Mensur Mujdža

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

bordobijeli
Kontakt:

Re: Mensur Mujdža

Post Postao/la bordobijeli » 09 maj 2014, 11:57

bosnas_ je napisao/la:
Amarkony je napisao/la:..........................E. Dzeko...........................

Salihovic.......H. Medunjanin......M. Pjanic........Lulic

..........................M. Besic...........................

S. Kolasinac......E. Spahic.......E. Bicakcic......M. Mujdza

..........................A. Begovic.........................

ja bi još samo spustio medunjanina s besicem na zadnjeg veznog a pjanic da bude centralni vezni :thumbup:
odlicna formacija!

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 09 maj 2014, 12:03

Amarkony je napisao/la:..........................E. Dzeko...........................

S. Lulic.......H. Medunjanin......M. Pjanic.....I. Hajrovic

Ovo je najjace sto imamo protiv Argentine... Medunjanina nikako ne bih stavio na klupu, kreativan, odlicna pas igra, moze dati zadnji pas, opasan sut, tehnicki maksimalno potkovan, defanzivno moze koliko toliko odgovoriti pozicioniranjem. Vazna karika. Po meni, Miske (uz duzno postovanje) mora na klupu. Pjanic ima sve sto nam Miske moze dati, Pjanke ima zadnji pas, prekreativan je, moze servirati za gol, a uz to je strasno brz, prodoran, ubojit sut, fenomenalno izvodi prekide, inteligencija itd. Pjanic cak ima i solidne defanzivne karakteristike. Sadasnji spori Miske bi nam dao vise stete nego koristi, iako mi je jako drag. Dalje, Besic da odigra kao protiv Meksika i nista vise. Ko zuca, agresivan, pozicioniranje fantasticno, uklizavanje, prekid napada protivnika, skok igra, s druge strane za defanzivca ima odlican pregled igra, fantasticno brz, moze povuci loptu (sto nam cak moze stvoriti problem, ali imamo i medunjanina koji bi to pokrio kada ovaj ide naprijed) - kompletan igrac. O big Ed-u necu nista - kompletan napadan, odgovara mu da igra sam u spicu. Desno krilo Hajrovic, izuzetno napadacki orijentisan. Instinkt za postizanje golova. Prodoran, ubojit sut ljevicom. Idealno rjesenje kada igramo sa jednim napadacem, jer on dodje kao dodatni. Lulic nesto slicno kao Hajrovic, samo lijevo krilo. Dao je 7 golova za Lazio ove sezone. Znaci, jos jedan dodatni napac, prebrz, prespreman, idealan za tu poziciju. Kolasinac, sta reci za ovog momka. Koliko smo samo dobili s njim. Rusilac! Zabetonirao mjesto na lijevom beku, i nema nam zime. U zadnje vrijeme u Salkeu pokazao i ofanzivne vrline. Moderni lijevi bek. Kapiten Spahic na stoperu, 33 godine. Odigrao liderski u svakom klubu u koji je dosao. Vodja ove reprezentacije, neophodan, iskusan, temperamentan. Nizak za stopera, ali nadoknadi to svim ostalim. Rijetko pravi graske, ono sto je bitno je da zna iznijeti loptu, povuci kada treba. Stoper koji "zna sa loptom". Bicakcic, fajter. Kada ga pogledate, odmah vidite karakter. Snazan, agresivan, pozrtvovan. Prosjecno skocan i visok za stopera. Mozda bi na njegovom mjesto bilo i boljeg rjesenja u vidu Vranjesa da se onda nije povrijedio i ispao iz forme maksimalno. Desni bek, Mujdza. Ni u cemu se ne istice, a ima sve. Zna povuci, prodrijeti po desnoj aut liniji, ima dobar centarsut. Znaci, ofanzivno izuzetno dobro zna odigrati. U Odbrani jako pouzdan. Ne sjecam se kada ga je neko "izlevatio" kao Vrsajevica na primjer. Super pozicioniranje. Umjereno pozrtvovan. Kada treba gine. Iskusan i ima mnogo godina u nogama Bundeslige. Karakterom miran, samopouzdan, radilica prava. I na kraju, slag na tortu. Asmir Begovic! Klasa od golmana. Rodio se za tu profesiju. Visok, stamenit, krsan, lijep, autoritativan. Sjajni refleksi. Sigurnost na golu. Ulijeva samopouzdanje ekipi. Jak karakter, pravedan. Kompletna licnost. Da smo zamisljeli golmana ne bi ga ovakvog dobili. Sve u svemu, mislim da je ovo ekipa koja ima najveci potencijal i ssavrseno se uklapaju i nadopunjuju. E sad, Susic je selektor i on sigurno zna bolje sve pojedinosti ovih igraca i kako ce to najbolje funkcionisati. uopste ne sumnjam u njega. Prosao covjek 2 ovakva prvenstva. Zna sta je bitno. Mozda mi to ne mozemo primjetiti, a on u nekoj svojoj odluci vidi sitnicu koja ce prevagnuti. Naprimjer, momci koji su u drugom planu, koji ce sjedit na klupi, mnogo je bitnije da imaju pozitivan karakter, da se stvori odlicna hemija u ekipi. Mi to ne mozemo znati, a na kraju krajeva selektor je taj koji odgovara za uspjeh dok je na toj poziciji.
Mnogi ga kritikuju, a ja cu samo postaviti video:
" onclick="window.open(this.href);return false;

Jedva cekam Brazil!

Stari, vidi se po tekstu da si pravi nas Bosnjo :mrgreen: Nahvalio nas, 'alal' ti ćufte :urnebes:
Meni ne ide bez Misketa nikako, ja vidim sansu iz prekida, a Miske je za prekide i duge centarsute doktor. Nekako mi ima i istu brzinu sa Medunjaninom koji nije nista okretniji od Misketa. Barem se meni tako čini. Miske zna predriblati igrača, majstor 1 na 1 dok Medunjanin je povučeniji dosta. Takođe Miske ima posebnu vezu sa Pjanićem. Formacija ti ubija ali ja bi Misketa stavio na mjesto Medunjanina, jedino ako se nije udebljao :mrgreen:
At the end of the storm there's a golden sky..

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 maj 2014, 16:34

Nema Mujdže ni danas. Ne znam koliko će biti spreman za SP ali nisam nešto optimističan :?
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 10 maj 2014, 16:56

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 20:37, ukupno mijenjano 1 put.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 10 maj 2014, 21:08

Njemu je ugovor sa Freiburgom istekao. Ima li sta o produzenju ili novom klubu??? Nadam se da ga nece povrede poslat u neku slabiju ligu. Kad je bio pravi imao je itekako kvaliteta za Bundesligu

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 maj 2014, 21:10

On ce najvjerovatnije produziti ugovor sa Freiburgom. I dalje oni vjeruju u njega, jeste da je bilo sumnji zbog povreda, ali mislim da je Mensur i sam u jednom intervju najavio da produzuje ugovor.

Mensur kad god se vratio, imao je mjesto u prvih 11. Streich ga puno postuje, a i omiljen je kod navijaca Freibruga.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 10 maj 2014, 21:14

Malo mi je neobicno da ga vec nije produzio, ako vec ostaje u Freiburgu. Mozda nisu sigurni o povredi pa cekaju. Bilo gdje u Bundesligi bi bilo ok. Samo da nebude bez kluba na pocetku sledece sezone kako nam se zna desit igracima.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 10 maj 2014, 21:19

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Malo mi je neobicno da ga vec nije produzio, ako vec ostaje u Freiburgu. Mozda nisu sigurni o povredi pa cekaju. Bilo gdje u Bundesligi bi bilo ok. Samo da nebude bez kluba na pocetku sledece sezone kako nam se zna desit igracima.
Ako bude spreman i odigrao sve utakmice na SP, nema zime za njega. Mislim ipak da ce Frieburg produžiti sa njim, uživa veliko povjerenje tamo i simpatije navijača :D :D

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 maj 2014, 21:22

Naravno da će ga produžiti, Mensur je bek za najveće domete, nažalost povrede ga unakaziše, al malo je bekova da su podjednako dobri u oba pravca kao on, jednostavno kad je spreman nema mane
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 10 maj 2014, 21:23

HariTz je napisao/la:
DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Malo mi je neobicno da ga vec nije produzio, ako vec ostaje u Freiburgu. Mozda nisu sigurni o povredi pa cekaju. Bilo gdje u Bundesligi bi bilo ok. Samo da nebude bez kluba na pocetku sledece sezone kako nam se zna desit igracima.
Ako bude spreman i odigrao sve utakmice na SP, nema zime za njega. Mislim ipak da ce Frieburg produžiti sa njim, uživa veliko povjerenje tamo i simpatije navijača :D :D
kao i u reprezentaciji :bih: :bih:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 10 maj 2014, 21:31

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:
HariTz je napisao/la:
kao i u reprezentaciji :bih: :bih:
Naravno :D Kao što legenda Reala napisa, on je za najveće domete.. ogroman baksuz sa povredama je imao da nije mogao napraviti ni kontinuitet dobrih igara.. u defanzivi besprijekoran, u ofanzivi nista lošiji :bih:

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 10 maj 2014, 21:32

Ma spremit ce se Mujdza do SP,ima sasvim dovoljno vremena i prijateljskih utakmica... sto je najbitnije ozdravio je i odmoran je... bice on fit aBd!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 maj 2014, 12:27

Navodno je produzio ugovor sa Freiburgom.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 12 maj 2014, 13:47

Omerbavarac je napisao/la:Navodno je produzio ugovor sa Freiburgom.
Super. I najbolje za njega. :bih:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 maj 2014, 13:48

Omerbavarac je napisao/la:Navodno je produzio ugovor sa Freiburgom.
Edit: ugovor produzen na dodatne dvije godine.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 12 maj 2014, 14:47

Ne brinem ja za Mujdzu,bice on fit za SP! odradit ce kompletne pripreme,odigrati nekoliko prijateljskih utakmica,sto je sasvim dovoljno da udje u svoju pravu formu! Svjez je i odmoran,sto je jako vazno!

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 12 maj 2014, 14:48

S. Lulic.......H. Medunjanin......M. Pjanic.....I. Hajrovic

Ovo je najjace sto imamo protiv Argentine...

Jedva cekam Brazil!
Dobar post, kao u stara dobra vremena na ovom forumu, prije masovnog prduckanja.

Pape ima luksuzni problem kada je u pitanju pocetnih XI. Dakle dilema Salihovic-Besic-Medunjanin-Hajrovic-Miske-Ibisevic, barem trojica njih moraju na klupu jer je sigurno da ce ovih 8 igrati:
Begovic, Kolasinac, Spahic, Bicakcic, Mujdza, Lulic, Pjanic, Dzeko. Dakle imamo 3 fina igraca na klupi kako god da okrenes, i jako agilnog, rastrcanog i mladog Viscu uz njih. To je tih 15 igraca koji ce i igrati na SP, ostatak ce biti tu samo u slucaju povreda :zviz:

Nakon SP se nadamo da ce se u formu vratiti Stevanovic, Ibricic i Vranjes.

Tu su jos i potencijalni repr. Arslanagic, Prcic, Tankovic. Da nam je makar dvojicu ovih bili bi na konju. Jedva cekam SP ! :bih:
Zadnja izmjena: Zenga, dana/u 12 maj 2014, 14:50, ukupno mijenjano 1 put.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 maj 2014, 14:49

Ne znam kako neko moze da se ne brine za ovog covjeka. Ove sezone je non-stop povrijedjen, ne moze sastavit 3 utakmice. Sad da odjednom prodje citave pripreme i SP bez povrede? Bilo bi odlicno, ali daleko od toga da je sigurno da on to uradit. Moramo bit spremni za igru bez njega, jer je apsolutna mogucnost.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 12 maj 2014, 14:56

Cartman je napisao/la:Ne znam kako neko moze da se ne brine za ovog covjeka. Ove sezone je non-stop povrijedjen, ne moze sastavit 3 utakmice. Sad da odjednom prodje citave pripreme i SP bez povrede? Bilo bi odlicno, ali daleko od toga da je sigurno da on to uradit. Moramo bit spremni za igru bez njega, jer je apsolutna mogucnost.
Pape je svjestan ovoga, zato su na spisku Vrsajevic i Besic (zadnji pokriva vise pozicija), u slucaju belaja sa Mujdzom na desnom beku. Dobro smo pokriveni i mozemo biti jako sretni sto Bicakcic, Vranjes i Zukanovic svi mogu pokriti stoperske ali i bekovske pozicije. Jeste da su ograniceni u ofanzivi, no svakako pozitivno da mogu igrati bekove, za razliku od recimo birvaktile Konjica. Zato zaista ne vidim potrebu za Sunjicem na spisku, jedino da nije u pitanju taj hebeni nacionalni kljuc ili sl. gluposti.

Tu su i Besic i Kolasinac koji igraju def. veznog i beka, sve u svemu mislim da imamo najvise def. univerzalaca od svih repki Ex-Yu :thumbup:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 maj 2014, 15:56

Šta smo bolan pokriveni, to su sve poluigrači i nijedan nije ni blizu Mensuru, u Safetovom sistemu je ova pozicija beka jedna od najvažnijih u ekipi, a tu poziciju može samo Mujdža odigrati, ako nema Mujdže odma se koncepcija mora mjenjati,a Safet na to nije spreman tako da ako ne mogne Mujdža popušili smo ga
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, LeCoq, visarionovich i 45 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []