Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 24 feb 2015, 22:37

Jel ko sta kupovao u Default Shopu u Sarajevu, kakva su raja
Utisci? Treba mi hitno
Sent from my Nokia 909

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 25 feb 2015, 10:38

Momciluci, zna li neko dobru stranciu gdje mogu skidati user i pass za eset nod32, gdje god sam trazio i kucao nevazeci svaki ? :twisted:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 25 feb 2015, 11:10

Eto imas objasnjeno u pp.

Mada, moja preporuka je avast, al' et probaj i ovaj nod.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 25 feb 2015, 23:44

Koristim Chrome na PC-u i tabletu,na PC-u mi radi sve super dok na tabletu na skoro svakoj stranici koju otvorim baca reklame, uviek dvije iste debilne reklame se pojavljuju (kao new tab iskaču).
Odem na rezultate i šta god kliknem reklama,sportnet ss.ba itd...pravo iritirajuće,dok toga naa pc-u nema.
Pa ako neko zna...
it's football day

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 25 feb 2015, 23:51

Baboon je napisao/la:Koristim Chrome na PC-u i tabletu,na PC-u mi radi sve super dok na tabletu na skoro svakoj stranici koju otvorim baca reklame, uviek dvije iste debilne reklame se pojavljuju (kao new tab iskaču).
Odem na rezultate i šta god kliknem reklama,sportnet ss.ba itd...pravo iritirajuće,dok toga naa pc-u nema.
Pa ako neko zna...
Kod mene je isti problem na PC-u brate :crazy:
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 26 feb 2015, 11:44

Blokiranje skocnih prozora;
Za pc:

-U gornjem desnom kutu prozora preglednika kliknite izbornik Chromea Chrome menu;
-Odaberite Postavke;
-Kliknite Prikaži napredne postavke;
-U odjeljku "Privatnost" kliknite gumb Postavke sadržaja;
-Pod stavkom "Skočni prozori" odaberite >nemoj dopustiti nijednoj web-lokaciji da prikazuje skočne prozore < (preporučuje se).
Mob/tablet:

-Otvori Chrome - postavke sadrzaja - blokiraj skocne prozore.

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 26 feb 2015, 15:49

OnlyUnited je napisao/la:Blokiranje skocnih prozora;
Za pc:

-U gornjem desnom kutu prozora preglednika kliknite izbornik Chromea Chrome menu;
-Odaberite Postavke;
-Pod stavkom "Skočni prozori" odaberite >nemoj dopustiti nijednoj web-lokaciji da prikazuje skočne prozore < (preporučuje se).
Mob/tablet:

Sve to meni stoji al' džaba. Odem na rezultate, imdb, nebitno koja stranica kad kliknem neki link otvori novi tab i piše redirekcija na neku lijevu stranicu :crazy:
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 26 feb 2015, 15:57

Onda skini adblock.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 26 feb 2015, 18:01

OnlyUnited je napisao/la:Eto imas objasnjeno u pp.

što je avast bolji od NOD-a? pitam te pošto vidim da se razumiješ u to. ja otkako sam kupio novi komp prije više od 3 godine, avast sam uvijek koristio i nikad nisam imao problema, međutim jesenas mi kolega sa posla napljuvao više antivirusa među njima i avast, a NOD nahvalio samo tako (i on se razumije u tematiku, nekad je imao servis računara) i ja odlučim da instaliram nod s tim da sam krv propišao dok nisam našao pass :lol: .

Ako može i meni taj pp sa passom za nod pošto mi ovaj ističe tamo nekad polovinom marta. Bio bih zahvalan :wave: .
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 26 feb 2015, 18:02

prasovic89 je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:Blokiranje skocnih prozora;
Za pc:

-Odaberite Postavke;
Mob/tablet:

Sve to meni stoji al' džaba. Odem na rezultate, imdb, nebitno koja stranica kad kliknem neki link otvori novi tab i piše redirekcija na neku lijevu stranicu :crazy:
Ista stvar,to sam prvo uradio,ali opet otvara kao new tab reklame,probaću sa ovim adblockom pa javim,hvala u svakom slučaju.
it's football day

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 26 feb 2015, 18:12

alan_kardec je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:Eto imas objasnjeno u pp.

što je avast bolji od NOD-a? pitam te pošto vidim da se razumiješ u to. ja otkako sam kupio novi komp prije više od 3 godine, avast sam uvijek koristio i nikad nisam imao problema, međutim jesenas mi kolega sa posla napljuvao više antivirusa među njima i avast, a NOD nahvalio samo tako (i on se razumije u tematiku, nekad je imao servis računara) i ja odlučim da instaliram nod s tim da sam krv propišao dok nisam našao pass :lol: .

Ako može i meni taj pp sa passom za nod pošto mi ovaj ističe tamo nekad polovinom marta. Bio bih zahvalan :wave: .
Jedino nod 32 ima neki malaware te spyware preglednik u odnosu na avast (mada se to rjesava zasebnim anti malaware progrmima), dok je ostalo identicno, a to je zastita, uticaj na performanse racunara (oba su relativno lagana), dubinski scan, itd. Skines avast (2015) i samo sto trebas uraditi da se registrujes i tak dobijes godinu dana koristenja, a produzis na isti nacin.

Dobio si za nod u pp. ;)

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 26 feb 2015, 18:25

ja još uvijek preporucujem microsoft security essentials, meni nema boljeg, ma ne osjetis ga, a problema nikakvih nisam imo + orginal je sam se updatuje i sl :tokralju: :tokralju: (ko ima win8 dobija ga prilikom instalacije sistema :D) :tralala:

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 26 feb 2015, 18:41

@prasovic skini adblock,to je to...evo sad je sve ok :D
it's football day

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 feb 2015, 19:33

zbog cega mi na stranicama na kojima online gledam filmove i serije trazi da instaliram javu kad je vec instalirana?

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 26 feb 2015, 19:38

Skini ovaj removal tool > https://www.java.com/en/download/uninstallapplet.jsp" onclick="window.open(this.href);return false;, obrisi staru javu, restart pc,
skini zadnju verziju, zatim u browseru koji koristis pod extenzions nadjes javu i postavis je na uvjek ukljucenu.

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 feb 2015, 19:59

OnlyUnited je napisao/la:Skini ovaj removal tool > https://www.java.com/en/download/uninstallapplet.jsp" onclick="window.open(this.href);return false;, obrisi staru javu, restart pc,
skini zadnju verziju, zatim u browseru koji koristis pod extenzions nadjes javu i postavis je na uvjek ukljucenu.

uradio sve ovako i u extenzions nema jave

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 26 feb 2015, 20:00

filip13 je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:Skini ovaj removal tool > https://www.java.com/en/download/uninstallapplet.jsp" onclick="window.open(this.href);return false;, obrisi staru javu, restart pc,

Pa da li si skinuo novu javu? Ako nisi nasao u ekstenzijama, nema veze, probaj pokrenuti film, pa vidi da li je problem rjesen. Vjerovatno ce te u gornjem dijelu pitati nesto tipa da je aktiviras ili sl. Znaci klik na film kao da zelis da ga pokrenes, onda dopusti da se pokrene java,...

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 26 feb 2015, 20:08

Nmg ni da skinem adblocker, izbaci neku grešku i kad odem da pročitam imaju uobičajena pitanja među kojima je i uklanjanje navedenog i prijedlog je da se skine Software Removal Tool međutim ni to neće da se skine, uopšte nema nikakve radnje nakon klika :crazy:
slika

slika

slika

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 26 feb 2015, 20:17

Skini adblock plus.

Razlog tog problema moze biti da ne koristis zadnju verziju chromea.

Ili zna se desiti da je zbog jezika, prebaci na engleski. ;)
1. Go to settings
2. Scroll down and select "Show advanced settings"
3. Select "Language and input settings"
4. Change language to "English (United States)
I da, odloguj se u slucaju da si logovan (chrome profil), pa pokusaj install.

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 feb 2015, 20:20

OnlyUnited je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Pa da li si skinuo novu javu? Ako nisi nasao u ekstenzijama, nema veze, probaj pokrenuti film, pa vidi da li je problem rjesen. Vjerovatno ce te u gornjem dijelu pitati nesto tipa da je aktiviras ili sl. Znaci klik na film kao da zelis da ga pokrenes, onda dopusti da se pokrene java,...

skinuo novu javu,ista stvar kao i prije,trazi mi da instaliram javu

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.