KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Misle Nihad, Sabovic, Milavic i ostala kompanija da ce njima sada neko da daje pare i gura ih....
Davno je ovo zlo trebalo istjerati iz kluba....
Da nas nije covjek vratio u Skenderiju, igrali bi u Vogosci ili negdje slicno.....
Ovdje su samo SIPA i ostale agencije rjesenje....
Davno je ovo zlo trebalo istjerati iz kluba....
Da nas nije covjek vratio u Skenderiju, igrali bi u Vogosci ili negdje slicno.....
Ovdje su samo SIPA i ostale agencije rjesenje....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Razbježala se bagra, proprala novac, ostavili klub u dugovima misleći da će neki novi doći i preuzeti sve njihove dugove samo tako???
Ostavke su tako logičan slijed, a ja sam već jednom rekao - nije niko lud da preuzme klub, ali i da preuzme odgovornost nad dugovima (što svesrdno Imamović & co. pokušavaju nekom da natovare).
- Jedino logično rješenje je:
.............01. Sazvati skupštinu
.............02. Oformiti novi Upravni odbor (da ne bude ni jedne osobe iz KK Bosne koja je do sada bila)
.............03. Novi Upravni odbor da izabere vrhušku (predsjednik, potpredsjednik, direktor...)
.............04. Pozvati finansijsku policiju da utvrdi stanje duga
.............05. Mandat svih izabranih počinje nakon ustanovljavanje dugovanja i položaja kluba
.............06. Pravi se ekspertna komisija koja će napraviti model izvlačenja iz dugova
.............07. Plan se iznosi u javnost (pozivaju se sponzori i Grad Sarajevo) da pomognu
.............08. Formira se tim ljudi (struka i zadržava se igrački kadar koji se može zadržati)
.............09. Svi dugovi se zalede na godinu dana gdje isplata kreće dogovorno sa potraživačima dugova
.............10. Transparentno vođenje kluba, pomoć Bosninih velikana sa strane, kontakti sa velikim klubovima
.............11. Dovode se posuđeni igrači gdje dogovorno Bosna preuzima dio ugovorne obaveze na 2 god.
.............12. Formira se jak tim od posuđenih igrača koje će finansirati sponzori kluba i ostali sufinansijeri
.............13. Dug se reprogramira kroz četvorogodišnji ciklus, a paralelno se radi sa omladinskom školom
.............14. Završetkom otplate duga nakon četvorogodišnjeg ciklusa, Bosna će imati omladince i posuđene
.............15. Krivično gonjenje i obavezivanje stvarača duga da odgovaraju za nastalu situaciju
Ostavke su tako logičan slijed, a ja sam već jednom rekao - nije niko lud da preuzme klub, ali i da preuzme odgovornost nad dugovima (što svesrdno Imamović & co. pokušavaju nekom da natovare).
.............02. Oformiti novi Upravni odbor (da ne bude ni jedne osobe iz KK Bosne koja je do sada bila)
.............03. Novi Upravni odbor da izabere vrhušku (predsjednik, potpredsjednik, direktor...)
.............05. Mandat svih izabranih počinje nakon ustanovljavanje dugovanja i položaja kluba
.............06. Pravi se ekspertna komisija koja će napraviti model izvlačenja iz dugova
.............07. Plan se iznosi u javnost (pozivaju se sponzori i Grad Sarajevo) da pomognu
.............08. Formira se tim ljudi (struka i zadržava se igrački kadar koji se može zadržati)
.............09. Svi dugovi se zalede na godinu dana gdje isplata kreće dogovorno sa potraživačima dugova
.............10. Transparentno vođenje kluba, pomoć Bosninih velikana sa strane, kontakti sa velikim klubovima
.............11. Dovode se posuđeni igrači gdje dogovorno Bosna preuzima dio ugovorne obaveze na 2 god.
.............12. Formira se jak tim od posuđenih igrača koje će finansirati sponzori kluba i ostali sufinansijeri
.............13. Dug se reprogramira kroz četvorogodišnji ciklus, a paralelno se radi sa omladinskom školom
.............14. Završetkom otplate duga nakon četvorogodišnjeg ciklusa, Bosna će imati omladince i posuđene
.............15. Krivično gonjenje i obavezivanje stvarača duga da odgovaraju za nastalu situaciju
-
- Kontakt:
hz1987 je napisao/la:Razbježala se bagra, proprala novac, ostavili klub u dugovima misleći da će neki novi doći i preuzeti sve njihove dugove samo tako???
Meni se čini da je korupcija uzela toliko maha da i oni koji bi po prirodi svoga posla trebali ući u klupske prostorije ,preispitati poslovanje kluba zadnjih godina i podići odgovarajuće prekršajne/krivične prijave protiv odgovornih u klubu nisu voljni to uraditi jer igraju u istom kolu.Kako drugačije objasniti da nadležni organi i institucije nisu spremni napraviti detaljnu analizu poslovanja i obavijestiti javnost o rezultatima izvršene revizije ako i oni sami nisu dio korumpirane mašinerije koje je nažalost očigledna u svim sferama BH društvenog života?
04. 09. 2011 - Alytus
Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
Ja sam ljudi ozbiljno za to da se ugasi klub, jer ovu bagru ne možeš drugačije otjerati. Osnovati novu Bosnu samo sa drugim predznakom radi papirologije....Startovati od početka lijepo...raditi samo sa mlađim kategorijama ili nakon sto se ugasi ova i osnuje nova Bosna, napraviti neku fuziju s Trilandom koji ce svakako ubrzo uci u ovu ligu sto igra i trenutno i Bosna, dati mu lijepo ime KK Bosna Triland, dati klub u ruke strancima, ni za njih ne bi bilo loše da nose Bosnino ime, jer je ono ipak i dalje neki brand u svijetu kosarke, s druge strane Bosna preskoci 3 ranga takmicenja i nalazimo se na istom, samo na zdravijim temeljima i bez dugovanja....ako je moguće ovisno o stranom kapitalu, a ne novcu koji će dati korumpirana gradska vlast, koja bi opet tražila da ubaci svoju gamad u upravu kluba........i s nekim izgledima za budućnost......Ovako nemamo šanse ni do Tuzle da doputujemo 

vjerovatno je nesto poput toga i jedino rjesenje... ja sam i prosle sezone govorio nek ga ugase ako ce mu ovo raditi a sad vidim sta njima znaci bosna... samo paravan za pranje i zgrtanje novca...dnalydal je napisao/la:Ja sam ljudi ozbiljno za to da se ugasi klub, jer ovu bagru ne možeš drugačije otjerati. Osnovati novu Bosnu samo sa drugim predznakom radi papirologije....Startovati od početka lijepo...raditi samo sa mlađim kategorijama ili nakon sto se ugasi ova i osnuje nova Bosna, napraviti neku fuziju s Trilandom koji ce svakako ubrzo uci u ovu ligu sto igra i trenutno i Bosna, dati mu lijepo ime KK Bosna Triland, dati klub u ruke strancima, ni za njih ne bi bilo loše da nose Bosnino ime, jer je ono ipak i dalje neki brand u svijetu kosarke, s druge strane Bosna preskoci 3 ranga takmicenja i nalazimo se na istom, samo na zdravijim temeljima i bez dugovanja....ako je moguće ovisno o stranom kapitalu, a ne novcu koji će dati korumpirana gradska vlast, koja bi opet tražila da ubaci svoju gamad u upravu kluba........i s nekim izgledima za budućnost......Ovako nemamo šanse ni do Tuzle da doputujemo
You are someone else I am still right here
Kako ljudi sve reziraju pa to nije normalno....Sada kao ocekuje pomoc od politike, a oni doveli do ovog stanja pa ovo je nevjerovatno sta ljudi rade...Ali najgore je sto niko nece nizasta da odgovara....NIKO!!!Milavić o stanju u KK Bosna: Teško je, ali neću pobjeći
Milavić vjeruje da će nekolicina ljudi u klubu, u koje ubraja i sebe, uspjeti očuvati takmičarski pogon na okupu do izbora novog rukovodstva
Košarkaški klub Bosna ASA BH Telecom podsjeća na brod koji tone, a kad je tako, malo je onih koji su spremni ostati.
Posljednja blamaža, kada su se na sastanku Upravnog odbora pojavila samo dva člana, od kojih je jedan bio vršilac dužnosti predsjednika Almir Spaho, koji je potom podnio ostavku, govori da se krug ljudi vjernih klubu rapidno smanjuje.
No, Mirsad Milavić, spona između starog i novog saziva Upravnog odbora, koji priprema opsežan materijal o stanju u KK Bosna, ne želi komentirati motive nečijeg neočekivanog ulaska i još bržeg izlaska iz uprave nego želi usmjeriti snage na spašavanje kluba.
- Završava se informacija poslovanja za proteklih 13 godina, koja će biti polazna tačka za sjednicu Skupštine - kaže Milavić, za kojeg je mnogo važnije da se sjednica kvalitetno pripremi nego kada će se održati (izvjesno je da se to neće desiti 29. novembra, za kada je prvobitno planirana).
Milavić vjeruje da će nekolicina ljudi u klubu, u koje ubraja i sebe, uspjeti očuvati takmičarski pogon na okupu do izbora novog rukovodstva.
- Ne mogu reći da postoje ljudi koji su čvrsto obećali da će ući u klub, ali voljni su razgovarati. Očekujemo i da se politika i država izjasne prema vrhunskom sportu. Ako to izostane, a izostalo je kroz jedan period, onda je pred klubom veoma neizvjesna budućnost. No, ja ne namjeravam pobjeći - rekao je Milavić.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
- Kontakt:
Imamović,Milavić,Šabović su osobe koje su duže vrijeme u klubu i ništa se nije dešavalo u klubu a da oni nisu bili upoznati.Te tri osobe su zajedno sa Konakovićem i doveli kluba do sadašnjeg katastrofalnog stanja.I što je još veći poraz za ovaj grad jeste da tim ljudima niko neće da kaže da je dosta njihovog "upravljanja" i da je došlo vrijeme da se povuku ili da im se zaprijeti....Vjerujem da za to ima dosta materijala.Ali gore pomenuta "gospoda" se ponašaju toliko bezobrazno kao de je neko drugi "upravljao" klubom sve ove godine,kao da je neko drugi kriv zašto je klub u fazi raspadanja i još zamislite bezobrazluka neće da odstupe sa svojih funkcija.
Nažalost ne mogu da vjerujem da u ovome gradu ne postoji kritična masa ljudi(iz sfere sporta,kulture,politike) koji bi mogli ovoj trojici-četvorici pilićara reći "mrš iz kluba,gospodo vaše vrijeme je davno prošlo".I sve dok se šuti,dok nema reakcija od ljudi koji bi mogli stvari pokrenuti sa mrtve tačke to je znak ohrabrenja ovim pilićarima da mogu nastaviti da rade šta hoće.Zbog toga ne treba da čudi današnja izjava Mirsada Milavića.
Tako razmišljaju i ostali rušitelji kluba.Ne bi me iznenadilo da se Konaković sutra vrati na velika vrata kao tobože spasilac kluba.Jadan je ovaj grad i ljudi u njemu,koji vidi(e) i razumiju stvari koje su se dešavale,ali šute i trpe kao da se to njih ne tiče.Do kada????
Kako je današnji BH sport u velikoj mjeri u funkciji politike malo ću se osvrnuti i na riječi jednog političara.Sjećam se izjave bivšeg visokog predstavnika OHR-a koji je jednom prilikom rekao"Visok je prag tolerancije ovdašnjeg stanovništva".Bio je apsolutno u pravu.Nama je sve dobro samo neka ne puca.Istina.
Nažalost ne mogu da vjerujem da u ovome gradu ne postoji kritična masa ljudi(iz sfere sporta,kulture,politike) koji bi mogli ovoj trojici-četvorici pilićara reći "mrš iz kluba,gospodo vaše vrijeme je davno prošlo".I sve dok se šuti,dok nema reakcija od ljudi koji bi mogli stvari pokrenuti sa mrtve tačke to je znak ohrabrenja ovim pilićarima da mogu nastaviti da rade šta hoće.Zbog toga ne treba da čudi današnja izjava Mirsada Milavića.
Tako razmišljaju i ostali rušitelji kluba.Ne bi me iznenadilo da se Konaković sutra vrati na velika vrata kao tobože spasilac kluba.Jadan je ovaj grad i ljudi u njemu,koji vidi(e) i razumiju stvari koje su se dešavale,ali šute i trpe kao da se to njih ne tiče.Do kada????
Kako je današnji BH sport u velikoj mjeri u funkciji politike malo ću se osvrnuti i na riječi jednog političara.Sjećam se izjave bivšeg visokog predstavnika OHR-a koji je jednom prilikom rekao"Visok je prag tolerancije ovdašnjeg stanovništva".Bio je apsolutno u pravu.Nama je sve dobro samo neka ne puca.Istina.
04. 09. 2011 - Alytus
Svi nasi problemi i krize su uzrokovane politikom, pa su i razlozi dublji i rasprave duze.
- Svi lopovi tretiraju klubove kao ratni plijen
- Mi smo birali politicare koje su lopovima dali na raspolaganje klubove
- Dakle mi smo indirekno krivi
- Ti isti politicari su u talu sa lopovima pa zasto da ih onda zaustavljaju
- Lopovi kao moralno pokrice koriste izjave "Ako ima neko sposobniji ja cu otici", izjave Dine, Nihada,...
- Samo narod moze sve ovo rascistiti ali traume su jos vrlo duboke pa je i prag tolerancije jako visok
- Obicna raja umjesto da se bore protiv, kopiraju isto samo za sitnije pare, tako da ne vide razlog da kritikuju lopove
- Narod se bavi opstankom dok lopovi rade sta hoce
- Niko nema vremena da izadje na ulice i trazi ono sto mu pripada
Najzalosnije je da talenta i sposobnosti ima, ali sistem je truo. Samo cekam ko ce se od tajkuna pojaviti da uzme klub u bescjenje. Sada se pokusava razvaliti i FK Sarajevo.
Gasenje kluba je meni licno ravno rusenju Starog Mosta. Kome je do gasenja neka odmah krene sa novim klubom nema problema, ala Olimpik. Gasenjem se brise sve sto je napravljeno tako da to bas i nije tako nevazno i minorno.
Klub jos ima i udio u NLB, sta je sa tim ?
- Lopovi kao moralno pokrice koriste izjave "Ako ima neko sposobniji ja cu otici", izjave Dine, Nihada,...
- Samo narod moze sve ovo rascistiti ali traume su jos vrlo duboke pa je i prag tolerancije jako visok
- Obicna raja umjesto da se bore protiv, kopiraju isto samo za sitnije pare, tako da ne vide razlog da kritikuju lopove
Najzalosnije je da talenta i sposobnosti ima, ali sistem je truo. Samo cekam ko ce se od tajkuna pojaviti da uzme klub u bescjenje. Sada se pokusava razvaliti i FK Sarajevo.
Gasenje kluba je meni licno ravno rusenju Starog Mosta. Kome je do gasenja neka odmah krene sa novim klubom nema problema, ala Olimpik. Gasenjem se brise sve sto je napravljeno tako da to bas i nije tako nevazno i minorno.
-
- Kontakt:
kengur je napisao/la:Svi nasi problemi i krize su uzrokovane politikom, pa su i razlozi dublji i rasprave duze.
U svom predzadnjem post-u sam i stavio naglasak na ovaj tal(sprega tzv. sportskih radnika i političara od kojih su i iedni i drugi duboko korumpirani) i jedino tu vidim razloge zašto ovi koji imaju vlast (političari )ne otjeraju svoje sportske a bogami i političke "frendove" i istomišljenike.
04. 09. 2011 - Alytus
Nikakvo gašenje kluba ne dolazi u obzir, to bi bilo ravno samoubitstvu. Taj novi klub bilo kako da se zove nebi imo tradicije i nebi mogli kazati bili smo prvaci Evrope, prvi sa ovih prostora kojima je to uspjelo. Samo raščistit sa bandom i klub postavit na zdrave temelje. Nemora se izmišljat topla voda, može se ugledat na organizaciju KK Široki
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna
Teska situacija za KK Bosnu al nadam se da cemo se izvuci...i naravno ostraniti ove lopove iz kluba!!!
GAŠENJE??????
Jeste li vi normalni????
Pa to oni ih hoće, jer tako se jedino mogu dokopati nekretnina koje Bosna ima!
Nije problem ugasiti Bosnu, pa je ponovo oživjeti, problem je kad Bosnu ugasiš, onda sve ono što je u vlasništvu Bosne ide na prodaju da se saniraju dijelovi duga? E onda ulijeću tajkuni i jeftino od onih para s kojim su proprali i pokrali Bosnu kupuju te iste prostorije u svom vlasništvu. Znate li koja je cijena nekretnine u suhom centru grada i na skenderiji i koliki su ti prostori????? Milioni, ljudi - ti prostori vrijede više miliona!
Ja sam davno rekao, samo čekam kad će na red doći prodaja prostorija kluba, očito da s namjerom idu na stečaj, da dođu transparentno do nekretnine!
Jeste li vi normalni????
Pa to oni ih hoće, jer tako se jedino mogu dokopati nekretnina koje Bosna ima!
Nije problem ugasiti Bosnu, pa je ponovo oživjeti, problem je kad Bosnu ugasiš, onda sve ono što je u vlasništvu Bosne ide na prodaju da se saniraju dijelovi duga? E onda ulijeću tajkuni i jeftino od onih para s kojim su proprali i pokrali Bosnu kupuju te iste prostorije u svom vlasništvu. Znate li koja je cijena nekretnine u suhom centru grada i na skenderiji i koliki su ti prostori????? Milioni, ljudi - ti prostori vrijede više miliona!
Ja sam davno rekao, samo čekam kad će na red doći prodaja prostorija kluba, očito da s namjerom idu na stečaj, da dođu transparentno do nekretnine!
ma lako je ovdje na forumima pametovati... jel neko od vas misli da postoji nesto konkretno sto mi mozemo uraditi za klub ? ako misli ja bi vrlo rado saslusao da vidim koliko je to pametno. a ovako polemisati uprazno i nema nekog smisla a ja mislim da ima i boljih nacina da se izbaci ova nasa negativna energija od pisanja po forumima.
You are someone else I am still right here
Za početak bi trebalo osnovati udruženje navijača KK Bosna kako bi naši zahtjevi dobili na legitimnosti.Ovako možemo naprdjivati do sutra bez ikakvog učinka!
davno propali tim na zalost
siroki institucija za nekadasnjeg prvaka
siroki institucija za nekadasnjeg prvaka
MOJA MISIJA JE DA NONAME DOBIJE BAN
fera lave,
Registracija navijacke skupine bi bila dobra. Takodje tebi se mozda cini kao suplja ali ovo sto Neno i ostali rade iznosenjem cinjenica sta lopovi rade je odlicna stvar. Neces ih lako fizicki sprijeciti al njima istina nikako nije u cilju.
Vidim da se malo raje i javlja a kamoli da dodje pred klub a masa moze cuda napraviti. FK Sarajevo ce se sacuvati samo zato jer su svi skocili na noge i iznose se detalji o lopovlucima.
Ako se samo jedna osoba na polozaju zainteresuje i nacuje nesto od onoga sto se govori, sve se moze dramaticno popraviti. Najgore je ne talasati i voditi stvar kraju. Pad interesa je i doveo da se pocelo pricati i o gasenju.
To su moja razmisljanja, a drugi ce jos dodati. I znam da ni Brankovica ne osudise i da lopovi rade kojesta nekaznjeno te da ima kontra-argumenata mojim sugestijama. Ali to su stvari koje lopovima ne idu u korist - dakle nama idu.
Registracija navijacke skupine bi bila dobra. Takodje tebi se mozda cini kao suplja ali ovo sto Neno i ostali rade iznosenjem cinjenica sta lopovi rade je odlicna stvar. Neces ih lako fizicki sprijeciti al njima istina nikako nije u cilju.
Vidim da se malo raje i javlja a kamoli da dodje pred klub a masa moze cuda napraviti. FK Sarajevo ce se sacuvati samo zato jer su svi skocili na noge i iznose se detalji o lopovlucima.
Ako se samo jedna osoba na polozaju zainteresuje i nacuje nesto od onoga sto se govori, sve se moze dramaticno popraviti. Najgore je ne talasati i voditi stvar kraju. Pad interesa je i doveo da se pocelo pricati i o gasenju.
To su moja razmisljanja, a drugi ce jos dodati. I znam da ni Brankovica ne osudise i da lopovi rade kojesta nekaznjeno te da ima kontra-argumenata mojim sugestijama. Ali to su stvari koje lopovima ne idu u korist - dakle nama idu.
Po meni sada je najveci problem sto i SDP boli birga sta se desava...Ja sam ocekivao da ce oni makar malo da "nagaze" Nihada...Ali kako stvari stoje i njima je bitno da se podijele fotelje i to je to....
Najgore je sto masa raje ne zna sta se desava u Bosni, jer samo u posljednjih dva - tri mjeseca su se pocele iznositi istine...A dotada je Nihad u Avazu bio velican i slicno..Kao tipa mora reci DOSTA i slicno....
Najgore je sto masa raje ne zna sta se desava u Bosni, jer samo u posljednjih dva - tri mjeseca su se pocele iznositi istine...A dotada je Nihad u Avazu bio velican i slicno..Kao tipa mora reci DOSTA i slicno....
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
polako za ovo prvo da se podjele fotelje (i oni su politicari, a njima je fotelja ipak glavni prioritet), a onda MOZDA i nesto budeneno#4 je napisao/la:Po meni sada je najveci problem sto i SDP boli birga sta se desava...Ja sam ocekivao da ce oni makar malo da "nagaze" Nihada...Ali kako stvari stoje i njima je bitno da se podijele fotelje i to je to....
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Neno i ja polazem nade u SDP kako za klub tako i na drzavnom nivou. Ali mafija je tako duboko pustila korjenje da to nece ici lako. Minder politika nas je bacila na koljena a Radoncic bi da sta mazne ako ostane. A oboma je zajednicki sef u susjednoj drzavi. Avaz vodi KOS-ovac i Miskovicev prijatelj.
SDP mora biti inteligentan i skontati da ako podignu Bosnu imaju glasove bar iducih 20 godina u Sarajevu. Cak i da im nije stalo iskreno za nas, a nekima garant mora biti. Ljudi koji su prije vodili klub su uvijek imali stil razmisljanja SDP struje. Zato nas nacionalisti nece ni pokusati izvuci, samo SDP ili recimo Nasa Stranka i raja sa takvim logikama.
Ti si im trn u oku i da mogu rado bi te usutkali - to je sigurno. Dakle radis pravu stvar.
I ja mislim ovo sto Nermin rece u medjuvremenu.
SDP mora biti inteligentan i skontati da ako podignu Bosnu imaju glasove bar iducih 20 godina u Sarajevu. Cak i da im nije stalo iskreno za nas, a nekima garant mora biti. Ljudi koji su prije vodili klub su uvijek imali stil razmisljanja SDP struje. Zato nas nacionalisti nece ni pokusati izvuci, samo SDP ili recimo Nasa Stranka i raja sa takvim logikama.
Ti si im trn u oku i da mogu rado bi te usutkali - to je sigurno. Dakle radis pravu stvar.
I ja mislim ovo sto Nermin rece u medjuvremenu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.