jun 2011, 19:49

Trigger je napisao/la:
Pape je naš Maradona!
E, to je ono što je bitno! I takav čovjek u startu treba imati poštovanje od svih: igrača, navijača...
Prvo, imati priliku da ti jedan od najboljih igrača svog vremena dijeli kakve-takve savjete, neprocjenjivo. Pa, ja bih upijala svaki njegov pokret i pokušala prekopirati sa strane. Nemam veze niti sa Željom ni Sarajevom, valjda me to drži u realnosti.

Druga je stvar Papetovo neiskustvo, i sve te kritike na njegovo vođenje reprezentacije, ali meni je to i dalje neshvatljivo. Kako možeš biti protiv nečeg svog? Čovjek koji se prihvatio posla u ne najboljem trenutku. Sigurno za ove sitne pare ne bi se mučio Vahid ili neki naš drugi stručnjak.
Hvala Baki, Ćiri, Dajdži, ali sad je Pape na redu za poštovanje. Jednostavno, onaj koji je selektor, takvog ga treba podržavati i tako ga oslovljavati, a ne nekim pogrdnim imenima, koja nisu vrijedna pomena.

Hajmo Pape do pobjede!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 05 jun 2011, 19:50

Scof1eld je napisao/la: Kakogod, ja ti kazem da su igraci nazalost vise podrzavali ciru jer su s njim mogli raditi sta hoce, opijali se i tako to ;)
a sad se eto ne opijaju.... :?
a u cirinom periodu se opijali jos plus pobjedzivali...sta ti je rec dobar trener i motivator...
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 05 jun 2011, 19:57

Trigger je napisao/la:Ovdje se, izgleda, sve svodi na "duele":
"Željo-Sarajevo" i Ćiro-Pape!??? Bezpredmetno i nesuvislo :cry:
Ima i konstruktivnih postova koji 'pogađaju' suštinu teme, ali većinom se sve svodi na prethodni redak....
Branioci lika i djela Papetovog sve svode na njegovu veličanstvenu igračku karijeru, oni "drugi" na trenersku, a ima i 'ostalih'....
Davno sam, odmah s početka ove teme, napisao da smatram da naša najveća fudbalska legenda nije dorasla trenerskom poslu, pogotovo ne za nivo reprezentacije i pri tom ostajem, bez obzira što je Pape napravio i neke pozitivne poteze - uvođenje novih igrača, mladih...

Sramotno je da bilo ko, pa i u afektu (funkcija nosi i odgovornost za ono što se javno govori), ima pravo reći određenoj generaciji da tu nema ni "I" od igrača!!!!!
Šta da je to rečeno njegovoj generaciji kad se obrukala u na SP u Španiji a baš Pape, glavna uzdanica, bio totalno izvan forme, da ne kažem težu kvalifikaciju!? :oops:

Naravno da igrači snose veliku odgovornost, ali koliko god zvučalo kao floskula - još uvijek važi izreka: "za pobjedu su zaslužni igrači, za poraz je kriv trener (selektor)."
Volio bi ovdje čitati više konstruktivnih, realno analitičkih postova o igri ali bez 'klupske' strasti.

Ja sam očajan kao navijajač i zaljubljenik u Bosnu i Hercegovinu i zato mene ne interesuju ničije bivše zasluge (one imaju način valorizovanja) ako permanentno "tonemo" i ako mi razuvaljuje bilo ko bilo što valja u ovoj državi...ovo važi za sve sportove (i ostalo)...slično je i u rukometu, košarci...

Pape je naš Maradona!
SP-a u Španiji se ne sjećam, ali generalno, zar nije ex-Yu reprezentacija u fudbalu uvijek imala jedan drugi problem, a to je i u to vrijeme prebrojavanje "krvnih zrnaca", a opet i isti koji imaju ovi naši danas, a to je "majstorsko podcjenjivanje protivnika"?!
I mislim da je malo teška kvalifikacija "Pape je naš Maradona"! Razumijem tvoje aludiranje na "odlicnog igraca i loseg trenera", ali Pape je nesto totalno drugo...Pape nije narkoman i nije budala kao Maradona, i za razliku od njega ne misli da je Bogom dan i da je najpametniji...

Pape tek postaje svjestan gdje je došao....Ima istine i u tome da su naše zvjezdice razmažene, a razmazili smo ih mi...A velika većina naših "zvijezda" su se zadovoljili jednim milionom, i ne brinu puno što bi plasmanima na velika takmičenja mogli uzeti još 10-15-20...E to je naš mentalitet, manjak ambicija...Bolje glavni u svom selu, nego niko u velikom gradu....

Ko god da je bio na klupi u prošli petak, mi bi zijanili onu utakmicu....Pape je krenuo drugom filozofijom...ne pravi instant ekipu, vec nesto na duge staze....Ako igrači budu slušali što im se kaže, vjerujem u svijetliju budućnost...

Da se razumijemo, nije Pape idealan selektor, al dok je na toj poziciji ima moju podršku, pogotovo dok god vidim da radi najbolje što može...a ako ćemo iskreno i što je u startu OTVORENO I ISKRENO rekao, da je jedan od razloga (ne i jedini i osnovni), to što želi sa reprezentacijom da napravi dobar rezultat, pa da preuzme neki jači klub...

Nema sumnje da svi ovi momci znaju igrat lopte...da su dobri igraci...Zna i Mravac lopte, i mali Bešić....Kad svi igrači shvate da je njihovo da grizu na terenu, da natope dres znojem, da isprljaju šorc sa par uklizavanja, e onda možemo očekivati rezultat...

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 05 jun 2011, 20:21

damir_82 je napisao/la:
Trigger je napisao/la:....Pape je naš Maradona!

I mislim da je malo teška kvalifikacija "Pape je naš Maradona"
! Razumijem tvoje aludiranje na "odlicnog igraca i loseg trenera", ali Pape je nesto totalno drugo...Pape nije narkoman i nije budala kao Maradona, i za razliku od njega ne misli da je Bogom dan i da je najpametniji....
Poštovani,
molim da mi ne imputiraš ono na što tebe asocira moja "parola" - Pape je naš Maradona!

Vjerovao ili ne, ja sam napisao, i pri tom ostajem, isključivo sa sportskog aspekta - relacija: igrač-trener - i smatram da se svi treba da ponašamo kao Argentinci - tamo je Maradona "bog" ali kao igračka legenda, ali kao trener NE!
Sve ostalo što mi imputiraš - to je nepristojno, jer ja nijednog trenutka nisam pomenuo ljudske osobine i privatni život ni Papeta ni Maradone - to ti činiš!

PS:
A što se tiče ljudskih osobina, karaktera i ostalog - vjeruj da mnogo više znam o Safetu nego što ti možeš pronaći 'guglanjem'....
Na SP u Španiji smo bili svrstani u grupu favorita (prvi put u historiji) a prošli smo k'o grlice...posebno nisu taj pritisak mogli izdržati Pape i čuveni selektor....
Da, tad se nisu prebrojavala krvna zrnca (ne kažem da nije bilo i takvih, ali se nisu smjeli ni oglasiti), nego je prioritet bilo igraš li u "velikoj 4" - danas se, nažalost, prebrojavaju 'krvna zrnca' što nema veze sa sportom....
Bosno moja poharana....

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 05 jun 2011, 20:25

T-MAC je napisao/la:
Scof1eld je napisao/la: Kakogod, ja ti kazem da su igraci nazalost vise podrzavali ciru jer su s njim mogli raditi sta hoce, opijali se i tako to ;)
a u cirinom periodu se opijali jos plus pobjedzivali...sta ti je rec dobar trener i motivator...
da, da... pobjedjivali.. otisli na SP.. ocitali svima lekciju :roll: :roll:
ser del barça es el millor que hi ha !

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 05 jun 2011, 20:26

Trigger je napisao/la:
Pape je naš Maradona!
Tacno mu ga zada u metu.Mozda i najbolje poredjenje,kao igrac odlican,prelep za gledati,kao trener veoma los.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Mythbusters
Kontakt:

Post Postao/la Mythbusters » 05 jun 2011, 20:28

Devil je napisao/la:
Trigger je napisao/la:
Pape je naš Maradona!
Tacno mu ga zada u metu.Mozda i najbolje poredjenje,kao igrac odlican,prelep za gledati,kao trener veoma los.
A Zar je Maradona zasluzio da mu nakon pet utakmica hebu majku da ga naziavju telecim pogledom i sl :?:
Dum spiro spero
A.A.A.B

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 05 jun 2011, 20:33

Mythbusters je napisao/la:
Devil je napisao/la:
Trigger je napisao/la:
Pape je naš Maradona!
A Zar je Maradona zasluzio da mu nakon pet utakmica hebu majku da ga naziavju telecim pogledom i sl :?:
To nisam rek'o. ;)
I to mi i najvise smeta sto se od prvog dana pocelo kenjati po Susicu bez ikakvog razloga i sto se od prvog dana poceo prizivati Barbarez iako ga niko nije ni gledao kao trenera,i ni oni sami ne znaju kakav ce biti na toj poziciji,ali je bitno da se kenja po Safetu.Svakako da nakon ovih izdanaj reprezentacije izuzev par utakmica treba biti ljut na njega,ali ja i dalje verujem da Safet moze nesta da uradi,ali mora dobro da razmisli sta sa taktikom.Ja sam posle utakmice sa Rumunijom rekao da BIH mora igrati sa 2 napadaca,a ako se tako igra onda mi najbolje deluje Cirina 3-5-2 formacija posto BIH ima izuzetno pokretljive bekove Salihovic/Lulic-Mujdza i ima prostora da se igra da mozda i najzahtevnija formacija u fudbalu.
Isto tako cinjenica je da je Maradona u Argentini od prvog dana svoga mandata bio ono sto je Safet u BIH,dakle konstantnim pritiskom da je nezreo za trenerski posao,i nezadovoljstvo je sve vise raslo,preko uzasnih kvalifikacija u Juznoj Americi kada je jedva otisao na SP,pa sve do SP kada je sve to kuliminiralo blazom protiv Nemaca.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 05 jun 2011, 20:36

Scof1eld je napisao/la:
T-MAC je napisao/la:
da, da... pobjedjivali.. otisli na SP.. ocitali svima lekciju :roll: :roll:
a pape je do sad uradio STA ???

ne mogu da shvatim zasto branis toliko ovog covjeka..jesi iz sarajeva,jel navijas za sarajevo pa ga ovoliko gotivis...skoro citavom forumu kontriras..ljudi ti daju sve tacne podatke,ti se ufatio neke kontraske politike...ciro je sa nama napravio najbolji rezultat u historiji bh fudbala,svidzalo se to tebi ili ne...
i ja mu za to skidam kapu...ne interesuje me to sto psuje okolo,to me aspolutno ne zanima...mene jedino zanima rezultat,a imamo li to trenutno... NEMAMO...
imamo profulane formacije do sad...aj haj,,vidjecemo sta ce biti protiv albanije..mada ne vjerujem u drugo mjesto...bjelorusi ce nas svakako nakantat kad se bude igralo kod njih... ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 05 jun 2011, 20:39

realnost ti je ovakva igraci su se napili i mahmurali rumuniju, nema to veze sa susicem nego njihovim obrazom i to je to...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Ibisevic82
Kontakt:

Post Postao/la Ibisevic82 » 05 jun 2011, 21:07

Mozda Susic nije nista napravio do sada ali nije ni jedan prije njega.Zato razmislite prije nego nesto napisete.Ja cu o Safetovom radu napisati nesto tek kad kvalifikacije zavrse.
Ako cemo gledati po tome sta je Ciro uradio protiv Portugala u Zenici?
Sliskovica necu da brojim od koga smo sve gubili bodove.Ni ostali nisu nista bolje uradili.Da zaokruzim sve u jednu recenicu.Sajo nije nista posebno ali nije ni losiji od svojih prethodnika.
Pobjedimo sad Albaniju i eto nas na 2.poziciju.

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 05 jun 2011, 21:21

Samo da napomenem da je Ćiro prvi put u historiji bio na 2. mjestu u kvalifikacijama, a to nije uspio niko prije njega, a po svemu sudeći, neće ni Sušić uspjeti.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 05 jun 2011, 21:26

Samo da napomenem da Pape ima još 5 tekmi za odradit.
I da dodam: Kakve nam koristi od dodatnih kvalifikacija? Zaradio Uške para? :roll:
Za mene je najveći uspjeh one kvalifikacije sa Dancima u grupi. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Ibisevic82
Kontakt:

Post Postao/la Ibisevic82 » 05 jun 2011, 21:26

To cemo uskoro saznati hoceli uspijeti ili nece.Neka niko ne misli da ja branim Susica.Daleko od toga samo zelim reci da u zadnje vrijeme uvijek imamo grupe koje moramo proci ali nikad da prodjemo.Ciri svaka cast ali za mene nije nista pokazao posebno isto kao ni jedan do sada.
Spanija,Turska i Protugal - od ovih 6 utakmice uspio je samo sa Turcima jednu nerijeseno odigrati ostale sve izgubili.One koje je pobijedio bilo je ocekivano.Jedino me iznenadio za Belgiju u Belgiji.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jun 2011, 21:35

Ibisevic82 je napisao/la:Ciri svaka cast ali za mene nije nista pokazao posebno isto kao ni jedan do sada.
Čak i sada, nakon Rumunije misliš da Ćiro nije uradio ništa? Sad je više nego ikad jasnije šta je Ćiro uradio ovoj reprezentaciji, od same taktike, formacije, pa do dešavanja van terena.

Ćiro je bio pencilin za ovu ekipu, pa samo statistički gledano prošle kvalifikacije su nam bilo višestruko bolje, sad smo u pet mečeva dali šest golova, a tri od njih otpadaju na Luksemburg. U prošlim kvalifikacijama smo u prvih pet mečeva čak 16 puta zatresli mrežu protivnika, letjeli po terenu, imali igru, igrali napadački fudbal, nismo silazili sa FIFA/UEFA naslovnica... ma smiješno je to upoređivati...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 05 jun 2011, 21:37

A tek forma igrača...
100% sportski i krajnje opušten potpis

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.