Imam problem na Peugeot 308 2010. 1.6hdi 68kw, pa bi bio zahvalan da neko kaze ako je imao slican problem na ovim motorima...
Cim sam ga kupio, istu vecer mi se pri povratku kuci odjednom upali check engine, baci me u safe mode i izgubi snagu, i na displeju izbaci 'anti pollution system faulty"...to mi se upalilo na nekih otprilike 3500 obrtaja...vratim ga tako do kuce i preko noci to nestane i trajalo je to neko vrijeme kad se opet isto pojavi (otprilike jednom mjesecno i to pri visim obrtajima)...na dijagnostici javi gresku P0087 - pritisak goriva slab....ali mi to u pocetku nije toliko smetalo jer se nije stalno palilo a i tek na vecim obrtajima....medjutim, kako je vrijeme odmicalo sve cesce se pocelo paliti i na nizim obrtajima, bukvalno u drugoj brzini na 2000 obrtaja....odvezem majstoru, on to ispita preko dijagnostike, pa malo i u voznji, i kaze najvjerovatnije regulator pritiska goriva stradao...porucim ja regulator, Bosch, zamijeni ga, ja ga provozam, opet isto i plus mi se auto ugasi u voznji a nije nikad do tada...par puta mi se u 10tak dana auto gasilo u voznji, dok nisam zamijenio regulator nikada...slucajnost ili ne, ne znam....odem u drugog majstora, kaze da probamo sa senzorom pritiska goriva....zamijeni ga, dadne kontakt, odma pri kontaktu vidim da mi je bukvalno nestalo par litara goriva (upalila se rezerva a bilo goriva mimo rezerve) i nece da upali...izbaci gresku nesto "napajanje senzora tlaka nije uredu"...on isteka senzor, vrati ga ponovo, upali auto...odemo da provozamo, baca ga on u obrtaje prva druga treca, i do 4500 obrtaja, kad odjednom kaze "izgubio snagu", nema lampice nit ista al izgubio snagu...spoji ga na komp, izbaci gresku P1199, pise nesto kao "tlak rezervnog goriva slab (skoro bez goriva)"....naspemo jos goriva, opet provozamo, opet na bas visokim obrtajima se upali lampica i izgubi snagu, i tad samo javi onu prvu gresku - pritisak goriva slab...i par puta provozamo, stalno isto....al kontam ako ce se to paliti samo na 4000+ obrtaja ne bi mu nista dirao, svakako je moja voznja do 3000 max....i ja jutros u auto, upali se lampica u trecoj na otprilike 2000 obrtaja...pitaju me za filter goriva, mijenjao ga prije cca 8000km, i to MANN....evo narucio sam i kompletnu pumpu visokog pritiska polovnu pa cemo i to probati aBd u utorak...ako to ne bude ne znam vise sta bi...citao sam da i kablovi, tj dzek od senzora zna praviti problem....ako ne bude pumpa stvarno vise ne znam sta bi....pa ako je neko imao slican problem na ovim motorima bio bi mu zahvalan da to podijeli ovdje