hifans je napisao/la: ↑16 feb 2020, 17:22
Ova 4-2-3-1 uz Gnabrija i Komana na krilima protiv jačih ekipa nista donijeti nece, nijedan od njih nema ni vanserijsku brzinu niti dribling za probijanje wc bekova.
Coman je jedan izuzetno brz igrač i u određenim velikim utakmicama se znao pokazati još i pod Pepom. Povrede su ga bile poljuljale, izgubio je bio na samopouzdanju i bitno je da se sada u potpunosti vrati. A Gnabry isto ima solidnu brzinu (iako je Coman brži) i sasvim je tehnički solidan, čak i više od toga. Oni trebaju samo da budu potpuno zdravi i fit i od izuzetne su nam važnosti onda u LP.
Mislim da je ovo i idealna postava, s njima dvojicom na krilima i Mullerom u sredini a dobro je i to što se pokazalo u proteklim utakmicama da možemo improvizovati i bez Gnabryja i Comana. Ali ovo je danas idealna postavka.
Što se Lucasa tiče on je meni u onim prvim utakmicama bio solidan. Još ne izvanredan ali solidan. Prošlu utakmicu se po meni vidjelo da se s njegovim ulaskom dobilo na dinamici pozada. Kod otvaranja igre nije dobar kao Boateng. A radi se o agresivnom igraču koji ima kvalitet da pokrije i poziciju stopera. Danas mi je nekako bio premotivisan, zalijetao se, a i defanziva je sva opuštenija kada vodiš onako ubjedljivo. Tako da bi to u utakmicama LP s njim trebalo izgledati bolje.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland