Bravo. Ako iko ista moze promijeniti sto se sudjenja tice to su navijaci i masaTramvaji29877 je napisao/la: ↑03 okt 2025, 18:14Borac je ove godine šampion i to je gotova stvar.
Ljudi imaju 12 trening utakmica (Radnik, Sloga, Rudar), i svih 12 puta ce ih dobiti ako im bude trebalo.
U gostima ce protiv Posušja i Sirokog uvijek imati povlašteno sudjenje.
Kuci svakako kradu i svaku utakmicu imaju povlašteno sudjenje (eventualno Zrinjski moze imati normalnije sudjenje protiv njih u Banja Luci), i tu ce osvojiti veliki broj bodova.
Ostaju jos samo gostovanja kod nas, Zrinjskog, Veleža i Sarajeva gdje se eventualno može očekivati da mogu u kontinuitetu na tim utakmicama gubiti bodove.
Na kraju pored svega toga sve ekipe (osim Zrinjskog) ce biti ostecene u drugim utakmicama, ne moraju to biti ni velike greske, ali jedna je stvar kad Borac npr. ide u Doboj gdje igraju trening utakmicu, i npr. mi koji igramo protiv nalozenog protivnika, plus kao sto smo vidjeli u zadnjoj utakmici u Doboju sudiju koji naginje protivniku.
Za sve one koji tvrde da ne treba toliko pricati o sudijama, jednostavno pitanje, kako uzimajući u obzir sve navedene faktore uopće uci u borbu za titulu, a kamoli je osvojiti?
Sve i da imamo duplo bolju ekipu, s ovom pozicijom u savezu titula je sustinski nemoguća.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Skontaj se drug malo, sve je izrežirano, unaprijed je planirano kome idu koje sudije i koga treba oslabiti za sledece utakmice. Primjer ti je 3 Karton Lagumdžije zbog kojeg nije igrao derbi.
O golovima i ofsajdima ne treba puno pricati
- Lokomotifa
- Kontakt:
Nevjerovatni su mi komentari tipa "to je pitarluk, nema veze ko sudi ako smo mi pravi, ne mogu nam ništa". Što bi Adžem rekao, to je vrijeđanje inteligencije. Pa to ni Real ne bi mogao reći u ovoj našoj ligi. U Širokom smo bili pravi, dali tri gola, pa vidjeli ste da kad zatreba i sunce zasmeta da se povuku linije. Ako neko odluči, a znamo ko, da moramo izgubiti u Bijeljini, mi ćemo izgubiti. I ne znam što mažete oči ljudima kad znate da je tako. Da smo kao navijači pametni trebali bi praviti veći pritisak u javnosti, na forumima, na portalima, ali jok mi poklapamo ušima da ne bi bio "pitarluk". Niđe veze.
Možda Frano Jelić korektno odsudi u Bijeljini, niko sretniji od mene, ali nemojte ba biti naivni i govoriti da nije bitno ko sudi. Kod nas je bitno i biće bitno sve dok je ovakva kriminalna struktura u Savezu.
Možda Frano Jelić korektno odsudi u Bijeljini, niko sretniji od mene, ali nemojte ba biti naivni i govoriti da nije bitno ko sudi. Kod nas je bitno i biće bitno sve dok je ovakva kriminalna struktura u Savezu.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
- imekorisnicko
- Kontakt:
Pitarluk je dopustiti da nas suđenje izludi i da se samo na to fokusiramo. To je veca pobjeda nasih neprijatelja nego sama krađa. U Širokom bi vjerovatno i pobjedili da nas nisu pokrali,ali sa smo bili pravi,nismo. Odigrali smo tanku utakmicu. Moramo bolje iducu.Lokomotifa je napisao/la: ↑03 okt 2025, 22:18Nevjerovatni su mi komentari tipa "to je pitarluk, nema veze ko sudi ako smo mi pravi, ne mogu nam ništa". Što bi Adžem rekao, to je vrijeđanje inteligencije. Pa to ni Real ne bi mogao reći u ovoj našoj ligi. U Širokom smo bili pravi, dali tri gola, pa vidjeli ste da kad zatreba i sunce zasmeta da se povuku linije. Ako neko odluči, a znamo ko, da moramo izgubiti u Bijeljini, mi ćemo izgubiti. I ne znam što mažete oči ljudima kad znate da je tako. Da smo kao navijači pametni trebali bi praviti veći pritisak u javnosti, na forumima, na portalima, ali jok mi poklapamo ušima da ne bi bio "pitarluk". Niđe veze.
Mi prosle sezone titulu izbili Borcu a bilo nastimano. Dajte ljudi malo realnosti. Ista prica bilo izrezirano, nastimano I tako to.Sarun je napisao/la: ↑03 okt 2025, 21:25Skontaj se drug malo, sve je izrežirano, unaprijed je planirano kome idu koje sudije i koga treba oslabiti za sledece utakmice. Primjer ti je 3 Karton Lagumdžije zbog kojeg nije igrao derbi.
O golovima i ofsajdima ne treba puno pricati
Željezničar je namladja ekipa u ligi
Namladji kapiteni u ligi Muftic (23) i Sosic (22) željina djeca
Kad nam se priljuci Garcia (20) bicemo jos mladji
Ove sezone Zelji je najvise golova ponisteno cak 5

Sto se tice Radnika
U posljednjih 7 gostujucih utakmica
Željezničar ima 4 pobjede i 3 remija
Ukupno u 37 utakmica, Željo 21 pobjeda, Radnik 4 i 12 remija
Lagumdzija (22) se vraca
Bice teska utakmica, ali ne sumjam u ekipu
Kao i do sad mudro, pametno, lukavi i po tri boda
Namladji kapiteni u ligi Muftic (23) i Sosic (22) željina djeca
Kad nam se priljuci Garcia (20) bicemo jos mladji
Ove sezone Zelji je najvise golova ponisteno cak 5

Sto se tice Radnika
U posljednjih 7 gostujucih utakmica
Željezničar ima 4 pobjede i 3 remija
Ukupno u 37 utakmica, Željo 21 pobjeda, Radnik 4 i 12 remija
Lagumdzija (22) se vraca
Bice teska utakmica, ali ne sumjam u ekipu
Kao i do sad mudro, pametno, lukavi i po tri boda
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Mi nemamo igre niti cemo je imati do kraja polusezone. Sto ima i logike. Ne moze se na sve fokusirati pa nemati na kraju nista. Cvrsta odbrana i kontre. Jos je tu Deni, upoznaje se tek. Djeluje kao da ga nema na terenu, ali ako mu se posveti 10 min. moze se vidjeti da smo dobili odlicnog igraca. Odlicna kretnja bez lopte, a od njega krene i kontra. Treba golman, zamjena za Madzida, lijevi bek, krilo i neki turbo spic.
Pa realno gledano nije bitno ko sudi, svaki ce suditi kako mu se kaze tako da stvarno ime je najmanje bitno. Nista meni ne znaci ni Jelic ni Gigovic.Lokomotifa je napisao/la: ↑03 okt 2025, 22:18Nevjerovatni su mi komentari tipa "to je pitarluk, nema veze ko sudi ako smo mi pravi, ne mogu nam ništa". Što bi Adžem rekao, to je vrijeđanje inteligencije. Pa to ni Real ne bi mogao reći u ovoj našoj ligi. U Širokom smo bili pravi, dali tri gola, pa vidjeli ste da kad zatreba i sunce zasmeta da se povuku linije. Ako neko odluči, a znamo ko, da moramo izgubiti u Bijeljini, mi ćemo izgubiti. I ne znam što mažete oči ljudima kad znate da je tako. Da smo kao navijači pametni trebali bi praviti veći pritisak u javnosti, na forumima, na portalima, ali jok mi poklapamo ušima da ne bi bio "pitarluk". Niđe veze.
Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
Ma Boga mi Pablo ovdje si orgijao kad Denis dobije Radnika u zadnjoj minuti.Pablo11 je napisao/la: ↑03 okt 2025, 18:49Ne zasluzuje kritike nakon zadnjih kola to je sigurno. Ali daleko je bilo ko u nasoj ligi od moderne igre.zeljovolimte je napisao/la: ↑03 okt 2025, 16:44Krenulo je spinovanje na onom forumu. Cim se majmun Nezalaganje javi, znam o cemu je rijec.. a javi se sa "dobronamjernim" kritikama samo kad Zeljo dobro igra. A lagano se i na ovaj forum preslikava. Ko u vakat da Edis samo nabija na Santosa i iz prekida. Pa preuze Basic i obruka se, ali je imwo podrsku..
Danas stvarno imamo raznovrstan tim. Gdje bukvalno svaki igrac "da ruke". Strijelci od bekova, stopera, jos Muftic nije pogodio. Ali ne valja. (Valjda otjerao Krpica pa im ne stima)
Ispade da su nas svi nadigrali, a zajebali ih jer imamo brzog Cvetansoskog u ekipi kao da momak sam igra. I igra se svodi nabij na njega, a ko Mbape..
Puno je bolje izgubiti derbi 3:0 i da ti strucnjaci objasne kako je tad nas trener nadmudrio njihovog.
Nakon dugo vremena igra je raznovrsna, moderna, sta god ko mislio o Adi. On je trenercina za Corica, Basica i ostale sa strane.
Modernu igru je igrao Jakirovic sa Zrinjskim, ovo ostalo nije ni blizu.
Ovo je najmodernije nesto sto gledamo od njegovog proslog mandata.
-
- Kontakt:
lijep fudbal za gledat, mozemo mi jos tozeljovolimte je napisao/la: ↑04 okt 2025, 11:26Ma Boga mi Pablo ovdje si orgijao kad Denis dobije Radnika u zadnjoj minuti.Pablo11 je napisao/la: ↑03 okt 2025, 18:49Ne zasluzuje kritike nakon zadnjih kola to je sigurno. Ali daleko je bilo ko u nasoj ligi od moderne igre.zeljovolimte je napisao/la: ↑03 okt 2025, 16:44Krenulo je spinovanje na onom forumu. Cim se majmun Nezalaganje javi, znam o cemu je rijec.. a javi se sa "dobronamjernim" kritikama samo kad Zeljo dobro igra. A lagano se i na ovaj forum preslikava. Ko u vakat da Edis samo nabija na Santosa i iz prekida. Pa preuze Basic i obruka se, ali je imwo podrsku..
Danas stvarno imamo raznovrstan tim. Gdje bukvalno svaki igrac "da ruke". Strijelci od bekova, stopera, jos Muftic nije pogodio. Ali ne valja. (Valjda otjerao Krpica pa im ne stima)
Ispade da su nas svi nadigrali, a zajebali ih jer imamo brzog Cvetansoskog u ekipi kao da momak sam igra. I igra se svodi nabij na njega, a ko Mbape..
Puno je bolje izgubiti derbi 3:0 i da ti strucnjaci objasne kako je tad nas trener nadmudrio njihovog.
Nakon dugo vremena igra je raznovrsna, moderna, sta god ko mislio o Adi. On je trenercina za Corica, Basica i ostale sa strane.
nek crknu dusmani, najjaci smo
- TheTruth34
- Kontakt:
Zabolio bih ove, što su i pitarluk prekucali sa kukanjem na suđenje, pošto znaju sve i sve se zna, da napišu koga bi oni delegirali za sutrašnju utakmicu? I za naše naredne tri četiri utakmice, ko bi trebao to da sudi?
Zadnjih 7 utakmica u Bijeljini nismo izgubili, imamo 4 pobjede i tri remija, ne sumnjam u naš kvalitet i momke da će sutra taj niz nastaviti.
Zadnjih 7 utakmica u Bijeljini nismo izgubili, imamo 4 pobjede i tri remija, ne sumnjam u naš kvalitet i momke da će sutra taj niz nastaviti.
ne znam sta znaci nemamo igre, ne igramo moderno i slicno. igramo brz, direktan fudbal i imamo najcvrscu odbranu lige. to je rukopis trenera. nije fudbal samo posjed i umiranje u ljepoti. tacno je da imamo problema sa probijanjem postavljene odbrane, ali sa denijem tu i sosicem u formi ocekujem da i to procepi.
Pa sta je lose orgijanje nakon pobjede u 95oj gdje te sudija kolje? Potpisao bi sutra pobjedu bilo kakvu, ali ne bi bio nezadovoljan i remijem.zeljovolimte je napisao/la: ↑04 okt 2025, 11:26Ma Boga mi Pablo ovdje si orgijao kad Denis dobije Radnika u zadnjoj minuti.Pablo11 je napisao/la: ↑03 okt 2025, 18:49Ne zasluzuje kritike nakon zadnjih kola to je sigurno. Ali daleko je bilo ko u nasoj ligi od moderne igre.zeljovolimte je napisao/la: ↑03 okt 2025, 16:44Krenulo je spinovanje na onom forumu. Cim se majmun Nezalaganje javi, znam o cemu je rijec.. a javi se sa "dobronamjernim" kritikama samo kad Zeljo dobro igra. A lagano se i na ovaj forum preslikava. Ko u vakat da Edis samo nabija na Santosa i iz prekida. Pa preuze Basic i obruka se, ali je imwo podrsku..
Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
Je li Paqueta ili Joao Erick
- kolezeljovac
- Kontakt:
Kakva je situacija sa kartonima? Rakić samo propušta sutra?
Kome prijeti suspenzija za utakmicu protiv Posušja?
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
-
- Kontakt:
Zvuci divno ako ce se uklopiti u filozofiju Adzema.Hrammm1921 je napisao/la: ↑03 okt 2025, 19:43tiagofaria25 je napisao/la: ↑03 okt 2025, 19:34Ako budemo do kraja konkuretni, u par bodova sa prvim ili prvi, svasta moze bit. Pa mora neko i ovom savezu stati na kraj. Sad sto bolje odigrati ove “lakse” utakmice, da bi mogli pricati o bilo cemu drugom.
Nisu mi jasni ovakvi tipovi, kakva ba titula sta vam je ljudi?
Budite realni prema sebi, uz neka dobra pojacanja na zimu ok, ovako nema sanse 3-4mj top
Santos- Bajic na zimu
Amir posudba.![]()
Recimo jedan Santos bi se sad naigrao lopte zivotom u ovoj ekipi, on i Cvetko bili bi nocna mora za svakog, a ja bih gledao taj segment najvise, ne trebaju nam zvijezde nego igraci koji ce se uklopiti u ovu ekipu
Da samo Rakic propusta, a Sosic i Trouppe pred suspenzijomkolezeljovac je napisao/la: ↑04 okt 2025, 20:29Kakva je situacija sa kartonima? Rakić samo propušta sutra?
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)