Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Neutral
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Neutral » 05 avg 2016, 20:24

Moj g3 je bolji od z3.

Z3 je skuplji i danas 100KM nov od mog g3-a, a lošiji je. O čemu mi pričamo ovdje?

Z3 je izašao puna tri mjeseca iza G3, a opet je lošiji.

Čitaj reviews, usporedbe oba mobitela, pogledaj user reviews osim profesionalni reviewsa i onda ćeš vidjeti kako po cijeni jeftiniji mobitel dere taj isti sony. Po svim mogućim mobitel stranicama G3 je bolji mobitel.

Kamera iako ima 20mp je slabija od ovih 13 radi fokusa. Fluidniji je, display MNOGO, MNOGO bolji kod G3 nego kod Sony-a itd. Opet kažem ovaj skuplji, a zašto je skuplji? ;)

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 05 avg 2016, 20:33

Neutral je napisao/la:
AshburtonG je napisao/la:Raja,sta preporucujete do nekih 650KM od androida.
Ako imaš nekoga vani, dodaj nešto para i neka ti uzmu s7 edge (sim-free). Kod nas ti je 300-400KM skuplji nego ovdje. S druge strane, ako već misliš dati tolike pare na mobitel kod nas, sačekaj još jedan mjesec-dva, pa dodaj malo para i kupi neku zvijer u ovlaštenoj mobitel radnji sa garancijom na mobitel.

Ako hoćeš max sigurnost, iPhone, ako želiš odličnu kameru onda g5 ili s7, s7 edge.

Mani se sony smeća, nije dorastao ni lg-u, samsungu, niti jabuci.
Brate ja studiram u Austriji,al sam trenutno u BiH i "hitno" mi treba telefon.Cijene u austriji su slicne nasim,sve u 50KM.Na neke ugovore i slicno,kao i kod nas,dobijes te popuste ogromne,ali nisam trenutno u mogucnosti potpisat takav ugovor.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 avg 2016, 20:39

Uzmi Samsung S5 i uživaj. To ti je moja preporuka i ispod 650KM je, kao što si naveo na početku kao neki početni budžet.

Tipkao sam od S2, 3, 4, 5, 6 do 7 (edge), S5 je super u usporedbi cijene i kvalitete.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 05 avg 2016, 20:42

Ja jadno, ti drugo. Dok nesto oboje ne koristis, ne mozes pricati. G3 je meni preruzan mobitel i nema tih para da bih ga sebi kupio. Evo konkretno sam citao da je kod G3 baterija katastrofa, a mozda je bas to nesto sto nekome treba i zbog toga ga ne bi izabrao. Sony je po meni puno ljepsi od svakog LG-a, i opet kazem, MOJ ukus, koji razlikuje od tvoga. Gdje je fluidniji bolan, ja sam bas citao da mnogi korisnici kazu da je z3 puno brzi, a koristili su oba? Mani mi to, ja imam jedno, pa je automatski bolje od drugog. Sto se kamere tice, znam da je kod G3 skroz dobra, ali sumnjam da je to bas toliki kvalitet da je bolje 13MP u odnosu na 20.7MP, iako je moguce. Plus, mislim da G3 nije vodootporan, sto je dodatni razlog da bude jeftiniji.

I daj bolan, pa z3+ je od s5 bolji barem duplo, sta ti je. Koristio sam i s5 i znam sta govorim. A5 2016 takodjer nije los mobitel.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 avg 2016, 21:02

U pravu si, o ukusima se ne raspravlja. Sve najbolje.

Keenan.-
Kontakt:

Post Postao/la Keenan.- » 05 avg 2016, 21:32

Jabuka je Tito, dzaba se raspravljate. :P
FK Željezničar
Chelsea FC

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 05 avg 2016, 21:53

I meni je LG bolji, Sony mi se nikako ne sviđa, ni izgled ni njihov Android tj kako ga oni prerade. LG g3 je dobar mobitel.
Ako imaš para kupi note 4 ako možeš ako ne note 3 nov i to je vrhunski mobitel.
Ja koristim letv one pro, mobitel bolji od mnogih puno skupljih. 4gb rama, 64 interne, quad HD displej, na antutu ide 89000, iste karakteristike na poznatijem brend u duplo skuplje

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 05 avg 2016, 21:55

Neutral je napisao/la:Moj g3 je bolji od z3.

Z3 je skuplji i danas 100KM nov od mog g3-a, a lošiji je. O čemu mi pričamo ovdje?

Čitaj reviews, usporedbe oba mobitela, pogledaj user reviews osim profesionalni reviewsa i onda ćeš vidjeti kako po cijeni jeftiniji mobitel dere taj isti sony. Po svim mogućim mobitel stranicama G3 je bolji mobitel.

Kamera iako ima 20mp je slabija od ovih 13 radi fokusa. Fluidniji je, display MNOGO, MNOGO bolji kod G3 nego kod Sony-a itd. Opet kažem ovaj skuplji, a zašto je skuplji? ;)
error

z3 je fantastican mobitel kad pogledaš koliko je star uređaj, a još će dobiti android nougat i to ofišl

dalje, display bez obzira na rezoluciju na g3 je pušiona, to odgovorno tvrdim jer sam ga poredio čak sa s3, imaš i moj post davno kad sam ovo spominjao ovde, amoled je ispred ips-a. mada je ovo moje misljenje, jer sam bio jako razocaran kad sam uzeo g3 u ruke.

lg g3 je solidan telefon, najbolja stvar su tanki bezeli

također, g3 ne moze nikako biti fluidniji od z3, jer ne moze, prvo i osnovno teški lg-iev android, pun bloata, skina i šta sve ne, dok je na z3 gotovo a la vanilla based.

jedino ako tu racunas na g3 cyanogenmod nabacen

kamera je u pet deka razlika, vjerovatno je fokus koju milisekundu brzi, video snimanje je definitivno na strani z3, ja sam naprosto odusevljen steadyshot tehnologijom.

i na kraju, bateriju i ne trebam spominjati

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 05 avg 2016, 22:04

Kakve Oppo pravi slike po noci, cista perverzija. Zahebavao sam rodjaka sto ne uzme sta "poznatije", ali sam se kasnije umirio kad sam vidio specifikacije i cijenu. Jos kad smo uporedili slike sa mog S5 i njegovog R7+ :lol: :facepalm:

S5 vs R7+
S5
slika
R7+
slika
S5
slika
R7+
slika
S5 (po danu)
slika

R7+ (navece)
slika
:crazy:

Probao sam i sa aplikacijom Camera FV-5, ali razlika je jedva primjetna.
100% sportski i krajnje opušten potpis

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 05 avg 2016, 22:11

dobre fotke, jel to manual mode na oppo?

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 05 avg 2016, 22:20

Je. Takodjer ogromna razlika kad smo slikali kroz jedno deblje plavo staklo... kod sve normalno izgleda a kod mene poprilicno plava. Slike po danu u normalnim uslovima su tu negdje.
Zadnja izmjena: RiNo, dana/u 06 avg 2016, 03:01, ukupno mijenjano 1 put.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 avg 2016, 01:35

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Moj g3 je bolji od z3.

error

z3 je fantastican mobitel kad pogledaš koliko je star uređaj, a još će dobiti android nougat i to ofišl

dalje, display bez obzira na rezoluciju na g3 je pušiona, to odgovorno tvrdim jer sam ga poredio čak sa s3, imaš i moj post davno kad sam ovo spominjao ovde, amoled je ispred ips-a. mada je ovo moje misljenje, jer sam bio jako razocaran kad sam uzeo g3 u ruke.

lg g3 je solidan telefon, najbolja stvar su tanki bezeli

također, g3 ne moze nikako biti fluidniji od z3, jer ne moze, prvo i osnovno teški lg-iev android, pun bloata, skina i šta sve ne, dok je na z3 gotovo a la vanilla based.

jedino ako tu racunas na g3 cyanogenmod nabacen

kamera je u pet deka razlika, vjerovatno je fokus koju milisekundu brzi, video snimanje je definitivno na strani z3, ja sam naprosto odusevljen steadyshot tehnologijom.

i na kraju, bateriju i ne trebam spominjati
Nikakav error.

1) Lg G3 je stariji uređaj od Sony Z3 i to puna tri mjeseca što je ogromna razlika kada su mobiteli u pitanju.
2) Lg G3 5.5 incha, Z3 5.2 incha
3) Lg G3 1440 x 2560 pixels, Sony Z3 1080 x 1920 pixels
4) Lg G3 538 ppi pixel density, Sony Z3 424 ppi pixel density
5) Lg G3 phone arena rating 9.2, Sony Z3 8.5
6) Lg G3 user rating 9.3, Sony Z3 9
7) Lg G3 Screen to body ratio 75.22 %, Sony Z3 71.00 %
8) Lg G3 dual flash, Sony Z3 flash

Sony Xperia Z3 vs LG G3 comparison review: Xperia Z3 can't topple the cheaper Quad HD LG G3

Sony is highly acclaimed for its digital camera sensors, yet for some reason, it is unable to produce a smartphone with a camera that can wow us. Despite its higher native resolution, despite the fact that it came out several months after the G3, the Sony Xperia Z3 and its camera simply lag behind the LG G3 in real life. LG's flagship was on par or performed better than its counterpart throughout our camera comparison, producing better-looking details and superior colors in its photos. Having this in mind, that our readers chose it over the Z3 in our blind camera comparison does not come as a surprise.

Na phone areni urađena usporedba nakon čega su i ljudi, njih preko 2000 glasali, tj. dali opinion koja je bolja kamera neovisno od reviewa. 85% vote da je bolja G3 kamera, 15% da je Z3.

Quad HD display pušiona??? Wow, ne mogu vjerovati da si to napisao.

https://www.androidpit.com/smartphone-d ... -explained

Uveli nešto novo na tržište sa G3.

Dan baterija, ne vidim ništa loše u tome ako ga svakodnevno koristiš. I baterija mu nije mana, jedina mana koju ima je zagrijavanje radi čeka može otići touch ili display i to je to od mana.

I po kojoj logici je na piku recimo 550-600KM Z3, iako lošiji od G3 skuplji od novog G3 460KM.

PS: Storage Lg G3 32gb, Sony Z3 16gb.

Haj što je G3 bolji, nego ovaj skuplji 100-150KM. Hipotetički da i nije bolji, u odnosu cijene i kvalitete opet bi G3 bio ispred Z3.

:thumbup:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 06 avg 2016, 14:14

meni ti rivjui nikad nisu bili mjerodavni, tako su i nahvalili kameru kod xperie Z5 pa sam ja sad izvisio.

a snapdragon 801 nije za 2k rezolucije, to se osjeti u igrama.

display jeste ostriji, ali u stvarnosti display nije kako se cini na papiru.

sto se tice interne ja mislim da je kod nas z3 s 32gb interne za nasu regiju mada nisam siguran u vezi ovoga.

g3 je mozda bolji kod fotografije, ali video je na strani z3, i sad z5 pobaca konkurenciju.

i sa z3 svakako dobijes bolji buikd quality i bolju podrsku za software.

mada ne osporavam ni kvalitete g3, bio sam zadivljen tankim bezelima i 5.5incha display sve to lijepo kompaktno.

Sent from my E6653 using Tapatalk

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 avg 2016, 14:25

Pa kome ćeš onda vjerovati. Isto za auta što rade neki testiranja i na kraju konačno ocjenu. I to nije samo u vezi mobitela i auta tako nego hrane, veš mašina, bilo kakve elektronske naprave itd

Pa izvisio si jer si uzeo Sony :tralala:

Zavisno od korisnika, ja nisam snimio niti jedan video. Samo slikam. PC služi za igricu neku ili laptop, pa i tablet, mobitel mi služi doslovno samo za viber, skype, whatsapp, instagram, messanger, steam (guard), te twitch pred spavanje :mrgreen:

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 06 avg 2016, 14:48

Ja imam G3 i telefon je ok, ništa spektakularno ali nije ni loš, mada je ovo zadnji put da sam uzeo telefon koji nije Samsungov. Već tražim S6.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 06 avg 2016, 14:53

ti rivjui barem meni su samo neki uvid na uredjaje, posebno ne moze biti nikako relevantni jer se recenziraju uredjaji odmah na pocetku, a proizvodjac dosta kasnije poboljsa uredjaj.
ja volim na yt pogledati neke amaterske recenzije, tek toliko da vidim ux uredjaja

a sony ne na z5 ubacio novi modul kamere, najveci je problem sto z5 camera ne podrzava manual mode odnosno sony ne zeli to. i onda se nadjem u situaciji kad mi treba sporije okidanje ja toga nemam, dok po danu s idealnom svjetloscu kamera obavlja svoj posao.

dalje, nema ni dng format, sto je takodjer losa strana sonya.

ja volim sa familijom provoditi vrijeme, pa nekad kaf uslikam sta u vrijeme dok sam imao lumiu 1020 lako doradim sliku u photoshopu i ispadne fenomenalna.

Sent from my E6653 using Tapatalk

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 avg 2016, 15:09

Pa G3 i nije nešto, star je 2 godine, logično da nije u usporedbi sa novim modelima. Isto što će G5 biti solida i ništa više kada G7 izađe i tako ukrug.

Imao sam dvije lumie, jako fluidne, kamera dobra ali nema Steam app i to je bio znak da kažem zbogom zauvijek Lumia.

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 06 avg 2016, 20:52

Imam problem sa SD karticom, možda je neko imao sličan problem ili zna do čega je? Danas slušao muziku i primijetim da nema folder domača muzika i još dva foldera. Priključim tel. na komp. da vidim hoće li ih očitati, ali ništa.

Isto tako sa 50tak slika, tu su ali ne mogu ih otvoriti.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 06 avg 2016, 21:19

Moze li se skinuti staklo samo na lumia 920, ispade mi ponovo i popuca citavo.
Pa kontam skinuti skroz, bil se mogao koristiti?
Ne da mi se koristiti ni jedan drugi mobitel ( l630 i Note2)
Mia San Mia

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 06 avg 2016, 22:25

Neutral je napisao/la:Pa G3 i nije nešto, star je 2 godine, logično da nije u usporedbi sa novim modelima. Isto što će G5 biti solida i ništa više kada G7 izađe i tako ukrug.

Imao sam dvije lumie, jako fluidne, kamera dobra ali nema Steam app i to je bio znak da kažem zbogom zauvijek Lumia.
pa bila je mislim steam app za lumiu ja sam je bio koristio

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.