Rakic zna sta treba sa loptom, Pejicu asistencija, jucer Madzidu gurnuo loptu kod drugog gola, imao je protiv Borca cini mi se slican pas prije gola Jaganjca.Blueforce21 je napisao/la: ↑28 sep 2025, 18:46Sa tim igracima iz Juzne Amerike je tako, mora se sloziti neka frekvencija, ili top ili flop, on ce sigurno biti bitna karika do kraja sezone, samo da ga ne nagazi neki parmak. Sta mene posebno raduje je cinjenica da prvi put u ne znam koliko godina mozemo reci da postoji konkurentnost za prvi tim, i da oni koji igraju znaju sta im je ciniti, imali smo bolje igrace u proslosti i licili na rastimani orkestar, sve zasluge zna se komeLevin je napisao/la: ↑28 sep 2025, 11:51Onaj naš luđak (Vini) kad je dao drugi gol (opet) pomislio sam da ode opet da skine dres.Predrag mi je al' lud k'o struja. Mislim da ga ova atmosfera na Grbavici nosi.
Mladi su to momci i njihovo vrijeme tek dolazi. Rakić je možda profulao što ne smije ali zaboravljate da se potpuno sam izborio za loptu i pobjegao štoperima a kasnije dvojicu pita nosi na leđima bez problema prije nego je izborio korner. Raja sa istoka gleda i niko ne vjeruje koliko je dečko jak. Jak je k'o zemlja.![]()
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
Joj kretena, sam sebi zabi volej, a mogli su bod izvuc…
- Hrammm1921
- Kontakt:
Rudar i Radnik su nam bodove uzeli u pmmm
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Ma odlično je, Boga mi,što smo mi i došli u situaciju da nas zanimaju rezultati Borca i Zrinjskog..
Sto posto, ja sam mislio da je onaj Konings taj tip napadača ali ono što je igrao apsolutno ništa nisam vidio od njega, niti trke niti brzine, ništa što nama treba u napadu.Virtu4l je napisao/la: ↑28 sep 2025, 17:15Raonffa je napisao/la: ↑28 sep 2025, 11:55Ako ćemo realno ni Jaganjac ni Rakić nisu kalibar za prvog napadača Želje, jer je evidentno da obojici fali nekih fudbalskih stvari da bi bili dobri igrači. E sad, ono što ide na njihov mlin jesu godine, tj. mladi su i može ih se trpiti (doduše Hamza je na posudbi i sljedeće godine u ova doba vjerovatno neće ni biti u Želji), a i naš trenutni stil igre je takav da nam ofanziva ne zavisi toliko od ubojitosti napadača, mada sigurno će biti utakmica gdje će rezultat zavisiti od možda jedne (polu)prilike za napadača, a pitanje je hoće li je oni iskoristiti.
Nedavno sam nešto slično napisao, doći će utakmice kada će nam trebati pravi napadač. Ovo sad što igramo, nama ne treba klasična devetka, treba nam trkač koji će širiti igru i zaista je šteta što Dangubić nije ostao, nestvarno je kako bi se uklopio u ovo Adžemovo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- dubioza144
- Kontakt:
Kakav video
hvala momci hvala svima sto se kaze hvala vam za srecu od galaksije vecun 

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Kada se uzme recap 1/4 i više nego zadovoljan.
I ja sam prvi tjerao Adžema nakon Rudara, ogriješio sam se i to duboko i to priznajem, mislio sam da ćemo teško proigrati i napraviti bilo kakvu akciju, ali stvarno šta čovjek napravi nakon Veleža je za doktorata. Ima tu i puno pritiska, pogotovo da ponoviš pobjede protiv ekipa iz donjeg dijela tabele prošle sezone, pa i malo utjecaja publike. No, trenutno, uz ovakav igrački kadar, i izvlačenja maksimuma iz njega, je definitivno najbolji trener u ligi.
Od 18 poluvremena odigranih, u samo 2 smo nadigrani, protiv Borca prvo poluvrijeme i protiv Veleža drugo. Međutim, u obje utakmice smo uzeli po 3 bobe.
Erick, Troupee, Seedorf, Alić - pun pogodak pojačanja
Jaganjac, Rakić, Pejić - dobri i imaju potencijala
Deni - po meni pojačanje već, ali dok još uhvati formu, biće fantastičan
Jedino mi onaj Koenings promašaj, ne znam koliko je skup, mislim da bi trebao otići na polusezoni ako ne pokaže ništa. Šta bi tek bilo da smo ostavili Filipa ili doveli Juričića.
Polako svi igrači ulaze u formu, odbrana maksimalno zategnuta, čak se i Muftić popravio. Vezni red me iznenadio, nakon odlaska Al Jabera, opet to izgleda top, učestvuje se u tranziciji, brzo, okomita igra, mnogo smo golova dali oduzimajući lopte na sredini terena. Krila i bekovi brzi, to nam je falilo 2 sezone nakon odlaska Santosa. Možda to sve ukupno nije prelijep fudbal, ali lijep fudbal nije isto što i dobar fudbal. Za mene mi idalje ovo lijep fudbal. Pogotovo ovakvu tranziciju koju igramo.
Da se prvak već zna zna, ali ne treba odustajati, gledati sebe, ne nasjedati na sudijske provokacije, uzimati pobjedu po pobjedu pa ćemo vidjeti dokle možemo dogurati. Sigurno će se tu naći lošija epizoda, ali mislim da nam domet definitivno može biti top 3, čak i drugo mjesto, a Europa mislim da već nije upitna. Sada na papiru dolazi teža 2/4, ja bih bio zadovoljan i sa remijima u Mostaru, Banja Luci i na Koševu.
I još nešto, onaj ko je bio na tribinima može osjetiti kakva energija i timski duh vladaju među klubom, navijačima i ekipom, imali smo mi to godinama prije, ali sada nekako na većem i jačem nivou.

I ja sam prvi tjerao Adžema nakon Rudara, ogriješio sam se i to duboko i to priznajem, mislio sam da ćemo teško proigrati i napraviti bilo kakvu akciju, ali stvarno šta čovjek napravi nakon Veleža je za doktorata. Ima tu i puno pritiska, pogotovo da ponoviš pobjede protiv ekipa iz donjeg dijela tabele prošle sezone, pa i malo utjecaja publike. No, trenutno, uz ovakav igrački kadar, i izvlačenja maksimuma iz njega, je definitivno najbolji trener u ligi.
Od 18 poluvremena odigranih, u samo 2 smo nadigrani, protiv Borca prvo poluvrijeme i protiv Veleža drugo. Međutim, u obje utakmice smo uzeli po 3 bobe.
Erick, Troupee, Seedorf, Alić - pun pogodak pojačanja

Jaganjac, Rakić, Pejić - dobri i imaju potencijala
Deni - po meni pojačanje već, ali dok još uhvati formu, biće fantastičan
Jedino mi onaj Koenings promašaj, ne znam koliko je skup, mislim da bi trebao otići na polusezoni ako ne pokaže ništa. Šta bi tek bilo da smo ostavili Filipa ili doveli Juričića.
Polako svi igrači ulaze u formu, odbrana maksimalno zategnuta, čak se i Muftić popravio. Vezni red me iznenadio, nakon odlaska Al Jabera, opet to izgleda top, učestvuje se u tranziciji, brzo, okomita igra, mnogo smo golova dali oduzimajući lopte na sredini terena. Krila i bekovi brzi, to nam je falilo 2 sezone nakon odlaska Santosa. Možda to sve ukupno nije prelijep fudbal, ali lijep fudbal nije isto što i dobar fudbal. Za mene mi idalje ovo lijep fudbal. Pogotovo ovakvu tranziciju koju igramo.
Da se prvak već zna zna, ali ne treba odustajati, gledati sebe, ne nasjedati na sudijske provokacije, uzimati pobjedu po pobjedu pa ćemo vidjeti dokle možemo dogurati. Sigurno će se tu naći lošija epizoda, ali mislim da nam domet definitivno može biti top 3, čak i drugo mjesto, a Europa mislim da već nije upitna. Sada na papiru dolazi teža 2/4, ja bih bio zadovoljan i sa remijima u Mostaru, Banja Luci i na Koševu.
I još nešto, onaj ko je bio na tribinima može osjetiti kakva energija i timski duh vladaju među klubom, navijačima i ekipom, imali smo mi to godinama prije, ali sada nekako na većem i jačem nivou.

63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
Kakav vlog... kakva atmosfera... auuuuu

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Austinpowers
- Kontakt:
Rakic je dao strasnu loptu Sosicu kod drugog gola. Meni se svidja voljni momenat kod njega. I protiv Zrinjskog je dao top asistenciju. Vjerujem da ce napredovati.Pablo11 je napisao/la: ↑28 sep 2025, 19:00Rakic zna sta treba sa loptom, Pejicu asistencija, jucer Madzidu gurnuo loptu kod drugog gola, imao je protiv Borca cini mi se slican pas prije gola Jaganjca.Blueforce21 je napisao/la: ↑28 sep 2025, 18:46Sa tim igracima iz Juzne Amerike je tako, mora se sloziti neka frekvencija, ili top ili flop, on ce sigurno biti bitna karika do kraja sezone, samo da ga ne nagazi neki parmak. Sta mene posebno raduje je cinjenica da prvi put u ne znam koliko godina mozemo reci da postoji konkurentnost za prvi tim, i da oni koji igraju znaju sta im je ciniti, imali smo bolje igrace u proslosti i licili na rastimani orkestar, sve zasluge zna se komeLevin je napisao/la: ↑28 sep 2025, 11:51Onaj naš luđak (Vini) kad je dao drugi gol (opet) pomislio sam da ode opet da skine dres.Predrag mi je al' lud k'o struja. Mislim da ga ova atmosfera na Grbavici nosi.
Mladi su to momci i njihovo vrijeme tek dolazi. Rakić je možda profulao što ne smije ali zaboravljate da se potpuno sam izborio za loptu i pobjegao štoperima a kasnije dvojicu pita nosi na leđima bez problema prije nego je izborio korner. Raja sa istoka gleda i niko ne vjeruje koliko je dečko jak. Jak je k'o zemlja.![]()
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
-
- Kontakt:
Vlog objasnio…
PS. Suki dijagnoza

PS. Suki dijagnoza

-
- Kontakt:
Isto brate same suze ide...Austinpowers je napisao/la: ↑28 sep 2025, 20:36Necu krit da je koja radosnica krenula.
Bice Zeljo opet sampion!
E fakat Sukija prenijelo hahahahhahaha nije bas pri pameti kad vidi stol za masazu
Najbolji YT kanal na dunjaluku

Pozdrav raja,
kako vidim sve ide po planu jer nije me bilo neko vrijeme, obaveze pritisle, zena, djeca
pa nemam kad puno pisati, Ado gazi ka svom i nasem cilju i nema se tu sta pretjerano filozofirati..
Vidim u modi je posipanje pepelom i isprike, neka tako i treba ali ja to necu raditi vec cu samo reci bravo Ado kapa dole, nastavi jos jace ljubi te brat!
kako vidim sve ide po planu jer nije me bilo neko vrijeme, obaveze pritisle, zena, djeca
Vidim u modi je posipanje pepelom i isprike, neka tako i treba ali ja to necu raditi vec cu samo reci bravo Ado kapa dole, nastavi jos jace ljubi te brat!
Dan 2
Oprosti što sam bio baraba, jer nisam znao da si tako slaba.
HVALA TI ŽELJO ŠTO POSTOJIŠ
Oprosti što sam bio baraba, jer nisam znao da si tako slaba.
HVALA TI ŽELJO ŠTO POSTOJIŠ
Forza Željo
Željo je šampion
Željo je šampion
-
- Kontakt:
Inace sam iz Travnika i navijac Travnika, ali volim Želju.. Kako je lijepo opet gledati ga na vrhu i kako redom na svojoj Grbavici pobjedjuje “favorite” za titulu. Nadam se da ce Želji savez barem dati priliku da se bori za titulu, da ih nece previse gusiti sa sudjenem, ali kad vidim ovaj Borac, nazalost, sve mi se cini da je titula vec njihova… Ali, bit ce aBd Željo opet sampion uskoro!!!
-
- Kontakt:
ADMIRE ADZEME, HALALI MI.
Ono sto su svi treneri govorili, igraci ne znaju koliko je tezak zeljin dres, ha hu, to je Adzem jedini uspio ostvariti.
Erick, Dan, Karamarko, Alic, Vini, Cveta, ko da su odrasli u hrasnom, cvili, grbavici. Svaka cast šefe i hvala ti.
Ono sto su svi treneri govorili, igraci ne znaju koliko je tezak zeljin dres, ha hu, to je Adzem jedini uspio ostvariti.
Erick, Dan, Karamarko, Alic, Vini, Cveta, ko da su odrasli u hrasnom, cvili, grbavici. Svaka cast šefe i hvala ti.
kako da te ne volim
-
- Kontakt:
Kratki vlog sa derbija kroz moj objektiv

- NerminFatic
- Kontakt:
Ljudi, kad ce bageri zakopati temelje na Jugu, zna li se sta? I dalje se samo nesto ravna. Presporo a prekosutra oktobar. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.