3-4 lose utakmice su vec odigrane i niko ih ne tjera, nek uzivaju dok nema istoka.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
NEMA NAZAD
- NisamInSajder
- Kontakt:
Davno pisao da je to jedini mogući sastav iz ovog rostera. Jedini moguć u smislu da imas igru, da liči na nešto, i da na tome gradiš ozbiljne temelje. I siguran sam da bi dobar rezultat pravili. Uz iole normalnog trenera. Još ne bih otpisao ni Dizdarevića, čak bih do kraja sezone njega forsirao na golu, i prodat ga na ljeto, a kasnije imaš Šahinovića kojeg ponovo za godinu možeš prodati za dobru lovu.umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑21 mar 2023, 01:34Volio bih bar jednom vidjeti sljedeću ekipu:
Šahinović; Mulalić, Šerbečić, Martinović, Radović; Vrančić, Čirjak, Avramovski; Guliashvili, Ziljkić, Čataković
Mislim da ovoj ekipi, jakoj k’o beton, rijetko ko bi mogao išta, a i skupila bi sigurno više bodova od ovih eksperimentalnih. “Treneru” kao da ne odgovara da ova ekipa istrči na teren.
U opciji u kojoj igra Tomašević - imaš igrača manje, smlatu koja se hrva sa loptom i na kraju centaršut obavezno šalje u gol-aut.
U opciji u kojoj igra Dal - opet igrač manje, zanemaruje svoje glavne zadatke i defanzivne i ofanzivne, rupa u odbrani i kreacija prepuštena Balti.
U opciji u kojoj igra Balta - imat će se ko potući na terenu, ali ništa više od toga nemamo. Ne mogu da shvatim tolike pohvale na račun igrača koji uzme loptu protivniku i obavezno je izbije k’o sivonja glavom bez obzira, samo da nije kod njega. Volio bih ako mi neko može obrazložiti, šta smo dobili s njim.
U opciji u kojoj igra Kyeremeh - čini mi se da nije krilo koje će sebi iskreirati situaciju kao Ziljkić i Guliashvili, a to nama u ovom preskakanju i izbijanju ne odgovara. Nadam se da će ostati na tribinama.
Možda se čini kao sitnica kad jedan od “igrača manje” počne meč, ali to nas u startu limitira i često protivnicima služi kao najjače oružje protiv nas.
Sada i Sloboda ima boljeg trenera od nas. Svaka čast upravi.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Stranim igračima treba vremena dok se naviknu, aklimatizacija kako na ligu tako i na sve ostalo.
Kod nekih igrača to bude vrlo brzo dok kod nekih potraje, jbg, kod nas je sve u fazi stvaranja tako da nam ne preostaje ništa drugo već da saburamo.
April je biti ili ne biti, 6 kola igramo u tom mjesecu i sve je moguće posebno jer se protiv Sloge izgleda vraćamo na Koševo, a tada je sve moguće pa čak i sa amaterom na klupi.
Dok nada postoji ja vjerujem i očekujem da ćemo dohvatiti to 3 mjesto
Jbg vječiti optimista...
Kod nekih igrača to bude vrlo brzo dok kod nekih potraje, jbg, kod nas je sve u fazi stvaranja tako da nam ne preostaje ništa drugo već da saburamo.
April je biti ili ne biti, 6 kola igramo u tom mjesecu i sve je moguće posebno jer se protiv Sloge izgleda vraćamo na Koševo, a tada je sve moguće pa čak i sa amaterom na klupi.
Dok nada postoji ja vjerujem i očekujem da ćemo dohvatiti to 3 mjesto
Jbg vječiti optimista...
Dajte čovjeku vrenena polako jbt
Kako Dal voli babulija svog, vidi se na story-u
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
Nisu oni loše odigrali ali nisu se nešto previše ni istakli, iz dosta razloga, recimo Vrančić je došao nespreman ali već je nezamjenjiv na svojoj poziciji..isto vazi i za Martinoviću, Ziljkica i donekle Balte samo sto on nema dostojnu zamjenu.holyman je napisao/la: ↑21 mar 2023, 14:393-4 lose utakmice su vec odigrane i niko ih ne tjera, nek uzivaju dok nema istoka.
Neznam koji je povod bio Mirvicu da dovede Mirzu, ali ako ga je doveo i pustio da uradi pripreme sa ekipom onda ga ja nebi mjenjao sa trenerima poput Husrefa Jovica Vinka, jer ti treneri nisu nista bolji od njega.. Moje misljenje ako cemo ga mjenjat to kora bit trener u rangu Kodra (tacnije Kodro). Zasto, zato sto
Igracki kvalitet koji imamo, i plateznu moc koju imamo i ciljeve koje imamo (mislim ove godine i sledecu godinu/sezonu) sad 3ce ili 4to mjesto izbor evrope igranje play off konfederacije, sledece godine minimum 2 mjesto i kup, uz srecu grupa konfederacije…
Nije Normalno dovest sad trenera koji kosta 3x vise nego kodro a da ima ove igrace koje sad imamo kojim je plafon u ovoj sezoni 3 mjesto i sledece 2 mjesto i mozda kup.
Ja mislim da trebamo imat trenera koji ce bit u rangu kvaliteta ove ekipe, nijansu bolji..
Jer ako pogledamo Husrefa dudica gorana vasovskog to su svi treneri koji su otisli od nas i koji su preuzeli ekipe koje se bore sa opstanak i koji zaradjuju 3x manje nego kod nas i gdje plate kasne gdje ugovor na 6 mjeseci itd..
Murinjo je istjeran iz reala celzija manchestera i doguro do Rome, nijo otisao da trenira hamburg ili lupam hajduk..
Mora bit i strategija plan kluba Dovedes Kodru, odredis vrijeme lupam 3.5 godine sta ocekujes od njega koje ciljeve, nakon 3 godine, lupam dovedes npr Jakirovica mamica na 2 godine posle toga Vahida bjlicu
Jer sad Da dodje Vahid Halilhodzic Murinjo gbvardiola nemoze osvoit titulu cak ni 2 mjesto..
Igracki kvalitet koji imamo, i plateznu moc koju imamo i ciljeve koje imamo (mislim ove godine i sledecu godinu/sezonu) sad 3ce ili 4to mjesto izbor evrope igranje play off konfederacije, sledece godine minimum 2 mjesto i kup, uz srecu grupa konfederacije…
Nije Normalno dovest sad trenera koji kosta 3x vise nego kodro a da ima ove igrace koje sad imamo kojim je plafon u ovoj sezoni 3 mjesto i sledece 2 mjesto i mozda kup.
Ja mislim da trebamo imat trenera koji ce bit u rangu kvaliteta ove ekipe, nijansu bolji..
Jer ako pogledamo Husrefa dudica gorana vasovskog to su svi treneri koji su otisli od nas i koji su preuzeli ekipe koje se bore sa opstanak i koji zaradjuju 3x manje nego kod nas i gdje plate kasne gdje ugovor na 6 mjeseci itd..
Murinjo je istjeran iz reala celzija manchestera i doguro do Rome, nijo otisao da trenira hamburg ili lupam hajduk..
Mora bit i strategija plan kluba Dovedes Kodru, odredis vrijeme lupam 3.5 godine sta ocekujes od njega koje ciljeve, nakon 3 godine, lupam dovedes npr Jakirovica mamica na 2 godine posle toga Vahida bjlicu
Jer sad Da dodje Vahid Halilhodzic Murinjo gbvardiola nemoze osvoit titulu cak ni 2 mjesto..
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Klasična zavist i ljubomora. Da nije igrao kod drugih trenera prije, pa i nekako. Protiv Veleža cijela tribina priča na poluvremenu da treba ući, pa kad uđe ili počne što je počeo.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Kolko traje prosivanje terena po redovnoj proceduri?? Mamu im njihovu natjero bi ih da rade u tri smjene! I jel smeta kisa ili koji drugi vremenski uslovi?? @javiere ti si as za ove drenaze 

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
I kako je igrao, mimo onih par utakmica, jel oduševio ikoga ? Na kraju krajeva, igra na silu i samo iz razloga jer su ljudi iz kluba tako naredili što je i sam Vasoski priznao. Označili ga kao klupski projekat

- JavierBosnia
- Kontakt:
Kada se radi i po noci onda 7-10 dana. Ako sam dobro izracunao na Tusnju se radilo 14 (snijeg stvarao probleme); a Velez 28 dana (problemi sa hranidbenim slojem). Ako je istina da su poceli danas/sutra onda je realno za ocekivati da zavrse to kraja marta. Nakon toga je potrebno 7-14 dana da se obavi koje kosenje i moze se igrati.
Iskreno ne ocekujem protiv Sloge da se vratimo, ali nije nemoguce. U Banja Luci je zavrseno sve najbrze, nakon sto se hibrid postavio u roku od 7 dana su igrali protiv Slobode, jer su dobili sve dozvole da koriste teren. Tuzlaci su nakon prosivanja cekali pa mislim skoro mjesec dana da dobiju dozvolu da koriste travnjak.
Tako da opet sve je do saveza. Vremenski uslovi su zanemarivi, kisa ne smeta, snijega nece biti. Temperature su i vise nego dovoljne tako da sa aspekta vremenskih uslova su mogli poceti i prije mjesec dana.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Ako ćemo protiv Sloge igrati neće ga ni prošivati onda, trava se već "uhvatila" tako da će to onda valjda raditi nakon zadnje ovogodišnje premijerligaške utakmice na Koševu.
Nakon propivanja terena treba čekati minimalno tri sedmice da se "uhvati" trava za hibrid.
Ostalo je da sklone ono ruglo od atletske koju će naknadno raditi, tako da nas očekuje goli beton oko terena
Nekame Javier ispravi, ne znam jel ovaj teren u Banja Luci prošiven?
U Banjoj Luci su sa prosivanjem krenuli 14. oktobra, 29. oktobra su vec igrali sa Slobodom.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ako se krene sa prosivanjem sutra nije nemoguce da se igra protiv Sloge, ali je realnije protiv Tuzle ocekivati.Senner je napisao/la: ↑21 mar 2023, 18:07Ako ćemo protiv Sloge igrati neće ga ni prošivati onda, trava se već "uhvatila" tako da će to onda valjda raditi nakon zadnje ovogodišnje premijerligaške utakmice na Koševu.
Nakon propivanja terena treba čekati minimalno tri sedmice da se "uhvati" trava za hibrid.
Ostalo je da sklone ono ruglo od atletske koju će naknadno raditi, tako da nas očekuje goli beton oko terena
Nekame Javier ispravi, ne znam jel ovaj teren u Banja Luci prošiven?
Ne treba se cekati 3 sedmice, dovoljna je jedna jer:
Tamo su prosivali do oko 22 oktobra i za 7 dana su igrali utakmicu
A sa druge strane su na Tusnju cekali 4 sedmice iz nekih njima poznatih razloga nisu dali dozvolu.
Po zadnjim informacijama atletska se nista nece raditi do kraja ljeta, moguce da nece ni ove godine. Cuo sam da misle da bi pametno bilo sacekati da prodje Merlinov koncert da se ne bi unistilo.
On jeste stvarno bljesnuo u par utakmica ali to je bila trenutna forma ocito. Momak je igrac manje na svakoj utakmici proljetnog dijela sezone i to je cinjenica. Sopstveni babo ce mu pokopati karijeru sa ovim forsiranjem.
Sto je najgore od svega Avramovski je puno bolji od njega ali ni on ovo sto je odigrao, nista specijalno, osim tih nekih imaginarnih asistencija i kazu poveze nas drama kad udje, ja to ne vidim bas ali eto, kakav god bolji je od Dala puno..
Zadnja izmjena: nokee, dana/u 21 mar 2023, 18:57, ukupno mijenjano 1 put.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
A šta će to promijeniti povratak na AFH? Možda dva antibojkotaša više na istom, jer jadni nisu stigli juče na voz za Kakanj.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Nema odmora dok traje obnova.
- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
Ja sam citao kod Mrkonje na twitteru da ima lik u savezu koji radi dobar posao i radi sve sto je do njega da je sve ko pod koncem samim tim vjerujem da se nista nece isfuserit. Mozda i zato traje ovoliko dugo, Vico je mozda zelio tu da se ugradi kvalitet terena manje vazan ali taj covjek mislim da mu je ime Nedim je pedantan i nece to dopustiti.JavierBosnia je napisao/la: ↑21 mar 2023, 18:05Kada se radi i po noci onda 7-10 dana. Ako sam dobro izracunao na Tusnju se radilo 14 (snijeg stvarao probleme); a Velez 28 dana (problemi sa hranidbenim slojem). Ako je istina da su poceli danas/sutra onda je realno za ocekivati da zavrse to kraja marta. Nakon toga je potrebno 7-14 dana da se obavi koje kosenje i moze se igrati.
Iskreno ne ocekujem protiv Sloge da se vratimo, ali nije nemoguce. U Banja Luci je zavrseno sve najbrze, nakon sto se hibrid postavio u roku od 7 dana su igrali protiv Slobode, jer su dobili sve dozvole da koriste teren. Tuzlaci su nakon prosivanja cekali pa mislim skoro mjesec dana da dobiju dozvolu da koriste travnjak.
Tako da opet sve je do saveza. Vremenski uslovi su zanemarivi, kisa ne smeta, snijega nece biti. Temperature su i vise nego dovoljne tako da sa aspekta vremenskih uslova su mogli poceti i prije mjesec dana.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Jeste, Nedim Cehajic. On je govorio da nije zadovoljan s radovima u Mostaru, a opet se pitam kako je onda dozvolio da se postavi travnjak bez da prethodno utvrdi ima li nepravilnosti. Cuo sam i ja da je pedantan i odgovoran, ali radovi su kod nas zavrsili davno i opcina je trazila od insituta analizu hranidbenog sloja i tu su se kod nas pojavile neke sumnje, ali niko se vise nije oglasavao.SviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑21 mar 2023, 19:02Ja sam citao kod Mrkonje na twitteru da ima lik u savezu koji radi dobar posao i radi sve sto je do njega da je sve ko pod koncem samim tim vjerujem da se nista nece isfuserit. Mozda i zato traje ovoliko dugo, Vico je mozda zelio tu da se ugradi kvalitet terena manje vazan ali taj covjek mislim da mu je ime Nedim je pedantan i nece to dopustiti.
Kako god kod nas nema vise nazad, ostaje hibrid i tu nema sta da se fuli, jedino da krenu sa prosivanjem i skontaju da je sloj ispod trave pretanak (kao kod Veleza) ali valjda bi to vec do sad utvrdili. Nista radujemo se nastavku radova

-
- Kontakt:
Ma teren na Kosevu nije bio tako ni kritican. Bolje da su nam natkrili jednu tribinu