majestic24 je napisao/la:Vrtite se uvjek oko iste stvari.
Bundesliga = Bayern Munchen
Kome god spomenete BL,90% ce prvo pomisliti na Bayern. 22 puta prvaci,a slijede ih (ako se nevaram) Mönchengladbach i Dortmund sa po 5 titula. S druge strane jedan Premiership : United 19,Liverpool 18,Arsenal 12... Primera:Real 32,Barca 21,Atletiko 9.... Italija: Juventus 29,Inter i Milan po 18.
Nemoj pricat sto ne znas . Nurnberg ima 9, pa slijedi BvB sa 8, Schalke 7, Hsv 6, Gladbach 5 . Jel vidis kakvu si lupost napisao, i koliko podcjenio Bundesligu . Kod engleza imas Man Utd Arsenal Liverpool ( za koji ja navijam ) al ljudi nisu osovjili titule 20 god i ti uzeo prica ... Gdje je bio Chelsea, City, Tottenham gdje su bili dok nisu dosli sejkovi arapi rusi daj ba molim te... Nemoj tako da nisu dosli rusi sejkovi Premierliga nikad ne bi bila to sto jest . Mislim ja volim Englesku ligu i pratim al sve je to radi kesa ... Spominjes Spance pa tu imaju samo 2 kluba Barca Real jbte jedan Levante je bio na 6 mjestu na kraju sezone, Villareal koji je igrao god ligu prvaka ispade iz lige jel ti bgti zanimljava Spanska liga ? Osim kad dodje EL Classico a i njeg je Mou pokvario ... O Talijanima necu ni pricat

ovo sta se desava tamo je bruka i sramota, ta namjestanja pa da jedan reprezentativac Italije namjesta utakmice smjesno njih nemoj dzaba ni skim poredit oni su propali al definitivno dugo ce m trebat da se izvuku iz govana ...
majestic24 je napisao/la:Jednostavno,Bayern nikad nije imao pravu konkurenciju u BL i cisto sumnjam da ce je ikad imati. Jednostavno se desi neki blijesak nekog tima i to je to. Wolfsburg prije 4 godine,sada 2 godine zaredom Dortmund . Ovi zadnji cisto sumnjam da ce uspjesti ostati uspjesni. Jer ce puknuti pod pritiskom igraca koji zele otici (Kagawa,Sahin,a mozda u budece i Lewandovski). Kod Bayerna toga nema...nema teoretske sanse nekog igraca kupiti od njih...nema para.
Bayern nije imao pravu konkurenciju osim u 90 dok nisu capili Hitzfelda al i to je bilo ne ozbiljno . No imaj na umu ovaj BvB ce bit prava konkurencija zapravo vec su . Kao prvo ne mogu vise dovest igraca kojeg pozele iz BUndeslige jer tu sad ima i BvB . Evo ti primjeri odbio ih je Sahin prosle god, zatim Hummels koji se odlucio za BvB i cak potpisao do 2017, odbio ih je Reus a rekli su jasno i glasno da ga zele, odbio ih je Gotze ... Lewandowskog dobit nece nikad ... Tako da Bayern vise nije nedodirljivi broj 1 u Bundesligi imaj to na umu ... Dalje sta se desava 2 god zaredom Bayern je bez titule jedne jedine dok Dortmund puni ormare peharima ... Dortmund je stvorio takvu ekipu da ce se sledece sezone bez problema borit za titulu . Dortmund ima takve temlje koji obecavaju igraci poput Gotzea i Reusa imaju potencijal da budu bolji od Roberya . Hummels je stoper kakvog Njemacka nije imala jos od KOhlera i Sammera ... Onda Piszcek je bek o kakvom mnogi klubovi sanjaju ... Ilkay nije da ce dostic nivo Sahin vec ce prestic ... Lewandowsky ima potencijal bit novi Dzeko

... Pa ti vidi koliko se ta stolica Bayerna drma i drma ...
majestic24 je napisao/la:I upravo zbog ovog sta sam rekao o broju titula u BL,igracima nije ova liga zanimljiva. Zato nikada necete moci dovesti top zvijezde tipa Ronaldo,Messi,Ibrahimovic,Hazard...
Kao prvo Hazard nije top zvijezda odmah si ubacionesto sto nije istina . On ima predispozcije bit superstar al jos nije, to isto ima Gotze, Reus, Hummels ali ih ja opet ne mogu nazvat zvijezdama daleko su oni od tog kao i Hazard... Jedna povreda i kariera cao

prvo skok pa hop ... A de mi reci zasto United izgubi Ronalda ako je to Premiership i veliki United ? E pa vidis uvijek ima neko iznad i veci i jaci, kad dodje jedan Real ili Barca oni i samo oni mogu 95% igraca dovest al samo 95% ne svakog cak ni oni .... Zasto eto Barca ne dovede Lahma god ma ga ganjali na kraju odustali, isto sad i Real zeli ga al qrko, ili zasto nisu doveli Tottija ili Gerrarda ne ne nista to ... Da je vise ovih Tottija Gerrarda Lahma svi mi bi bli mnogo sretniji zadovoljni i vise bi uzivali ... Ne kao ovaj moj Avatarko dodje Real on potrci ...
P.S
majestic24 je napisao/la: I jos jedna stvar...mislite da ce perfekcija BL jednog dana doci na vidjelo i da ce druge lige propasti?? Jel stvarno mislite da ce jedan Platini il neki drugi presjednik Uefe izbaciti iz LP jednog Reala,Uniteda ili Barcelonu zbog nekih 500 mill duga?? Pa da imaju 5 mlrd duga nece ih dirati.
Mislim ja pravila su jasna i postavat se moraju, nema vise ulaganja bacanja para sto je bilo bio je ...
majestic24 je napisao/la: Ovdje ce opet mali klubovi nayebati,dok za velike vaze neka druga pravila. I samim tim,BL NIKADA nece biti najaca liga
Upravo se ovo pravilo i uvelo da bi mali ojacali i da bi se stvorila sto veca moguca ravnoteza ... A Bundesliga je najzdravija liga na svijetu ... Kad je Luca Toni igrao za Bayern rekao je kako se cudi kako plata nikad ne kasni i da to nikad dozivjeo nije

... Nemaju svabe dugova previse su oni skrti da bi bili duzni

...