I ja otprilike takoleorey je napisao/la:Pratim Barcu negdje od pocetka 2001 godine i nezahvalno je izabrati samo prvih 11, s obzirom na sve legendarne igrace koji su prosli i koji ce proci kroz ovaj klub.
Ali meni licno najdominantnija Barcelona a i ekipa opcenito je ona iz 2011 i 2012 godine. 2009 je bio pocetak te ekipe, ali vrhunac je bio 2012 vjerujte mi. Kao sto je i Pep rekao, sezone 2011/2012 smo igrali najbolji nogomet, sprdali se sa protivnicima, Messi zabio preko 90 golova te godine. Steta samo zbog nesrece protiv Chelsea, Guardiola je sam rekao da je otisao zbog toga, jer je vidio da emotivno ne moze dignuti samopouzdanje igraca nakon tog ispadanja. Sreca pa nam se sve vratilo u srijedu, sva sreca ovog svijeta
Poštujem stare majstore- Stoičkova, Laudrupa, Koemana, Zubizaretu, Guardiolu, Enriquea, Bakera, Romarija, Rivalda, Kluiverta itd ili one još starije legende poput Kubale , Cesara, Krojfa, Salinasa itd
Ali za mene je ova postavka:
Valdes- Alves, Puyol, Pique, Abidal - Busquets, Xavi, Iniesta - Ronaldinho, Messi, Villa
Ovo onako na prvu, bez puno razmišljanja, možda se mogao negdje zamjeniti Rivaldo, Suarez, Henry, Eto'o . Teško je sad kombinovati.
Znam samo da Figa treba trajno izbrisati iz Barcine historije.