Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Re: Juventus F.C.
Raja, šta nam je sa Sarajlijom? Nigdje ga nema!?
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
kako je poceo neki dan na temi "Muzika" rekao bih da je jos u kafaniBianconeri1988 je napisao/la:Raja, šta nam je sa Sarajlijom? Nigdje ga nema!?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
- SoloJuve26
- Kontakt:
Ija se bas pitam,, nadam se da se ne sikira samo previse.. nisu ovi igraci to vrijedniBianconeri1988 je napisao/la:Raja, šta nam je sa Sarajlijom? Nigdje ga nema!?
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Lippi: Juventus? Nikad ne reci nikad
"Bude li to bilo potrebno" Marcello Lippi vratit će se na klupu torinskog Juventusa, istu onu na kojoj je sjedio od 1994. do 1999., a potom i od 2001. do 2004. godine...
Bivši izbornik talijanske nogometne reprezentacije privržen je torinskom klubu s kojim je osvojio pet naslova državnih prvaka i jednoga u Ligi prvaka, i s kojim je u tri navrata proglašavan najboljim trenerom u Seriji A.
Juventusu ne ide najbolje. Momčad Luigija Delnerija trenutačno je sedmoplasirana u poretku klubova koji se natječu u talijanskom nogometnom prvenstvu, a sedma pozicija na kraju sezone ne nudi izlazak u Europu.
Upitan o mogućem povratku na svoje mjesto sreće Lippi, trenutačno bez angažmana, je odgovorio:
- Nikad ne reci nikad. Ne bih htio da se ovo shvati kao moje guranje na Juveovu klupu, to što sam vam rekao samo je odgovor na vaše pitanje. Zapravo, već sam rekao da više nikada neću sjesti na klupu nekog talijanskog kluba osim ako to ne bude iz čiste ljubavi. Mene srce veže samo za Juventus s kojim sam u posebnim odnosima.
- Bude li Juventusu jednoga dana bila potrebna ruka, a nadam se da neće jer bi to značilo da je sve u najboljem redu, ja sam ju spreman pružiti.
"Bude li to bilo potrebno" Marcello Lippi vratit će se na klupu torinskog Juventusa, istu onu na kojoj je sjedio od 1994. do 1999., a potom i od 2001. do 2004. godine...
Bivši izbornik talijanske nogometne reprezentacije privržen je torinskom klubu s kojim je osvojio pet naslova državnih prvaka i jednoga u Ligi prvaka, i s kojim je u tri navrata proglašavan najboljim trenerom u Seriji A.
Juventusu ne ide najbolje. Momčad Luigija Delnerija trenutačno je sedmoplasirana u poretku klubova koji se natječu u talijanskom nogometnom prvenstvu, a sedma pozicija na kraju sezone ne nudi izlazak u Europu.
Upitan o mogućem povratku na svoje mjesto sreće Lippi, trenutačno bez angažmana, je odgovorio:
- Nikad ne reci nikad. Ne bih htio da se ovo shvati kao moje guranje na Juveovu klupu, to što sam vam rekao samo je odgovor na vaše pitanje. Zapravo, već sam rekao da više nikada neću sjesti na klupu nekog talijanskog kluba osim ako to ne bude iz čiste ljubavi. Mene srce veže samo za Juventus s kojim sam u posebnim odnosima.
- Bude li Juventusu jednoga dana bila potrebna ruka, a nadam se da neće jer bi to značilo da je sve u najboljem redu, ja sam ju spreman pružiti.
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Na današnji dan osvojen 8. Coppa Italia
Valjda će me Sarajlija pohvaliti kad se sjeti naletiti
[youtube][/youtube]
Tek sad vidim koliko nas je bilo, mnogo smo jaki
Još nešto, izgleda da je prioritet broj 1 za poziciju desnog beka fkt Micah Richards, trenutna godšnja plata mu je 3 miliona, mislim da njega možemo priuštiti
[youtube][/youtube]
Tek sad vidim koliko nas je bilo, mnogo smo jaki
Još nešto, izgleda da je prioritet broj 1 za poziciju desnog beka fkt Micah Richards, trenutna godšnja plata mu je 3 miliona, mislim da njega možemo priuštiti
Ž '21!
Kralj da zabije još 2-3 gola do kraja, pa naredne sezone pokušati stići do brojke od 300 golova.Dvama golovima koje je postigao u 2-2 remiju protiv Catanie u subotnjoj utakmici 34. kola Serie A, Del Piero je postao najbolji golgeter u povijesti talijanskog nogometa kada su nastupi za jedan klub u pitanju.
Gotovo 18 godina nakon što je postigao svoj prvi gol za Juventus, po dolasku u klub iz Padove, Del Piero je postigao dva gola kojima je konto pogodaka postignutih za torinsku "Staru damu" podigao na 283.
Ukupno je neuništiva Juveova desetka odigrala 673 utakmice za klub, a od ukupnog broja golova njih 204 otpadaju isključivo na ligaške. U Serie A postigao ih je 184, koliko i Gabriel Batistuta na devetom mjestu vječne liste strijelaca talijanskog nogometnog prvenstva.
Najbolji strijelac Serie A svih vremena je Silvio Piola (274 gola u 573 utakmice).
Od aktivnih na ljestvici ispred Del Piera je samo Romin veteran Francesco Totti (204 gola u 470 utakmica).
Popis strijelaca s više do 200 golova za jedan talijanski klub:
Alessandro Del Piero (Juventus) 283 gola
Giuseppe Meazza (inter) 282
Francesco Totti (Roma) 258
- SoloJuve26
- Kontakt:
Sam GIGI se ogradjuje od one vijesti sa Sky-a da ide na kraju sezone te kaze:
"NADAM S DA CU MOCI DA NASTAVIM DA POBJEDUJEM/OSVAJAM SA JUVENTUSOM."
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3146.html
Del sero out?
Valjda je nesto krenlo na dobro..
"NADAM S DA CU MOCI DA NASTAVIM DA POBJEDUJEM/OSVAJAM SA JUVENTUSOM."
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3146.html
Del sero out?
Valjda je nesto krenlo na dobro..
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- sarajlija89
- Kontakt:
Eh, da...
Procito sam par posljednjih stranica i sve je to dobro receno, a manje-vise i ispricana prica i nesto sto svi znamo oko Juventusa...
Vidim, niko skoro nije gledo tekmu
Nisam ni ja, bio na Kosevu
. Jbg, vec ranije isplanirao odlazak...jer nisam ocekivao kikseve Lazia i Udinesea, tako da sam ovu tekmu nevaznom smatrao...da smo dobili Viole, gledo bi sigurno...ovako,sve vec bilo dogovoreno...
I sta se desi....konkurenti kiksaju,imamo opet neku sansu...i upropastimo na strasan nacin.
Ma necu vise da se nerviram Bgm, bar ne oko ove ekipe..ne zasluzuju...
Zalosno, da zalosnije ne moze biti.Necu pisat kakva je reakcija bila, kada sma vidio 2-2..a znao sam da vodimo 2-0....jednostavno, sok,razocarenje...i automatski gasenje Tv-a.
Al reko sam..necu se nervirat, ova ekipa to ne zasluzuje...ne treba se zavaravat,sta i da smo dobili ovu..nista.
Izdrzat nekako do kraja....i onda moliti Boga da konacno dobijemo igrace vrijedne imena i historije Juventusa...i da se vratimo na puteve stare slave...
Eh,eh...
Procito sam par posljednjih stranica i sve je to dobro receno, a manje-vise i ispricana prica i nesto sto svi znamo oko Juventusa...
Vidim, niko skoro nije gledo tekmu
Nisam ni ja, bio na Kosevu
I sta se desi....konkurenti kiksaju,imamo opet neku sansu...i upropastimo na strasan nacin.
Ma necu vise da se nerviram Bgm, bar ne oko ove ekipe..ne zasluzuju...
Zalosno, da zalosnije ne moze biti.Necu pisat kakva je reakcija bila, kada sma vidio 2-2..a znao sam da vodimo 2-0....jednostavno, sok,razocarenje...i automatski gasenje Tv-a.
Al reko sam..necu se nervirat, ova ekipa to ne zasluzuje...ne treba se zavaravat,sta i da smo dobili ovu..nista.
Izdrzat nekako do kraja....i onda moliti Boga da konacno dobijemo igrace vrijedne imena i historije Juventusa...i da se vratimo na puteve stare slave...
Eh,eh...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Dobro si se sjetio

Ž '21!
- sarajlija89
- Kontakt:
Buffon: Moja budućnost je u Juventusu
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3148.html

cc...svasta, pitanja...
Evo kako sam ja glaso pojedinacno za ili protiv

A tu je i procentualno,svi glasovi...

Andrea sempre con noi
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3142.html
Jucer je bila godisnjica...
[youtube][/youtube]
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3148.html

cc...svasta, pitanja...
Evo kako sam ja glaso pojedinacno za ili protiv

A tu je i procentualno,svi glasovi...

Andrea sempre con noi
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3142.html
Jucer je bila godisnjica...
[youtube][/youtube]
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
- JuveSissoko
- Kontakt:

ovo je stav navijaca Juventusa, al eto cak i Nedved je podrzao naravno uz Moggia, dolazak Roberta na klupu Juventusa, i sve su veci izgledi da ce tako i biti, mada ako City ode u LP i osvoji FA Cup, stvari ce se promjenit
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- JuveSissoko
- Kontakt:
gledam ovu gore tabelu, ma jbo ti to glasanje, kad je 62% za ostanak Pepea
radije bi da se Tiago vrati nego Pepe da ostane
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- sarajlija89
- Kontakt:

Ne treba nam iz Intera niko..pogotovo iz toga vremena...valjda ce se postovati i glas navijaca...
Ako nema niko,stavite Contea i vozdra...Conte moze napravit dobre stvari sa Juventusom, 100% .
- JuveSissoko
- Kontakt:
ma vidi se koliko nam je klub propao, pored Villas Boas-a, jednog mladog perspektivnog trenera oni ganjaju Mazzaria i Manicini, cak i razmatraju Conte-a,ruku na srce, Antonio nema to iskustvo kao sto ni Ferrara nije imao, ili recimo pored N'Villa,Sahina,Sancheza,Ayewa i slicnih mladih igraca pred kojima je 10 godina igranja , oni ganjaju Prila, Montoliva, to samo pokazuje "plan" i "ozbiljnost" ove uprave, jos da ne bi Nedveda da kaze, kupi Matria, danas nebi imali transfera odradjenog da lici na nesto sem Quagliarele, naravno i on je doveden kad je Di Natale nas odbio
smijesan smo klub postali 
Dobar bi bio Mancio. Ipak je on navijac Juventusa, a takvima se oprasta sto su trenirali Inter.
Jos kad Moggi i Nedved aminuju, to je skoro pa gotova stvar.
Inace, jedan od razloga pada Serie A lezi i u odlasku najboljih strucnjaka iz nje. Spalletti, Capello, Lippi, Prandelli, Mancini, Ancelotti (pa i matori Trapattoni) su svi van posla u istoj. To pre nije bio slucaj.
Bice dobro za Serie A ako se Ancelotti vrati u Romu, a Mancini potpise sa Juventusom.
Uzdizanje Rome pod Amerima i novi stadion Juventusa su prvi znaci vracanja na staze stare slave.
Ne emocijama sinovac, nego razumom. Mancini je uspeo da odrzi Lazio i podigne Inter i City. Nije on WC trener, ali nije ni pocetnik.sarajlija89 je napisao/la:
Ne treba nam iz Intera niko..pogotovo iz toga vremena...valjda ce se postovati i glas navijaca...
Ako nema niko,stavite Contea i vozdra...Conte moze napravit dobre stvari sa Juventusom, 100% .
- sarajlija89
- Kontakt:
@sissoko
Nazalost, sve sto si napisao je gorka istina...
ma, realno, nisam optimista ni za ovo ljeto i sljedecu sezonu....jednostavno, sa ovim ljudim koji vode klub (ne znaju i ne mogu) Juve se cvrsto drzi prosjeka, a cak i tone....tako da je suvisno o napretku govorit.
I do kada ce sve ovo ovako, glupo zvuci i pateticno, al ima li svjetla na kraju tunela...ne nazire se, apsolutno...
Strašno...
@magica
ma nema povratka Juventusu sa ovim ljudima...a i napredak serie A je vrlo upitan, s obzirom na tendencije i trendove izvoza najboljih igraca i trenera ...koji ce se nastavit. S druge strane, kvalitetnih zamjena nema...
Za mancinija...
Tesko bi mi bilo da ga gledam na klupi...ali sigurno nista teze, nego sto su ove 2 sezone bile, sa svim ostalim...Na kraju, naravno da je on ipak neko ime..ne moze to niko osporiti.
Nazalost, sve sto si napisao je gorka istina...
ma, realno, nisam optimista ni za ovo ljeto i sljedecu sezonu....jednostavno, sa ovim ljudim koji vode klub (ne znaju i ne mogu) Juve se cvrsto drzi prosjeka, a cak i tone....tako da je suvisno o napretku govorit.
I do kada ce sve ovo ovako, glupo zvuci i pateticno, al ima li svjetla na kraju tunela...ne nazire se, apsolutno...
Strašno...
@magica
ma nema povratka Juventusu sa ovim ljudima...a i napredak serie A je vrlo upitan, s obzirom na tendencije i trendove izvoza najboljih igraca i trenera ...koji ce se nastavit. S druge strane, kvalitetnih zamjena nema...
Za mancinija...
Tesko bi mi bilo da ga gledam na klupi...ali sigurno nista teze, nego sto su ove 2 sezone bile, sa svim ostalim...Na kraju, naravno da je on ipak neko ime..ne moze to niko osporiti.
- JuveSissoko
- Kontakt:
za pad italijanskog fudbala, tacnije lige je najvise kriv sam FIGC, jer nisu kreirali plodno tlo, klimu, okruzenje ,uslove, pravila, za vracanje tih trenera, recimo Flavio Briatore ulaze u jedan QPR jer sam je rekao ad klima za ulaganje u Italiju je losa, dakle lik , Italijan nece u svoju zemlju u svoj fudbal da ulaze, isto tako je i sa trenerima, hej Spaletti ide u Rusiju za hljebom, eto dokle je doslo, da ne govorim sto Lippiu nepada na pamet da trenira italijanski klub, Ancelotti, Capello, Mancini, svi oni svoje mjesto pod suncem traze negdje drugo, kakav trenerski kapital Italija ima, nabolji na svijetu sigurno, al to je kriv savez sto ti ljudi nece u svoju domovinu, zamislite da je ostao Mourinho u Interu, da je dosao Mancini u Juve, da je Mazzari u Napoliu, Ancelotti u Romi, Spaletti recimo Fiorentina, Gasperini ostao u Genoi,Capello u, lupam ,Milanu, Trapatoni recimo u Parmi, hjebte, Alergri u recimo PalermuMaGiCa je napisao/la:Dobar bi bio Mancio. Ipak je on navijac Juventusa, a takvima se oprasta sto su trenirali Inter.![]()
Jos kad Moggi i Nedved aminuju, to je skoro pa gotova stvar.
Inace, jedan od razloga pada Serie A lezi i u odlasku najboljih strucnjaka iz nje. Spalletti, Capello, Lippi, Prandelli, Mancini, Ancelotti (pa i matori Trapattoni) su svi van posla u istoj. To pre nije bio slucaj.
Bice dobro za Serie A ako se Ancelotti vrati u Romu, a Mancini potpise sa Juventusom.
Uzdizanje Rome pod Amerima i novi stadion Juventusa su prvi znaci vracanja na staze stare slave.
- JuveSissoko
- Kontakt:
Sportmediaset, ne tako pouzdan, objavio je vijest da je Villas Boas odbio Romu, a da mi sada "ulecemo" i da cemo pocet neke razgovore, ovo nam je jedinstvena prilika da tog trenera dovedemo, jer svi veci klubovi su pokriveni na tom podrucju, mada ne vjerujem nesto ovoj vijesti, al jedno je sigurno, moze se kad se hoce, samo je pitanje da li Marotta i Agnelli to hoce, Mancini nek ostane u City-u sto se mene tice, nadam se da ce osvojit FA Cup 
- Interista di cuore
- Kontakt:
a kod Boasa ovo ne smeta :
?
P.S. pozz svima
?P.S. pozz svima
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.
Chi per l'Inter vive, non muore mai...
Chi per l'Inter vive, non muore mai...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.