Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

marconato
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la marconato » 29 okt 2017, 10:33

krlekapiten je napisao/la:Muslin završio.
Po svemu sudeci da...

Sad je najbitnije koga ce postaviti za novog selektora!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 29 okt 2017, 11:36

Ma Piksi je novi selektor.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 29 okt 2017, 13:15

Čitam negdje da je selektor Gruzije,Vladimir Vajs jedan od glavnih kandidata za nasljednika Muslina-i nadam se da je to samo novinarska glupost.
Izricito sam protiv stranaca na mjestu selektora!Znaci:Paunovic,Piksi,Stanojevic,Jokanovic,Mihajlovic.To je.najbolje to imamo od trenera i neko od njih neka bude selektor.Licno bih volio Jokana,ali to je tesko izvodivo,te mislim da ce to biti Piksi.

Muslinu hvala za plasman,to je velika stvar,ali sto nas narod kaze-„Putuj,Igumane....".
Mens sana in corpore sano.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 29 okt 2017, 14:02

evo i mozzart se raspisao o Vajsu. Pominje se i Robi. :think:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 29 okt 2017, 14:05

alan_kardec je napisao/la:evo i mozzart se raspisao o Vajsu. Pominje se i Robi. :think:
Iskreno se nadam da se sprdaju :crazy:
Mens sana in corpore sano.

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 29 okt 2017, 14:07

Ali cek, cemu noga Muslinu???
Pa covjek u solidnoj grupi zavrsio prvi, odveo Srbiju na prvenstvno nakon 8 godina.
Sta to Muslin pogresno radi, pa ga tek tako nogiraju?
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 29 okt 2017, 14:09

i ja. ne mislim da su ovi loši treneri, ali glupost je tražiti strance kad imamo dobrih mlađih trenera i mi.
RIP Adis Selmanović

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 29 okt 2017, 14:10

Cirkus kolorado.....

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 okt 2017, 14:11

slika

Pa da igramo kao Serbialona... :tokralju:
Muslin je dekadentan i ne mili mi se da ga vidim, ali ovo je već smradovsko ponašanje terati ga nakon uspešno prodjenih kvalifikacija... :facepalm:

FSS je 1 mafijaška organizacija. :kafa:

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 29 okt 2017, 14:12

Roberta ako dovedu nek nam atomsku jos nabave da se sami srokamo.
Samo VELJKO!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 29 okt 2017, 14:59

mirgerr je napisao/la:Ali cek, cemu noga Muslinu???
Pa covjek u solidnoj grupi zavrsio prvi, odveo Srbiju na prvenstvno nakon 8 godina.
Losa igra, losa taktika, forsiranje nekih balvana i nepozivanje mladih i perspektivnih igraca - SMS, Živković...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 okt 2017, 15:00

Dok nam dođe Pižon...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 29 okt 2017, 15:07

Prvo - nevjerovatan potez Saveza.
Muslin je pravio greške, često bio sujetan, cijela saga oko SMS-a, ali opet , Muslin je ostvario cilj. Ispunio obećanje dato po preuzimanju selekcije. I bez da se bavimo prvonavedenim zaključcima i ocjenama duh javnosti, čovjek je odradio ono što je bio cilj. I kad je došao do cilja dobio je nogu u dupe. I kakva je to uopšte poruka domaćim trenerima, selektorima? Čak i sa te moralne strane krajnje je degute šut u dupe.
I zaista kao navijač reprezentacije sam razočaran ovim potezom. Jednostavno ne možemo se tako ponašati prema ljudima koji su ostvarili rezultat, na stranu sve drugo. Majstori smo da od iole pozitivnog napravimo negativno. Stavimo mrlju i pečat.

Ova licitacija imenima je očekivana. Nigdje ne pročitah neku osudu ovakvog poteza, makar i moralnu podršku čovjeku koji je ispunio cilj. Ništa. Bitno je da ih FSS primi za Novu godinu i uruči paket poklona. Msm na medije.

Prosto poslata je loša poruka. A još će teže biti onom ko preuzme ekipu.

O imenima i mogućim trenerima ću dok malo dođem sebi jer ne mogu vjerovati da nam je pamćenje na toliko niskim granama kao naciji generalno. Majstori smo sjjebbaatttiii (namjerno duplo) svaku pozitivnu priču.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 29 okt 2017, 15:14

Ma mozda je on sam otisao..

Vrsili pritisak da se pozovu ovi mladji i(li) da promijeni taktiku, on nije htio poslusati i razlaz...

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 29 okt 2017, 15:16

DANTES je napisao/la:Dok nam dođe Pižon...
"Mnogo je lakse igrati dok ti nemas nikakvo opterecenje" :mrgreen:

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 29 okt 2017, 15:18

marconato je napisao/la:Ma mozda je on sam otisao..

Vrsili pritisak da se pozovu ovi mladji i(li) da promijeni taktiku, on nije htio poslusati i razlaz...
Nema šanse da je sam otišao. Prosto ne mogu u takvu logiku povjerovati marconato ;)
SP je kruna njegove karijere. Koji to trener ne želi biti dio spektakla... još zemlje koja je propustila brojna velika takmičenja.
Otjeran je. Razlozi još uvijek nejasni, a niko ih neće po svoj prilici ni iznositi. Praviće se spin, kao što se otprilike od svega pravi.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 29 okt 2017, 15:28

Mislis da bi mu sujeta dozvolila da nesto koriguje, mijenja, pa taman i kad je SP u pitanju?

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 29 okt 2017, 15:39

Pazi, dovoljno je iskusan da bi se sasvim sigurno prilagodio na neki način, prije svega kad je pozivanje SMS-a u pitanju. Kažem moje mišljenje je da bi se teško odrekao krune karijere - nastupa na SP. Vjerovatno je bio uslovljen ko zna čime, a prošlost nam je najbolji svjedok kako i na koji načinu su se popunjavala 23 putnika na veliko takmičenje. On je veoma dobro upoznat kako stvari funkcionišu i vjerovatno je na neku od sugestija rekao neću i uslijedio je otkaz.
SMS je, to je činjenica sjajan paravan za gomilu drugih stvari o kojima javnost uglavnom nije upoznata. Ova tradicionalna turneja po Aziji nije ništa drugo već tal za velike pare. Savez će napuniti kasu,a to što momci moraju na dalek put u jeku sezona, nikoga briga. Sjeti se da je tako bilo i ranijih godina. Pa će onda vrlo vjerovatno na proljeće uslijediti američka turneja, a to što su provjere Honduras, Trinidad, nikog nije briga. Pa se desi neki Novi Zeland, umjesto da se selekcija priprema protiv najboljih.

Upravo u rukama držim specijal mondijal 2006-te... Između ostalog, kroz te kvalifikacija (vjerovatno i najubjedljivije u ovom vijeku) je prošlo 29 reprezentativaca. Između ostalog Milivoje Vitakić, Miloš Marić, Nađ, Pantelić, Marjan Marković, Basta, Nenad Đorđević.... Igrali smo sistem koji nam ( u to sam potpuno ubjeđen) jedino odgovara 4-4-2. Poređenja radi i tad su među putnicima bili Ljuboja (čovjek ubilježio 4 nastupa u kvalifikacijama - nula golova) Oliver Kovačević, Ivan Ergić, Milan Dudić, odnosno Basta i Đorđević (treća i četvrta riješenja na svojim pozicijama) uz naravno Petkovića... i naravno medijima je smetao samo Ilijin sin, a pomenuti su valjda bili zaslužni za uspjeh u kvalifikacijama pa su putovali...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 29 okt 2017, 17:03

džukački su se ponijeli prema Muslinu. Zajedno sa igračima, čovjek je napravio uspjeh i donio savezu milione, a oni mu vraćaju smjenom i time što mu mogućeg nasljednika dovode da mu gleda treninge. Jadno i bijedno. Sad se samo nadam da će bar bagru odrat' za dobar keš.
RIP Adis Selmanović

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 29 okt 2017, 17:27

marconato je napisao/la:
mirgerr je napisao/la:Ali cek, cemu noga Muslinu???
Losa igra, losa taktika, forsiranje nekih balvana i nepozivanje mladih i perspektivnih igraca - SMS, Živković...
I plasirao se na SP, dakle veliko takmicenje. Ili je to u prici nevazno?
Znaci sa tom losom igrom, taktikom i pozivanjem nekih balvana umjesto SMSa, frajer izbori Svjetsko ispred Velsa, Irske i Austrije(sve tri reprezentacije ucestvovale na Euru u Francuskoj, a Vels jos i daleko gurao). Meni je to dno dna, ali ok. Karma je ****, valjda to svi znaju...
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.