Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Otelo
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Otelo » 08 feb 2015, 17:48

Odjednom mi Opera postala nenormalno usporena, dok otvori bilo koji tab trebaju 2-3 min :crazy:

Probao sam reinstalaciju i opet je isto, jednostavno nepodnosljivo :plac:

Jel zna ko kako popraviti ?

Isto npr. da sa ss.ba ukucam fb.com i onda treba 2-3 min da otvori. Drugi browseri otvaraju normalno ali su katastrofa u ostalim stvarima. Chrome mi uopce ne radi na racunaru :puke:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 08 feb 2015, 18:53

topnik1 je napisao/la:Ovako mi je bilo na prošlom sistemu:
slika

A kad sam danas instalirao novi os nešto se promijenilo:
slika

Znam da je kanta grafička, al laptop je pa nije ni bitno.

Al što se ovo promijenilo ? Kako se promijenilo ? :yawn:
Ma u BIOS udji i stavi koliko hoćeš, vjerovatno drugačiji driveri ili si možda default BIOS loadovo, nadam se da imaš tu opciju u biosu to uglavnom dajea RAM grafičkoj, a ona et kako god preko gige rama može uzet za svoje potrebe ;)
I nije losa grafička ni sekunde može dosta igara pokrenut ;)

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 08 feb 2015, 19:29

Čačkao sam po biosu, nema te opcije ili ja ne znam to uraditi. Premalo mi je ovo 32 mb jbg :roll:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 08 feb 2015, 19:30

Otelo je napisao/la:Odjednom mi Opera postala nenormalno usporena, dok otvori bilo koji tab trebaju 2-3 min :crazy:

Probao sam reinstalaciju i opet je isto, jednostavno nepodnosljivo :plac:

Jel zna ko kako popraviti ?

Isto npr. da sa ss.ba ukucam fb.com i onda treba 2-3 min da otvori. Drugi browseri otvaraju normalno ali su katastrofa u ostalim stvarima. Chrome mi uopce ne radi na racunaru :puke:
Pazi na sljedece:
-Da li je podeseno vrijeme/datum,
-Uradi scan nekim od ponudjenih (tolwitz care, wise care,...),
-Skini malwarebytes,
-Tokom reinstalacije browsera korist iobit unistaler (obrisat ce i kljuceva registra, sto je vazno, to ti je opcija power scan nakon deinstalacije),
-Ako ovo sve ne pomogne, uradi system restore (naravno ak' ti je ukljucen i vrati na datum prije tih problema).
- Ed Woodward for Prime Minister !

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 08 feb 2015, 22:57

topnik1 je napisao/la:Ovako mi je bilo na prošlom sistemu:
slika

A kad sam danas instalirao novi os nešto se promijenilo:
slika

Znam da je kanta grafička, al laptop je pa nije ni bitno.

Al što se ovo promijenilo ? Kako se promijenilo ? :yawn:
Uredu je to. Samo je sad drugi drajver. Sve ti je otprilike isto ostalo.

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 09 feb 2015, 15:36

Ovo mi se prvi put dešava.. prije ono reklame mi jedino iskakale kada gledam neki stream preko neta.. ali sad kada posjetim neku stranicu (ne sve stranice, samo neke), uđe mi na tu stranicu i nakon 5 sec mi otvori oko 4 nove stranice zaredom, evo i history slika:
slika
Ne kontam u čemu je problem, prvi put mi se desilo ovo, ocistio sam i Cache i addon neke što se same instaliraju (za te reklame) očistio sam i preko Clean Mastera cache cijelog kompa.. ali opet ovo iskace.. :evil:

Znam i za program AdBlocker, ali nikad mi nije trebao u tolikoj mjeri, zna li neko drugi šta bi mogao da uradim.. :?
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 09 feb 2015, 15:43

MirsoNi je napisao/la:Ovo mi se prvi put dešava.. prije ono reklame mi jedino iskakale kada gledam neki stream preko neta.. ali sad kada posjetim neku stranicu (ne sve stranice, samo neke), uđe mi na tu stranicu i nakon 5 sec mi otvori oko 4 nove stranice zaredom, evo i history slika:
slika
Ne kontam u čemu je problem, prvi put mi se desilo ovo, ocistio sam i Cache i addon neke što se same instaliraju (za te reklame) očistio sam i preko Clean Mastera cache cijelog kompa.. ali opet ovo iskace.. :evil:

Znam i za program AdBlocker, ali nikad mi nije trebao u tolikoj mjeri, zna li neko drugi šta bi mogao da uradim.. :?
Provjeri sta si nedavno instalirao na komp. Meni se nesto slicno desilo kad sam instalirao nesvjesno neki softver koji spama a koji je dosao uz neku instalaciju drajvera koju sam skinuo sa neta. Vidi taj iLivid, da nemas kakav softver.

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 09 feb 2015, 15:48

juanitomaravillaa je napisao/la:Poz,display od laptopa mi crko,pa sam ga prikovc'o na monitor od pc-a,ali kad se on upali nema mi ikona na desktopu,"pobjegle" u lijevu stranu :mrgreen:,i nekako ja to nadjem oznacim i kopriam nekoliko puta i pojave mi se na desktopu shortcut od tih ikona (my comp,doc i to) ali kad idem da ih otvorim nece(sigurno ih tamo negdje otvori),sa ovim tipkama od monitora nista ne mogu,imal kakav drugi nacin? :?
Rijesio sam ovo nekako,Fn tipka+gore na vrhu tastature tipka na kojoj je nacrtan detskop,pa eto ako kome trebadne. :D

Sad mi treba pomoc oko neta,dao mi je komsija sifru od adsla,udaljen je 50m i ja hvatam 2 crte signala njegovog neta na laptopu i ne mogu da se konektuje,,kada bih prikovcao ruter da on prima signal i da bude kao antena,bili se znacajno popravio signal? :mrgreen:
Zadnja izmjena: juanitomaravillaa, dana/u 09 feb 2015, 16:21, ukupno mijenjano 1 put.

MirsoNi
Kontakt:

Re:

Post Postao/la MirsoNi » 09 feb 2015, 15:57

muamerc je napisao/la:Provjeri sta si nedavno instalirao na komp. Meni se nesto slicno desilo kad sam instalirao nesvjesno neki softver koji spama a koji je dosao uz neku instalaciju drajvera koju sam skinuo sa neta. Vidi taj iLivid, da nemas kakav softver.
Provjerio sam i to, bila su 3 foldera prazna u program filesu, na fazon "one click" i tako ti nazivi za reklame, obrisao sam ih al opet me sad zeza ovo.
Gledao sam i u Control Panel i zadnje što mi je instalirano je "Adobe Flash Player 16 NPAPI" 05.02.2015., al to je ja msm update za Adobe.. poslije toga (a ni prije) nema ništa vezano za te reklame, a od juče sam tek počeo imati ovaj problem.. fakat ne kontam.
Neki je virus, nešta garant jeste.. :?

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 09 feb 2015, 15:58

system restore na prije par dana nego što se to desilo i trebalo bi riješit problem
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 09 feb 2015, 17:22

topnik1 je napisao/la:system restore na prije par dana nego što se to desilo i trebalo bi riješit problem
Evo i to sam probao, vratio system na dan 06.02. i opet mi se pojavljuju reklame.. joj kako sam se iznervirao yebo ga ja.. :evil:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 09 feb 2015, 17:26

MirsoNi je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:system restore na prije par dana nego što se to desilo i trebalo bi riješit problem
Evo i to sam probao, vratio system na dan 06.02. i opet mi se pojavljuju reklame.. joj kako sam se iznervirao yebo ga ja.. :evil:
Mozes li napraviti screenshot add/remove programs i sortiraj ih prema datumu instaliranja da vidimo sta ti se instaliralo zadnjih dana. Mozda uocimo neki problem.

Instaliraj ove zastite za browsere, adblock i slicno. Provjeri dali imas virusa.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 09 feb 2015, 17:28

Skini tolwitz care, skeniraj i fix probleme. Zatim, iobit uninstaler (trazi pod trenutno instalirano, pa deinstal), takodjer u ovom unistaleru imas pod toolbar pa deinstaliraj sto nadjes.

Otvori Ccleaner, pod tools - uninstal uslikaj sve sto se nalazi.

MirsoNi
Kontakt:

Re:

Post Postao/la MirsoNi » 09 feb 2015, 17:31

muamerc je napisao/la:
MirsoNi je napisao/la:
Mozes li napraviti screenshot add/remove programs i sortiraj ih prema datumu instaliranja da vidimo sta ti se instaliralo zadnjih dana. Mozda uocimo neki problem.

Instaliraj ove zastite za browsere, adblock i slicno. Provjeri dali imas virusa.
Evo screenshot:
slika
Ima tu nekih programa za koje ne znam ni za šta tačno služe, ali hastra me izbrisat tako nešta, da ne bi syebo šta.. :problem:

Koji je program najbolji za skeniranje virusa ? Ne koristim anti virus.. valjda ima neki programčić za skeniranje kompa da vidi ima li virus koji.. :hmmmmm:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 09 feb 2015, 17:32

Deinstaliraj pc sustainer i pc booster te primjeni ovo u postu iznad.
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 09 feb 2015, 17:45, ukupno mijenjano 1 put.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 09 feb 2015, 17:36

MirsoNi je napisao/la:
muamerc je napisao/la:
MirsoNi je napisao/la: Evo i to sam probao, vratio system na dan 06.02. i opet mi se pojavljuju reklame.. joj kako sam se iznervirao yebo ga ja.. :evil:

Evo screenshot:
slika
Ima tu nekih programa za koje ne znam ni za šta tačno služe, ali hastra me izbrisat tako nešta, da ne bi syebo šta.. :problem:

Koji je program najbolji za skeniranje virusa ? Ne koristim anti virus.. valjda ima neki programčić za skeniranje kompa da vidi ima li virus koji.. :hmmmmm:
Cini mi se uredu. Jedino ovaj No more ads... On mi je sumnjiv ali davno je instaliran i ne vjerujem da je problem.

Skini advanced system care i probaj ocistiti, i skini njihov uninstaller gdje imas opcije za brisanje i ciscenje browsera pa malo ocisti.

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 09 feb 2015, 17:53

OnlyUnited je napisao/la:Skini tolwitz care, skeniraj i fix probleme. Zatim, iobit uninstaler (trazi pod trenutno instalirano, pa deinstal), takodjer u ovom unistaleru imas pod toolbar pa deinstaliraj sto nadjes.

Otvori Ccleaner, pod tools - uninstal uslikaj sve sto se nalazi.
Evo skenirao sam sa ovim toolwiz care i fix sve probleme.
slika
Evo slika od iobit uninstalera: sumnjam da ovdje trebam išta deinstalirati:
slika
slika
Evo Ccleaner:
slika
slika

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 09 feb 2015, 17:57

Deinstaliraj pc sustainer i pc booster ak' vec nisi. Pod toolbars nemas nista nepozeljno. Ak' sve ovo nije pomoglo imas univerzalni program za vracanje sistema na nivo slican onom nakon reinstalacije. http://www.majorgeeks.com/files/details ... epair.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Skini, pod start repair cekiraj sve i u desnom uglu stavi restart nakon zavrsenog procesa.
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 09 feb 2015, 18:00, ukupno mijenjano 1 put.

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 09 feb 2015, 17:59

OnlyUnited je napisao/la:Deinstaliraj pc sustainer i pc booster ak' vec nisi. Pod toolbars nemas nista nepozeljno.
Deinstalirao sam već i eto sve odradio, al opet ništa izgleda.. sve isto :(

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 09 feb 2015, 18:02

MirsoNi je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:Deinstaliraj pc sustainer i pc booster ak' vec nisi. Pod toolbars nemas nista nepozeljno.
Deinstalirao sam već i eto sve odradio, al opet ništa izgleda.. sve isto :(
Sta ti je ovo ToolWizz...? Vidi to da obrises.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Confiance i 8 gostiju.