Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
6
18%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
10
30%
4) St.Pauli
5
15%
5) Mainz
6
18%
6) Augsburg
5
15%
7) Union Berlin
1
3%

Ukupno glasova: 33

Saurman
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Saurman » 20 jul 2012, 12:44

Uskoro će CL pa ćemo vidjeti šta će napraviti preporođeni Milan i Juventus :mrgreen: zaboravio sam na Udinese koji naravno neće ni kvalifikacije proći. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 20 jul 2012, 12:49

Saurman je napisao/la:Uskoro će CL pa ćemo vidjeti šta će napraviti preporođeni Milan i Juventus :mrgreen: zaboravio sam na Udinese koji naravno neće ni kvalifikacije proći. :)
Ono sto uvijek rade njemackim timovima..... :lol: :lol: :lol: :lol:
Nesto brutalno.... :lol: :lol: :lol: :lol: Zar si zaboravio? Nesto sl. sto radi ital. repka Svabiji....
Sto se tice Udina ista situacija kao i prosle god... Pa umalo ne prodjose Aresenal.... A ove ocekujem Salke u zrijebu da im Udine pruze lekciju iz taktickog fudbala.....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 jul 2012, 12:59

Hypnose je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Uskoro će CL pa ćemo vidjeti šta će napraviti preporođeni Milan i Juventus :mrgreen: zaboravio sam na Udinese koji naravno neće ni kvalifikacije proći. :)
Nesto brutalno.... :lol: :lol: :lol: :lol: Zar si zaboravio? Nesto sl. sto radi ital. repka Svabiji....
Sto se tice Udina ista situacija kao i prosle god... Pa umalo ne prodjose Aresenal.... A ove ocekujem Salke u zrijebu da im Udine pruze lekciju iz taktickog fudbala.....
Kao što je Inter dao lekciju Schalkeu.Uredu je @Toma. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 20 jul 2012, 13:06

Saurman je napisao/la:
Hypnose je napisao/la:
Kao što je Inter dao lekciju Schalkeu.Uredu je @Toma. :mrgreen:
Corava koka ubode jedno zrno... A i Inter je te sezone Bayernu pokazao nesto iz tog repertoara....
Jedino se i mozete diciti tom pobjedom u zadnje vrijeme nekog njemackog kluba na ital.... Pa i pobjedama repke se ne mozete diciti jer ih nema.... Zapravo u zadnje vrijeme mozete se jedino diciti pobjedom spanske repke nad ital.... :lol: :lol: :lol:
Kako pateticno i jadno.....
Stvarno je ovo brutalno sto radi ital. fudbal njemackom....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 jul 2012, 13:07

Hypnose je napisao/la:
I jedno pitanje: ''Kako to da sve jaca liga ne moze da izdvoji vise novca da bude jos jaca od ove sto tone''.... :lol: :lol: :lol:
Sto je to truhlo u drzavi Svapskoj?....
Zato sto Nijemci racionalno trose novac...Mislim da je ovim sve receno.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 20 jul 2012, 13:12

amerosm je napisao/la:
Hypnose je napisao/la:
I jedno pitanje: ''Kako to da sve jaca liga ne moze da izdvoji vise novca da bude jos jaca od ove sto tone''.... :lol: :lol: :lol:
Sto je to truhlo u drzavi Svapskoj?....
Zato sto Nijemci racionalno trose novac...Mislim da je ovim sve receno.
Nemoj nikakve racionalizacije vidis da se Tuna obradovao vijesti da su njemacki timovi vise potrosili dosad od ital....
A ja sam napisao repliku na taj post koji nema nikakve veze sa racionalizacijom i u kojem sam naveo da ce ital. timovi potrositi jos barem oko 100-tinjak m ako ne i vise, i sto ce opet biti vise od mizerne trosnje njemackih klubova kojom se hvali Tuna .....

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 jul 2012, 14:31

Hypnose je napisao/la: Nemoj nikakve racionalizacije vidis da se Tuna obradovao vijesti da su njemacki timovi vise potrosili dosad od ital....
Nije uopšte sada bitno koliko je potrošeno, donekle jeste, ali bitna je druga činjenica što su bundesligaši doveli par jako kvalitetnih mladih igrača, par mladih igrača koji su cijenjeni u Evropi. Do sad su neki pucali priču kako u BuLi od tih značajniji igrača dođu oni u poodmaklim godinama, a ovog ljeta smo vidjeli dolazak par potencijalnih, jako kvalitetnih mladih igrača. To je bitno, bitno je to što su bundesligaši fantastičan posao uradili. A plus što oni najznačajniji igrači nisu napustili BuLi.
Bundesligaši su hapili neke mlade igrače (najbolji prmjer de Jong), a sad mogu neki ulagat koliko god hoće, ali pitanje je dal će na tržištu moći klepit pravi kvalitet. U tome je poenta priče.

A što se tiče tih pobjeda njemački klubova, ne budi smiješan, pa samo je Bayern u proteklih par godina dobio Juve, Romu, Fiorentinu, Napoli....Znamo da je za Juve taj poraz bio koban, bio u grupnoj fazi presudan, a Fiorentina je u k.o. fazi završila svoje. Schalke protiv Intera je spomenut. Ne znam što ideš naokolo pa spominješ Španiju i duel s Italijom. Ničim izazvan. Nit je mjesto , nit prostor. I zanimljivo opet novi nick :lol: :lol:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 jul 2012, 14:34

Ma dobro, nije ni u Bundesligu sletilo nekih zvijezda. Ali, da je poželjnija od Serie A - to stoji. De Jong, Shaquiri i ostali su još uvijek djeca i njima predstoji da se pokažu u najboljem svjetlu, a onda zna se - idu u Premiership ili Primeru. :mrgreen: Šalu na stranu, Bundeska je sigurno najzdravija liga, al' to je ono što ih i yebe. Jer, tako neće doći sama krema svjetskog i evropskog fudbala, jer svi žele poslovati u plusu (naklon do poda), a uvijek su sve oči uprte samo u jedan klub (Bayern), tako da...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 20 jul 2012, 14:40

anton 1983 je napisao/la:Krvna slika BUNDESLIGA sa ovih par transfera se popravila. Sa 170 miljona postigla se pristojna brojka, a još neki će uložiti koju kunicu. Polako posaje jača od SERIE A ne samo po koeficijentu! :mrgreen:

Gladbach, kralj transfera. Mene da pitate, je bi vam rekao da neće potrošiti više od 20 milja jer nisu sigurni dal će uči u LP, a oni potrošili kao da su već ušli u LP!

Bayern, Kusen i BvB su potrošili lijepe svote i oni dobivaju prolaz, s tim da Bayern možda još pljune koji milijončić.

Schalke. najveće razočaranje prijelaznog perioda!
Ja sam zadovoljan imajući u vidu da Wolfsburg, Hoffenheim i Werder tek planiraju da odriješe kesu.Sama činjenica da su BVB i Gladbach platili igrača 15 i više mil eura govori da Bundesliga ne posustaje sa razvojem te da u dogledno vrijeme ne vidim opasnost za 4. predstavnika u Lp-u.Ovaj prelazni rok je daleko od završenog.

KAd smo kod prijelaznog roka da spomenemo neke moguće transfere u narednom periodu:

Hoffenheim - nastoji da dovede veliku nadu Reala Joselua.Reala je na početku tražio 10 mil eura, ali se stavovi približavaju te bi ovaj nadareni igrač uskoro trebao da postane novi član ambicioznog Hoffenheima u narednoj sezoni.

Werder - traži napadača.Spominje se Helmes kao realna opcija ( 5mil eura).Također se i Pazzini dovodio u vezu.Kao zamjena za Nalda spominje se Geromel.Blizu Werdera su Prince-Désir Gouano i Hakan Calhanoglu.

Navodno su BVB i Schalke zainteresovani za Affelaya.Ako Schalke zeli zadržati Huntelara moraće uložiti novac na pojačanja.

HSv traži još jednog veznog igrača pa se i od njih očekuju nova ulaganja.STuttgart skoro da ništa nije dovodio pa će biti zanimljiv prelazni rok do kraja.Odlasci Schiebera ( Didavi je povrijeđen), Boulahrouza, Gebharta i Delpierrea se moraju kompenzirati osim ako se nisu halalili sa sljedećom sezonom.Bez pojačanja neće u Evropu sljedeće godine.Prejaka je konkurencija.

Hannover - trebao bi da se vrati Huszti.Neki portali su objavili da je potpisao 3godišnji ugovor.
Wolfsburg - kao dugoročno rješenje na desnom beku Magath vidi u mladom Brazilcu Fágneru.
Frankfurt - blizu povratka u tim je Anderson.Traže još jednog stopera, a kandidati su ZAmbrano, Goian i Demidov.

Bayern - još uvijek se nadam nekoj bombi da sleti, ali sve su prilike da ću osjediti ko Tale.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 20 jul 2012, 14:47, ukupno mijenjano 4 puta.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 jul 2012, 14:41

Ma mnoge stvari sad idu na ruku BuLi. Mi smo zapravo mnogi mislili, nevažno sad ko koga simpatiše, da FFF nikad neće zaživjet, al evo sad se pokazuje da se mnogi klubovi za njega pripremaju. Pa i Talijani su krenuli konsolidovat redove, a ja sam ubjeđen da su projekti poput PSG-a, pa i Cityja dugoročno osuđeni na propast, to će potrajat koju godinu i onda bi mogao neki slom doći. Tada će samo najzdraviji ili oni zdraviji klubovi moći dovodit one najkvalitetnije igrače. To sad ja ne mislim samo na bundesligaše, jer mislim da će ovi tradicionalni evropski giganti svi dobro proći, opstati, oni koji se moraju konsolidovat, konsolidovat će se, a vrlo moguće da onda u budućnosti veći dio kolača uzmu i klubovi poput Arsenala, jer reforme u evropskom fudbalu moraju nastupit, jer prevelika finansijska kriza drma mnoge evropske zemlje.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 jul 2012, 14:58

Italija i Spanija ce polahko ali sigurno gubiti na kvalitetu. Poznato je da je porez za fudbalere u tim drzavama najpovoljniji, a obje se nalaze u velikoj financijskoj krizi. Pariz i Berlin sigurno nece uzalud slati milijarde, vec traziti da se ispune neki uslovi. Kada vidim da u Spaniji su fudbaleri oslobodjeni placanja poreza i da klubovi imaju preko milijardu Eura dugova sto se poreza tice, onda....

Nije mi namjera se baviti politikom, ali vjerujte da ce ova dosta utjecati...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 21 jul 2012, 02:31

slika
Agieren statt reagieren

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 21 jul 2012, 10:41

Nek se vidi raskos :lol:
Thomas Müller - Fußballgott

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 jul 2012, 20:40

Ubi ova pauza... :evil: :evil: Da mi je znati koji je pokemon smislio da pauza traje tri mjeseca. Slazem se sa Beckenbauerom da se nesta mora mijenjati, jer ovo je najveca mana Bundeslige.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 jul 2012, 22:41

Amere kojeg počinje sezona??
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 jul 2012, 22:44

legenda reala je napisao/la:Amere kojeg počinje sezona??
24.08. utakmicom izmedju BVB-a i Bremena. Valja jos iscekati mjesec i 5 dana do pocetka. :evil: :evil:
Sedam dana prije su na rasporedu utakmice prvog kola kupa Njemacke.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 jul 2012, 22:50

amerosm je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Amere kojeg počinje sezona??
24.08. utakmicom izmedju BVB-a i Bremena. Valja jos iscekati mjesec i 5 dana do pocetka. :evil: :evil:
Sedam dana prije su na rasporedu utakmice prvog kola kupa Njemacke.
Pa zato i pitam :P , nešto mi to 24-tog puno kasno za Bundesligu, uvijek je počinjalo početkom avgusta odma prvi vikend KUP, drugi vikend liga, pa reko da vidim jel baš.
Znači petak navečer ARD prenosi prvu utakmicu sezone ko i uvijek jelde :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 jul 2012, 22:56

Upravo tako ARD prenosi prvu utakmicu nove sezone i prvu utakmicu proljetnog dijela prvenstva, jer po ugovoru DFL te dvije utakmice takodjer moraju biti prikazivane na javnom servisu.

limenka
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la limenka » 22 jul 2012, 11:37

Omerbavarac je napisao/la:Izgleda da je i Beciraj iz Dinama presao u Hofice.

Jos uvijek je nesluzbeno, ali kazu da je 100% gotova stvar.

Cijena je 4 miliona.
Izgleda da ipak neće.
Nije on kvaliteta za Hoffenheim, barem ne trenutno.
Doći će i taj dan, **** će Narkoman! Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet DINAMO!

Omerbavarac
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la Omerbavarac » 22 jul 2012, 12:31

limenka je napisao/la: Izgleda da ipak neće.
Nije on kvaliteta za Hoffenheim, barem ne trenutno.
Oni ocigledno traze napadaca za klupu a Beciraj je sasvim dobar za tu poziciju.
Ovo ljeto ih je napustio Mlapa i zimus je otisao Vedo, tako da im je neophodan jos jedan napadac.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.