FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Beduin
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Beduin » 26 apr 2016, 14:46

Stigla dostavaaa

slika
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Biban25
Kontakt:

Post Postao/la Biban25 » 26 apr 2016, 14:46

sloboda72 je napisao/la:
Biban25 je napisao/la:Šta mislite kad bi mogli otvoriti koverte i izabrati najbolje idejno rješenje za istočnu tribinu stadiona Tušanj? Do 15og je bio rok za prijave, ima li neki rok koji treba ispoštovati prije odabira?
Nije idejno rješenje.Ovo je sad izvedbeni projekat.
[/img]
OVO JE IDEJNO RJEŠENJE.
Hvala drug, nisam se dobro izrazio. ;)

Imaš li saznanja da li su otvarali prijave za izvedbeni projekat, koliko ih je bilo, kad bi mogli odlučiti, ima li pikanterija, šta pričaju žene po frizerajima?

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 26 apr 2016, 14:47

Beduin je napisao/la:
Stigla dostavaaa

slika
To je taj od UG? Gdje se moze nabaviti?
Jedan grad, jedna ljubav!

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 26 apr 2016, 14:52

Gifron je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
Stigla dostavaaa

slika
Bio je u prodaji na štandu UG na Zapadu protiv Želje.
Otišla prva tura, al stigla je druga tura za vikend pa će biti protiv Drine.
tuzlanska Sloboda

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 26 apr 2016, 14:57

solinas je napisao/la:Bice nam extra na ljeto bicete ponosni. Od stvari vezanih za klub,do pojacanja.
Nego gledaj Ace neki momak napisao post odma se stvorio na temi pitara da opominje.ovdje danima seru po temi ni mukajet.
Treba sto prije vidjeti taj forum pokrenuti sa nasim momcima nasim administratorima.
Gdje cemo nesmetano diskutovat.
Ukoliko ima interesa bilo bi lijepo da se pokrene to,ukoliko kosta nije problem napravicemo nesto.
Ma i mi svasta pisemo po drugim temama pa nas covjek tolerise....prvi ja, neki ultras iz zapadnog mi izyebo zivce ja mu naklepo svasta, zaboravio da je ovo virtualni svijet.....ybg. bio se uzivio :urnebes:.......a brate i ti smanji dozivljaj, vidis da te namjerno provocviraju, nemoj pisat na onoj temi....vidis da pjene, nije im lahko....nemogu ljudi jednostavno skontati da Sloboda ide 300 km/h, ne bi ni ja da sam na njihovom mjestu mogao skontati, naucili ljudi da sve mora biti na sarajevski nacin......
🔴⚫️

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 26 apr 2016, 15:01

zlajci je napisao/la:
Gifron je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
Stigla dostavaaa

slika
Hoce li biti i treca tura ? I koliko je para ?

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 26 apr 2016, 15:03

Skver je napisao/la:
strujasamo je napisao/la:Cvijetin Blagojević rođen u Loparama 1955 Davne 1966 poćeo kod Bevande a prvi profi ugovor potpisao 1974 Debitovao za prvi tim na Maksimiru 1974 Kad je dao Zvijezdi go sa centra na Marakani tad je počela trka za Cvijetinom svi su ga htjeli a Cvijetin ode u Zvijezdu 1978 je postao igrač Zvijezde a mi dobili REFLEKTORE DOK JE IGRAO U SLOBODI ZVALI SMO GA PIKE A U ZVIJEZDI JE DOBIO NADIMAK CVELE
Po tvom sto si napisao ispada da je doveden iz Lopara u Slobodu, a u Tuzli je jos kao beba bio, nikad cuo za nadimak Pika, kao djecak sam zivio blizu gdje je stanovao sa roditeljima dok je igrao za Slobodu i tu ga je raja zvala Cvele jer nije volio kad ga neko zovne Cvijetine :) ( njegova raja sa kojima je odrastao su ti sadasnji glumac Zijad Gracic zv. Dzidzo i njegov stariji brat Suad koji je igrao za Slobodu Ditu, ime je dobio po bivsem politicaru Cvijetinu Mijatovicu koji je iz istog kraja (Lopare) kao i njegovi.....znam samo za jednog Piku koji je bio u Slobodi, branio u juniorima Slobode.....istina je da se vratio u Slobodu da zavrsi karijeru, ali je odigrao par utakmica i otisao za Svedsku gdje je bio igrac i trener u nekom amaterskom kljubu.....nemoj mi opcije copy/paste iz nekih clanaka ;)......a to za reflektore je vise simbolicno, raja spominje C. zvezdu...nikakve veze C. zvezda nema sa reflektorima.....reflektori su bili puno ranije u "projektu" prije njegovog prelaska, grad nije mogao napraviti ni pola reflektora za Cvijetinov :mrgreen: prelazak u C. zvezdu.....tadasnji komitet se pitao za sve, postoje ljudi koji su to inicirali i koji su sproveli u djelo....ostalo su carsijske price....
Jest tačno da su mu roditelji doselili iz Lopara kad je Cvele imao tri mjeseca.To on sam kaže.
O reflektorima nema spora.Crvena zvezda ih je i platila.Kada je 18. maja 1978. MOK "ODLUČIO" da Sarajevo bude domaćin Olimpijade 1984, sve "neprivriredne" investicije u BIH su zakonom obustavljene.Sjeti se da su trebali bazeni da se grade na Ircu.Sreća pa je Mejdan započet 1976, ali i on je završen tek 1985.Naravno uz odustajanje od 1/3 projektovanog Mejdana.Kada su košarkaši Slobode 1981 ušli u 1. ligu Jugoslavije morala se naprečac u ljeto 1981 graditi studentska montažna dvorana pod izgovorom za Univerzitet.
Na stranu što su mi silom odbijali cijelu mjesečnu platu za Olimpijadu , nego su sve firme Tuzle morale izvrnuti džepove i predat pare u Sarajevo.Kakav .ebeni Komitet?.Mirko Šimić i Komitet su sve tuzlanske pare dali Sarajevu.Što to Komitet ne napravi Tušanj ni po prvoj maketi iz 70-tih, ni po drugoj iz 80-tih.Svi su oni drhtali pred Sarajevom kao i ovi danas.
Naši reflektori su po Zvezdinom projektu napravljeni a pare su došle iz Beograda.Crvena zvezda je to sve sredila tj ljudi koji su je vodili.Naravno za TRANSFER Cvijetina Blagojevića.
p.s.Tih godina u Tuzli se jedino betoniralo korito Jale , a moćni PTK pravio "TUZLANKU ".
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 26 apr 2016, 15:07, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 26 apr 2016, 15:03

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:
zlajci je napisao/la:
Gifron je napisao/la: To je taj od UG? Gdje se moze nabaviti?
Hoce li biti i treca tura ? I koliko je para ?
Mrsko ti doc protiv Drine, aaa? :mrgreen: derby navijac...
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 26 apr 2016, 15:07

SlobodaTuzla1919 je napisao/la: Mrsko ti doc protiv Drine, aaa? :mrgreen: derby navijac...
Pratit cu iz Cavtata :mrgreen:

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 26 apr 2016, 15:13

Skver je napisao/la:
solinas je napisao/la:Bice nam extra na ljeto bicete ponosni. Od stvari vezanih za klub,do pojacanja.
Nego gledaj Ace neki momak napisao post odma se stvorio na temi pitara da opominje.ovdje danima seru po temi ni mukajet.
Treba sto prije vidjeti taj forum pokrenuti sa nasim momcima nasim administratorima.
Gdje cemo nesmetano diskutovat.
Ukoliko ima interesa bilo bi lijepo da se pokrene to,ukoliko kosta nije problem napravicemo nesto.
Ma i mi svasta pisemo po drugim temama pa nas covjek tolerise....prvi ja, neki ultras iz zapadnog mi izyebo zivce ja mu naklepo svasta, zaboravio da je ovo virtualni svijet.....ybg. bio se uzivio :urnebes:.......a brate i ti smanji dozivljaj, vidis da te namjerno provocviraju, nemoj pisat na onoj temi....vidis da pjene, nije im lahko....nemogu ljudi jednostavno skontati da Sloboda ide 300 km/h, ne bi ni ja da sam na njihovom mjestu mogao skontati, naucili ljudi da sve mora biti na sarajevski nacin......
Ajj sto pitari pjene zbog grube igre zeljane od yebatanja po spisku do kletvi.sudija najgore gofno a Valjic kazu nama odsudio evropski na lavoru :urnebes:
Traze penal bio na Benki ceveni ovo ono :puke:
Nama dva penala nisu svirana za startove Bekica i guzevica crveni,ali kazu "objektivni"pitari bila muska igra,sta je sada :wtf: :urnebes:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 26 apr 2016, 15:19

sloboda72 je napisao/la:
Skver je napisao/la:
strujasamo je napisao/la:Cvijetin Blagojević rođen u Loparama 1955 Davne 1966 poćeo kod Bevande a prvi profi ugovor potpisao 1974 Debitovao za prvi tim na Maksimiru 1974 Kad je dao Zvijezdi go sa centra na Marakani tad je počela trka za Cvijetinom svi su ga htjeli a Cvijetin ode u Zvijezdu 1978 je postao igrač Zvijezde a mi dobili REFLEKTORE DOK JE IGRAO U SLOBODI ZVALI SMO GA PIKE A U ZVIJEZDI JE DOBIO NADIMAK CVELE
Po tvom sto si napisao ispada da je doveden iz Lopara u Slobodu, a u Tuzli je jos kao beba bio, nikad cuo za nadimak Pika, kao djecak sam zivio blizu gdje je stanovao sa roditeljima dok je igrao za Slobodu i tu ga je raja zvala Cvele jer nije volio kad ga neko zovne Cvijetine :) ( njegova raja sa kojima je odrastao su ti sadasnji glumac Zijad Gracic zv. Dzidzo i njegov stariji brat Suad koji je igrao za Slobodu Ditu, ime je dobio po bivsem politicaru Cvijetinu Mijatovicu koji je iz istog kraja (Lopare) kao i njegovi.....znam samo za jednog Piku koji je bio u Slobodi, branio u juniorima Slobode.....istina je da se vratio u Slobodu da zavrsi karijeru, ali je odigrao par utakmica i otisao za Svedsku gdje je bio igrac i trener u nekom amaterskom kljubu.....nemoj mi opcije copy/paste iz nekih clanaka ;)......a to za reflektore je vise simbolicno, raja spominje C. zvezdu...nikakve veze C. zvezda nema sa reflektorima.....reflektori su bili puno ranije u "projektu" prije njegovog prelaska, grad nije mogao napraviti ni pola reflektora za Cvijetinov :mrgreen: prelazak u C. zvezdu.....tadasnji komitet se pitao za sve, postoje ljudi koji su to inicirali i koji su sproveli u djelo....ostalo su carsijske price....
Jest tačno da su mu roditelji doselili iz Lopara kad je Cvele imao tri mjeseca.To on sam kaže.
O reflektorima nema spora.Crvena zvezda ih je i platila.Kada je 18. maja 1978. MOK "ODLUČIO" da Sarajevo bude domaćin Olimpijade 1984, sve "neprivriredne" investicije u BIH su zakonom obustavljene.Sjeti se da su trebali bazeni da se grade na Ircu.Sreća pa je Mejdan započet 1976, ali i on je završen tek 1985.Naravno uz odustajanje od 1/3 projektovanog Mejdana.Kada su košarkaši Slobode 1981 ušli u 1. ligu Jugoslavije morala se naprečac u ljeto 1981 graditi studentska montažna dvorana pod izgovorom za Univerzitet.
Na stranu što su mi silom odbijali cijelu mjesečnu platu za Olimpijadu , nego su sve firme Tuzle morale izvrnuti džepove i predat pare u Sarajevo.Kakav .ebeni Komitet?.Mirko Šimić i Komitet su sve tuzlanske pare dali Sarajevu.Što to Komitet ne napravi Tušanj ni po prvoj maketi iz 70-tih, ni po drugoj iz 80-tih.Svi su oni drhtali pred Sarajevom kao i ovi danas.
Naši reflektori su po Zvezdinom projektu napravljeni a pare su došle iz Beograda.Crvena zvezda je to sve sredila tj ljudi koji su je vodili.Naravno za TRANSFER Cvijetina Blagojevića.
p.s.Tih godina u Tuzli se jedino betoniralo korito Jale , a moćni PTK pravio "TUZLANKU ".
.. svaka čast . . . ništa copy/paste . . . sve iz glave . . .

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 26 apr 2016, 15:21

@Sloboda72, znam da puno toga znas i zaista te postujem....sto se tice reflektora jedina istina je da su isti kao na Marakani.....komitet je samo morao aminovati jer tako bilo po "protokolu", vjeruj mi reflektori nisu mogli biti napravljeni od tog transfera a istina je to sto pises za komitet i tadasnje odluke da se sav moguci novac usmjeravao za ZOI i nije se mogao napraviti stadion ali su ljudi napravili reflektore....malo su zaobisli i komitet da se smire strasti i zbog Tusnja i Mejdana......pitaj Antu Raosa reci ce ti ili njegovog tadasnjeg vozaca Miska koji je sve znao ;)....reflektori su napravljeni "ispod zita" i nema teorije da su napravljeni od tog transfera, vjeruj mi.....
🔴⚫️

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 apr 2016, 15:31

dobar tekst, samo bih napravio malo korekciju, da zvuci sa mnogo vise ljubavi, kao sto je i pjesma takva
umjesto "boze, tebi hvala", neka bude "mama, tebi hvala"

fukare987
Kontakt:

Post Postao/la fukare987 » 26 apr 2016, 16:04

Gifron je napisao/la:[youtube][/youtube]

znaci ovi momci sto su oko fan kluba i imaju kontakta s vodjom... ovaj dio ooo ooo volim te volim slobodo... recite mu pod hitno
da se ovo pjeva jer uz ritam bubnje ce da gori, pun mi qrac vise "pozdravite mame..." i "yebemo vam mater u p." :crazy:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 26 apr 2016, 16:08

Kako je prejaka pjesma, nadam se da će se pjevati prije svake utakmice na Tušnju :pray:
@gorki evo isplatilo nam se kukanje :mrgreen:
Nad tobom sunce najljepše sja

SARS
Kontakt:

Post Postao/la SARS » 26 apr 2016, 16:14

Slobodas je napisao/la:
Jest jaka pjesma joj kad bi ovo otpjevali na finalu kupa prije tekme :bow:
Ajmo da cujem koliko ih se najezilo na ovu pjesmu...Premocna pjesma i napokon nesto sto bi moglo uci u konkurenciju himne

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 26 apr 2016, 16:19

Učite tekst ljudi, imam osjećaj da će nam trebat :D
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 26 apr 2016, 16:19

@SARS ja nezz sta ti vise glumis... Cini mi se da si clan grupe SARS i navijac Slobode, a himnu nam ne mozes napravit :puke:

PS: refren naucen! 10 puta sam je slusao do sad :mrgreen: idemo dalje!
Zadnja izmjena: SlobodaTuzla1919, dana/u 26 apr 2016, 16:20, ukupno mijenjano 1 put.
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 26 apr 2016, 16:20

Jbt koliko lijepih stvari se dešava, tačno mi ne bi bilo puno krivo kad ne bi ništa osvojili ove sezone :mrgreen:
Al' idemo po duplu naravno, Zrinjski dobijamo u Mostaru, samo da ostane ovih -3 do zadnjeg kola.
Nad tobom sunce najljepše sja

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 26 apr 2016, 16:22

pinoglavi je napisao/la:Jbt koliko lijepih stvari se dešava, tačno mi ne bi bilo puno krivo kad ne bi ništa osvojili ove sezone :mrgreen:
Al' idemo po duplu naravno, Zrinjski dobijamo u Mostaru, samo da ostane ovih -3 do zadnjeg kola.
Do zadnjeg kola ih stizemo :kafa: mi dobijamo sve 3, dok oni kiksija na Grbavici i mozda protiv Mladosti

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: rukometubih23 i 9 gostiju.